Spring naar de inhoud
logo-bericht

Is het laseren van
de bikinilijn pijnlijk?

Dagelijks scheren, irritaties, bultjes of pijnlijke ontharingsmethodes zijn nu verleden tijd. Laat uw bikinilijn laseren door onze specialistes.

Is het laseren van de bikinilijn pijnlijk?

De bikinilijn / schaamstreek is een gevoelige plek. Dus ja je zal het een beetje voelen ☺ maar het is voor het goede doel ☺ 

 • De behandeling is niet volledig pijnloos maar is het meer dan waard.
 • Het zijn korte lasershots die eerder als irritant dan pijnlijk worden ervaren.
 • Door het unieke koelsysteem in de laser heeft uw bovenste huidlaag weinig last van alle warmte, waardoor de behandeling minder gevoelig is.
 • Het gevoel wanneer een laserpuls de huid ingaat, is vergelijkbaar met een kleine elastiek of een speldenprikje.
 • Na de behandeling kan de huid wat roodheid vertonen en wat warm aanvoelen. Hier ondervindt u verder geen hinder van.

Ontharen met de nieuwste technologie

De Triple Laser is een van de nieuwste en efficiëntste lasers op het gebied van laserontharen. Deze laser zendt pulsen de huid in, waarbij de warmte wordt geabsorbeerd door het melanine in de haren. De warmte zorgt voor een dusdanige beschadiging van de haarfollikel dat er geen haren meer terug groeien.

Het is belangrijk dat u voor de behandeling tenminste 6 weken geen hars-, wax, of epileerbehandelingen hebt ondergaan. Deze ontharingstechnieken verwijderen namelijk ook de haarwortel en maakt deze zwakker, waardoor de laser niet gericht kan inwerken op de haarfollikel.

Hoeveel behandelingen zijn nodig tot het gewenste resultaat is bereikt?

Gemiddeld heeft u 6 tot 8 behandelingen nodig. Dit is afhankelijk van uw huid- en haartype. Het is over het algemeen bekend dat laserontharen optimaal werkt op een licht huidtype met donkere haren. Zelfs met de nieuwste lasertechnologie is dit nog steeds zo.

Desondanks zijn er steeds meer lasers die ook werken op minder verschil tussen huid en haar. Hierdoor kunnen we dus ook de minder donkere haren behandelen op een lichte huid, en ook beter behandelen op de wat donkerdere huidtypes.

Onze Triple Laser werkt ook op deze manier, door zijn 3 verschillenden golflentes. MAAR we zien wel dat mensen meerdere sessies nodig hebben dan de klassieke donkere/harde haren op een blekere huid.

Tussen elke behandeling zit gemiddeld 6 tot 8 weken. Het heeft geen positiever effect om eerder te komen dan de aanbevolen tussenpozen! Integendeel.

GOUDEN REGEL bij laserontharen: kom pas naar je volgende sessie wanneer je haren opnieuw aan het groeien zijn. Dus het moment dat je je scheermesje terug boven wil halen, moet je eigenlijk een volgende afspraak inboeken voor de laser ☺ 

NurseKaren-cirkel

Ditch your razor, book a laser!

Nooit meer ingegroeide haartjes en nooit meer scheren dankzij de nieuwe Triple Laser laserontharing technologie. Vrijwel pijnloos, snel en geschikt voor elk huidtype.

Hoe gaat bikinilijn laseren in zijn werk?

We proberen het u zo comfortabel mogelijk te maken. Wij begrijpen dat het voor u wat onwennig voelt. Probeer u toch wat te ontspannen, want hoe meer gespannen u bent, hoe gevoeliger de behandeling. 

 1. Gelieve uw haren op voorhand kort te scheren (ze moeten minstens 1 mm lang zijn) Dus scheer enkele dagen voordien.
 2. Wanneer de haren nog iets te lang zijn, dan zullen wij zelf tot de juiste lengte scheren.
 3. We brengen een koude gel aan, dit zorgt voor verkoeling en een betere laser penetratie via het haartje.
 4. We toetsen samen met jou af of je het goed kan verdragen en proberen wel een zo hoog mogelijke energie te verkrijgen zodat we efficiënt kunnen behandelen.
 5. Na de sessie krijg je nog een speciale crème op de huid gesmeerd die roodheid en jeuk zullen tegengaan.
 6. Direct na de lasersessie zal uw huid wat warm aanvoelen en eventueel roodheid vertonen. Dit is niet altijd het geval, maar behoort zeker tot een normale reactie van uw huid.
 7. U bent klaar! Geen zon, sauna of zwembad de eerste 3 dagen nu uw sessie!

De behandelkop wordt uiteraard ontsmet na elke behandeling met alcohol, zodat de behandeling hygiënisch wordt uitgevoerd. Omwille van hygiënische redenen behandelen we niet tijdens de menstruatie, ook omdat alles dan iets gevoeliger is.

Belangrijk na het laseren van de bikinilijn en schaamstreek:

 • de huid tot 72 uur niet blootstellen aan warmtebronnen (hete douche of sauna’s e.d.)
 • niet in de zon gaan liggen met de behandelde zone
 • geen zwembaden met chloor 

Wat is het verschil tussen het laseren van de bikinilijn en schaamstreek?

Bij ons is er geen verschil, dat wil zeggen dat we zowel de venusheuvel, schaamlippen en ook tussen de billen (het sterretje) meenemen tijdens onze sessie. 

Mocht u toch iets willen laten staan op de schaamstreek, zoals een streepje, een hartje ☺,…noem maar op, dan laseren we daar gewoon omheen.

Oksels en bikinilijn laseren

Vaak krijgen we de vraag of het ook mogelijk is om de oksels en bikinilijn tegelijk te laseren. Dit is zeker mogelijk. U kunt zoveel zones laseren als u zelf wilt. Dit kan allemaal op dezelfde dag. U hoeft dus niet voor elke zone een aparte afspraak te maken. Noteer dan best bij uw online afspraak dat het om meerdere zones gaat zodat we zeker voldoende tijd voor u inplannen.

Onthoud ten alle tijde – zodat u geen sessie zonder resultaat doet – je mag maar laseren wanneer haren groeien. Alleen dan zijn de haren letterlijk verbonden met de haarwortel. En alleen wanneer de haren verbonden zijn met de haarwortel kan je definitief ontharen en zal je dus een efficiënte laserontharingssessie krijgen.

Op welke zaken moet ik letten vlak voor een laserbehandeling?

 • Wanneer u net uit de zon komt mag u die zone niet laten laseren, de huid is immers gebruind en bevat meer melanine waardoor er veel energie van onze laser verloren kan gaan. Bovendien heeft u meer risico op brandwondjes. Liefst van al bent u enkele weken voor uw sessie niet in de zon geweest of bent u NIET onder de zonnebank geweest.
 • Wanneer u laserontharing laat uitvoeren, mag u enkel nog scheren. Wij hebben een haarlengte nodig van 1 mm, dus zorg er zeker voor dat uw haren niet korter zijn wanneer u komt voor uw laserontharing. Het is verboden om te epileren/waxen tussen uw lasersessies! Alles waarbij de haarwortel uitgetrokken wordt is dus verboden!
 • Drink enkele dagen voor uw sessie voldoende water zodat er een goede geleiding van de energie kan plaatsvinden.
 • En bovendien geen stress, bij ons is het altijd leuk op de lasersessie! Ondertussen is het een echte vrouwenclub geworden. Al moeten we wel zeggen dat steeds meer mannen ook de weg naar ons vinden. Het zijn dus niet altijd de vrouwen die moeten afzien ☺

Als eerste op de hoogte van een last-minute plekje of kortingsactie?

Laat je gegevens na en we voegen je toe aan onze mailinglist. Geen zorgen, we mailen je maximum 1 keer per maand.