Logo Sarasin Clinic

Ooglidcorrecties bij Sarasin Clinic in Gent

Waarom kiezen voor een ooglidcorrectie bij Sarasin Clinic in Gent?

Wij bieden de professionele aanpak van een ziekenhuis met de service van een privékliniek. Al onze artsen zijn gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied. In een eerste consultatie (€50, nadien afgetrokken van de kost van de ingreep) bekijken onze artsen graag wat voor jou een aangewezen behandeling kan zijn.

Ogen zijn de blikvangers van het gelaat. Veroudering ter hoogte van het gelaat is dan ook vaak erg opvallend ter hoogte van de oogleden:

 • huidoverschot ter hoogte van de oogleden
 • volumeverlies van de inhoud van de oogkassen
 • zwelling ter hoogte van de onderste oogleden

Deze symptomen worden vaak geassocieerd met vermoeidheid en ouderdom. Een ooglidcorrectie kan terug voor een jonge, frisse blik zorgen! Het is een vaak gevraagde plastische ingreep.

Ter hoogte van de bovenste oogleden krijgt men door ouderdom vaak te kampen met huidoverschot. Dit geeft de indruk van een ‘vermoeide’ blik en zwaartegevoel ter hoogte van de ogen. Bovendien ziet het oog er kleiner uit door de overhangende huid. Naast huidoverschot is er soms vetoverschot, vooral in het midden.  Dit dient eveneens gecorrigeerd te worden.

Gezien het vermoeid aanvoelen van de ogen heeft men vaak de neiging dit te compenseren door te fronsen met het voorhoofd. Dit leidt tot een toename van de rimpels ter hoogte van het voorhoofd.

Bovenste ooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie (ook wel bovenste ooglidcorrectie of upper eyelid correction genoemd) wordt meestal uitgevoerd wanneer de huid van de oogleden verslapt is en bijna tegen de wimpers komt. Een bovenooglid correctie wordt meestal onder lokale verdoving uitgevoerd. Dankzij een bovenste ooglidcorrectie krijg je opnieuw een frissere en jeugdige blik, en doordat het litteken in de plooi van je huid valt, is dit nauwelijks zichtbaar.

Onderste ooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie (ook wel onderste ooglidcorrectie of lower eyelid correction genoemd): door ouderdom gaat het weefsel van je onderste oogleden wat verzwakken, waardoor de typische ‘walletjes’ ontstaan. Hierdoor krijg je een wat vermoeid uitziende blik.

Ter hoogte van de onderste oogleden kan het vetweefsel door ouderdom gaan uitpuilen. Dit komt doordat de weefsels verzwakken. Zo ontstaan de typische ‘walletjes’. Bovendien wordt de onderste rand van de oogkas meer zichtbaar, en krijgt men een vermoeid uitziende blik. Vaak is er eveneens ook sprake van huidoverschot.

Met behulp van een onderste ooglidcorrectie kan het uitpuilende vetweefsel worden gecorrigeerd. Hierdoor verdwijnen de storende wallen. Bovendien wordt het teveel aan huid weggenomen en worden de onderliggende weefsels verstevigd. Dit gebeurt via een kleine insnede. Ofwel aan de binnenkant van het ooglid, of aan de buitenkant net onder de wimpers zodat dit zo goed als onzichtbaar is. Op deze manier ziet het onderste ooglid er opnieuw strakker en jonger uit.

Deze ingreep kan eveneens onder lokale anesthesie worden uitgevoerd, of onder algemene verdoving.

Volledige ooglidcorrectie

Een volledige correctie (upper & lower eyelid correction): zowel de bovenste als onderste oogleden worden aangepakt.

In sommige gevallen kan deze behandeling ook de oplossing zijn voor de door de jaren heen gevormd huidoverschot. Een ingreep aan de oogleden kan je hier opnieuw het nodige comfort verschaffen. Uw ogen zullen minder vermoeid aanvoelen waardoor uw zicht ook zal verbeteren. Bovendien zal u er ook jonger en frisser uitzien.

Boek online een eerste consultatie (€50)

Nadien in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep.

Boek nu een consultatie bij onze plastisch chirurg om te bespreken of en met welke ooglidcorrectie jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.

Ooglidcorrectie prijs

€ 1 250 upper eyelid
€ 1 650 lower eyelid
€ 2 600 lower & upper eyelid

De prijzen van een ooglidcorrectie verschillen per behandeling. Zo verschillen de prijzen bijvoorbeeld in functie van de verdoving die gewenst of noodzakelijk is. Ten slotte is in sommige gevallen ook een tussenkomst van het ziekenfonds mogelijk. Dit wordt bepaald door eventuele fysieke klachten die je ervaart, en door de professionele opinie van de chirurg.

Meer info over de prijzen van een ooglidcorrectie vind je op onderstaande links:

Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie jonge vrouw voor en na
Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie vrouw voor en na
Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie vrouw voor en na de operatie

Ooglidcorrectie stap voor stap

bovenooglid correctie tekening sarasin clinic
 • Direct na de ingreep zal u gezwollen boven- en/of onderoogleden hebben met eventueel
  blauwverkleuring. Dit wisselt sterk per patiënt. De zwelling begint na 3dagen over het algemeen
  af te nemen.
 • U kunt gewoon zien na de ingreep maar de ogen voelen zwaar aan. Uw ogen zullen ook
  lgevoelig zijn voor licht neem dus zeker een zonnebril mee. Dit is normaal en verdwijnt binnen 2
  dagen.
 • 1 uur na uw ingreep zal de verdoving volledig uitgewerkt zijn. Neem gerust een pijnstiller zoals
  paracetamol (Dafalgan) indien nodig.
 • U hoeft niet nuchter te zijn (bij locale verdoving). Wanneer het goed met u gaat na de ingreep
  (die gemiddeld 45 minuten duurt) mag u onder begeleiding ook weer snel naar huis. U mag NIET
  zelf met de wagen rijden of een ander type voertuig besturen.
 • Bij de nacontrole (na gemiddeld 1 week) worden de pleisters en hechtingen verwijderd, echter
  het definitieve eindresultaat kan na 3 maanden worden beoordeeld.
 • Het resultaat van een ooglidcorrectie is blijvend. Wel zal de huid na verloop van tijd opnieuw
  beginnen verzwakken.
 • Het litteken van een bovenooglidcorrectie komt in de arcadeboog (dit is de huidplooi van de
  ogen) te liggen zodat ditnauwelijks zichtbaar is. De eerste 6 tot 9 maanden kan het litteken
  echter nog rood verkleurd zijn. Gebruik altijd een sunblock SPF 50 om uw litteken te
  beschermen.
 • Het litteken van een onderooglidcorrectie loopt net onder de wimpers.
 • Een ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Dat betekent dat u tijdens de ingreep bij bewustzijn bent. De ingreep kan ook onder algemene verdoving uitgevoerd worden. Op het moment dat de verdoving is uitgewerkt, zult u waarschijnlijk merken dat de bovenste oogleden nog gevoelig zijn. Een drukkend gevoel is niet ongewoon.
 • Er ontstaan veelal blauwe plekken en zwellingen, maar deze verdwijnen in de meeste gevallen weer na een week. Door de ogen na de behandeling te koelen kan de zwelling afnemen. Elke medische behandeling brengt risico’s met zich mee. In een persoonlijk consult met de behandelend plastisch chirurg wordt u verteld of de behandeling voor u bijzondere risico’s met zich meebrengt.
 • Alvorens een operatie uit te voeren moet u verplicht op consultatie komen bij de plastisch chirurg.
  De arts zal de huidkwaliteit, stand van de wenkbrauwen en het huidoverschot beoordelen.
  Men zal ook uw verwachtingen bespreken en kijken of deze realistich en haalbaar zijn.
  Wanneer u beslist om de behandleing te laten doorgaan worden er ook foto’s gemaakt deze
  komen in uw persoonlijke dossier. Verder zal de arts nog enkele documenten meegeven die best
  nog even goed doorleest zoals de informed consent.
 • Indien u lezen draagt dan moet u deze op de dag van uw operatie uit doen en bril dragen.
 • Alvorens we aan de ooglidcorrectie beginnen zal de arts met u nog eens alles overlopen. Mocht u allergisch zijn aan iets, dan moet u dit zeker nog eens extra doorgeven aan de arts en aan de verpleegkundige.
 • Er wordt een foto genomen van uw gelaat. Daarna zal de arts een tekening maken om aan te duiden hoeveel huidoverschot hij zal wegnemen en zal hij dit nogmaals met u bespreken.
 • Het is zover! U mag gaan plaatsnemen op de behandelstoel. U mag uw kledij gewoon aanhouden. De verpleegkundige zal uw volledige gelaat ontsmetten en u krijgt enkele steriele doeken op uw lichaam, zo zijn we zeker dat alles steriel blijft tijdens de ingreep.
 • Wanneer u volledig ontsmet bent zal de arts de lokale verdoving inspuiten. Dit is eigenlijk het enige prikje die u zal voelen (vergelijkbaar met een prikje bij de tandarts).
 • We laten nu de verdoving enkele minuten inwerken. Na enkele minuten testen we of de zone goed verdoofd is. Indien u niks meer voelt kunnen we van start gaan.
 • De overtollige huid wordt weggenomen en correcties worden uitgevoerd. Eens we klaar zijn worden de hechtingen geplaatst. Wij werken met een niet verteerbare draad die we na 7 dagen zullen verwijderen. Op deze draadjes kleven we nog enkele speciale pleisters om de stevigheid te garanderen. Deze pleisters laat u ook 7 dagen ter plaatse.
 • De ingreep is ten einde, nog even een coldpack op de ogen om de zwelling tegen te gaan. De verpleegkundige komt u nu ook de nazorg uitleggen en u krijgt een afspraak mee om na 7 dagen terug te komen om uw draadjes te verwijderen.
 • Zorg ervoor dat iemand u komt halen want u mag geen voertuig besturen op de dag van uw ingreep.
 • Na de operatie wordt een coldpack op uw ogen gelegd. Dit koelen zorgt ervoor dat uw ogen minder dik en blauw worden. Zodra u zich goed genoeg voelt mag u naar huis. Zorg ervoor dat
  iemand u komt ophalen.
 • U mag de dag van uw ingreep de ogen blijven koelen tot aan de avond, elke uur 15 min. Dit kan op verschillende manieren. Het kan met behulp van een coldpack of diepvriesdoperwten in een plastic zakje (dit niet direct op de ogen, tissue ertussen).
 • De eerste 24 tot 48 uur kunnen de ogen strak en soms hinderlijk aanvoelen. Dit komt door de zwelling en is prefect normaal na deze ingreep. Na een dag of drie wordt dit vanzelf minder.
 • Na 24 uur mag u douchen (niet langdurig). U mag de ogen voorzichtig droogdeppen.
 • Niet wrijven in de ogen de pleisters MOETEN absoluut blijven zitten!
 • De week van de ingreep moet u er rekening mee houden dat u niet mag bukken en geen zware fysieke inspanning mag leveren (sporten, tillen e.d.). Zo voorkomt u spanning op de oogleden. Doe zeker de eerste paar dagen rustig aan. Gebruik een extra kussen bij het slapen zodat u hoofd iets hoger ligt.
 • Na een week worden de hechtpleisters en de hechtingen verwijderd. Twee weken na de operatie kunt u weer make-up op de oogleden aanbrengen, tenzij uw arts daar andere instructies over geeft.
 • Zorg dat iemand u komt ophalen na de ingreep, want u mag nog niet zelf autorijden. Zolang de hechtingen in uw oogleden zitten, raden we u af om te rijden.
 • Neem de eerste dagen van de ooglidcorrectie voldoende rust om de wondjes de tijd te geven om te genezen. We raden u aan om in de eerste 24 uur na de ingreep nog geen werkzaamheden uit te voeren.
 • Na 24 uur kunt u wel lichte administratieve werkzaamheden oppakken. De meeste patiënten nemen na de ingreep een week vrij, zodat de wondjes kunnen genezen. De zwelling en blauwe plekken kunnen wegtrekken bij voldoende rust.
 • Wanneer er druk op uw oogleden komt te staan, dan vertraagt dit de wondgenezing en voelen uw oogleden soms gevoelig of zelfs pijnlijk aan. Buk daarom niet voorover en til geen zware voorwerpen.
 • Bij het slapen ligt uw hoofd vaak net iets hoger dan de rest van uw lichaam. Om de oogleden te sparen, raden we u aan om een tweede kussen onder uw hoofd te leggen. Zo voorkomt u dat er te veel bloed naar uw oogleden stroomt.
 • Eigenlijk zie je er 3 dagen na je ooglidcorrectie erger uit dan ervoor 🙂 Gelukkig is dit maar tijdelijk, maar hou er wel rekening mee dat je de eerste week geen al te belangrijke feestjes of meetings plant.
 • De zwelling na de operatie zal ook beetje bij beetje gaan zakken, waardoor je onder de ogen ook zwelling zal vertonen. Dit is normaal en zal verdwijnen na gemiddeld 1 week.
 • Na 7 dagen mogen de draadjes verwijderd worden.
 • Zoals u kan zien op de foto heeft deze dame nog draadjes en steri-strips, deze moeten 7 dagen ter plaatse blijven.

Sarasin Clinic ooglidcorrectie na operatie

 • U mag na de ingreep douchen, maar de wondjes op uw oogleden en de pleisters die eroverheen geplakt zijn mogen niet nat worden. Houd uw gezicht
  daarom niet onder de waterstraal als u gaat douchen en douch niet te lang. De stoom die vrijkomt bij het douchen zorgt er namelijk ook voor dat de pleisters nat worden.
 • Na het verwijderen van de hechtingen mogen uw oogleden wel nat worden.
 • Make-up vertraagt de genezing van uw oogleden. Om te voorkomen dat er make-up in de wondjes op uw oogleden komt, mag u geen make-up aanbrengen in de eerste twee weken na de ooglidcorrectie.
 • Oogmake-up als eyeliner, mascara en oogschaduw kan de genezing belemmeren. Maar ook foundation, BB cream en dagcrème moet u bij uw oogleden vandaan houden.
 • Indien u contactlenzen draagt, verwijder ze dan voor de ooglidcorrectie.
 • Tijdens het herstel kunt u de eerste dagen geen lenzen dragen. Een bril dragen is geen probleem.
 • U kunt pas weer contactlenzen dragen wanneer u deze kunt inbrengen zonder aan uw ooglid te trekken. Vaak duurt deze periode ongeveer een week.
 • Zonlicht heeft een negatief effect op littekens: de gevoelige huid die nog aan het genezen is kan namelijk van kleur veranderen. Hierdoor gaat u van kleine, onopvallende littekentjes die na verloop van tijd wegvallen tegen uw huid, naar donker gekleurde streepjes die zichtbaar blijven. Het licht van de zonnebank heeft hetzelfde effect.
 • De genezing van het litteken zal pas beginnen wanneer de hechtingen verwijderd zijn na 1 week. De meeste zwelling is dan wel weg maar er kunnen nog blauwe vlekken aanwezig zijn. Soms kan
  de zwelling na 2 à 3 weken nog aanwezig zijn, maar dit verschilt sterk van persoon tot persoon.
 • Pas na 3 maand zal u het definitieve genezen resultaat zien. Het littekenherstel en de afname van kleur van het litteken heeft tijd nodig.
 • Het litteken valt normaal gezien mooi in de plooi (arcadeboog) van het oog zodat deze nauwelijks zichtbaar is.

De eerste 48 uur:

 • wordt aangeraden om per uur ongeveer 15 min te koelen. Dit is het eenvoudigst met de coolpack of met diepvries doperwtjes in een zakje waarbij u de onderliggende huid met een tissue beschermt. Dit zal de zwelling en blauwverkleuring doen verminderen.
 • Houdt uw hoofd hoog. Is het nodig om te bukken, zakt u dan door uw knieën.

De eerste 2 nachten:

 • Kunt u op twee kussens slapen zodat het hoofd hoger ligt en de zwelling sneller afneemt.

Na 24 uur:

 • Mag u het gezicht voorzichtig wassen, liefst het geopereerde gebied zoveel mogelijk droog houden. Mocht het nat worden, dan rustig de ogen droogdeppen. Dit kan geen kwaad.
 • De pleisters MOETEN op de wonde blijven.
 • Wanneer u geen irritatie van de ogen ondervindt kunt u eventueel weer uw lenzen dragen.
 • Neem op de dag van de ingreep een bril mee.
 • De dag van de ingreep zal u rustig aan moeten doen, dus geen fysieke inspanning.
 • Haal zelf NOOIT de hechtpleisters aan de zijkant en op uw ogen eraf! De hechting is hiermee vastgeplakt dus daarmee loopt u het risico de hechting vroegtijdig te verwijderen. Indien de pleister los mocht raken, plak er dan een klein pleistertje overheen.
 • Was het gezicht niet uitgebreid met zeep de eerste week na de ingreep; dit kan de hechtpleisters te vroeg losweken.
 • Sporten kunt u terug 2 weken na de ingreep wanneer het litteken hersteld is en de zwelling / blauwverkleuring verdwenen is.
 • Gebruik de eerste week geen make-up. De arts vertelt u tijdens de eerste controle (= na 7 dagen) wanneer dat wel weer gedaan mag worden.
 • Drink geen alcohol de avond voor de ingreep en op de dag van de ingreep. Dit zal het bloed verdunnen en hiermee vergroot u de kans op een nabloeding en zwelling.
 • U kunt vrijblijvend een online consultatie inplannen bij onze plastisch chirurg.
 • U mag ook bellen dan leggen wij de afspraak voor u vast: +32 (0)468 02 94 88
 • Voordat we overgaan tot de daadwerkelijke ooglidcorrectie dient u een toestemmingsformulier in te vullen. Deze kunt u hier downloaden en ondertekent meenemen naar uw afspraak.

Ooglidcorrectie laten uitvoeren

Een ooglidcorrectie mag dan wel vrij vaak uitgevoerd worden, je kiest best voor een ervaren chirurg met de nodige ervaring. Dr. Doornaert, plastisch chirurg en tevens hoofd van onze Clinic heeft jarenlange ervaring in zowel esthetische als plastische ingrepen. Hij opereert op verschillende locaties in Vlaanderen.

 

Maak hier uw afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart