Spring naar de inhoud

PRP: het natuurlijke genezingsproces inzetten voor huid- en haarverbetering

Je huid en haar verbeteren met je eigen bloed? Het kan! Door PRP te isoleren uit het bloed en te injecteren kan je gebruik maken van de hoge concentratie groeifactoren in je bloed om je huid en haar te verbeteren.

PRIJS

Vanaf € 350

BEHANDELTIJD

1 uur

EFFECT

6 tot 9 maanden

Wat is PRP?

  • Platelet Rich Plasma (PRP) is plasma met een hoge concentratie aan bloedplaatjes. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld binnen de fysische geneeskunde om de processen te stimuleren die het herstel bespoedigen tijdens een revalidatie.
  • Platelet Rich Plasma therapie wordt zo al jaren gebruikt bij problemen in het menselijk lichaam zoals ligamentaire letsels en ontstekingen. Ons lichaam heeft namelijk een sterk zelfherstellend vermogen door de bloedplaatjes in ons bloed.
  • Daarom kan PRP, dat een rijke concentratie aan bloedplaatjes bevat, helpen om ook andere plaatsen op het lichaam te verbeteren zoals huid en haar. Zo worden PRP-behandelingen ook gebruikt voor esthetische doeleinden.

Hoe werkt een PRP-behandeling?

  • Platelet Rich Plasma-therapie verloopt redelijk simpel. Er wordt eerst een bloedafname gedaan. Dit bloed wordt gecentrifugeerd, zodat de verschillende bloedcomponenten gescheiden worden. Zo kunnen de bloedplaatjes selectief uit het bloed gehaald worden.
  • De behandelende arts verzamelt de Platelet Rich Plasma (PRP) en injecteert deze vervolgens opnieuw in de gebieden waar verbetering gewenst is. De groeifactoren in PRP stimuleren de aanmaak van cellen, die voor een natuurlijk genezingsproces zorgen. Dit proces verbetert de huid- en haarkwaliteit en bevordert het herstel van huid en haar.

Let wel: wij raden sterk aan om tenminste 1 maand op voorhand een immuunbooster te nemen, alvorens te starten met de behandeling.

Waarvoor dient een PRP-behandeling?

  • Zoals al vermeld komt de PRP-behandeling eigenlijk uit de fysische geneeskunde. Het injecteren van PRP brengt ter hoogte van een letsel verschillende processen op gang die het herstel en de revalidatie bespoedigen.
  • Deze groeifactoren werken echter niet enkel als goede ontstekingsremmers, ze helpen ook op andere plaatsen. Een Platelet Rich Plasma-therapie heeft daarom tal van esthetische toepassingen.

PRP voor huid

Met maar een kleine hoeveelheid bloed kan je al een groot effect zien op vlak van huidverbetering. Door het plaatjes-rijk plasma wordt de wondheling versneld en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd.

Omdat de laatste twee een belangrijke rol spelen bij de huidkwaliteit zorgt een PRP-inspuiting ervoor dat je huid verstevigt en verbetert. Bij Sarasin Clinic kan je nog meer voordeel halen uit deze behandeling door PRP te laten mengen met Skinbooster.

PRP voor haar

Ook voor haaruitval kan PRP een goede oplossing zijn! Hierbij wordt het eigen bloed niet gebruikt voor een inspuiting in het gezicht, maar een injectie bij het haar om de natuurlijke groei van je haar te stimuleren.

Nina-Redactrice Liesbeth probeerde een PRP-behandeling tegen haaruitval. Haar ervaring kan je online lezen.

Voor- en nazorg PRP

Direct na de operatie zal je een steunende Lipopanty aan krijgen die je gedurende zes weken nooit af mag doen . Enkel voor het verschonen van de verbanden of om je te wassen mag de Lipopanty uit. Blauwe plekken verdwijnen doorgaans na enkele dagen, maar de volledige genezing kan toch een aantal weken duren. Het definitieve resultaat zie je pas na een paar maanden.

Op de “input”-plaats is er een absorberend verband aangebracht. Hier komt de eerste dagen een beetje wondvocht van de liposuctie-vloeistof die werd ingebracht. Dit is volledig normaal. De “mini-input”-plaats werd door de chirurg ook gesloten met een verteerbaar draadje waar je niets aan moet doen.

Bij een PRP-behandeling heb je helemaal geen lange nazorg. Na de behandeling zal je kleine oppervlakkige wondjes hebben, maar je kan gewoon je werk weer hervatten. De eerste dagen zal je huid nog een beetje trekkerig aanvoelen, maar dit blijft niet lang.

Video’s over PRP

Voor- en nafoto’s PRP behandeling

Gallery not found.

Prijzen PRP

Prijzen PRP behandelingen
PRP 1ste sessie€350/sessie
PRP 2de sessie€350/sessie
PRP laatste sessie (bij 3 sessies in totaal)€250/sessie
PRP voor de lippen€350/sessie
PRP huidverbetering€350/sessie
PRP tegen haaruitval€350/sessie
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over een PRP behandeling

Is een PRP-behandeling pijnlijk?

Hoeveel kost een PRP-behandeling?

Hoe vaak moet ik een PRP-behandeling herhalen?

Hoelang duurt de nazorg van een PRP-behandeling?

Is een PRP-behandeling gevaarlijk?