Logo Sarasin Clinic

Ooglidcorrecties

Ogen zijn de blikvangers van het gelaat. Veroudering ter hoogte van het gelaat is dan ook vaak erg opvallend ter hoogte van de oogleden. Huidoverschot ter hoogte van de oogleden, volumeverlies van de inhoud van de oogkassen of zwelling ter hoogte van de onderste oogleden worden geassocieerd met vermoeidheid en ouderdom. Een ooglidcorrectie kan terug voor een jonge, frisse blik zorgen, en is een vaak gevraagde plastische ingreep.

Ter hoogte van de bovenste oogleden uit veroudering zich voornamelijk onder de vorm van een huidoverschot. Welke aanleiding geeft tot een ‘vermoeide’ blik en zwaartegevoel ter hoogte van de ogen. Bovendien ziet het oog er kleiner uit door de overhangende huid. Naast huidoverschot is er soms een vetoverschot, vooral langs de mediale kant, welke eveneens dient te worden gecorrigeerd.

Gezien het vermoeid aanvoelen van de ogen heeft men vaak de neiging dit te compenseren door te fronsen met het voorhoofd. Dit leidt tot een toename van de rimpels ter hoogte van het voorhoofd.

Bovenste ooglidcorrectie

Met behulp van een bovenste ooglidcorrectie kan de heldere en jeugdige blik opnieuw hersteld worden. Deze ingreep kan gebeuren onder lokale verdoving. Gezien het litteken valt ter hoogte van de plooi van het ooglid, is dit nagenoeg onzichtbaar.

Onderste ooglidcorrectie

Ter hoogte van de onderste oogleden uit veroudering zich voornamelijk onder de vorm van uitpuilen van het vetweefsel door verzwakking van de weefsels met ontstaan van de typische ‘walletjes’. Bovendien wordt de onderste rand van de oogkas meer zichtbaar waardoor een vermoeid uitziende blik ontstaat. Vaak is er eveneens nog een huidoverschot aanwezig. Met behulp van een onderste ooglidcorrectie kan het uitpuilende vetweefsel worden gecorrigeerd waardoor de storende wallen verdwijnen. Bovendien wordt het teveel aan huid weggenomen en de onderliggende weefsels verstevigd. Dit gebeurt via een kleine insnede ofwel aan de binnenkant van het ooglid of aan de buitenkant net onder de wimpers zodat dit quasi onzichtbaar is. Op deze manier ontstaat opnieuw een jonger aspect van het onderste ooglid. Deze ingreep kan eveneens onder lokale anesthesie worden uitgevoerd, of onder algemene verdoving.

Oogleden liften wordt uitgevoerd onder een plaatselijke verdoving. Dat betekent dat u tijdens de ingreep bij bewustzijn bent. De ingreep kan ook onder algemene verdoving uitgevoerd worden. Op het moment dat de verdoving is uitgewerkt, zult u waarschijnlijk merken dat de bovenoogleden nog gevoelig zijn en een drukkend gevoel is niet ongewoon.

Er ontstaan veelal blauwe plekken en zwellingen, maar deze verdwijnen in de meeste gevallen weer na een week. Door de ogen na de behandeling te koelen kan de zwelling afnemen. Elke medische behandeling brengt risico’s met zich mee. In een persoonlijk consult met de behandelend plastisch chirurg wordt u verteld of de behandeling voor u bijzondere risico’s met zich meebrengt.

Koelen na de ingreep
Direct na de ooglidcorrectie krijgt u een koelbril op. Deze verkoelt uw oogleden om de zwelling te verminderen. In de dagen na de ingreep koelt u zelf regelmatig uw oogleden met een coolpack. Leg dit niet direct op uw oogleden, maar plaats er een doek tussen om onderkoeling van uw oogleden te voorkomen.

Autorijden na ooglidcorrectie
Zorg dat iemand u komt ophalen na de ingreep, want u mag nog niet zelf autorijden. Zolang de hechtingen in uw oogleden zitten, raden we u af om te rijden.

Voldoende rust nemen
Neem in eerste dagen van het ooglidcorrectie herstel voldoende rust om de wondjes de tijd te geven om te genezen. We raden u aan om in de eerste 24 uur na de ingreep nog geen werkzaamheden uit te voeren. Na 24 uur kunt u wel lichte administratieve werkzaamheden oppakken. De meeste patiënten nemen na de ingreep een week vrij, zodat de wondjes kunnen genezen, de zwelling en blauwe plekken kunnen wegtrekken en ze voldoende rust kunnen nemen.

Druk op uw oogleden voorkomen
Als er druk op uw oogleden komt te staan, dan vertraagt dit de wondgenezing en voelen uw oogleden soms gevoelig of zelfs pijnlijk aan. Buk daarom niet voorover en til geen zware voorwerpen. Bij het slapen ligt uw hoofd vaak net iets hoger dan de rest van uw lichaam. Om de oogleden te ontzien, raden we u aan om een tweede kussen onder uw hoofd te leggen. Zo voorkomt u dat er te veel bloed naar uw oogleden stroomt.

Douchen tijdens het herstel
U mag na de ingreep douchen, maar de wondjes op uw oogleden en de pleisters die eroverheen geplakt zijn mogen niet nat worden. Houd uw gezicht daarom niet onder de waterstraal als u gaat douchen en douche niet te lang. De stoom die vrijkomt bij het douchen zorgt er namelijk ook voor dat de pleisters nat worden. Na het verwijderen van de hechtingen mogen uw oogleden wel nat worden.

Geen make-up rondom uw ogen
Make-up vertraagt de genezing van uw oogleden. Om te voorkomen dat er make-up in de wondjes op uw oogleden komt, mag u geen make-up aanbrengen in de eerste twee weken van het ooglidcorrectie herstel. Oogmake-up als eyeliner, mascara en oogschaduw kan de genezing belemmeren, maar ook foundation, BB cream en dagcrème moet u bij uw oogleden vandaan houden.

Contactlenzen
Als u contactlenzen draagt, dan haalt u deze eruit voor de ooglidcorrectie. Tijdens het herstel kunt u de eerste dagen geen lenzen dragen. Een bril dragen is geen probleem. U kunt pas weer contactlenzen dragen wanneer u deze kunt inbrengen zonder aan uw ooglid te trekken. Vaak duurt deze periode ongeveer een week.

Zonlicht en zonnebank
Zonlicht heeft een negatief effect op littekens: de gevoelige huid die nog aan het genezen is kan namelijk van kleur veranderen. Hierdoor gaat u van kleine, onopvallende littekentjes die na verloop van tijd wegvallen tegen uw huid, naar donker gekleurde streepjes die zichtbaar blijven. Het licht van de zonnebank heeft hetzelfde effect.

Maak hier uw afspraak.

Ooglidcorrectie jonge vrouw voor en na
Ooglidcorrectie vrouw voor en na foto met make-up
ooglidcorrectie voor en na de operatie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart