Spring naar de inhoud

Filler marionetlijnen

Op zoek naar een oplossing om de rimpels rond je mondhoeken te verminderen? Die rimpels noemen we Marionetlijnen. Deze lijnen worden zo genoemd omdat ze lijken op de lijntjes van de mond van een marionettenpop. Ze kunnen je gezicht een naar beneden gedraaide uitdrukking geven, waardoor je er minder jeugdig en fris uitziet.

Gelukkig kan Sarasin Clinic jou hierbij helpen!

PRIJS

Vanaf € 280

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

8 tot 12 maanden

Wat zijn marionetlijnen?

Die kleine lijntjes die van je mondhoeken naar je kin lopen worden marionetlijnen genoemd. Ze zijn vernoemd naar de mondgewrichten van een marionettenpop, waardoor uitdrukkingen kunstmatig lijken en je er chagrijnig of verdrietig uit kunt zien terwijl dat niet zo is.

Sarasin Clinic Wat zijn Marionetlijnen

Lees verder over hoe we Marionetlijnen behandelen met filler

Sarasin Clinic banner rokerslijntjes marionetlijnen

Marionetlijnen behandelen met fillers

 • Fillers zijn een niet-invasieve en effectieve manier om marionetlijnen te bestrijden. Deze injecteerbare fillers werken door volume aan het gebied toe te voegen, rimpels glad te strijken en een steviger, gerevitaliseerd huidbeeld te bevorderen.
 • Ze bevatten ingrediënten zoals hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die de huid gehydrateerd houdt en de aanmaak van collageen bevordert.
 • Bij Sarasin Clinic bieden we een gespecialiseerde behandeling voor marionetlijnen. Deze behandeling omvat het toedienen van veilige, natuurlijke fillers die deze lijntjes glad kunnen strijken en de algehele esthetiek van het gezicht opmerkelijk kunnen verjongen.

De meest geschikte behandeling voor jou hangt af van jouw individuele behoeften, huidtype en gewenste resultaten.

Maak vandaag nog een afspraak met Sarasin Clinic om jouw mogelijkheden te bespreken.

Voor wie is Marionetlijnen behandelen met fillers geschikt?

 • Vanaf 45+ kies je best voor filler in de mondhoeken, omdat de verzakking te maken heeft met botresorptie, hierdoor valt je gezicht een beetje in. In dit geval geef je beter wat ondersteuning met filler.
 • Wanneer je jonger bent dan 45 jaar (vanaf 40) raden we aan om te kiezen voor een botox behandeling voor de mondhoeken. Op deze leeftijd zijn het de depressor spieren die de mondhoeken omlaag trekken. Dit kan je tegengaan met botox.

Waarom worden marionetlijnen zichtbaarder naarmate we ouder worden?

 • Alles draait om de proteïnen collageen en elastine. Na verloop van tijd raken deze vitale huidstructuren uitgeput, waardoor onze huid haar natuurlijke stevigheid en elasticiteit verliest, hierdoor krijgen we rimpels. Marionetlijnen worden opvallender als je vaak bepaalde gezichtsuitdrukkingen gebruikt, zoals bv. bij breed glimlachen.
 • Maar dat is waarschijnlijk nog niet alles! De omgeving om ons heen kan ook meewerken. Te lang in de zon liggen kan leiden tot slijtage van het bindweefsel van onze huid, waardoor huidveroudering versnelt wordt. Bepaalde levensgewoonten, zoals roken, kunnen deze lijnen nog duidelijker maken omdat de giftige stoffen in tabak schadelijk kunnen zijn voor onze huid.

Tot slot

Marionetlijnen en rimpels onder controle houden is tegenwoordig heel goed mogelijk, met een divers aanbod aan behandelingsopties, van eenvoudige huidverzorgingsroutines tot professionele procedures. Het gaat er niet alleen om, om deze lijntjes te vervagen, maar ook om je lekker in je vel te voelen. 

Aarzel niet om professioneel advies in te winnen om een behandelplan op maat samen te stellen dat past bij jouw behoeften, levensstijl en budget. 

Het algemene doel is om mooi ouder te worden en je zelfverzekerd te voelen bij elke blik in de spiegel!

Voordelen van een Marionetlijn filler behandeling

Verouderde look verminderen
Een natuurlijk resultaat
Frisse, jonge blik
Non-invasief
Amper hersteltijd

Hoe werkt de Marionetlijnen behandeling?

 • De behandeling van marionetlijnen is zeer eenvoudig en snel. Je hoeft er slechts 15 tot 45 minuten voor vrij te maken! Tijdens de behandeling zal de behandelend arts een afgemeten hoeveelheid filler in het te behandelen gebied injecteren. Het resultaat? Je marionetlijnen verminderen, en je krijgt opnieuw een frisse uitstraling.
 • Is het je eerste behandeling? Dan zal onze esthetisch arts jou goed informeren, zodat je goed voorbereid bent op de behandeling. Samen bespreken jullie jouw voorkeuren en wensen, zodat het resultaat daarbij aansluit.
 • Vervolgens wordt bekeken waar de injecties zullen plaatsvinden. De behandelend arts zal dan met een fijne naald de filler injecteren. Het resultaat van de marionetlijnen fillerbehandeling is direct zichtbaar.
 • Bij diepe marionetlijnen en als men het gezicht ook wil liften, kan men ook kiezen voor de draadjestechniek, ook wel bekend als draadlift. Jouw behandelend arts of de esthetisch verpleegkundige kan je hierover meer informatie geven.

Hoelang blijft het resultaat zichtbaar?

De filler in de Marionetlijnen blijft ongeveer negen tot twaalf maanden zitten. Natuurlijk verschilt dit van persoon tot persoon. Na verloop van tijd wordt de filler op basis van hyaluronzuur door het lichaam afgebroken. 

Maar geen nood, het is mogelijk om de Marionetlijnen behandeling opnieuw uit te voeren eens het effect afneemt. Om dat te doen volstaat het om simpelweg een nieuwe afspraak te maken bij Sarasin Clinic.

Alternatieve behandelingen voor Marionetlijnen

Wanneer je geen voorkeur hebt voor fillers, zijn er verschillende andere behandelingen die we kunnen aanbieden om marionetlijnen te behandelen:

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste behandeling? Boek gerust een consultatie, dan zoeken we samen naar de behandeling die het beste bij jou past.

Nazorg voor een Marionetlijnen behandeling

24 uur na de behandeling

 • Wanneer er zwelling optreedt in het behandelde gebied kan je gebruik maken van een koud kompres. Heb je last van blauwe plekken in het behandelde gebied, dan kan je deze  camoufleren met make-up. De zwelling en blauwe plekken zijn tijdelijk en verdwijnen binnen de twee dagen. 

48 uur na de behandeling 

 • Verder mag je 48u na de behandeling niet sporten. Daarnaast raden we het af om gedurende twee weken na de behandeling een bezoek te brengen aan de zonnebank of sauna. Ook is het belangrijk om directe zonnestraling te vermijden. Uv-straling kan het resultaat van de filler behandeling namelijk beïnvloeden. 

Zes weken na de behandeling raden we aan om op controle afspraak te komen.

Voor en na filler Marionetlijnen

Sarasin Clinic voor na marionetlijnen HIFU
Sarasin Clinic mond lippen botox filler

Kies een gespecialiseerde clinic

 • Wanneer je deze behandeling overweegt, is het belangrijk om naar een deskundige arts te gaan. Zo is de kans op mislukking miniem. Het helpt je namelijk voorkomen dat de Marionetlijnen filler op een verkeerde plek wordt aangebracht of dat er te veel of te weinig filler wordt geïnjecteerd. 
 • Daarnaast is het ook belangrijk dat er kwaliteitsvolle producten gebruikt worden. Wanneer dat niet het geval is, kan het resultaat behoorlijk tegenvallen. Wat natuurlijk niet de bedoeling is. Zoek daarom ook altijd een ervaren arts.
 • Het team van Sarasin Clinic bestaat uitsluitend uit esthetisch artsen die stuk voor stuk kraks zijn in hun vak. Zij kennen de meest revolutionaire technieken en frissen jouw gelaat met enkele injecties helemaal op!

Marionetlijnen behandeling bij Sarasin Clinic

Bij Sarasin Clinic zijn we gespecialiseerd in de behandeling van marionetlijnen met natuurlijke resultaten. Om te zorgen dat je tijdens de behandeling geen pijn ervaart, bieden we een verdovende crème van chirurgische kwaliteit aan. Hierdoor zul je hoogstens een ongemakkelijk gevoel ervaren tijdens de behandeling.

Sarasin Clinic biedt de persoonlijke benadering en behandeling van een privékliniek, gecombineerd met de expertise, professionaliteit, hygiëne en veiligheid van een ziekenhuis. Bij ons ervaar je werkelijk het beste van beide werelden!

Prijs filler Marionetlijnen

Prijzen filler behandelingen
Lip filler€280/spuit
Lip hydratation€280/spuit
Rokerslijntjes€400/behandeling
Traangoot filler€400/behandeling
Neus filler€400/behandeling
Neuslippenplooi - Nasolabiale plooi filler€280/spuit
Marionetlijnen Filler€280/spuit
Jukbeen filler€280/spuit
Kaaklijn filler€280/spuit
Kin filler€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Hyalase (correctie foutieve filler)€200/behandeling
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Veelgestelde vragen filler Marionetlijnen

Hoe kies je de juiste filler?

Wie mag een filler behandeling uitvoeren?

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met Fillers?

Verzorging na de injectie

De 3 C’s van nabehandelingszorg

Kunnen marionetlijnen worden voorkomen?

Kunnen thuisbehandelingen marionetlijnen verminderen?

Is er sprake van downtime na een behandeling met een marionetlijn?

Zijn marionetlijn behandelingen pijnlijk?