Spring naar de inhoud

HIEMT

Lift de spieren van je gelaat en zorg voor een frisse, strakkere uitstraling

We gaan allemaal naar de gym of we doen pilates alsof ons leven ervan afhangt, MAAR wat met onze gelaatsspieren? Ook deze hebben hun portie training nodig om gelift en strak te blijven. Faceyoga kennen we al, maar als je geen zin hebt om elke dag gekke bekken te trekken, ontdek dan onze HIEMT behandeling.

PRIJS

€ 850 / 4 sessies

BEHANDELTIJD

20 min.

RESULTAAT

Na 2 – 3 maand

In het onophoudelijke streven naar schoonheid en jeugdigheid hebben esthetische innovaties de mogelijkheden steeds opnieuw gedefinieerd en het ooit abstracte concept van ‘elegant ouder worden’ steeds concreter gemaakt. In het hart van deze doorbraken introduceert Sarasin Clinic met trots haar geavanceerde HIEMT behandeling, een toonbeeld van de fusie tussen kunst, wetenschap en technologie.

Wat is HIEMT?

HIEMT (High-Intensity Electromagnetic Technology) combineert warmte-energie en elektrostimulatie om de gezichtscontouren opnieuw te definiëren en de jeugdige gloed te herstellen die door de tijd kan zijn vervaagd.

Onze HIEMT machine haalt zijn kracht uit deze twee technologieën en richt zich op unieke wijze op zowel de huid als de onderliggende spieren, waardoor een gedetailleerd esthetisch verhaal ontstaat dat elk aspect van gezichtsverjonging aanspreekt. 

Deze geavanceerde maar niet-invasieve behandeling is het ultieme antwoord op de complexe uitdagingen van gezichtsveroudering.

Van het bestrijden van rimpels, fijne lijntjes en huidverslapping tot het verbeteren van de spiertonus en elasticiteit van de fascia, de HIEMT behandeling is een allesomvattende oplossing voor diegenen die op zoek zijn naar een zichtbare en blijvende verbetering van het gelaat.

HIEMT voordelen

Sarasin Clinic HIEMT benefits

De uitdagingen van gezichtsveroudering

Een stralend, jeugdig gezicht is het kenmerk van gezondheid, vitaliteit en schoonheid. De tijd brengt echter een reeks veranderingen met zich mee die deze jeugdige uitbundigheid op de proef stellen. Als we ons verdiepen in de complexiteit van gezichtsveroudering, zien we een proces met meerdere lagen dat wordt bepaald door zowel intrinsieke als extrinsieke factoren.  Om het grondig te begrijpen, moet je het bekijken door een driedimensionale bril die de veranderingen in huid, vet en spier- en botstructuur omvat.

HIEMT zones

Sarasin Clinic HIEMT zones

Wat zorgt voor zichtbare tekenen van veroudering en hoe verloopt het verouderingsproces in ons gelaat?

1. Huid

a) Afnemende elasticiteit (bron 1)

b) Opkomst van rimpels en fijne lijntjes

c) Verkleuring: ongelijkmatige teint en ouderdomsvlekken

2.Vet

a) Merkbaar volumeverlies: waardoor het gezicht er hol of ingevallen uitziet.

b) Verslapte kaaklijn

3. Spieren en botten

a) Spieratrofie waardoor de definitie van jeugdige gezichtscontouren wordt uitgehold (bron 2).

b) Botresorptie wat aanzienlijk bijdraagt aan veranderingen in de gezichtsstructuur (bron 3).

sarasin clinic botstructuur volumeverlies

HIEMT: een synergie van huidversteviging en een lift voor het gezicht zonder chirurgie of naalden

 • De HIEMT-technologie introduceert een baanbrekende benadering van gezichtsverjonging en is ontworpen om gezichtszones en -spieren met precisie aan te pakken, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor niet-invasieve facelifting. 
 • In combinatie met warmte-energie biedt de HIEMT-technologie een unieke synergie die zowel de huidtextuur als de spierspanning aanpakt. 
 • Deze revolutionaire techniek is bedoeld voor patiënten die een verjongd uiterlijk willen zonder invasieve procedures te ondergaan.
HIEMT spierweefsel voor na

Bewezen resultaat van de HIEMT technologie

HIEMT-behandelingen leveren volgende resultaten:

 • rimpelvermindering
 • toename van collageen 
 • toename van elastine
 • liftend effect
 • toename van spiertonus

Video’s over HIEMT

Hoe werkt HIEMT?

Onderscheidende kenmerken van de HIEMT Technologie

HIEMT-technologie wint aan belang als een transformatieve benadering van niet-invasieve gezichtsverjonging. De technologie maakt het mogelijk om nauwkeurig te richten op de specifieke spieren en het gezicht effectief te liften.

1. Nauwkeurig richten met geringe penetratiediepte.

Het fundamentele verschil dat HIEMT onderscheidt, is de geringe penetratiediepte. HIEMT maakt voornamelijk gebruik van een ondiepe penetratiediepte om het oppervlakkige musculoaponeurotische systeem (SMAS) aan te pakken. De specifieke diepte zorgt voor een nauwkeurigere en gerichtere stimulatie van verouderend huidweefsel.

2. Effectieve stimulatie en lifting van de SMAS-laag

Door zich te richten op de SMAS -laag van de spieren diep onder de huid – wordt de HIEMT technologie op maat gemaakt om de belangrijkste gebieden aan te pakken die de gezichtscontouren beïnvloeden. De SMAS is de laag waar de meeste gezichtsspieren zich bevinden en is de laag die wordt aangepast tijdens chirurgische facelifts. Door supramaximale contracties in deze laag teweeg te brengen, zorgt de HIEMT technologie voor zichtbaar gelift en strakker gezichtsweefsel.

3. Stimulatie van motorneuronen

Centraal in de HIEMT technologie staat de stimulatie van motorneuronen, de “boodschappers” die de spieren instrueren om samen te trekken. Deze unieke eigenschap maakt gerichte, effectieve activering van het onderliggende spierweefsel mogelijk. Door specifieke stimulatie van deze neuronen kan HIEMT direct de samentrekking van de spieren bevorderen, waardoor de stevigheid van het gezicht verbetert en een liftend effect ontstaat.

4. Herstel van ondersteuning van gezichtsweefsel

De HIEMT technologie gaat een stap verder door niet alleen spiercontracties op te wekken, maar ook de ondersteuning van het gezichtsweefsel te herstellen. Door selectieve spiercontracties en verbeteringen in de spierdichtheid creëert de technologie een collectief liftend effect. Deze veranderingen bevorderen de ondersteuning die nodig is om de effecten van de zwaartekracht op het gezichtsweefsel tegen te gaan.

5. Gezichtscontouren en kaaklijndefinitie

Wat HIEMT verder onderscheidt, is de impact op de contouren en definitie van het gezicht. De strategische spieraanhechting en de daaropvolgende contracties van de technologie leiden tot een betere contouring van het gezicht en een meer gedefinieerde kaaklijn. Dit maakt HIEMT een effectieve en niet-invasieve oplossing voor diegenen die een meer gelift en strakker gelaat willen zonder chirurgie of snijden.

Voor & Na HIEMT

Sarasin Clinic HIEMT voor na
Sarasin Clinic HIEMT voor na
Sarasin Clinic HIEMT voor na
Sarasin Clinic HIEMT voor na
Sarasin Clinic HIEMT voor na
Sarasin Clinic HIEMT voor na
Sarasin Clinic HIEMT voor na

Spierweefsel waarin je kan zien dat er 2 maand na de behandeling een toename is van de spierdikte, hierdoor hebben de spieren een liftend effect op het gelaat.

De kracht van warmte energie

Met unieke warmte-energie kunnen verschillende tekenen van veroudering effectief worden aangepakt en is huidverjonging en -herstel mogelijk.

