Logo Sarasin Clinic

Actrice Jamie-Lee Six, bekend van de gekende TV serie “De Verraders” &

“Amber” in de Ketnet-serie ‘D5R’

heeft een borstvergroting laten uitvoeren.

Jamie-Lee Six liet haar borstvergroting uitvoeren door Dr. Doornaert van Sarasin Clinic

Sarasin Clinic jamie lee six borstvergroting blog

Actrice Jamie-Lee Six liet een borstvergroting uitvoeren door Dr. Doornaert van Sarasin Clinic. Ze voelde zich onzeker en besloot hier iets aan te laten doen. Het is niet zo dat ik kleine borsten niet mooi vind. Mijn kleine borsten waren mooi, maar ik wou me vooral iets vrouwelijker voelen met een maatje meer. “Zogezegd zo gedaan.”

Natuurlijke borstvergroting

De actrice heeft het resultaat van de ingreep gedeeld op Instagram. “Zoals je ziet zijn ze nu nog ‘bol’. Dit gaat nog wegtrekken, mijn implantaten vallen als een druppel en gaan heel naturel ogen. 

Sarasin Clinic jamie lee six borstvergroting blog

Waarom kiezen voor een borstvergroting bij Sarasin Clinic in Gent?

 • Kies net als Jamie-Lee voor de professionele aanpak van een ziekenhuis met de service van een privékliniek. 
 • Dr. Doornaert heeft al meer dan 1000 borstvergrotingsprocedures uitgevoerd. Het type implantaat en het volume wordt altijd samen met de patiënt besproken. 
 • Wij werken met de beste kwaliteit prothesen en staan nauw in contact met onze fabrikant zodat we ook goed op de hoogte zijn van de laatste nieuwe ontwikkelingen.

Hoe gaat een borstvergroting in zijn werk?

 • Voordat er tot de daadwerkelijke borstvergroting wordt overgegaan, heb je eerst een consultatie met de plastisch chirurg. Je wensen worden besproken en er wordt gekeken of die wensen haalbaar zijn. 
 • De chirurg kijkt naar de verhoudingen van je lichaam. Op die manier wordt een goede keuze gemaakt voor de soort en de maat van de borstimplantaten. 
 • Tijdens uw consultatie maken we gebruik van een 3D simulatie.

Wat is een 3D consultatie?

Een 3D simulatie wordt gemaakt aan de hand van enkele foto’s van je lichaam en borsten, daarna kiest de arts in samenspraak met jou de gekozen prothesen en het volume (bijna net zoals je een filter op instagram kiest). En voilà je ziet onmiddellijk hoe jij er zal uitzien met dat type prothese en volume. Je kan ook enkele voorbeelden maken en daarna op je gemak kiezen wat voor jou het beste is.

Tijdens je 3D consultatie kan je dus eens vergelijken wat vb. een maatje meer of minder zou teweeg brengen op je lichaam.

Wij merken dat het voor onze patiënten veel makkelijker kiezen is wanneer ze een 3D simulatie laten uitvoeren.

Hoe verloopt de operatie van een borstvergroting?

 • De operatie vindt plaats onder algemene narcose. Meestal wordt er een kleine snede gemaakt in de huidplooi onder de borst, maar de snede kan ook naast de tepel of in de oksel worden gemaakt. Via die snede worden de borstimplantaten ingebracht. 
 • De implantaten komen onder de borstspier te zitten. Sommige artsen steken de implantaten ook voor de spier maar als je huid niet dik genoeg is kan je soms de implantaten zien zitten en dit heeft een nogal onnatuurlijk resultaat. Op lange termijn gaan de borsten ook veel sneller hangen. 
 • Vandaar dat wij enkel implantaten deels onder en deels boven de borstspier plaatsen = Dual Plane.
 • Als de prothese op de juiste plek is ingebracht wordt de borst dichtgemaakt.

Een operatie voor een borstvergroting duurt ongeveer één tot twee uur.

Vallen littekens bij een plaatsing van borstprotheses op?

 • De chirurg maakt kleine incisies en zoveel mogelijk in de natuurlijke borstplooien en/of in de oksel. Afhankelijk van de ingreep kan ook de tepel en tepelhof verplaatst worden. Littekenvorming is onvermijdelijk maar zo goed als niet zichtbaar op lange termijn. In eerste instantie zijn verse littekens rood en vurig. Naarmate de tijd verstrekt en het litteken tot rust komt, neemt de roodheid af en neemt het litteken de kleur van de huid aan. Genezen littekens vallen meestal nauwelijks op.

Wat zijn de verschillen tussen ronde en druppelvormige borstprotheses?

 • Siliconen protheses zijn in verschillende groottes en vormen verkrijgbaar.
 • Een ronde prothese geeft de borst een rond en vol aangezicht. Bij erg slanke vrouwen, met weinig klierweefsel, bestaat de kans dat de plooien van de prothese opvallen. Dit is niet natuurlijk. 
 • In dat geval wordt een druppelvormige of anatomische prothese geadviseerd. De protheses van Jamie-Lee zijn anatomisch gevormd en geven meer volume aan de onderkant van de borst. Wanneer u kiest voor een druppelvormige of anatomische prothese zal het resultaat natuurlijker ogen.

Kan ik na een borstvergroting direct aan het werk?

 • Nee, uit ervaring is gebleken dat uw lichaam tijd nodig heeft om te herstellen. Wanneer u uw werkzaamheden kunt hervatten, is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden. Fysiek zwaar werk en tillen moet u minimaal 4 tot 6 weken zoveel mogelijk vermijden. Heeft u een bureaujob, dan is minstens 2 weken aangeraden. Het is belangrijk zo veel mogelijk te rusten voor een optimaal genezingsproces.
 • Na de operatie zal u ook 6 weken een steunbeha moeten dragen om alles goed op zijn plaats te houden.

Prijs borstvergroting

€ 3950 borstvergroting met prothesen

€ 3500 borstvergroting met eigen vet

€ 4800 borstverkleining

€ 4800 borstlift zonder prothesen

€ 5250 borstlift met prothesen

€ 3000 gynaecomastie (menboobs)

Dit zijn indicatieve prijzen, na uw consultatie zal u de exacte prijzen van uw operatie meegedeeld krijgen.

Boek hier u vrijblijvende consultatie voor een borstvergroting 

Borstvergroting voor & na

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart