Spring naar de inhoud
logo-bericht

Injectables: BTX (Botox)
vs Fillers

Het grootste verschil tussen BTX en fillers is dat BTX ervoor zorgt dat je spieren zich ontspannen waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Fillers vullen daarentegen rimpels/lijntjes en/of bepaalde zones op.

Injectables

BTX en Fillers zijn in eerste instantie beiden injectables. Injectables is een verzamelnaam voor behandelingen waarbij een substantie wordt geïnjecteerd die de uitstraling en/of vorm van het gezicht veranderd of verbeterd. Spierontspanners zijn vooral gekend onder de merknaam BTX of Azzalure.

Heb je kleine rimpeltjes waarvan spieren de oorzaak zijn?

Dan is BTX voor jou de beste oplossing. De spieren in de te behandelen gebieden worden tijdelijk uitgeschakeld, waardoor de rimpels die ze veroorzaakten verminderen of verdwijnen gedurende een bepaalde periode.

Ga je na het uitwerken van de BTX niet terug voor een volgende behandeling?

Dan worden de spieren die behandeld waren net zoals voorheen.

Heb je diepere rimpels die veroorzaakt worden door de afname van collageen of wens je meer volume in bepaalde zones?

Dan zijn fillers voor jou de beste keuze.

De injecties met filler gebaseerd op hyaluronzuur worden in de te behandelen zones onder de huid gespoten.

Botox (BTX)

BTX is een merknaam voor Botulinetoxine. Botulinetoxine is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium botulinum. Bij Sarasin Clinic gebruiken wij het merk Azzalure van Galderma of BTX van Allergan.

Met een dun naaldje wordt de BTX ingespoten in de spieren die de rimpels of lijntjes veroorzaken. De stof Botulinetoxine (Botox) zorgt ervoor dat de spiersamentrekking vermindert en de huid zich ontspant.

Rimpels in het gezicht worden onder andere veroorzaakt door het samentrekken van de aangezichtsspieren. Iedere keer als u lacht, verbaasd kijkt of fronst, vormen zich fijne lijntjes. Op een zeker moment blijven de rimpels zichtbaar; ook als u niet lacht of fronst. Dit is een gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van uw huid. Tenslotte zijn ook andere factoren op rimpelvorming van invloed zoals blootstelling aan zonlicht, roken en gezondheidsproblemen.

BTX wordt onder meer toegepast als het om fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels gaat, maar ook is BTX bij overmatig zweten, migraine, Bruxisme (tandenknarsen), Gummy Smile (zichtbaar tandvlees) en een zenuwtrek bij het oog een veelvuldig toegepaste oplossing.

Hoelang heeft u plezier van uw behandeling met BTX?

De behandeling zelf duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Je ziet het maximale effect ongeveer na 10 dagen. Het resultaat blijft gemiddeld 3 maanden.

Hoeveel kost BTX?

Sarasin Clinic prijzen botox
NurseKaren-cirkel

Krijg de look waar je altijd al van droomde!

Bijna iedereen wil er jonger uitzien, maar niemand wil eruit zien alsof hij naar een cosmetische kliniek is geweest voor injecties met fillers. Onze dokters combineren hun esthetisch gevoel, geavanceerde training en ervaring met filler behandelingen om een verfrist en uitgerust uiterlijk te creëren waar onze patiënten dol op zijn.

Fillers

Fillers worden gebruikt om volumeverlies te herstellen. Denk aan ingevallen wangen, rimpels bij de mondhoeken en ingevallen ogen (wallen). Fillers zijn ook uitermate geschikt om de lippen op te vullen of de neus te corrigeren. Kleine plooitjes en lijntjes kunnen ook met fillers opgevuld worden.

Fillers blijven een aantal jaar werken (afhankelijk van de plek waar het is gebruikt) en worden door het lichaam zelf afgebroken.

Door veroudering krimpt het skelet in het gezicht en neemt het collageen en elastine in het gezicht af. Heeft iemand veel blootstelling aan de zon gehad of veel gerookt, dan is de kwaliteit van de huid achteruit gegaan. De slappere huid in combinatie met minder steunweefsel en een krimping van het skelet, zorgen voor een veroudering/verslapping van het gezicht. Filler is de oplossing om het volume in het aangezicht terug op te bouwen.

Wij gebruiken bij Sarasin Clinic de fillers van Restylane, Kysse, Aliaxin.

Deze behandeling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde arts Dr Doornaert of Dr Dimovski. Met behulp van kleine naalden en/of een canule, zodat de kans op bijwerkingen (blauwe plekjes, roodheid) minimaal is.

De tijdelijke injectables die wij gebruiken zijn gebaseerd op basis van hyaluronzuur die van nature in de huid voorkomt. Hierdoor is de kans op een allergische reactie of op een vreemdlichaamreactie uiterst klein. Bovendien kunnen we de tijdelijke injectables zo nodig actief oplossen met hyaluronidase, wat extra veiligheid biedt.

De gebieden die behandelt kunnen worden met een filler zijn:

De slapen, frons (bij diepere lijnen),  traangoot (wallen), neus, wangen, kin, neus-lippenplooi, jukbeenderen, lippen, lijntjes boven de lippen (‘rokerslijntjes’) en de  kaaklijn.

Hoelang heeft u plezier van uw filler behandeling?

Gemiddeld 6 maand tot een jaar, afhankelijk van de zone.

Hoeveel kosten fillers?

Sarasin Clinic prijzen fillers

Als eerste op de hoogte van een last-minute plekje of kortingsactie?

Laat je gegevens na en we voegen je toe aan onze mailinglist. Geen zorgen, we mailen je maximum 1 keer per maand.