Logo Sarasin Clinic

De mogelijkheden van fillers in de traangoot

Wat is een filler in de traangoot?

Een filler voor de traangoot is een esthetische behandeling die wordt gedaan aan het gezicht. Fillers kan je op diverse plaatsen in het gezicht aanbrengen, ook in de traangoot of tear through. Dat is een geultje dat vanuit je binnenste ooghoek richting (en soms over) de wang loopt.

De mogelijkheden van fillers om de lippen op te vullen zijn daarom legio. Zo kan je ze gebruiken om de proporties van je lippen te verbeteren, om meer symmetrie te creëren of om de cupidoboog beter te definiëren.

Sarasin Clinic traangoot filler tekening

Waarom de traangoot?

 • Die traangoot kan verantwoordelijk zijn voor de vermoeide uitstraling van je gezicht. In de regio van de traangoot kunnen namelijk donkere kringen, wallen en holtes ontstaan. Die kan je meestal maskeren met make-up zoals concealer.
 • Soms volstaat make-up echter niet en wil je voor eeuwig komaf maken met problemen in de traangoot. Zeker als je bijvoorbeeld permanente wallen of schaduwen onder de ogen hebt kan een filler in de traangoot soelaas bieden.
 • Heb je huidproblemen bij jouw traangoten? Twijfel je over een filler behandeling om voor eens en voor altijd komaf te maken met wallen en donkere schaduwen? Dan kan dit artikel je helpen om een keuze te maken.
 • Wij leggen voor jou uit wat een traangootfiller doet, wanneer en waarom je het nodig hebt, hoe zo’n filler in de traangoot werkt en waar je best langs gaat voor een filler behandeling. Zo ben jij volledig geïnformeerd over filler bij de traangoot en kan je voor jezelf bepalen of je zo’n behandeling van de traangoten wil.

Wat is een traangoot filler?

 • Laten we beginnen door te verduidelijken wat een filler is. De meeste fillers bestaan uit Hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die zorgt voor een gehydrateerde huid en het volume van de huid herstelt in het behandelde gebied. Die stof wordt vervolgens in de huid geïnjecteerd.
 • Er zijn natuurlijk verschillende soorten fillers. Een traangootfiller is een specifieke soort filler om in de regio van de traangoot aan te brengen.
 • Een unieke eigenschap van de traangootfiller is dat hij heel vloeibaar is. Die hoge liquiditeit is belangrijk om klontervorming te voorkomen. Bij Sarasin gebruiken wij enkel fillers van A-merken met superieure, chirurgische kwaliteit. Deze kwalitatieve fillers in combinatie met gespecialiseerde artsen geven jou de beste garantie op een mooi resultaat.

Wanneer kies je voor een traangoot filler behandeling?

 • Sommigen denken dat filler behandelingen enkel voor ‘ouderen’ zijn. De waarheid is dat iedereen baat kan hebben bij fillers. Zeker voor een traangoot filler behandeling is leeftijd niet de doorslaggevende factor.
 • Wallen, kringen en holtes onder de ogen zijn problemen die niet alleen voorkomen bij mensen op leeftijd. Ook jongere mensen kunnen last hebben van dergelijke kwaaltjes. Laat je zeker niet tegenhouden door je leeftijd om voor een fillerbehandeling te kiezen!
 • Het is wel zo dat  naarmate je ouder wordt je meer last krijgt van problemen ter hoogte van de traangoot. Dat komt omdat je huid minder collageen aanmaakt en daarenboven ook minder elastisch is. De huid zakt dan wat weg en algauw komen er kringen onder de ogen of werpt de weggezakte huid een schaduw onder de ogen.

Hoe vaak moet je de behandeling herhalen?

