Spring naar de inhoud

Vagina Fillers

Heb je ongemakken bij dagelijkse activiteiten of pijn bij het vrijen, fietsen of paardrijden? Dit kan een oorzaak zijn van de kleine schaamlippen die bloot komen te liggen. Na een bepaalde leeftijd krimpen namelijk de weefsels rond de grote schaamlippen. Hierdoor kan de natuurlijke bescherming van de vulva in gevaar gebracht worden en kan dus leiden tot plaatselijke pijn. Niet enkel bij functionele activiteiten maar ook op het esthetisch uiterlijk kunnen vrouwen zich hieraan storen.

Hiervoor bieden wij nu dé oplossing: Vagina Fillers!

PRIJS

vanaf € 500

BEHANDELTIJD

10-20 minuten

EFFECT

12-18 maand

Vagina Filler Behandeling

Ik hoor je al denken, tegenwoordig kunnen ze overal fillers in spuiten. Ja hoor, je kan ook jouw vagina of vulva filler laten injecteren. Sterker zelf, de vraag naar cosmetische ingrepen in de schaamstreek is de laatste jaren steeds meer toegenomen. Maar wat houdt dit nu precies in?

Vagina Filler: 2 indicaties

1. Hydrateren

 • DESIRIAL® is een vloeibare gel die wordt gebruikt om vaginale droogheid te behandelen. Wanneer de weefsels in de vagina beginnen te veranderen, kan ongemak of een branderig gevoel optreden, evenals verhoogde gevoeligheid of chronische irritatie en jeuk, die op den duur zweren kunnen veroorzaken.
 • Om deze symptomen tegen te gaan, wordt hyaluronzuur rechtstreeks in het getroffen gebied geïnjecteerd om de droogte van het vaginale slijm te beperken en de kwaliteit van het weefsel te verbeteren.

2. Volume herstellen

 • DESIRIAL® PLUS is een meer elastische gel voor de remodellering van de buitenste schaamlippen die gedeeltelijk (hypotrofie) of volledig (atrofie) aan volume hebben ingeboet. Een van de belangrijkste verbeteringen, afgezien van de esthetische aspecten, is de bescherming van de binnenste schaamlippen (Labia Minora).
 • Na een bepaalde leeftijd hebben de weefsels de neiging te krimpen, vooral in de buitenste schaamlippen, wat kan leiden tot een vermindering van de natuurlijke bescherming van de vulva en plaatselijke pijn. De hyalurongel herstelt het volume en beschermt het gebied opnieuw.
Desirial vagina filler

Duur van behandeling: 10 minuten

Desirial Plus vagina filler

Duur van behandeling: 20 minuten

Deze technieken kunnen ook gecombineerd worden.

vrouw vaginale droogte vagina fillers

Vagina Filler: je hoeft er niet bang voor te zijn

Sommige vrouwen zijn niet tevreden van hun vulva en vinden het moeilijk om dit te bespreken in hun directe omgeving. Het gevolg hiervan is dat ze jarenlang blijven rondlopen met klachten of een schaamtegevoel. Wij willen graag deze ‘beautytaboe’ bespreekbaar maken. In verschillende landen is het ondergaan van de vagina filler behandeling namelijk zeer normaal. En dit vinden wij ook want het is zonde voor jou (en voor je partner), om zolang met dit probleem rond te lopen.

Je hoeft je hierin zeker niet alleen te voelen, wees gerust wij hebben al vele vrouwen geholpen met vagina fillers. Nadien krijgen we steeds te horen “Dit had ik veel eerder moeten laten doen.”

Verloop vagina filler behandeling

vagina filler verloop behandeling stap voor stap

Jouw và-jay-jay doorheen de jaren

 • We beginnen bij de pubertijd, waar de vagina bedekt wordt door haar en de binnenste en buitenste schaamlippen beginnen te groeien. Onze và-jay-jay kan verschillende afmetingen aannemen, lang of kort, groot of klein, én dit is allemaal volkomen normaal. Dit is een onderdeel van wat ons allemaal uniek maakt.
 • Schaamlippen zijn seksueel gevoelig en wanneer je opgewonden raakt zullen ze een klein beetje opzwellen. Tijdens de pubertijd en op oudere leeftijd ontstaan er veranderingen waar we niet vanuit kunnen. Deze worden veroorzaakt door het vrouwelijk geslachtshormoon: oestrogeen.
 • Oestrogenen maken jouw lippen dikker. Jammer genoeg zakt de oestrogeenspiegel naarmate je ouder wordt. Je kan het dus al raden… Je lippen zullen bij het ouder worden afnemen in volume. Hierdoor kan de natuurlijke bescherming van je và-jay-jay in gevaar komen. Dit kan leiden tot plaatselijke pijn of gewoon het uitzicht dat je niet meer mooi vindt.
 • Dit probleem kunnen we in mum van tijd oplossen met vagina fillers (Desirial & Desirial Plus).

Soorten và-jay-jay’s

Sarasin Clinic welk type vagina heb jij

Fillers in jouw foef, vagina, Va jay jay, Punani

Er bestaan twee soorten fillers, je hebt Desirial en Desirial Plus. Dat wil zeggen dat we, down under, ook meerdere problemen kunnen oplossen. Atrofie (volumeafname) van de schaamlippen, droogte, vaginaal ongemak en chronische irritatie zijn problemen die we allemaal kunnen aanpakken met onze vagina fillers.

Onderschat ook de menopauze niet dames! Deze zorgt ervoor dat onze Punani droog en atrofisch wordt, seksuele betrekking kan hierdoor meer een hel dan een plezier zijn.

