Spring naar de inhoud

Laserontharing bikinilijn: maak komaf met ongewenste haren in de schaamstreek

Niets is leuker dan zorgeloos genieten van de zon in je badpak of bikini. Soms valt het zorgeloze aspect echter weg omdat we ons onzeker voelen door ingegroeide haartjes of rode bolletjes bij onze bikinilijn. Met laserontharing hoef je je daar nooit meer zorgen om te maken!

Als vrouw is het soms niet makkelijk. Je wil niet dat er een bos haar van onder je bikinibroekje of badpak vandaan komt, maar je wil ook geen rode bultjes of ontstekingen door de zone elke dag te scheren.

Je bent heus niet de enige die met dit probleem worstelt, al doen celebrities en sociale media ons soms geloven dat dat wel zo is. Wil je graag een flawless bikinilijn? Dan kom je met een laserontharing van de bikinilijn al heel ver.

PRIJS

€ 100

BEHANDELTIJD

15 minuten

EFFECT

permanent

Wat is de bikinilijn?

Iedereen spreekt over de bikinilijn, maar wat is dat nu precies? Het is de huid die zich bevindt in de zone die net niet meer bedekt wordt door je bikinibroekje of badpak. Natuurlijk hangt dat ook af van hoe het broekje is uitgesneden.

Als we spreken over het ontharen van de bikinilijn, wil dat niet per se zeggen dat je enkel de ongewenste haartjes in de zone van de bikinilijn weg doet. Uiteindelijk kies je zelf hoeveel haar je definitief weg wil. Zo kan je enkel de effectieve bikinilijn laseren of je kan ervoor kiezen om alle haren in de schaamstreek te behandelen.

Laserontharing prijs per zone bij Sarasin Clinic

Bij Sarasin Clinic werken we met prijzen per behandeling per zone. Hoeveel behandelingen je uiteindelijk nodig hebt, hangt af van persoon tot persoon. Deze prijslijst is bedoeld om jou een indicatie te geven van de te verwachten kosten.

Waarom bikinilijn laseren?

Als je ervoor kiest om je bikinilijn te laseren ga je de zone permanent ontharen. Dat wil zeggen dat de haargroei in dat gebied enorm gereduceerd wordt. Het haar zal nooit 100% verdwijnen, maar je zal de zone na de behandeling amper moeten scheren, waxen of epileren.

En dat is goed nieuws! Want als je de bikinilijn meerdere malen per week onthaart, krijg je vaak last van ongemakken zoals ingegroeide haartjes, rode puntjes en scheerirritatie. Dat is natuurlijk bijzonder ongemakkelijk, zeker als ze voorkomen in de schaamstreek.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie bij onze Clinic voor advies op maat.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie bij onze Clinic voor advies op maat.

Sarasin Clinic laserontharing bikinilijn banner

Wat je zeker moet weten voor het permanente ontharen van de bikinilijn

Als je je bikinilijn permanent wil ontharen en dus met een behandeling begint is het belangrijk dat je een aantal dingen in overweging neemt. Daarom sommen wij voor jou op waar je rekening mee moet houden.

Dit zijn algemene richtlijnen zodat je weet waar je op moet letten als je kiest voor het permanent ontharen van de bikinilijn. Voor meer info voor jouw persoonlijke situatie boek je best een afspraak bij onze kliniek, zodat wij jou meer uitgebreide en volledige informatie kunnen meedelen.

Let op voor de zon

Als je een behandeling voor laserontharing ondergaat, is het belangrijk dat je uit de zon blijft. Dat geldt voor alle behandelingen met laserontharing, maar we benadrukken dit graag als het aankomt op de zone van de bikinilijn.

Aangezien we ons vooral in de zomer ergeren aan of onzeker voelen over de haartjes in de zone van de bikinlijn, lijkt het verleidelijk om de behandeling te starten eens het zonnetje tevoorschijn komt.

Het is echter niet aangeraden om met je huid in de zon te komen na een behandeling met de laser omdat de huid door de laserbehandeling gevoeliger is voor UV-stralen. Als je huid wordt blootgesteld aan UV-stralen na de behandeling, heb je grotere kans dat je verbrandt en vorm je ook sneller pigmentvlekken.

Ook de zonnebank en bruinen zonder zon kan je beter even vermijden tijdens en kort na de behandelsessies. Wil je weten voor hoeveel weken je de zon moet vermijden voor en na de behandeling? Dan kan je een afspraak boeken met onze experten, zodat zij jou de juiste informatie kunnen geven.

Haartjes scheren

Als je een laserbehandeling ondergaat is het belangrijk dat je de haartjes niet waxt of epileert. Dat advies geldt zowel voor de behandeling als tussen behandelingen door. Met waxen of epileren maak je de haartjes namelijk zachter en verschrompelt de haarfollikel, waardoor de behandeling minder effectief is.

Scheren is dus de boodschap! Na een behandeling kan je best 1 dag wachten met scheren. De huid is dan namelijk nog rood en gevoelig. Het is dan beter om de geïrriteerde huid eerst wat tot rust te laten komen.

Doet de bikinilijn laseren pijn?

Iets waar veel mensen zich zorgen over maken: de pijn. Laten we je eerst en vooral geruststellen: de meeste patiënten ervaren de behandeling niet als extreem pijnlijk. Dat gezegd zijnde is een permanente ontharing met behulp van de laser inderdaad nu ook niet meteen een prettig gevoel, maar dat kon je je vast wel inbeelden.

De zone van de bikinilijn is voor veel mensen ook een heel gevoelige zone, waardoor de behandeling nooit volledig pijnloos kan zijn. De meeste mensen vergelijken de pijn echter met het afschieten van een rekkertje tegen de huid. Niet zo heel erg dus!

