Spring naar de inhoud
logo-bericht

Zijn er alternatieven voor een (chirurgische) neuscorrectie?

Een niet-chirurgische neuscorrectie is een veilig alternatief voor chirurgie. Voor deze behandeling worden fillers gebruikt. Het is een betaalbare en minder drastische optie. 

Wat zijn fillers?

Filler-injecties bevatten hyaluronzuur, een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Een neuscorrectie met hyaluronzuur fungeert als vulmateriaal en wordt precies in de neusrug of in de neustip geïnjecteerd. 

Afhankelijk van het gewenste resultaat, kan men volgende resultaten bereiken met een niet-chirurgische neuscorrectie:

  • optisch gelijkmaken van een neusbult
  • het liften van een neuspunt/neustip
  • het optisch versmallen van de neusbrug

Wat kan je verwachten van een niet-chirurgische neuscorrectie?

  • Met een niet-chirurgische neuscorrectie (met hyaluronzuur) kan je kleine onvolkomenheden in de neus veranderen, echter dit zonder blijvende veranderingen te ondergaan. 
  • De behandeling duurt slechts 15 tot 30 minuten, bovendien kunnen de resultaten tot 6 maanden aanhouden
  • Een niet-chirurgische neuscorrectie kan het uiterlijk van je neus evenwichtiger maken
  • Daarnaast is een niet-chirurgische neuscorrectie ook geschikt voor wie wil testen of hij zich prettig voelt bij een veranderde neusvorm, vooraleer hij beslist om een operatie te ondergaan.

Wil je een bultje op je neus verwijderen?

Mensen die last hebben van een bult op de neus kunnen met behulp van een neuscorrectie met hyaluronzuur een visueel rechtere neus krijgen.

Het doel van een niet-chirurgische neuscorrectie is om het gebied voor of achter de bult “op te vullen” om de neusbrug recht te maken.

NurseKaren-cirkel

Krijg de look waar je altijd al van droomde!

Bijna iedereen wil er jonger uitzien, maar niemand wil eruit zien alsof hij naar een cosmetische kliniek is geweest voor injecties met fillers. Onze dokters combineren hun esthetisch gevoel, geavanceerde training en ervaring met filler behandelingen om een verfrist en uitgerust uiterlijk te creëren waar onze patiënten dol op zijn.

Overweeg je het puntje van je neus te liften?

Als de hoek tussen neus en lip te klein is (maw je neustip hangt naar beneden, kan dit los van het uiterlijke aspect ook de ademhalingsstroom belemmeren. Een neuscorrectie met hyaluronzuur kan dit verhelpen en de afstand tussen de neusbrug en de lip weer vergroten. 

Om de punt van de neus te verstevigen / liften (en te voorkomen dat deze valt) kan een extra injectie met filler of botox worden overwogen.

Wat kan je verwachten na een behandeling van een niet-chirurgische neuscorrectie?

  • Na de injectie kunnen zich kleine blauwe plekjes op de neus ontwikkelen, maar deze kunnen gecamoufleerd worden met make-up. Ze verdwijnen binnen enkele dagen. Meestal heb je hier geen last van.
  • De resultaten kunnen tot 6 maanden aanhouden. Dit kan van persoon tot persoon verschillen. 

Wanneer kan je deze behandeling niet ondergaan?

Ben jij ooit eerder geopereerd aan jouw neus of is jouw neus ooit gebroken? Dan is een neusbehandeling met fillers helaas niet mogelijk. De kans op complicaties en risico’s wordt namelijk aanzienlijk vergroot wanneer je ooit geopereerd bent aan je neus of een gebroken neus hebt gehad.

Als eerste op de hoogte van een last-minute plekje of kortingsactie?

Laat je gegevens na en we voegen je toe aan onze mailinglist. Geen zorgen, we mailen je maximum 1 keer per maand.