1.    Desirial vagina filler

Wanneer jouw và-jay-jay zo droog als een woestijn is geworden zal je vaginaal ongemak of een chronische irritatie ondervinden :

De gevolgen hiervan zijn:

 • Pijn bij het vrijen of bij sport
 • Minder zin in seks
 • Geen seksuele voldoening

Dit kan een grote impact hebben op de ontwikkeling van de vrouw alsook op haar relatie als koppel.

Wil je terug een “nattere foef” dan raden wij vagina fillers aan. Deze bevatten namelijk hyaluronzuur die ervoor zorgt dat jouw genitale slijmvliezen verbeteren en de vagina hydrateert. Heb je last van chronische irritatie dan zullen de fillers een kalmerend effect creëren op de geïrriteerde gebieden.

Na enkele dagen zal u al resultaat ondervinden! Deze behandeling is de meest uitgevoerde behandeling bij vrouwen in de menopauze!

Je vagina spant niet meer?

We weten allemaal dat een natuurlijke bevalling nefast kan zijn voor de spanning van je vagina en dus ook voor jouw seksueel genot. Ook het esthetisch uitzicht van uw vagina kan na het inknippen of inscheuren veranderd zijn.

Lieve mama’s schaam u niet want de mommy make-overs zijn 1 van de meest uitgevoerde esthetische behandelingen!

Je vagina die minder spant kan aan 2 zaken liggen:

 • of de vagina is gewoon te wijd
 • of je bekkenbodem spieren zijn te zwak
 • of een combo van de twee

Te zwakke bekkenbodem spieren:

Je kan de bekkenbodem spieren trainen wanneer de spanning gewoon iets minder is dan normaal of wanneer u iets minder seksueel plezier ervaart (opgelet dit kan ook aan het type minnaar liggen 🙈 alsook aan de grootte van zijn penis, daar zijn dan weer andere oplossingen voor 😁)

Je vagina is te wijd:

Sommige vrouwen worden geboren met een vagina die minder spant dan klassiek het geval is. Ook hier bieden de vagina fillers een oplossing voor. We kunnen namelijk perfect jouw vagina schede (de ingang van je vagina) vernauwen met een fillervulling.

Behandeling met Desirial vagina filler

 • Om je vagina natter te maken of te vernauwen zal er aan de ingang van de vagina geïnjecteerd worden. Je zal alles op voorhand met de dokter bespreken.
 • Hoeveel ml filler er geïnjecteerd wordt zal op voorhand door de arts beoordeeld worden.
 • Wanneer je privé een vraag hebt, kan je altijd vrijblijvend een consultatie inboeken bij de arts.
 • na enkele dagen zal je al een verschil merken

2. Vagina Filler Desirial Plus

Ben je het beu om elke morgen “slappe punani” te zien in de spiegel? Desirial Plus is een fillerbehandeling met hyaluronzuur die gebruikt wordt bij atrofie van de grote schaamlippen of bij esthetische zorgen.

Door de volumetoename van de vaginafiller zal de beschermende functie van de schaamlippen versterkt worden. Je vagina gaat er niet alleen sterker van worden maar je zal ook terug mooie volle schaamlippen hebben.

Behandeling met Vagina Filler Desirial Plus

 • Bij Desirial Plus zullen de buitenste schaamlippen of labia majora met filler geïnjecteerd worden. Je bespreekt eerst met de arts het probleem en hoe het opgelost kan worden.
 • Het geïnjecteerd volume wordt individueel beoordeeld door de arts.
 • Over het algemeen is er gemiddeld 3 tot 4 ml filler nodig om voldoende volume te krijgen in de buitenste schaamlippen. Dit zorgt er dan voor dat de binnenste schaamlippen niet meer uit de buitenste hangen, tenzij deze binnenste schaamlippen extreem groot zijn dan raden wij plastische chirurgie aan van de binnenste schaamlippen.
 • Om de vagina te vernauwen hebben we gemiddeld 1 tot Max 2 spuitjes nodig zodat de doorgang van de vagina nauwer wordt en meer spant.
 • Natuurlijk is ieder persoon verschillend en kan het aantal spuitjes variëren naargelang de noodzaak.

Prijs Vagina Filler

Prijzen Vaginal Health
Vagina Filler tegen vaginale droogte en pijn (bv bij menopauze klachten)€500
Vagina Filler voor het voller maken van de buitenste schaamlippen€800
Vagina Filler combinatie: voller maken van de buitenste schaamlippen + hydratatie€1300
HIFU Vagina€500

Nazorg vagina filler

 • Gedurende 5 dagen geen seksuele betrekkingen, niet fietsen, geen bad, geen sauna
 • Na 1 maand komt u op controle
 • Het kan gebeuren dat u na 3 maand nog 1 x een filler nodig hebt bij vaginale droogte (wanneer het resultaat voor u nog niet voldoende is)
 • Resultaten van onze vagina fillers voor de buitenste schaamlip vergroting houden gemiddeld 2 jaar aan
 • Resultaat van hydratatie en/of  vernauwing houden gemiddeld 18 maand aan, mogelijks heeft u na uw eerste sessie na 3 maand nog een 2 nodig afhankelijk van de ernst van droogte of noodzaak van vernauwing
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij Nurse Karen of één van onze artsen om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren. De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over vagina fillers

Hoe wordt een behandeling met vagina fillers uitgevoerd?

Hoeveel ml is er nodig bij een vagina filler behandeling?

Wanneer zie je resultaat van de vagina filler?

Wat zijn de bijwerkingen van een vagina filler?

Vagina fillers zijn niet geschikt voor