 • Het is wetenschappelijk bewezen dat een behandeling met filler heel effectief is in het elimineren van kringen onder de ogen. Het helpt ook wallen verminderen en maakt komaf met doorschemerende bloedvaatjes.
 • Je zou bijna kunnen zeggen dat het een wondermiddel is om een vermoeide blik aan te pakken. Een mindere eigenschap van de filler is dat hij je wel een stapje dichter brengt bij de eeuwige jeugd, maar niet voor eeuwig blijft.
 • Zo’n traangoot filler werkt ongeveer 6 maanden. Dat komt doordat fillers opgebouwd zijn uit een lichaamseigen stof. Die wordt uiteindelijk door het lichaam afgebroken. Een traangoot filler behandeling moet dus na een interval van ongeveer zes maanden herhaald worden.
SC-Academy traangootfiller

Filler traangoot: waarom?

Daarnet kwam het al kort aan bod: traangootfillers kunnen helpen om donkere kringen, wallen en holtes onder de ogen te elimineren. Die zorgen er namelijk voor dat we er ouder en vermoeider uitzien.

Daarom kan een behandeling met fillers ter hoogte van je traangoten je een frisse look geven. Na de behandeling zal je er opnieuw jeugdiger en levendiger uitzien.

Oorzaken van donkere kringen, wallen en volumeverlies

 • Om de werking van fillers te beschrijven, is het noodzakelijk om te begrijpen waar die zo gehate donkere kringen, wallen en holtes vandaan komen. De oorzaak hiervan is niet eenzijdig. Uit onderzoek blijkt dat de oorzaak van veranderingen in de regio van de traangoot kunnen variëren.
 • Zo kunnen donkere kringen ontstaan doordat de huid dunner en minder elastisch wordt, door hyperpigmentatie of door overmatige blootstelling aan de zon. Daarnaast zouden ook stress, roken, alcohol, uitgesproken jukbeenderen, je huidtint en vitaminegebrek kunnen bijdragen aan een dieper ogende traangoot.

Traangoot fillers to the rescue

Voor elk probleem bestaat een oplossing. Dat is niet anders voor bovengenoemde (ouderdoms)kwaaltjes. Omdat we de oorzaak ervan kennen is het makkelijker een oplossing te bieden.

Fillers zijn in staat om dergelijke imperfecties weg te werken. Daarenboven helpt zo’n filler behandeling om een natuurlijk ogende jeugdige huid te krijgen. Hieronder leggen we uit waarom fillers zo’n goede oplossing zijn.

Geïnteresseerd in een filler voor de traangoot?

Boek dan nu jouw online afspraak bij Sarasin Clinic!

Wallen en kringen onder de ogen

Wallen en donkere kringen, niemand houdt ervan. Hoewel ze in 2021 even trendy waren, ben je ze waarschijnlijk liever kwijt dan rijk. Dat is zeker het geval als ze permanent op je gezicht aanwezig zijn.

Hardnekkige wallen krijg je niet weg, al smeer je steevast oogcrèmes op de gevoelige huid onder de ogen. Fillers daarentegen zijn wel in staat om zo’n probleem aan te pakken. Dat komt door de unieke werking van de Hyaluronzuur filler.

Door het Hyaluronzuur aan te brengen in de traangoot zal eventueel volumeverlies worden aangepakt. Dat kan omdat Hyaluronzuur volume aanbrengt in de huid. Daarenboven zorgt de Hyaluronzuur filler voor extra hydratatie, waardoor je gezicht er opnieuw gezond en stralend uitziet.

Sarasin Clinic - traangoot fillers to the rescue

Holtes onder de ogen

Ook holtes onder de ogen kan je met filler in de traangoot wegwerken. Het probleem bij die holtes is namelijk een tekort aan volume (door veroudering, gewichtsverlies…). Hierboven las je al dat Hyaluronzuur daarvoor de perfecte uitweg biedt.

Door de filler aan te brengen in de huid onder de ogen lift je het deeltje dat aan volume verloor opnieuw omhoog. Zo zal ook het schaduweffect dat gecreëerd werd door de holte weggewerkt worden.

Sarasin Clinic - voor en na traangootfiller

Beperkingen van filler in de traangoot

Hoewel fillers onder de ogen heel wat problemen en kwaaltjes kunnen aanpakken, kunnen ze ook niet alles. Tekenen van vermoeidheid kunnen er als sneeuw voor de zon door verdwijnen.

