Spring naar de inhoud
logo-bericht

Ervaring tattoo
verwijderen klant

Er zijn maar weinig dingen zo cliché als die slechte tattoo die je hebt laten zetten toen je nog wild en jong was. Het leek misschien een goed idee om je geliefde op je huid te laten vereeuwigen. Maar wat als die liefde overgaat of als je de tattoo na een paar jaar gewoon niet meer mooi vindt? Dat is helaas wat er met mij gebeurd is. Een paar GROTE, maar ook NIET mooi geplaatste tattoos op de achterkant van mijn been, een hele grote op mijn onderbuik van links naar rechts, mijn nek & handen waar ik vrijwel direct na het zetten spijt van had. En nu laat ik eindelijk mijn tattoos verwijderen. Een pijnlijke grap toch?

Spijt

De meeste mensen die mij kennen weten zelfs niets van mijn tattoos die niet zichtbaar zijn, ik zal er zelden over praten. Of ik draag mijn haar omhoog, verberg mijn benen, nek, buik… Helaas kan ik mijn tattoos op mijn handen niet verbergen, maar ik probeer voortdurend de “mislukte” tattoos te verbergen, die ik destijds heb laten bedekken in de hoop dat ze “beter en mooier” zouden worden, maar ze zijn alleen maar “groter, lelijker en donkerder” geworden, je kunt nauwelijks zien wat het is. Ik denk altijd bij mezelf “zolang de mensen maar niet denken dat ik die dingen mooi vind” Nogal een deprimerende manier van leven.

Fouten uit het verleden

Er is veel gebeurd in mijn leven sinds de tattoos geplaatst zijn. Ik ben veel veranderd ten opzichte van vroeger, laten we zeggen dat met de leeftijd wijsheid komt, en ik heb nu de “wilde jaren” achter me gelaten. Ik merk dat ik mijn tattoos niet meer bij me vind passen. Gezien alle grote veranderingen in mijn leven. Dus het feit dat ik mijn tattoos wil laten verwijderen kwam niet uit de lucht gevallen. Ik merkte al een tijdje dat ik de tattoos steeds meer probeerde te bedekken en ik vond het ook niet leuk als mensen er naar vroegen.

Het geeft me gewoon een heel ongemakkelijk gevoel, en ik doe dit ook een beetje uit respect voor mijn Marokkaanse familie (want jullie weten allemaal dat ik half Marokkaans half Belgisch ben). Het was zelfs zo erg voor me dat ik me verstopte voor mijn familie en me afzijdig hield tot ik ze weg kon laseren, omdat ik me schaamde voor de fouten die ik gemaakt had toen ik jonger was en daarom isoleerde ik me en vervreemdde ik me van mijn eigen familie. Waar ik nu zo’n spijt van heb… Gelukkig ben ik die band beetje bij beetje weer aan het oppakken!

Less is more

Dus als je ooit een tattoo wilt laten zetten, denk er dan eerst goed over na en zorg ervoor dat je tattoo-artiest je tattoo perfect kan zetten zoals jij het wilt! Want ook de pijn van een tattoo verwijderen zou veel erger zijn dan het krijgen van de tattoo.

De grote dag

Een paar weken geleden besloot ik om er gewoon voor te gaan.

“Om mezelf eindelijk te verlossen” maakte ik een afspraak met Nurse Karen van Sarasin Clinic in Sint-Martens-Latem om mijn tattoos te laten verwijderen met een Pico Laser. Een baanbrekende technologie die ultrakorte, hogedruk pulsen gebruikt om de inkt effectief te absorberen. Mijn tattoos zullen dus sneller verdwijnen dan met een gewone laser.

Bij Sarasin Clinic komt u terecht in een kliniek met ervaren specialisten die esthetische behandelingen uitvoeren. (Niet zomaar een schoonheidssalon FYI) Hier bent u er zeker van dat u een correcte prijs & veilige behandeling krijgt van artsen die u bijstaan!

Elk moment is een nieuw begin

Bij de afspraak moest ik een vrij uitgebreide medische geschiedenis invullen. Ik kreeg wat informatie voordat ik begon, we bespraken ook om te beginnen met de grootste tattoo op mijn buik. (Een cover up waar nu rozen zijn getatoeëerd maar waar ooit de naam van mijn ex vriend stond)… Een hele domme fout om zo’n tattoo te laten zetten dat weet ik nu, dus neem alsjeblieft een voorbeeld aan mij en doe zoiets nooit want soms lopen dingen in je leven anders dan je voor ogen had. En dat weet je NOOIT van tevoren.

Voor mij voelde het letterlijk als een opluchting, om eindelijk verlost te zijn van alle nare herinneringen! Het was eigenlijk zo emotioneel voor mij toen deze dag eindelijk was aangebroken! Ik wilde dit al zolang, alles uitwissen de tattoos en alle gedachten en verdrietige herinneringen die er omheen hingen! Ik ben Sarasin Clinic zo dankbaar dat ze me daarbij helpen.

NurseKaren-cirkel

Spijt van je tattoo?

Bij Sarasin Clinic kan u terecht voor het verwijderen van uw tattoos. Wij werken op een snelle, betaalbare en bovendien veilige manier met de laatste nieuwe Pico-Lasertechniek.

Ervaring tattoo verwijderen met de Pico Laser

Laten we het over de laser hebben.

Bril op en klaar om te gaan! Mijn hart bonsde in mijn keel. Maar je voelt echt hoe ze met de mensen omgaan dat ze tonnen ervaring hebben. Ik was zo nerveus, maar ze stelden me erg op mijn gemak voor en tijdens de behandeling. Dus alles ging heel vlot.

Nurse Karen zei: “Ik doe eerst één shot met de laser om te kijken hoe de huid reageert, en om je te laten voelen wat een laser doet. Laat me daarna weten of ik verder kan gaan.” ZAP! Mijn huid wordt geraakt door een scherpe tik. (Het voelde als een elastiekje dat je hard tegen de huid schiet) Het is niet zo erg, dus ik zei dat ze gewoon door kon gaan.

Pijn

Maar als de huidtherapie eenmaal echt begonnen is, is de pijn ondraaglijk. Omdat de tattoo erg groot is en ook nog eens op een gevoelige plek zit. 

Ik denk echt bij mijn kleine tattoos dat dit wel mee zal vallen omdat dit super snel voorbij gaat, de behandeling zal heel kort zijn. Maar in dit geval duurde de behandeling langer, omwille van de grotere tattoo, en dat was wel pijnlijk na een tijdje.

Dit hangt natuurlijk ook af van persoon tot persoon en hoe hoog je pijngrens is.

Verdoving

Ze vertelde me dat de behandeling volledig pijnloos kon zijn, ik zou niets voelen, ze kunnen optioneel verdoven als de pijn ondraaglijk is! Dus ik denk dat dat een goede eigenschap is van een kliniek, omdat ze dat mogen doen. (Dit geluk heb je niet bij een schoonheidssalon)

Ervaring tattoo verwijderen – na de behandeling

Na de behandeling “nazorg is super belangrijk” Met de juiste verzorging van de wond kan er niet zo veel mis gaan!

Deze foto is genomen net na de eerste behandeling, er zijn al veel witte vlekken zichtbaar. 

Zwarte tattoos zijn makkelijker te verwijderen dan gekleurde, na 6 weken heb ik mijn volgende behandeling (ik zal ongeveer 4 tot 5 behandelingen nodig hebben).

Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van hoelang de tattoo er al zit, hoeveel inkt er in zit en hoe diep hij in je huid zit.

Stay tuned!

Als je meer wilt weten over mijn andere behandelingen. Bekijk ook mijn andere verhalen van laser verwijdering en volg mij en Sarasin Clinic hun pagina om op de hoogte te blijven van hoe het allemaal vordert.

Ik plaats later ook een video op mijn pagina over de hele behandeling!

 

Bron: My tattoo removal story – This is what it really feels like to have a tattoo removed

Als eerste op de hoogte van een last-minute plekje of kortingsactie?

Laat je gegevens na en we voegen je toe aan onze mailinglist. Geen zorgen, we mailen je maximum 1 keer per maand.