Hoeveel pijn het doet hangt natuurlijk ook af van jouw persoonlijke pijngrens. Het is ook zo dat je de meeste pijn voelt tijdens de eerste behandeling. Eenmaal je een aantal behandelingen achter de rug hebt, zal je steeds minder ongemak ervaren van de behandeling.

Je hebt meerdere laserbehandelingen nodig omdat de haartjes allemaal in een andere fase van de groeicyclus zitten. Het is enkel tijdens de groeifase dat we de haarwortel kunnen vernietigen.

Hoeveel behandelingen je exact nodig hebt, hangt af van persoon tot persoon. Daarom raden we je aan een afspraak te boeken bij onze expert als je wil weten hoeveel behandelingen er voor jou nodig zullen zijn. We kunnen je wel al zeggen dat mensen gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig hebben om het gewenste resultaat te verkrijgen.

Goedkope laserontharingen kunnen ernstige gevolgen hebben

Als laatste waarschuwen we jou ook graag voor de gevaren van een goedkope laserbehandeling. Goedkope behandelingen kunnen twee dingen betekenen: ze worden uitgevoerd door iemand met beperkte expertise en/of de gebruikte apparatuur is van ondermaatse kwaliteit.

Alleen een expert weet hoe de apparatuur moet ingesteld worden afhankelijk van jouw haar- en huidtype. Iemand met beperkte expertise kan de machine zo instellen dat het je huid enorm beschadigt.

Die beschadiging kan gaan van brandwonden en permanente huidverkleuring tot littekens die je maar moeilijk weg krijgt. Omdat een expert op de hoogte is van deze risico’s, kan die er rekening mee houden en ze zo zoveel mogelijk vermijden.

Laserontharing bikinilijn bij Sarasin Clinic

Daarom werken wij bij Sarasin Clinic uitsluitend samen met experten. Zij hebben al meerdere jaren ervaring met de bikinilijn laseren en permanente ontharing in het algemeen. Daardoor zijn zij in staat een goed resultaat neer te zetten.

Daarenboven werken wij met hoogstaande laserapparatuur en passen wij de triple lasertechniek toe om voor iedereen het gewenste resultaat te bekomen. Een normale laser is vooral effectief voor mensen met donkere haartjes en een bleke huid.

Met de triple lasertechniek kunnen wij echter ook mensen met een donkere huid en mensen met nagenoeg elk haartype permanent ontharen. Wil je weten of jouw haarkleur en dus pigment geschikt is voor permanente laserontharing? Neem gerust contact op met ons!

Voor- en nazorg laserontharing bikinilijn

Voor- en na foto laserontharing bikinilijn

Sarasin Clinic laserontharing schaamstreek

Boek je afspraak voor een laserontharing van de bikinilijn bij Sarasin Clinic

Ben jij helemaal klaar om komaf te maken met die vervelende haartjes bij je bikinilijn? Dan is het hoog tijd om voor permanente ontharing te kiezen en de huid bij de bikinilijn te laten laseren.

Boek nu je afspraak en maak komaf met ongewenste haren. Onze expert zal met jou overleggen wat je gewenste resultaat is en hoeveel behandelingen je zal nodig hebben op basis van je pigment en de hoeveelheid haren.

Bij Sarasin Clinic kunnen wij ook andere zones met de laser behandelen. Denk bijvoorbeeld aan de benen, oksels, buik en rug. Maar dat is heus niet alles! Neem gerust een kijkje op de specifieke behandelpagina van laserontharingen om ons volledige aanbod te zien.

Video over laserontharing

Voor en na foto’s laserontharing

Kosten laserontharing bikinilijn

Prijzen laserontharing — per sessie
Laserontharing behandelingen:
Oksels€50/sessie
Onderbenen€100/sessie
Benen volledig€200/sessie
Bikini volledig€100/sessie
Anale zone€50/sessie
Intieme zone man€200/sessie
Onderarmen€100/sessie
Onderarmen & handen€130/sessie
Volledige armen & handen€200/sessie
Hals (voorkant)€50/sessie
Hals (achterkant)€50/sessie
Baard€100/sessie
Bovenlip€25/sessie
Baard & hals (voorkant)€150/sessie
Rug€150/sessie
Rug & schouders€200/sessie
Schouders€100/sessie
Buik€100/sessie
Borst (man)€100/sessie
Borsten (vrouw)€40/sessie
Borst & buik€150/sessie
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Veelgestelde vragen laserontharing bikinilijn

Wanneer mag ik opnieuw scheren na een sessie?

Mag ik deodorant gebruiken na definitieve ontharing van de oksels?

Hoe lang moeten mijn haartjes zijn alvorens er een lasersessie kan uitgevoerd worden?

Moet ik scheren of waxen tussen de verschillende sessies?

Is laserontharing pijnlijk?

Wanneer kom ik best terug voor een volgende sessie laserontharing?

Waarom moeten er verschillende sessies zijn?

Mag laserontharing tijdens de zwangerschap of borstvoedingsperiode?

Hoelang mag ik na een lasreontharing niet in de zon?

Hoeveel sessies heb ik nodig om haarvrij te zijn?

Mag laserontharing tijdens de zomer?

Hoeveel kost laserontharing?

Laserontharing door verpleegkundige?

Laserontharing voor roodharigen of blonde haren?

Mag laserontharing op een tattoo?

Welke laser is de beste voor definitieve ontharing en wat is het verschil tussen laser en IPL?

Hoelang moet ik uit de zon blijven na laserontharing?