Spring naar de inhoud

Kinfiller of chinfiller

Kinfillers nemen toe in populariteit en worden vaak ook behandeld wanneer patiënten komen voor een kaaklijnfiller. Veel patiënten hebben een recessieve kin (kin die teveel achteruit staat) of de kin kan gewoon in het algemeen verbeterd worden. De kin is ook belangrijk voor het uiterlijk van een gedefinieerde kaaklijn.

Naarmate vrouwen ouder worden, roteert onze schedel. Hierbij beweegt de kin naar achteren. Het bot en het zachte weefsel in het kingebied lost op. Waardoor we minder structurele steun hebben in dat gebied. Dit heeft een vloeiend effect op onze nek en wangen. Het is eenvoudig om de verloren gegane structurele steun te vervangen door een filler.

PRIJS

Vanaf € 350

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

8 tot 12 maanden

Kinfillers kunnen voor 2 doeleinden worden geïnjecteerd:

  1. om er jonger uit te zien
  2. en om er mooier uit te zien

Sommige mensen zijn geboren met een groot profiel, waaronder een goed geprojecteerde kin. Anderen zijn geboren met minder ontwikkelde kinnen. Waarvan het uiterlijk kan worden verbeterd. Voor degenen die niet met de perfecte kin geboren zijn, is het eenvoudig om te injecteren met kinfillers om het uiterlijk te verbeteren. Voor mensen die geboren zijn met een groot kinprofiel kan enkel een chirurgische procedure het esthetisch zicht verbeteren.

Waarvoor kunnen kinfillers gebruikt worden?

Grootte van de kin

Het is heel gemakkelijk om de kin van de patiënt te vergroten met een filler. Omgekeerd niet, wanneer de kin te groot is, zal men doorverwijzen naar de plastisch chirurg of de mond/kaakchirurg.

Lengte van de kin

Sommige patiënten hebben een te korte kin. Dit kan gemakkelijk worden verholpen met injecties van de filler om de kin te verlengen.

Projectie van de kin

Het is heel gebruikelijk dat patiënten zich presenteren met recessieve kin in profiel (wanneer de kin teveel achteruit staat). De filler kan worden geïnjecteerd om een sterkere, meer geprojecteerde kin te maken.

kinfiller behandeling

Vorm van de kin

Sommige patiënten hebben een te lang, brede, hoekige of minder hoekige kin. Andere patiënten vinden hun kin te spits. De kin kunnen we ronder maken.Andere patiënten denken dat hun kin te vierkant is. Deze kunnen deze ronder maken, bijvoorbeeld. Andere patiënten willen dan weer een meer puntige, hoekige verschijning van hun kin.

In overleg met de arts

Samen met de arts wordt gekeken waar verbetering van de kin nodig kan zijn. Soms kan men geen hulp bieden met het plaatsen van een filler en wordt chirurgie aangewezen.
Ook daarin gaan wij u eerlijk advies geven en doorverwijzen waar nodig.

Het belangrijkste is dat er geluisterd wordt naar uw wensen en dat u de juiste behandelprocedure voorgesteld krijgt.

Huid van de kin

Dit kan verbeterd worden met een filler, PRP of Profhilo

Symmetrie van de kin

Asymmetrie van de kin kan worden verbeterd met de behandeling van een filler.

Hoeveel kinfiller heb ik nodig?

De dosis die nodig is voor kinfiller is zeer variabel. Sommige patiënten zullen tevreden zijn met 1 ml, anderen zullen 3 ml nodig hebben. We passen de hoeveelheid aan om het gewenste resultaat te behalen.

De arts zal het gezicht beoordelen en beslissen over de beste dosis. Maar pas na het nemen van een anamnese en het onderzoeken van de patiënt.

Wanneer de patiënt een subtieler resultaat wil, dan kan een kleinere dosis worden gekozen om mee te beginnen. Bij kinfillers adviseren we om in 1 sessie maximaal 2 ml te injecteren. Als er meer nodig is, kan een andere sessie nodig zijn. Normaal gesproken injecteren we 1-2 ml bij een eerste behandeling. Vervolgens beoordelen we de patiënt na een maand. Wanneer ze aangeven: “Ik hield van de zwelling na de laatste behandeling en was teleurgesteld toen het wegging” raden we aan om nog een behandeling te doen. En uiteindelijk dit te herhalen.

Voor- en nazorg kinfillers

  • Geen make-up voor 4 uur
  • Ook geen zware oefening die dag
  • Zure producten mogen niet in de laatste 24 uur
  • Geen spa’s geen sauna’s, geen warme yoga gedurende 1 week na de behandeling
traangootfiller nazorg

Video’s over kinfillers

Voor & na foto’s behandeling met kinfillers

Prijzen kinfillers

Prijzen filler behandelingen
Lipfiller€280/spuit
Jukbeenfiller€280/spuit
Kaaklijnfiller€280/spuit
Kinfiller€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Neusfiller€400/behandeling
Traangootfiller€400/behandeling
Lip hydratation€280/spuit
Hyalase (correctie foutieve filler)€160/behandeling
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over kinfillers

Doet een behandeling met kinFillers pijn?

Hoe verloopt een kinfiller behandeling?

Zijn er bijwerkingen of risico’s verbonden aan kinFillers?

nazorg bij kinFillers

Wat kunt u verwachten na een behandeling met kinfiller?

Hoelang duurt de behandeling?

Hoelang blijft het resultaat van een kinfiller zichtbaar?