Spring naar de inhoud

De mogelijkheden van fillers in de lippen

Iedereen heeft wel al eens van fillers voor in de lippen gehoord. Het is een van de populairste cosmetische ingrepen. Steevast denken we daarbij aan lipvergrotingen voor vollere lippen à la Kylie Jenner. Maar naast lipvergrotingen bieden lipfillers nog heel wat andere mogelijkheden.

De lippen zijn zo’n belangrijk onderdeel van het gezicht dat we ze er graag zo perfect mogelijk uit laten zien. Wat perfect precies inhoudt, is natuurlijk voor iedereen anders.We hebben allemaal andere wensen als het aankomt op het uiterlijk van onze mond. 

De mogelijkheden van fillers om de lippen op te vullen zijn daarom legio. Zo kan je ze gebruiken om de proporties van je lippen te verbeteren, om meer symmetrie te creëren of om de cupidoboog beter te definiëren.

PRIJS

Vanaf € 290

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

8 tot 12 maanden

Hoe werken fillers in de lippen?

Alvorens we opsommen wat de mogelijkheden van lip fillers  zijn, is het belangrijk om de werking ervan te begrijpen. Daarom lichten we kort toe uit welke stof(fen) fillers opgebouwd zijn, hoe we ze aanbrengen en hoeveel fillers je nodig hebt als je je lippen wil opvullen.

Hyaluronzuur als basisstof

 • Fillers voor de lippen bestaan altijd uit Hyaluronzuur (een lichaamaseigen stof) in combinatie met een andere stof om de duurzaamheid van de filler te garanderen. Dat noemen we crosslinken. Waarom de lippen opvullen met Hyaluronzuur? Omdat het een stof is die zich van nature in ons lichaam bevindt. 
 • Hyaluronzuur geeft volume en stevigheid aan de lippen waar dat nodig is. Lippen opvullen met fillers kan dus helpen om volume te herstellen of toe te voegen door de werking van Hyaluronzuur.
Sarasin Clinic Dr. Toma lipfiller
Sarasin Clinic Dr. Toma lipfiller

Aanbrengen in de lip

 • Hoe brengen we de lip fillers op basis van Hyaluronzuur aan? Het  opvullen zelf gebeurt met een fijne naald (canule) om zo min mogelijk trauma te veroorzaken in de lippen. Op die manier beperken we eventuele zwellingen en blauwe plekken achteraf. 
 • Om de pijn tijdens de behandeling te verminderen, gebruiken we een verdovende crème van chirurgische kwaliteit. Daardoor ervaar je hoogstens een ongemakkelijk gevoel wanneer de lippen ingespoten worden. Het opvullen van de lippen duurt niet lang (maximum 30 minuten). Dat ongemakkelijke gevoel is dus maar voor heel even. 
 • Voor het aanbrengen van fillers in de lippen bestaan verschillende technieken. Wij gebruiken seriële puncties en lineaire threading (Russian method). Welke techniek we gebruiken en of we technieken combineren, hangt af van de gewenste vorm van jouw lippen.
 • Omdat elke lip anders is en iedereen andere resultaten wil, is er geen  universele manier om lipfiller te injecteren. Waar, hoe diep en welke hoeveelheid filler we aanbrengen hangt af van persoon tot persoon. 
 • De plaats en diepte van de injectie bepalen ook wat er zal veranderen aan het uiterlijk van de lip. Een ervaren arts weet exact waar hij de fillers moet injecteren om een bepaald resultaat te bekomen. Daardoor is er een grote variatie in de mogelijke resultaten van fillers in de lippen.

