Spring naar de inhoud
logo-bericht

BTX, wat is de beste leeftijd om ermee te beginnen? Zal ik dan niet
verslaafd worden of waar eindigt dit dan?

Dit zijn veel gestelde vragen in onze clinic. Ook terecht dat deze gesteld worden! Lees vooral verder wanneer jij je ook deze vragen stelt.

*Botox is een merknaam voor een algemene productcategorie die spierontspanners heten.

Beste leeftijd om met BTX te beginnen:

De meeste mensen beginnen met botox als ze merken dat de mimiekrimpels te hevig zijn of wanneer ze zien dat de mimiekrimpels ook blijven staan wanneer ze ontspannen zijn.

Dikwijls krijgen ze dan de opmerking “ben je boos” of “wat scheelt er” ☺ 

De beste leeftijd om met BTX te beginnen? Wel je kan hier geen leeftijd op plakken.

Er zijn mensen die komen rond hun 27 jaar, en er zijn mensen die hun eerste BTX prik krijgen als ze 60 jaar zijn.

Wanneer spuit je nu best om ervoor te zorgen dat je mimiekrimpels minder snel blijven staan in ontspannen toestand? 

Om eerlijk te zijn wanneer je je eerste BTX zet rond je 60 jaar, dan ben je eigenlijk al te laat om de “diepe groeven/rimpels” die reeds gevormd zijn weg te spuiten. Je kan ze door BTX wel verzachten maar je zal ze niet meer wegkrijgen.

Een vaste leeftijd om te beginnen met BTX is er niet, dit hangt af van jouw persoonlijke mimiek en expressie. Mensen die heel expressief vertellen of non verbale mimiek hebben gaan eerder rimpels vertonen in een ontspannen gelaat. Zo hebben wij klanten die komen voor BTX op hun 27 jaar. Net zo goed hebben we mensen die hun eerste BTX prik plaatsen op hun zestigste.

De gouden regel is: wanneer het je dermate stoort, doe er dan iets aan.

We merken wel op dat steeds meer jonge mensen sneller om BTX vragen.  

Ze willen dan eerder voorkomen dat rimpels in de huid blijven staan, mochten ze te lang wachten alvorens een BTX prik te laten zetten. We noemen dit dan eerder preventief of baby BTX.

Gemiddeld beginnen onze klanten rond 32 jaar met BTX.

Op deze manier zorg je ervoor dat je de BTX heel natuurlijk kan laten plaatsen, zodat je wel nog mimiek hebt maar dat je de mimieklijnen (rimpels) minder diep in de huid kan trekken waardoor deze in een ontspannen gelaat ook niet meer zichtbaar zullen zijn.

NurseKaren-cirkel

Krijg de look waar je altijd al van droomde!

Bijna iedereen wil er jonger uitzien, maar niemand wil eruit zien alsof hij naar een cosmetische kliniek is geweest voor injecties met fillers. Onze dokters combineren hun esthetisch gevoel, geavanceerde training en ervaring met filler behandelingen om een verfrist en uitgerust uiterlijk te creëren waar onze patiënten dol op zijn.

Om de hoeveel tijd moet ik BTX plaatsen?

De behandeling met BTX zal iedere 3-5 maanden moeten worden herhaald, als je ervoor wilt zorgen dat de rimpels wegblijven.

Hou er rekening mee dat wanneer je te lang wacht om je behandeling te herhalen, de werkingstijd van je BTX ook zal minderen. M.a.w. het is beter om elke 4 maand te komen dan 1x per jaar je BTX te laten plaatsen, want dan zal je resultaat van je BTX minder lang aanhouden.

Alles hangt enorm af van je eigen voorkeur. Zo zal iemand die liefst zo weinig mogelijk mimiek heeft best om de 3 maand komen. Terwijl iemand die graag nog beweging heeft, eerder preventief wil werken en om de 5 maand BTX zal laten plaatsen.

Wat als ik stop met BTX?

Stop je met de BTX dan gaat de rimpelvorming weer verder zoals daarvoor. Het is gelukkig niet zo dat de rimpels ineens erger worden als je stopt met BTX.

Al de tijd dat je BTX gebruikt hebt heb je natuurlijk gewonnen, omdat de rimpels zich niet diep in de huid hebben kunnen vormen dankzij je voorgaande BTX sessie.

Ben ik dan niet vertrokken voor een lange periode? En wat als ik niet kan stoppen?

Veel mensen zijn bang dat ze er “botched” (mislukte botox) zullen uitzien☺ of dat ze verslaafd gaan worden aan esthetische / plastische ingrepen.

We kennen allemaal bepaalde Amerikaanse TV programma’s waarin vrouwen too much hebben laten spuiten of vullen.

Gelukkig hebben we ervaren artsen die mensen ook een beetje tegen zichzelf beschermen.

Wij gaan er ten alle tijde voor zorgen dat u er niet botched of too much uitziet! Het is ook onze fierheid en reclame wanneer u er goed uitziet.

 Belangrijk is om als persoon een normaal zelfbeeld te hebben. Eens wij zouden opmerken dat mensen een negatief/foutief zelfbeeld hebben met onrealistische eisen/verwachtingen dan voeren wij simpelweg geen behandeling uit. Deze personen gaan dan beter naar een psychiater of psycholoog om van binnenuit aan hun zelfbeeld te werken en niet van buitenuit. 

Al onze behandelingen worden uitgevoerd vanuit het oogpunt een betere versie van jezelf te zijn GEEN andere versie ☺ 

Met ouder worden is niks mis, integendeel! Stijlvol en verzorgd verouderen is the new big thing! 

BTX behandelingen en prijzen

Sarasin Clinic prijzen botox

Als eerste op de hoogte van een last-minute plekje of kortingsactie?

Laat je gegevens na en we voegen je toe aan onze mailinglist. Geen zorgen, we mailen je maximum 1 keer per maand.