1. Diepte penetratie

De meest kenmerkende eigenschap van warmte energie is het vermogen om diep in de huidlaag door te dringen zonder het huidoppervlak te beschadigen. Deze eigenschap maakt een nauwkeurige aanpak mogelijk, waardoor tekenen van huidveroudering effectief bij de basis kunnen worden aangepakt.

2. Collageen hermodellering

Een van de belangrijkste redenen voor de opkomst van warmte energie bij huidverjonging heeft te maken met de rol van collageenopbouw. Wanneer onze huid wordt blootgesteld aan de warmte die wordt geproduceerd door warmte-energie, zet dit een genezingsreactie van ons lichaam in gang, wat leidt tot de aanmaak van nieuw collageen. Dit proces helpt om fijne lijntjes en rimpels van binnenuit op te vullen, waardoor de huid op natuurlijke wijze gladder wordt. Ook krijg je hierdoor een mooiere glow of stralende teint op je gelaat.

3. Weefselversteviging

Warmte-energie is zeer nuttig bij het aanpakken van huidverslapping. De laagspecifieke toepassing van warmte-energie verhit het collageenrijke huidweefsel. Dit verwarmingsproces veroorzaakt onmiddellijke samentrekking en verstrakking van de huid, waardoor de huid er steviger en jeugdiger uitziet.

4. Celregeneratie

De warmte-energie stimuleert ook de aanmaak van fibroblasten – de cellen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en elastine – waardoor de celvernieuwing wordt bevorderd. Dit proces verbetert na verloop van tijd de elasticiteit en stevigheid van de huid, waardoor de effecten van veroudering subtiel worden teruggedraaid.

5. Huidverbetering

Warmte-energie speelt ook een belangrijke rol bij huidresurfacing. Door zachtjes gecontroleerde schade toe te brengen aan het oude, problematische huidweefsel, maakt warmte-energie nieuwe, gezonde huidvorming mogelijk. Dit leidt tot een aanzienlijke verbetering van de teint en textuur van de huid.

Omarm de HIEMT oplossing

 • De HIEMT behandeling biedt een unieke oplossing voor de complexe uitdagingen van gezichtsveroudering. Door gebruik te maken van een mix van gesynchroniseerde warmte-energie- en elektrostimulatie richt HIEMT zich op zowel huid- als spierlagen om transformerende resultaten te leveren.

Warmte-energie

 • De warmte-energie van HIEMT zorgt voor consistente verwarming in alle applicatielagen en levert hierdoor optimale resultaten. 
 • Door de huid te verwarmen tot een therapeutische temperatuur van 40-42°C stimuleert HIEMT de activiteit van fibroblasten, waardoor de afbraak en denaturatie van oude collageen- en elastinevezels in gang wordt gezet.

Gemiddeld ervaren patiënten na de behandeling een toename in collageen en een vermindering van rimpels.

Wat is het werkingsprincipe van HIEMT?

HIEMT

 • HIEMT stimuleert de gezichtsspieren, waardoor depolarisatie van motorneuronmembranen en spiercontractie worden geïnduceerd.
 • HIEMT-behandelingen bevorderen de spiereiwitsynthese en myofibrilvernieuwing, waardoor de spierspanning in rust verbetert and girls, this is what we need for that sharp V-face shaped face ! 

