Spring naar de inhoud
Sarasin Clinic haaruitval banner
logo-bericht

LED-therapie tegen haaruitval

Stress, leeftijd, te strakke kapsels, zwangerschap,…. Dit zijn heel wat zaken die aan de basis kunnen liggen van haaruitval. Gelukkig zijn er nu ook oplossingen om dit vervelend kwaaltje te verbeteren zoals LED therapie. Deze behandelingsoptie voor haaruitval wordt alsmaar populairder. Uit onderzoek is gebleken dat LED lichttherapie op haaruitval een significante positieve invloed heeft. Bekijk hier de studie.

Heb ik haaruitval?

Per dag verlies je 50 – 120 haren per dag, dit is volkomen normaal. Het is een onderdeel van het lichaamseigen haargroeiproces. Wees dus niet bang als er plukjes haar achterblijven in de douche of in je haarborstel. Haaruitval is een van de meest voorkomende gevolgen van het ouder worden en treft meer dan de helft van de wereldbevolking. Meer dan 50% van de mannen boven de 40 jaar heeft last van androgenetische alopecia of gewone haaruitval. 75% van de vrouwen boven de 65 jaar heeft ook last van alopecia. Merk je dat je haar dunner wordt en met bosjes uitvalt? Dan raden we LED therapie en haarfillers aan, dit voorkomt verdere haaruitval en stimuleert de groei van nieuw haar.

Sarasin Clinic oorzaken haaruitval

Wat is LED-therapie?

Bij LED-therapie (= light emitting diode ) voor haaruitval wordt er gebruik gemaakt van rood licht therapie. Dit is een natuurlijke haaruitval behandeling die veilig en effectief is gevonden in tal van klinische studies met veel tevreden gebruikers. Lees hier het onderzoek:

LED-therapie: een apparaat vol voordelen

Een LED-lichttherapie apparaat levert veilige geconcentreerde golflengten van natuurlijk licht aan uw huid zonder chemicaliën UV-stralen of overtollige warmte. Deze rode en infrarode golflengten van licht stimuleren de mitochondriën in uw cellen vergelijkbaar met natuurlijk zonlicht. Waardoor je lichaam positieve verbeteringen maakt zoals:

  • Vermindering van oxidatieve stress
  • Verhogen bloedcirculatie
  • Efficiënter maken van energie door het lichaam
  • Verbeteren cellulaire functies
  • Versnellen genezingsproces
  • Verminderen van ontstekingen en pijn

LED-therapie heeft ook een belangrijk stimulerend effect op de haarcellen in de huid, die een grote rol spelen bij de regulering van de haarcyclus en -groei.

Let’s go Bio

Roodlichttherapie is een natuurlijke optie om haaruitval te voorkomen en terug te draaien. LED licht is geen laser en dit geeft daardoor dus ook geen hitte af, zo wordt er dus geen schade toegebracht aan de huid. LED therapie is dus een veilige behandeling waar je 25 min lang pijnloos tot rust kan komen.

LED-therapie: getest én bewezen

Al tientallen jaren wordt het effect van licht op de huid en de medische toepassing hiervan bestudeerd*. De studies tonen aan dat er bij mensen die werden behandeld met rood licht therapie een significante toename was in haargroei, haardikte en het aantal haren. Men deed 16 weken lang om de dag een behandeling met LED licht gedurende 25 minuten. Ze kwamen tot de conclusie dat de celactiviteit in de haarfollikel toenam.

*Weetje: In de jaren 80 werd de therapie met LED licht ontwikkeld door NASA met als doel wondgenezing te verbeteren en weefselgroei in de ruimte te bevorderen. De de LED-therapieën die we vandaag de dag kennen, stammen dus hiervan af. 😊

Vandaag de dag is rood licht therapie een van de meest geteste en bewezen haaruitval behandelingen voor vrouwen en mannen. Ook wij waren alvast al onder de indruk van de studieresultaten.

Prijs LED-Therapie

Deze behandeling wordt enkel aangeboden als onderdeel van een pakket of na een haarfiller.

Als eerste op de hoogte van een last-minute plekje of kortingsactie?

Laat je gegevens na en we voegen je toe aan onze mailinglist. Geen zorgen, we mailen je maximum 1 keer per maand.