Spring naar de inhoud

Stappenplan voor vollere lippen met lipvergroting

We zijn niet allemaal gezegend met volle lippen of lippen die mooi in verhouding zijn. Misschien had je wel het geluk mooie, volle lippen te hebben, maar verloren die over de jaren heen hun volume. Gelukkig is er de lipvergroting om de lippen te creëren waar jij van droomt.

Alvorens je besluit jouw lippen te laten vullen, lees je je beter in over de materie.  Zo kom je later niet voor verrassingen te staan. Met dit stappenplan krijg je een gedetailleerd overzicht van wat een lipvergroting is en wat er jouw richting uitkomt als je voor een filler behandeling van de lippen kiest.

STAP 1:  Informeer je over wat een lipvergroting inhoudt

Net zoals je geen wasmachine koopt zonder een grondig marktonderzoek te doen, kies je ook niet voor een lipvergroting zonder goed geïnformeerd te zijn. Daarom lichten wij hier even  toe wat een lipvergroting inhoudt, hoe die uitgevoerd wordt, hoeveel het kost en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

Wat is een lipvergroting?

Het doet wat het zegt: de ingreep  vergroot de lippen. Het is een specifieke toepassing van lipfillers om jouw lippen een meer volumineuze look te geven. Bij een lipvergroting hoef je niet per se zowel je bovenlip als je onderlip te injecteren met fillers.Soms volstaat het ook om enkel je onderlip of enkel de bovenlip bij te werken. Je kan ook kiezen voor een lipvergroting zonder fillers, denk daarbij aan een lipofilling, waarbij je een kleine hoeveelheid eigen vet in de lippen injecteert. Het resultaat van dergelijke ingreep is ingrijpender en ook permanent.

Het is een van de meest trendy cosmetische behandelingen. Mooie, volle lippen zijn erg in trek, mede door sociale media. Denk maar aan de lip filler check die de ronde deed op TikTok of aan de hype rond de lippen van Kylie Jenner.

Hoe gaat een lipvergroting precies in zijn werk?

Hoe werkt dat dan, zo’n lipvergroting?

 • Bij een lipvergroting ga je de lippen opvullen met Hyaluronzuur. Dat is een lichaamseigen stof die in de lippen wordt geïnjecteerd met een fijne naald of met een canule. Hyaluronzuur is een stof die van nature in onze huid voorkomt.
 • Het hyaluronzuur dat aanwezig is in de huid neemt door het verouderen van de huid af. Dat is waarom onze lippen volume verliezen naarmate we ouder worden. Hyaluronzuur is hydrofiel en kan het water dat zich in onze huidcellen bevindt daardoor gemakkelijk binden.
 • Hyaluronzuur wordt binnen de twee dagen door het lichaam afgebroken. Daarom crosslinken we het met andere stoffen zodat de injectie met lipfillers een duurzaam resultaat oplevert. Niet elke hyaluronzuur filler kan gebruikt worden  voor de lippen. Een deskundige cosmetische arts weet welke filler hiervoor het beste geschikt is.
 • Het opvullen van de lippen met lipofilling is een meer gecompliceerde ingreep. Voor specifieke informatie over de werking van deze ingreep kan je altijd terecht op onze pagina over lipofilling van de lippen.
Lipvergoting

Lipvergroting prijs

Niet onbelangrijk: wat betaal je dan als je je lippen wil laten opvullen? Hoeveel injecties je nodig hebt hangt af van het gewenst resultaat. Meer filler zorgt voor een uitgesproken en sensueler effect, minder filler voor een eerder natuurlijk resultaat. De prijzen van een lipofilling liggen om en bij de 1500 euro.

Je stelt je beter kritisch op ten opzichte van prijzen die lager liggen dan 300 euro. Ooit al videos of getuigenissen gezien van desastreuze resultaten na een filler behandeling van de lippen? Dat is vaak het gevolg van een behandeling met goedkope fillers of fillers die niet correct zijn ingespoten door een persoon die niet de nodige specialisatie heeft.

Een arts met meer ervaring en specialisatie in lippen opvullen zal waarschijnlijk iets meer geld vragen voor een behandeling, maar je kan er dan wel zeker van zijn dat die behandeling correct wordt uitgevoerd. Ook heb je meer zekerheid dat je een mooi resultaat krijgt.

Prijzen filler behandelingen
Lip filler€280/spuit
Lip hydratation€280/spuit
Rokerslijntjes€400/behandeling
Traangoot filler€400/behandeling
Neus filler€400/behandeling
Neuslippenplooi - Nasolabiale plooi filler€280/spuit
Marionetlijnen Filler€280/spuit
Jukbeen filler€280/spuit
Kaaklijn filler€280/spuit
Kin filler€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Hyalase (correctie foutieve filler)€200/behandeling
Lipvergroting

Voor- en nadelen van lippen opvullen

Voordelen lipvergroting

 • Een boost voor je zelfbeeld. Sta je soms voor de spiegel te staren naar je dunne lippen, wensend dat ze net iets voller waren? Door een lipvergroting kan je je zelfvertrouwen een duwtje in de rug geven. Maar let wel op: je lippen opspuiten is geen golden ticket naar een beter zelfbeeld. Het kan je een boost geven, maar verwacht niet dat je na een lipvergroting van vandaag op morgen 100% zelfzeker bent.
 • Een minder strenge uitstraling. Net zoals mensen met een frons er gemakkelijk kwaad of geïrriteerd uitzien,  kunnen mensen met dunne lippen er soms strenger uitzien. Iets vollere lippen maken jouw gezicht ‘zachter’.

Een meer jeugdige look. Zoals eerder vermeld zakken de lippen wat in bij het ouder worden. Door ze op te vullen zorg je voor een hernieuwd volume en een meer jeugdige look. Naast een lipvergroting kan je dan opteren voor andere lipfillers om de liprand jeugdiger te maken.

Nadelen lipvergroting

 • Behandelingen voor een lipvergroting kunnen ongemakkelijk aanvoelen doordat het hyaluronzuur via een dunne naald of canule in de lippen geïnjecteerd wordt. Hoewel een behandeling ongemakkelijk aanvoelt, doet die geen pijn. Als je toch bang bent om pijn te voelen, kan je kiezen voor een lokale verdoving.
 • Een lipvergroting heeft op korte termijn bijwerkingen zoals zwellingen, blauwe plekken en roodheid. Deze bijwerkingen verdwijnen na één à twee weken.

Een behandeling kan leiden tot verschillende complicaties zoals ongevoeligheid (alleen in ernstige gevallen), ontstekingen, allergische reacties en knobbeltjes. Deze complicaties treden vooral op als je je laat behandelen door een ondeskundige arts met beperkte kennis van fillers, doordat die bijvoorbeeld de fillers op een verkeerde plaats injecteert of fillers gebruikt die niet kwalitatief zijn.

STAP 2: Bekijk welke soorten lipvergroting mogelijk zijn

Over het algemeen zijn er twee soorten lipvergroting mogelijk. Een tijdelijke met Hyaluronzuur en een permanente met eigen lichaamsvet, ook wel lipofilling genoemd. De werking van beide soorten kwam al aan bod in de eerste stap. Hier lichten we toe voor wie welke soort bedoeld is.

 

Sarasin Clinic Dr. Toma lipfiller
Sarasin Clinic Dr. Toma lipfiller

Tijdelijke lipvergroting met Hyaluronzuur

De tijdelijke variant verdwijnt na ongeveer zes à twaalf maanden vanzelf uit de lippen. Het lichaam breekt namelijk zelf de filler op basis van Hyaluronzuur af. Stel dat je toch niet tevreden bent met het tijdelijke resultaat, dan kan je de filler met injecties van hyaluronidase alsnog uit de lippen verwijderen.
Tijdelijke fillers staan je toe te experimenteren met hoeveel extra volume je in de lippen wil en wat bij je gezicht past. Vind je het na de eerste behandeling too much en heb je liever een natuurlijk resultaat? Of wil je je bovenlip de volgende keer nog iets meer accentueren? Met tijdelijke fillers is dat geen probleem.

Lipvergroting

Permanente lipofilling

 • Bij een lipofilling creëren we een permanent resultaat. Permanent als in: voor altijd. Dat is niet iets wat je zomaar doet en het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt alvorens je voor een lipofilling kiest.
 • Wat wij aanraden is om eerst te experimenteren met tijdelijke fillers. Zo kan je ontdekken wat je mooi vindt en wat voor jou goed voelt. Bij een lipvergroting met lipofilling is het nog belangrijker om een beroep te doen op een gespecialiseerd en ervaren arts die je eerlijk advies geeft. Alleen een specialist zal een resultaat kunnen creëren dat zo goed mogelijk aansluit bij je wensen.
Lipvergroting

STAP 3: Kies een ervaren cosmetisch arts om je lipvergroting te verwezenlijken

Zoals we al enkele keren vermeld hebben is het van cruciaal belang om een ervaren en betrouwbaar cosmetisch arts te kiezen om de behandeling uit te voeren. Om een goede specialist te kiezen kan je onderzoek doen door reviews te lezen, voor- en na foto’s te bekijken en kritische vragen te stellen.

Je kijkt ook best even na of de arts geregistreerd is als plastisch chirurg. Dat doe je door te kijken of het Rizivnummer eindigt op 210 of door te kijken of de chirurg in de lijst van het RBSPS staat.

Benieuwd naar wat we bij Sarasin kunnen verwezenlijken? Bekijk zeker de voor- en na foto’s van onze behandelingen met lipfillers en lipofilling.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

STAP 4: De behandeling voor volle lippen

Patiënt selectie en eerste consultatie

Bij Sarasin gaan we altijd na of je in aanmerking komt voor een behandeling van de lippen. Eens we zeker zijn dat we de behandeling bij jou kunnen uitvoeren, gaat de eerste consultatie of behandeling door.

Niet iedereen heeft nood aan een consultatie voorafgaand aan de behandeling. Je kan er dus ook voor kiezen om onmiddellijk een behandeling te boeken. Stel dat je liever een consultatie wil omdat je twijfelt of vragen hebt, dan is dat zeker mogelijk. Dan kijken we samen naar je wensen en mogelijkheden en brengen we je op de hoogte van de mogelijke risico’s en bijwerkingen.

De lippen opvullen: de behandeling zelf

Na het consult gaan we over tot de behandeling. Een behandeling voor een tijdelijk resultaat duurt gemiddeld 15 à 30 minuten minuten. Als je kiest voor lipofilling, dan duurt de behandeling ongeveer 1.5 uur.

Sarasin Clinic Lipfiller behandeling

STAP 5: Nazorg van lipvergroting

Nazorg

 • Na de behandeling met fillers kan het zijn dat de lip er gezwollen uitziet en dat je te maken hebt met blauwe plekken. Daardoor zal je wat pijn ervaren. Wij raden ice-packs aan om die ongemakken aan te pakken.
 • Ook na een behandeling van lipofilling adviseren we om de lippen koel te houden om zo zwellingen te beperken (na lipofilling zal je sowieso ernstige zwellingen hebben). Verder is de hersteltijd van een behandeling met lipofilling veel langer (2 weken of langer) en heb je meer kans op bloeduitstortingen op en rond de mond.
traangootfiller nazorg

Lipvergroting video’s

Lipvergroting fillers voor en na

Sarasin Clinic lipfiller voor en na
Sarasin Clinic lipfiller voor en na
Sarasin Clinic lipfiller voor en na
Sarasin Clinic lip balancing with lipfiller
Sarasin Clinic Lip Filler
lipfiller vrouw voor en na foto
Sarasin Clinic - fillers voor en na
sarasin clinic lip filler voor en na
Sarasin Clinic Lipfiller man voor en na
Sarasin Clinic filler lips before and after
Sarasin Clinic lipfiller natuurlijk resultaat voor en na
Sarasin Clinic Young woman with lipfiller before and after
Sarasin Clinic Academy lipfiller
SC-Academy Gent lipfiller
Sarasin Clinic lipfiller voor en na resultaat
Natural lipfiller bij vrouw voor en na foto's
Lipfiller Profhilo voor en na foto
Sarasin Clinic lipfiller Man
Sarasin Clinic lipfiller Man
Sarasin Clini lipfiller before and after
Sarasin Clini lipfiller result
lip filler voor en na vrouw
Sarasin Clinic lipfiller resultaat
Sarasin Clinic lipfiller voor en na
Sarasin Clinic lipfiller voor en na man
Sarasin Clinic lipfiller voor en na
Sarasin Clinic lipfiller voor en na
Sarasin Clinic lipfiller resultaat
Sarasin Clinic lipfiller resultaat
lipfiller man
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt de lipvergroting uitgevoerd?

Hoeveel filler is nodig voor lipvergroting?

Is er downtime met lipFillers?

Verzorging na uw lipfiller behandeling