Lipvergroting voor vollere lippen

 • Een eerste mogelijkheid die we bespreken is meteen ook een van de populairste, namelijk een lipvergroting. Bij deze behandeling gebruiken we lip fillers om de lippen in grootte te laten toenemen door de injectie van Hyaluronzuur.
 • Een lipvergroting is vooral gewild bij mensen met dunne lippen, want smalle lippen geven je al snel een streng uiterlijk. Door de lippen groter te maken creëer je vollere lippen die je een zachtere uitstraling geven.
 • Mooie, volle lippen zijn tegenwoordig heel trendy. Een voordeel van lippen opvullen met lip filler is dat ze tijdelijk zijn. Dat wil zeggen dat als volle lippen ooit niet meer the way to go zijn, jouw lippen mee kunnen evolueren met de trend en terug in volume kunnen afnemen.
 • Daarnaast kan het Hyaluronzuur in je lippen ook worden opgelost met hyalase. Stel dat je naar een minder kwalitatieve kliniek ging waar het fout liep. Door een injectie met hyalase is het probleem zo opgelost.
Sarasin Clinic Lipfiller behandeling
lipfiller mogelijkheden

Proporties creëren

Je hoeft niet per se beide lippen te vullen. Het kan ook zijn dat je enkel je bovenlip of enkel je onderlip groter wil maken. Dat wordt bijvoorbeeld gedaan om de golden ratio (1:1.618) te bereiken. 

Zo gebeurt het soms dat de onderlip veel kleiner is dan de bovenlip, waardoor de verhouding tussen beide lippen niet klopt. In dat geval kan je een meer proportionele verhouding creëren door een van de lippen te laten toenemen in volume.

Symmetrie creëren

 • Lipfillers kan je ook gebruiken om meer symmetrie te creëren. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat mensen met symmetrische gezichten vaak aantrekkelijker gevonden worden. Met fillers kan je de natuur een handje helpen en meer symmetrie in je gezicht creëren. 
 • Het is wel belangrijk dat je esthetisch arts eerst achterhaalt waarom je lippen niet symmetrisch zijn. Dat kan komen doordat er een gebrek aan volume is, maar er kunnen ook andere oorzaken aan de basis van de asymmetrie liggen.
 • Daarom kan je voor de behandeling met je behandelend arts eerst onderzoeken waar de asymmetrie vandaan komt. Daarna kan de arts je lippen opvullen met de nodige lip fillers op de juiste plaats. Et voila, klus geklaard!

Veroudering en fillers in de lippen

Naarmate de jaren vorderen komen er allerlei lijntjes en rimpels tevoorschijn. Ook onze mond mag eraan geloven. Waar we vroeger volle lippen hadden, blijven nu nog maar dunne streepjes over. Onze mondhoeken zakken steeds verder richting onze kin en onze liprand is niet meer zo strak en mooi gedefinieerd als toen we 18 jaar waren.

We kunnen de klok niet terugdraaien naar de tijden waarin we vollere lippen hadden. Maar als jij je stoort aan die subtiele tekenen van je huid die veroudert, dan kan een filler behandeling je uit de nood helpen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Wat gebeurt er met onze lippen als we ouder worden?

 • Doordat je kiest voor een lip filler behandeling om de tekenen van veroudering tegen te gaan, is het interessant om de wetenschap achter die veranderingen te begrijpen. Naarmate we ouder worden, verliezen onze lippen volume. Dat komt doordat we minder collageen en elastine aanmaken.
 • Collageen zorgt voor de sterkte van onze huid terwijl elastine ervoor zorgt dat onze huid elastisch blijft. Door een afname van collageen verslapt onze huid en door de vermindering aan elastine wordt onze huid minder elastisch.
 • Daarenboven heb je nog de bijdrage van externe factoren zoals UV-straling van de zon, schade door eventueel  te roken en de groeven die in je gezicht komen doordat je bepaalde expressies steeds herhaalt. Voeg daar nog je aanleg aan toe en je hebt het volledige verouderingsplaatje.

Herwin volume met lip fillers

Door de combinatie van alles wat je hierboven leest worden de lippen dunner naarmate je ouder wordt. Dat volume terug doen herleven kan door fillers op basis van Hyaluronzuur in de lippen te injecteren. Daarmee ga je niet alleen de lippen opvullen. Eenmaal geïnjecteerd trekt Hyaluronzuur ook het vocht dat in de lippen zit aan. Zo wordt alles opnieuw mooi met elkaar verbonden waardoor de lippen een vollere look krijgen. 

Invallen van de liphoeken

 • Bij het ouder worden neemt niet alleen het volume van de lippen zelf af. Ook de regio rondom de lippen begint stilletjes aan wat uit te zakken. Een typisch kenmerk daarvan zijn ingevallen liphoeken. Dat kan je een vrij sombere of sippe uitstraling geven.
 • Je lip opvullen met lip fillers kan helpen om je opnieuw een frisse look te geven door de liphoeken met fillers omhoog te ‘heffen’. Zo zie je maar dat je lippen opvullen ook op een heel subtiele manier kan gebeuren. Soms kan een kleine aanpassing een groot verschil maken.

De liprand egaliseren

 • Ook de bovenlip wordt niet gespaard van rimpels. Wat we daar vaak zien zijn verticale rimpels net boven de liprand. Zeker bij rokers komen deze soort rimpels voor omdat zij de mond vaak tuiten bij het roken. Dit komt ook door de algemene schadelijkheid van een sigaret. 
 • Dit soort lijntjes doen je er ouder uitzien dan je eigenlijk bent. Gelukkig kan je fillers in de lippen gebruiken om de zone boven de liprand opnieuw een egale look te geven. Het egaliseren van de liprand geeft je een meer jeugdige uitstraling.

Neus-lippenplooi

Nog een typisch verschijnsel dat samen met de leeftijd komt is het ontstaan van de fameuze neus-lippenplooi. Dat verwijst naar de plooien in het gebied tussen de zijkant van de neus en de lippen. Dergelijke plooi geeft het gezicht soms een vermoeide uitstraling. 

In dit geval kan je ook fillers in de lippen gebruiken om de plooien als het ware glad te strijken. Het Hyaluronzuur geeft de huid voldoende volume waardoor de plooien uit de huid verdwijnen. Dat leidt tot een heel natuurlijk resultaat en een jeugdige uitstraling.

Een laatste ouderdomsverschijnsel dat je kan aanpakken met fillers is de cupidoboog. Fillers in de lippen worden vaak gebruikt om deze boog te creëren omdat die geassocieerd wordt met een jong uiterlijk.

De fillers in de lippen kunnen zo geplaatst worden dat er een cupidoboog gevormd wordt door de bovenlip. Het resultaat van deze behandeling met filler oogt ook heel natuurlijk.

Beperkingen

Hoewel lippen opvullen met fillers een hele goede oplossing is om het uiterlijk van je lippen aan te passen, hebben fillers voor de lippen ook enkele beperkingen. De grootste is dat het opvullen van de lippen regelmatig opnieuw moet gebeuren.  

Lippen opvullen is een tijdelijke oplossing

 • De fillers op basis van Hyaluronzuur waarmee we lippen opvullen zijn tijdelijke fillers. Na een maximum van ongeveer zes à twaalf maanden wordt de lip filler afgebroken door ons lichaam. Doordat de filler tijdelijk is moet de lip filler behandeling om de zoveel tijd herhaald worden. 
 • De lip filler behandeling continu herhalen kan onhandig zijn. Zo moet je minstens een keer per jaar de bijwerkingen van de behandeling ervaren zoals zwellingen en blauwe plekken. 
 • Daarom zijn er, voor wie voldoende met tijdelijke fillers geëxperimenteerd heeft, ook permanente fillers voor de lippen. Deze worden ook wel lipofilers genoemd. Bij een lipofilling ga je je eigen lichaamsvet injecteren in de lippen om zo een permanent vollere lip te bekomen.

Fillers in de lippen zijn niet voor iedereen

 • Helaas kan niet iedereen meegenieten van de voordelen en mogelijkheden van lip fillers. Zo kan je je lippen niet laten opvullen als je bloedstollingsstoornissen of ongecontroleerde diabetes hebt. Mensen met een gevoeligheid aan Hyaluronzuur komen ook niet in aanmerking voor een behandeling met lip fillers. 

Fillers lippen: Welke soort kies ik?

Ondertussen is het wel duidelijk: als je het uiterlijk van je lippen wil aanpassen, heb je keuze uit tal van mogelijkheden qua filler behandelingen. Hoe maak je dan de juiste keuze? Welke lip fillers passen bij jou? 

Baseer je op wat je zelf mooi vindt, niet op de trends

Het is zover, je hebt beslist. Je wil je lippen opvullen met Hyaluronzuur om vollere of mooiere lippen te krijgen . Belangrijk is om trouw te blijven aan jezelf. Stel jezelf altijd de vraag ‘waarom wil ik mijn lippen opvullen?’ 

Misschien kom je erachter dat je vooral een externe druk voelt om fillers in je lippen te doen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je het doet omdat je het zelf écht wil. Als het voor jezelf goed voelt, en je weet dat je een keuze maakt waar je volledig achter staat, dan kan je jezelf groen licht geven.

Raadpleeg uw plastisch chirurg

 • Nu je er zelf 100% zeker van bent dat je fillers voor je lippen wil, is het tijd om een consultatie te boeken met jouw esthetisch arts. Zorg ervoor dat de arts die je kiest voor de filler behandeling gespecialiseerd is. Alleen zo zal je een goed, natuurlijk resultaat bekomen.
 • Een betrouwbare arts in de juiste kliniek zal naar je wensen luisteren en je aangeven of het resultaat van de lip filler behandeling die jij wil bij je gezicht past. Een goede plastische chirurg geeft je steeds eerlijk advies. Jij kiest nog altijd zelf of je het advies opvolgt of niet.
 • Lip fillers laat je liefst in de beste kliniek zetten met gerenommeerde artsen. Zo ben je zeker dat het risico op complicaties zo laag mogelijk ligt en dat de uitkomst van de behandeling bij jouw wensen zal aansluiten.

Nazorg lipfiller

Sarasin Clinic nazorg fillers infographic

Fillers lippen video’s

Voor & Na foto’s

Sarasin Clinic lip filler voor en na
Sarasin Clinic lip balancing with lipfiller
lipfiller man
Sarasin Clinic lipfiller voor en na
Sarasin Clinic lipfiller resultaat
Sarasin Clinic lipfiller voor en na man
Sarasin Clinic lipfiller voor en na
Sarasin Clinic lipfiller voor en na
Sarasin Clinic lipfiller resultaat
Sarasin Clinic lipfiller resultaat
lip filler voor en na vrouw
Sarasin Clini lipfiller result
Sarasin Clini lipfiller before and after
Sarasin Clinic lipfiller voor en na
Sarasin Clinic lipfiller voor en na
Sarasin Clinic lipfiller voor en na
Sarasin Clinic lipfiller Man
Sarasin Clinic lipfiller Man
sarasin clinic lip filler voor en na
Sarasin Clinic - fillers voor en na
Sarasin Clinic Lip Filler
Sarasin Clinic lipfiller natuurlijk resultaat voor en na
Sarasin Clinic filler lips before and after
Sarasin Clinic Lipfiller man voor en na
Sarasin Clinic Young woman with lipfiller before and after
Sarasin Clinic lipfiller voor en na resultaat
SC-Academy Gent lipfiller
Sarasin Clinic Academy lipfiller
Natural lipfiller bij vrouw voor en na foto's
Lipfiller Profhilo voor en na foto
lipfiller vrouw voor en na foto

Fillers lippen prijs

Prijzen filler behandelingen
Lip filler€290/spuit
Lip hydratation€290/spuit
Rokerslijntjes€400/behandeling
Traangoot filler€400/behandeling
Neus filler€400/behandeling
Neuslippenplooi - Nasolabiale plooi filler€280/spuit
Marionetlijnen Filler€280/spuit
Jukbeen filler€280/spuit
Kaaklijn filler€280/spuit
Kin filler€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Hyalase (correctie foutieve filler)€200/behandeling
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Veelgestelde vragen fillers lippen

Hoe wordt de lipvergroting uitgevoerd?

Hoeveel filler is nodig voor lipvergroting?

Is er downtime met lipFillers?

Verzorging na uw lipfiller behandeling