Fascia remodelleren voor gezichtsondersteuning

 • Fascia – het cruciale bindweefsel in het gezicht – ondersteunt het structurele raamwerk van het gezicht. HIEMT behandelingen combineren verwarming en mechanische stress om de opbouw van collageen en elastine in de fascia te stimuleren .
 • Hierdoor wordt de fascia strakker en elastischer, wat zorgt voor een gelift effect en betere contouring van het gelaat. Double WIN!
tekening Sarasin Clinic MFFace wenkbrauwen
tekening Sarasin Clinic MFFace-kaak

Voordelen van de HIEMT-technologie

De gesynchroniseerde combinatie van warmte-energie en elektrostimulatie vertegenwoordigt een baanbrekende ontwikkeling in niet-invasieve gezichtsbehandelingen. Deze dual-power benadering zorgt voor betere en efficiëntere resultaten door zowel huid- als spierweefsel aan te pakken. Hieronder beschrijven we de belangrijkste voordelen van deze innovatieve 2-in-1 technologie:

1. Verbeterde dichtheid en tonus van gezichtsspieren

De HIEMT-component van de behandeling richt zich op het activeren van de gezichtsspieren en het vergroten van hun dichtheid door supramaximale contracties op te wekken. Dit resulteert in een verbeterde spiertonus, wat leidt tot een steviger, gelift uiterlijk.

2. Uitgebreide verjonging van ondersteuning van het fasciale weefsel

De gecombineerde kracht van warmte-energie en HIEMT stimuleert de productie van collageen en elastine, waardoor de ondersteunende structuur van fasciale weefsels wordt versterkt. Deze hernieuwde elasticiteit en stevigheid helpen de onvermijdelijke verslapping als gevolg van het verouderingsproces tegen te gaan.

3. Een gerevitaliseerde huidtextuur en minder huidverslapping

De warmte-energie die in deze dubbele behandeling wordt gebruikt, doet wonderen bij het verbeteren van de huidtextuur. Door het bevorderen van collageenopbouw en het verwarmen van de huidlaag pakt deze geavanceerde technologie effectief fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping aan, waardoor een gladdere en gerevitaliseerde teint wordt onthuld.

4. Synthese en vernieuwing van myofibrillen

Als bijkomend voordeel stimuleert HIEMT de synthese en vernieuwing van myofibrillen. Dit vertaalt zich in een vernieuwing van de spiervezels, wat zorgt voor een betere spierfunctionaliteit en algehele gezichtsstructuur.

5. Langdurige structurele veranderingen en verbeterde spiertonus in rust

Misschien wel een van de meest overtuigende voordelen van de HIEMT behandeling is de blijvende structurele verandering die het teweegbrengt. De verbetering van de spiertonus in rust vormt een basis voor het langdurig behouden van een jeugdig gezicht.

Omarm een jeugdige uitstraling & strakker gelaat zonder snijden met de HIEMT behandeling bij Sarasin Clinic

Nu we onze verkenning van de kracht van warmte-energie en elektrostimulatie hebben afgerond, is het duidelijk dat we aan de vooravond staan van een revolutie. 

HIEMT, aangeboden bij Sarasin Clinic, werkt als een gesynchroniseerde krachtcentrale, bestrijdt de uitingen van veroudering en maakt de weg vrij voor een toekomst waarin jeugd en vitaliteit binnen ieders bereik liggen.

Met de HIEMT behandeling bij Sarasin Clinic worden de normen van invasieve operaties en lange herstelperiodes uitgedaagd en maken plaats voor het tijdperk van geavanceerde, niet-invasieve behandelingen. Voelbare resultaten, minimaal ongemak en bijna geen herstelperiode zijn de nieuwe normen op het gebied van huidverjongingsprocedures, allemaal dankzij vooruitstrevende technologieën zoals HIEMT.

Bij Sarasin Clinic zijn de buitengewone voordelen van warmte-energie + elektrostimulatie slechts een afspraak verwijderd. Of het nu gaat om het verbeteren van de dichtheid van de gezichtsspieren, het verfijnen van de huidtextuur en -soepelheid of het verjongen van het gezichtsweefsel, onze deskundige behandelaars passen deze 2-in-1 therapie holistisch toe.

Naarmate we verder komen in de esthetische geneeskunde, zal HIEMT zeker de fakkeldrager zijn die ons naar ongekende vooruitgang leidt. 

De toekomst van gezichtsverjonging is niet alleen veelbelovend bij Sarasin Clinic – het is er al, en het is schitterend!

Wanneer zie ik resultaat?

 • De meeste gebruikers zullen na de eerste behandeling voelen dat het gezicht gelift is
 • De conditie van de huid en de gezichtsspieren zullen geleidelijk aan verbeteren
 • Het beste effect is meestal 4 tot 12 weken na de 4e-6e behandeling (ongeveer 1-3 maanden)

Nazorginstructies voor HIEMT-behandeling

Om het herstel te bevorderen en de resultaten van je High-Intensity Electromagnetic Therapy (HIEMT) behandeling te optimaliseren, volgen hier enkele eenvoudige nazorgtips:

 • Blijf gehydrateerd: Drink veel water na de behandeling om het herstel van je gezichtsspieren te ondersteunen.
 • Vermijd ontstekingsremmers: Neem direct na de behandeling geen ontstekingsremmers of spierverslappers om het natuurlijke spieropbouwproces niet te verstoren.
 • Gebruik een warm kompres: Als je lichte pijn of ongemak ervaart, kan een warm kompres helpen de spierspanning te verlichten.
 • Vermijd alcohol en cafeïne: Vermijd alcohol en overmatig cafeïnegebruik gedurende minstens 24 uur na de behandeling om uitdroging te voorkomen en het spierherstel te bevorderen.
 • Eet evenwichtig:  Volg een uitgebalanceerd dieet rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen om spierherstel en -groei te ondersteunen.
 • Volg het behandelplan: Houd je aan het aanbevolen behandelplan en woon alle geplande sessies bij voor de beste resultaten.
 • Heb geduld: Het kan enkele weken duren voordat je de volledige effecten van HIEMT ziet. Geduld en consistentie zijn belangrijk.
 • Plan een follow-up: Boek een vervolgconsult om je voortgang te controleren en eventuele vragen te bespreken.

Prijzen voor een HIEMT behandeling

Prijs HIEMT behandeling
HIEMT Package 4 sessies: interval 1 x per week (20min)€ 850

Bronnen:

 1. Ganceviciene R, Liakou AI, Theodoridis A, Makrantonaki E, Zouboulis CC. Skin anti-aging strategies. Dermatoendocrinol. 2012 Jul 1;4(3):308-19. doi: 10.4161/derm.22804. PMID: 23467476; PMCID: PMC3583892.
 2. Swift A, Liew S, Weinkle S, Garcia JK, Silberberg MB. The Facial Aging Process From the “Inside Out”. Aesthet Surg J. 2021 Sep 14;41(10):1107-1119. doi: 10.1093/asj/sjaa339. PMID: 33325497; PMCID: PMC8438644.
 3. Mendelson B, Wong CH. Changes in the facial skeleton with aging: implications and clinical applications in facial rejuvenation. Aesthetic Plast Surg. 2012 Aug;36(4):753-60. doi: 10.1007/s00266-012-9904-3. Epub 2012 May 12. PMID: 22580543; PMCID: PMC3404279.
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

HIEMT FAQ: veelgestelde vragen

Waarom is het zo belangrijk om de gezichtsspieren te stimuleren?

Hoe lang duurt een behandeling? Hoe vaak doe je een kuur?

Hoe lang moet er tussen elke behandeling zitten?

Hoe voelt de behandeling aan?

Kan de grootte van het gezicht worden aangepast?

Is het normaal dat de behandeling aan beide kanten anders aanvoelt? Kan dit het effect beïnvloeden?

Kan ik de behandeling doen wanneer ik fillers heb in mijn wangen?

Wat is het interval tussen deze en andere injecties/foto-elektriciteit/chirurgie?

Is HIEMT veilig?

Hoeveel HIEMT sessies zijn er nodig om resultaat te zien?

Wat kan ik verwachten tijdens een HIEMT-sessie?

Is er uitvaltijd na een HIEMT-sessie?

Wie is een goede kandidaat voor HIEMT?

Zijn er onderhoudsbehandelingen nodig?