Spring naar de inhoud
logo-bericht

Hoe lang blijven
fillers zitten?

Fillers bestaan uit hyaluronzuur. Deze stof komt van nature voor in ons lichaam.

Hyaluronzuur heeft drie eigenschappen waar de huid voordeel van heeft: het vult, hydrateert en verstevigt.
Een filler wordt gebruikt om volume te geven. Dit kan in het gezicht, de hals en de handen. Dankzij een filler kunnen we dus volume herstellen of rimpels opvullen.

Het hyaluronzuur in een filler zal ook vocht aantrekken, waardoor je dus de huid letterlijk hydratreert.

Hoelang blijven fillers?

Hoelang het resultaat van fillers mooi blijft, is afhankelijk van de kwaliteit van de filler en de snelheid waarmee het lichaam de filler afbreekt. Dit kan per persoon verschillen en is niet precies vooraf te voorspellen. Er zijn verschillende fillers op de markt en de houdbaarheid van een filler hangt vooral af van de crosslinking.

Een lipfiller is zachter (lees minder crosslinking) dan vb een filler die we gebruiken om de wangen te liften.

Hoe sterker een filler, hoe langer deze aanwezig blijft.
Vaak wordt gezegd dat de filler tot wel meer dan 12 maanden kan aanwezig blijven, maar dit hangt dus voornamelijk van het type filler af en voor welke indicatie deze gebruikt werd.

Fillers worden opgebouwd in fases. In de eerste fase word deze sneller afgebroken (3-6maand). Nadien kan je de filler makkelijk 6-12 maanden behouden.
Na deze periode heeft u nog steeds geniet van u behandeling. Dankzij het hyaluronzuur heeft uw huid meer collageen aangemaakt waardoor deze ook een frissere uitstraling krijgt

Bekijk onze voor en na foto’s van onze behandelingen om een inschatting te krijgen van het te verwachte resultaat. Onze artsen hebben een enorme expertise in het plaatsen van fillers.

Bij Sarasin Clinic bieden we fillers aan van de beste A merken: Restylane, Stylage, Aliaxin

Vind je het resultaat van je fillers niet mooi?

Heb je elders fillers laten spuiten en ben je niet tevreden? Dan kun je ook besluiten om de fillers ongedaan te maken. Een soort refresh knop. De arts kan een speciaal enzym in je lippen spuiten (hyaluronidase), waardoor het hyaluronzuur oplost.

Deze behandeling bieden wij aan in Sarasin Clinic.  De prijs voor het oplossen van een filler met hyaluronidase is 150 Euro, de kans bestaat afhankelijk van het op te lossen volume dat u nog een 2 de behandeling zal nodig hebben.

Bestaan er geen fillers die voor altijd blijven?

Veel mensen zouden graag willen dat hier een grote JA!! zou staan. Helaas permanente fillers zijn verboden.

MAAR, wat u wél kan overwegen is om je lippen te laten opvullen met eigen vet, nl.: lipofilling van de lippen. Een lipvergroting door middel van lipofilling heeft langdurige, permanente resultaten. 

NurseKaren-cirkel

Krijg de look waar je altijd al van droomde!

Bijna iedereen wil er jonger uitzien, maar niemand wil eruit zien alsof hij naar een cosmetische kliniek is geweest voor injecties met fillers. Onze dokters combineren hun esthetisch gevoel, geavanceerde training en ervaring met filler behandelingen om een verfrist en uitgerust uiterlijk te creëren waar onze patiënten dol op zijn.

Permanente fillers zijn verboden, waarom?

Het is niet dat het niet bestaan heeft. Vroeger waren fillers permanent. Ze werden gemaakt van siliconen.

Permanente fillers zijn niet te corrigeren zoals dat bij hyaluronzuur fillers wel het geval is. Destijds was er ook niet bekend wat permanente fillers op lange termijn deden. Simpelweg omdat het een nieuw product was zonder onderzoek naar de effecten op de langere termijn.

Helaas ontstonden er veel complicaties en problemen. Dit zijn de gevolgen van permanente fillers en niet van de hyaluronzuur fillers die we nu gebruiken.
Dus hoewel het ideaal lijkt dat een filler blijvend is, is dat in werkelijkheid toch absoluut niet zo. En daarom zijn permanente fillers verboden.

Veilig alternatief: hyaluronzuur fillers

Het veilige alternatief voor de permanente filler is de filler van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die van nature vocht vasthoudt en
volume in de huid geeft. Er is veel wetenschappelijk onderzoek dat de veiligheid van deze fillers bewijst, ook op lange termijn.

De veiligheid van de patiënt is onze prioriteit nummer 1. Wij zijn een medische esthetische kliniek en geloven in een hoog niveau van open en eerlijke communicatie.

Bij Sarasin Clinic werken enkel ervaren en gespecialiseerde artsen. Zowel in chirurgische procedures als in esthetische behandelingen zoals injectables.

Als eerste op de hoogte van een last-minute plekje of kortingsactie?

Laat je gegevens na en we voegen je toe aan onze mailinglist. Geen zorgen, we mailen je maximum 1 keer per maand.