Een daling in de productie van collageen daarentegen zorgt ook voor andere ouderdomskwaaltjes. Denk bijvoorbeeld aan kraaienpootjes en vetzakjes onder de ogen. Fillers zullen hier geen structurele oplossing voor bieden.

In het geval van kraaienpootjes kunnen spierontspanners (zoals Botox) oplossingen bieden. Bij vetzakjes onder de ogen kan je kiezen voor chirurgische ooglidcorrectie.

De behandeling

Nu je goed weet wat een filler behandeling van de traangoot inhoudt is het tijd om uit te leggen hoe zo’n behandeling in zijn werk gaat. Zo weet je goed waaraan je je moet verwachten eens je voor een traangoot filler behandeling kiest.

Hoe gaat een traangoot filler behandeling in zijn werk?

Misschien heb je al besloten een een traangoot filler behandeling te ondergaan. Of misschien twijfel je nog omdat je meer info nodig hebt. Vraag je je af wat er gebeurt bij zo’n traangoot filler behandeling? Lees dan zeker verder.

Jouw behandelend arts zal eerst met je bespreken wat jouw wensen zijn en wat je kan verwachten van de behandeling. Daarna kan de échte behandeling pas beginnen.

De arts zal het te behandelen gebied eerst ontsmetten. Dan zal de arts aan beide kanten van je gezicht een injectie met Hyaluronzuur aanbrengen aan het begin van de traangoot. Dat kan met een naald of met een canule. De behandeling en het consult duren ongeveer 45 minuten. De behandeling zelf duurt meestal ongeveer 10 minuten.

Is een traangoot filler pijnlijk?

Fillers in de traangoot aanbrengen is vrijwel pijnloos. Je voelt enkel een klein prikje waar men de filler aanbrengt. Daarom is een verdoving niet vereist voor een traangoot filler behandeling. Om de behandeling voor jou toch zo aangenaam mogelijk te maken, zit er in onze traangootfillers een kleine hoeveelheid verdoving verwerkt.

Bij de behandelingen letten we er steeds op om de vorming van blauwe plekken na de behandeling en bloedingen tijdens de behandeling tegen te gaan. Het enige wat je tijdens de traangoot filler behandeling voelt is een lichte druk onder het oog. Die neemt echter bijna onmiddellijk weer af.

Nazorg na behandeling met filler in de traangoot

Nadat je de traangoot laat behandelen om komaf te maken met wallen en donkere kringen kan je last hebben van enkele bijwerkingen zoals roodheid en een lichte zwelling. Soms verschijnen er ook rode stippen of kneuzingen op de behandelde plekken.

Na het plaatsen van de traangoot filler moet je ook met enkele dingen rekening houden. Zo mag je tot vier uur na de behandeling geen make-up dragen of zware inspanningen doen. Ook de wellness vermijd je best tot een week na de behandeling.

Waar laat ik me best behandelen voor  een filler in de traangoot?

Misschien wel een van de belangrijkste vragen die je je kan stellen wanneer je besluit je vermoeide blik aan te pakken met fillers. Het beste resultaat krijg je nu eenmaal bij de beste kliniek. Maar wat is dan een goede kliniek?

Dat is een plek waar ze gespecialiseerde artsen hebben die hun vakgebied kennen en heel wat ervaring hebben. Bij Sarasin hebben bijna al onze plastische chirurgen meer dan tien jaar ervaring met esthetische behandelingen.

Boek je afspraak

Wil jij af van die vermoeide blik door de wallen, kringen of holtes onder je ogen? Heeft de huid onder je ogen door het verouderen wat volumeverlies ervaren? Boek een consult bij ons voor een behandeling met fillers om komaf te maken met kringen onder de ogen of wallen.

Lees zeker ook deze ervaringen als je wil weten wat door ons behandelde patiënten van hun behandeling vonden. Je kan ook steeds een afspraak boeken in onze kliniek voor een behandeling met filler in de traangoot-zone.

Geïnteresseerd in een filler voor de traangoot?

Boek dan nu jouw online afspraak bij Sarasin Clinic!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart