Spring naar de inhoud
Sarasin Clinic hydra roller haargroei stimuleren
logo-bericht

Hydra Roller tegen haarverlies

Heb je ooit al van een Hydra Roller of Dermaroller gehoord? Dit is een populaire tool in de beauty-industrie die verschillende huidproblemen kan verminderen zoals acné en striae. Maar een Hydra Roller kan veel meer! Wat velen niet weten is dat dit ook op de hoofdhuid kan gebruikt worden om dunner wordend haar te stimuleren. De Hydra Roller is als het ware een huis-tuin-en-keuken tool voor haargroei.

Bij Sarasin Clinic kan je een Hydra Roller kopen voor € 15 en ons Haarserum voor € 100.

Hoe werkt een Hydra Roller?

De Hydra Roller of Dermaroller is een tool die eruitziet als een roller met minuscule naaldjes. Het wordt gebruikt om over de huid te rollen, dit stimuleert haargroei. De Hydra Roller bevat kleine naaldjes (0,5 tot 1 mm) die, wanneer ze over de huid gerold worden, kleine micro kanaaltjes maken.

Aww, kanaaltjes? Ja, maar je hoeft niet bang te zijn want het klinkt erger dan dat het is. Omdat de kanaaltjes zodanig klein zijn, resulteert dit in kleine openingen op het huidoppervlak. Dit verhoogt de bloedtoevoer naar het geprikte gebied wat resulteert in een toename van het aantal groeifactoren en ontstekingsreacties. Deze groeifactoren en ontstekingsreacties stromen dan naar het geprikkelde gebied en stimuleren de huid om zichzelf te genezen. De Hydra Roller wordt zowel gebruikt voor de huid als voor de hoofdhuid om haargroei te stimuleren.

Hoewel dit voor sommige mensen nieuw in de oren klinkt is derma rolling geen nieuwe behandeling. Het bestaat al jaren en wordt gebruikt in veel verschillende procedures zoals lasertherapie voor huid resurfacing.

Hydra Roller vs Haargroei

Microneedles of dermarollers zijn tools met hele kleine naalden die over de huid en de hoofdhuid gerold worden, hierdoor creëer je micro kanaaltjes in de huid waardoor je serum beter opgenomen wordt..

In de huid vind je vaak ongeorganiseerd collageen, microneedling apparaten zorgen ervoor dat deze vernietigd worden. Maar, voor wat hoort wat, ze zorgen er ook namelijk voor dat er  nieuwe aanmaak is van meer georganiseerde collageen.

Microneedling, dermaroller of Hydra Roller stimuleren de productie van groeifactoren zoals platelet derived growth factor. Deze zijn betrokken bij het reguleren van de haargroeicyclus en verbetert de opname van topicals door het creëren van micro kanaaltjes in de epidermale laag van de hoofdhuid. Hierdoor kunnen topicals ( zoals serums) gemakkelijker doordringen tot de dermale en onderhuidse lagen. Dit zou ervoor moeten zorgen dat deze topicals een groter effect hebben.

Het effect van de Hydra Roller voor haargroei

  • De derma- of Hydra Roller triggert de natuurlijke reactie van het lichaam om het wondgenezingsproces te starten. Stamcellen worden geactiveerd in de haarfollikels van de hoofdhuid en vervolgens induceren ze het haargroeiproces.
  • Dankzij de Hydra Roller zal de bloedtoevoer naar de hoofdhuid verhoogd worden. De hoofdhuid zorgt voor het distribueren van voedingsstoffen die jouw haarfollikels nodig hebben voor een substantiële haargroei.
  • Voor een betere absorptie van topische haaruitvalmedicijnen is de derma- of Hydra Roller een perfecte tool. De Hydra Roller zal het medicijn in de hoofdhuid drukken waardoor hij dieper in de huid terecht komt. Hierdoor zal er een betere werking van het medicijn optreden wat zal resulteren in een vollere haardos.

Geduld is een mooie zaak

Het is belangrijk om geduld en dedication te hebben bij de Hydra Roller. Want voor een mooi haargroei-effect is het namelijk noodzakelijk om de Hydra Roller gemiddeld 2 x per week te gebruiken.

Kan je niet wachten achter die vollere haardos? Voor een sneller resultaat zijn haarfillers een gunstigere oplossing. Waarbij je al na 1 maand een verbluffend resultaat zal kunnen waarnemen!

Hier vind je enkele resultaten van onze haarfillers:

Benieuwd naar het effect van onze haar fillers?

Boek dan nu jouw online afspraak bij Sarasin Clinic!

Als eerste op de hoogte van een last-minute plekje of kortingsactie?

Laat je gegevens na en we voegen je toe aan onze mailinglist. Geen zorgen, we mailen je maximum 1 keer per maand.