Logo Sarasin Clinic

Filler behandelingen voor een jong en vitaal gelaat

Bijna iedereen wil er jonger uitzien, maar niemand wil eruit zien alsof hij naar een cosmetische kliniek is geweest voor injecties met fillers.

Bij Sarasin Clinic in Sint Martens Latem combineren onze Esthetische artsen en Plastisch chirurgen hun esthetisch gevoel, geavanceerde training en ervaring met filler behandelingen om een verfrist en uitgerust uiterlijk te creëren waar onze patiënten dol op zijn. We passen onze behandelingsplannen steeds aan aan de behoeften van onze  klanten. Zo verzekeren we jou van een optimaal resultaat.

Hoe werken fillers?

Veel van onze patiënten komen naar ons toe met de gedachte dat injecteerbare producten allemaal hetzelfde zijn. Fillers, rimpelinjecties en vetoplossende injecties werken echter allemaal anders. Maar kunnen effectief samenwerken om uitgebreide resultaten te creëren. De meeste fillers hebben een actief ingrediënt genaamd hyaluronzuur. Dit is een natuurlijke stof die helpt om uw huid gehydrateerd te houden.

Een verouderde huid verliest zijn vermogen om vocht vast te houden. Fillers op basis van hyaluronzuur vullen de huid aan. Hierdoor herstelt het volume en ziet de huid er gladder en jeugdiger uit.

Ons aanbod van fillers bij Sarasin Clinic biedt ons de mogelijkheid om de producten te kiezen die het meest effectief de doelen van elke patiënt bereiken.

Wij bieden fillers aan die ontworpen zijn voor:

 • Ten eerste voor verbetering van de lippen.
 • Ook voor vermindering van rimpels.
 • Bij herstel van het volume.
 • Het minimaliseren van donkere kringen en holtes onder de ogen.
 • Vervolgens voor vergroting van de kin.
 • Verbetering van de wangen.
 • En uiteindelijk voor verstrakking van de kaaklijn.

We kunnen ook meerdere fillers gebruiken voor een vloeibare facelift (“liquid facelift”) die het gezicht een nieuwe vorm kan geven, zodat het er weer jeugdig uitziet.

Welke soorten fillers bestaan er?

Fillers prijs

Opgelet: fillers kunnen niet gecombineerd worden.
bv.: een traangootfiller kan je niet voor de lip gebruiken en omgekeerd. Elke zone eist een specifieke filler, elke filler wordt specifiek gemaakt voor die betreffende zone’s. De ene filler zal meer Cross-linking of meer vermogen hebben om vocht vast te houden. De arts beslist op basis van zijn expertise en kennis welk type filler hij zal gebruiken in de behandelde zone.

 • Alles wordt eerst uitvoerig besproken, gaande van uw wensen en vragen alsook de haalbaarheid om aan uw wensen te voldoen.
 • Vrijwel alle fillers bevatten een lokale verdoving die ook uw ongemak tijdens de injecties minimaliseert. Deze worden uitgevoerd met behulp van zeer fijne naalden en flexibele microcanules.
 • Onmiddellijk na het injecteren van de fillers wordt er druk uitgeoefend met gaas.
 • De behandelingssessie zelf duurt slechts enkele minuten, afhankelijk van het aantal benodigde injecties.
 • U kunt direct na de procedure terugkeren naar uw normale activiteiten.
 • Roodheid, kneuzingen en wat zwellingen zijn veel voorkomende bijwerkingen van de injecties met fillers in de huid, maar ze lossen meestal binnen 24 tot 48 uur op.
 • Indien gewenst kan u “cold packs” aanbrengen, deze kan u bij ons in de Clinic verkrijgen.

De zwelling na een behandeling met lippen, neus of traangoot kan langer duren dan andere gebieden. Als de symptomen aanhouden of als er andere reacties optreden, neem dan contact op met  Sarasin Clinic.

Cool

 • Op de dag van uw behandeling mag u de behandelde zone koelen met “Cold Packs’s” wissel deze pack’s om de 10 minuten (niet direct op de huid aanbrengen)
 • Vermijd 24 uur lang inspannende lichaamsbeweging
 • Stel het gebied niet bloot aan intense hitte (bijvoorbeeld een solarium of sauna)

Calm

 • Vermijd druk op de behandelde gebieden gedurende de eerste paar nachten (slaap op uw rug indien mogelijk)
 • Pijnbestrijding zoals paracetamol kan volgens de aanwijzingen van uw arts worden genomen

Clear

 • Vermijd alcohol gedurende 24 uur
 • Gebruik geen AHA, Retinols/Vitamine C therapie of op olie gebaseerde make-up gedurende 24 uur
 • Vermijd gezichtsbehandelingen, gezichtswas, glycol- of AHA-peels, IPL- of energiebehandelingen en microdermabrasie gedurende 1 week na de behandeling (tenzij anders geadviseerd door de arts).
 • Masseer het behandelde gebied niet, tenzij uw arts u dit heeft geadviseerd
 • Geen make-up tot de dag na de ingreep is ideaal
 • Bij patiënten die lipfiller krijgen, mag u ten minste 24 uur na het krijgen van de injecties niet roken. Nog beter, gebruik deze gelegenheid om voorgoed te stoppen met roken. Vermijd ook het dragen van lippenstift gedurende 24 uur.

Patiënten met neusfiller mogen gedurende 24 uur na de injecties geen bril dragen

Gebruik geen permanente fillers

Permanente fillers worden vaak beschreven als een tikkende tijdbom totdat er complicaties optreden, al is er natuurlijk niet bij iedereen sprake van deze effecten. Klachten kunnen gaan van verhardingen, abcessen, ontstekingsreacties, en intrekkingen van de huid. Het gebruik van permanente Fillers is daarom ook verboden wanneer permanente fillers gebruikt werden kan je deze enkel chirurgisch gaan verwijderen en in extreme gevallen zijn deze niet meer te verwijderen.

Gebruik altijd TIJDELIJKE hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur is ook een lichaamseigen stof dat zich in de huid bevindt en zorgt voor versteviging van de huid. Het is een doorzichtige vloeistof die geïnjecteerd wordt in de huid en een tijdelijke werking heeft dat varieert van 6 tot 24 maanden. Dit komt omdat het lichaam deze natuurlijke stof zelf afbreekt.

Extreem goedkope fillerbehandeling

Gemiddeld kost een fillerbehandeling tussen de 300 en 500 euro (1 ml). De prijs wordt mede gebaseerd op de materiaalkosten, de tijd van het consult en de behandeling en de wensen die je zelf hebt.

Pas op voor permanente en goedkope fillers!! Deze zijn trouwens verboden!!

Goedkoop is vaak duurkoop! Pas op voor websites en klinieken in het binnen- en buitenland die extreem lage prijzen aanbieden. De kans bestaat dat de kliniek een goedkope filler gebruikt die in België of onze buurlanden niet gecertificeerd is. Dikwijls komen deze type fillers vanuit Azïe met alle gevolgen van dien.

Natuurlijk is het naast het gebruik van veilige fillers ook belangrijk om een filler te laten injecteren door een ervaren en vakbekwame arts!

Iemand die vakbekwaam is, moet uitgebreid op de hoogte zijn van de producteigenschappen, de anatomie van het aangezicht, de uitvoering, verschillende behandeltechnieken en de mogelijke risico’s. Let dus goed op dat je alleen behandeld wordt door een arts die aantoonbaar ervaring heeft. Controleer zijn of haar medische achtergrond, de scholing en lees diverse beoordelingen over de arts of kliniek waar hij of zij werkt.

In België en Nederland mogen fillers enkel door artsen uitgevoerd worden!

Maak hier uw afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart