Spring naar de inhoud

Haarfillers als alternatief voor haartransplantatie zonder scheren

Een haartransplantatie is een vrij intensieve ingreep. Daarbij komt nog eens dat je je haren voor een haartransplantatie vaak erg kort moet scheren. Met haarfillers of hair fillers kan je de effecten van een haartransplantatie verkrijgen, zonder scheren en zonder operatie.

PRIJS

Vanaf € 200

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

6 maanden

Waarom scheren haartransplantatie 

Voor een haartransplantatie moet je je haren vaak kort scheren. Dat is echter heel confronterend, voornamelijk voor vrouwen maar zeker ook voor mannen. Soms is het haar scheren gewoon geen optie omdat het mentaal te zwaar doorweegt of omdat je een representatieve functie hebt… Er zijn heel wat redenen waarom je je haar liever zou laten staan. 

Waarom moet je nu eigenlijk je haren scheren voor een haartransplantatie? Behandelend artsen kunnen op een geschoren hoofdhuid makkelijk meer grafts oogsten, waardoor er dus ook meer grafts of haarzakjes getransplanteerd kunnen worden.

Sarasin Clinic haartransplantatie man

Alternatieven voor haartransplantatie met scheren

Er bestaan natuurlijk alternatieven voor de standaard haartransplantatie, bijvoorbeeld  een FUE (Follicular Unit Extraction) haartransplantatie. Denk ook aan een haartransplantatie zonder scheren (ongeschoren haartransplantatie) of een gedeeltelijk geschoren haartransplantatie.

Naast een haartransplantatie zonder scheren zijn ook haarfillers een mogelijk alternatief voor een haartransplantatie. Zo’n behandeling is veel minder ingrijpend en de resultaten zijn vergelijkbaar met die van een haartransplantatie zonder scheren!

Hieronder geven we een overzicht van alternatieve haartransplantatie technieken, zoals een haarsparende haartransplantatie of een haartransplantatie zonder scheren. We vertellen je ook wat meer over haarfillers als alternatief.

Haarfillers tegen dunner wordend haar en haarverlies

Een eerste alternatieve behandeling voor de klassieke haartransplantatie zijn haarfillers. Afhankelijk van waardoor jouw haaruitval veroorzaakt wordt, is dit het beste alternatief. De enige voorwaarde voor een behandeling is dat je nog haarzakjes hebt.

Een haarfiller is een injectable op basis van peptide-hyaluronzuur. Hair fillers leveren prachtige resultaten op voor mensen met dunner wordend haar en voor mensen die te maken hebben met (vroegtijdig) haarverlies

Bij haarfillers wordt er met injecties gewerkt die ervoor zorgen dat de haarfollikels hersteld worden en de hoofdhuid gezonder wordt. Met een haarfiller kan je bijvoorbeeld ook voorkomen dat je een haartransplantatie nodig hebt, omdat het de hoofdhuid gezond houdt.

Voordelen haarfillers

Het grootste voordeel? Je hoofd hoeft niet geschoren te worden! Daarnaast heeft deze behandeling echter nog heel wat voordelen, zeker als je het vergelijkt met de intensiteit, prijs en duur van andere bestaande technieken zoals een haartransplantatie.

 Verbetert de kwaliteit van het haar

Het is wetenschappelijk bewezen dat het haarverlies daardoor afneemt én er sterker en gezonder haar teruggroeit in het behandelde gebied. Waar je met een haartransplantatie zonder scheren wel hergroei van het haar krijgt, maar moet inboeten aan de kwaliteit van het haar, is dat bij haarfillers niet het geval.

Met haarfillers zal je niet alleen nieuwe haargroei verwezenlijken, je krijgt ook een volle haardos. De haren die teruggroeien zijn kwalitatief beter. Specifiek betekent dat dat zowel de haardichtheid als de haardikte verbeteren

 Snelle en directe resultaten

Na de eerste behandeling zal je al resultaat zien onder de vorm van een stopzetting van de haaruitval. Als je kiest voor het protocol van 1 sessie om de twee weken, gedurende een totaal van acht weken, zal je heel snel resultaat zien.

Nadat je het gekozen protocol doorlopen hebt, raden wij aan om per half jaar een onderhoud-sessie in te plannen. Het resultaat van een behandeling met haarfiller is niet permanent, waardoor een herhaling van de behandeling nodig is.

Hieronder zie je een foto van het behaalde resultaat na slechts 1 sessie.

 Kosteneffectiever dan een haartransplantatie

Een haarfiller behandeling zal je ook veel minder voelen in je portemonnee. Waar je voor een haartransplantatie in België tussen de 7000 en 10 000 euro betaalt, tel je voor een behandeling met haarfiller maximum 400 euro neer per behandeling.

Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt sterk af van het te behandelen gebied en welk protocol je volgt. Aangezien dat alles afhangt van persoon tot persoon bespreek je dit met je behandelend arts voor de behandeling. Na deze bespreking kan de behandeling onmiddellijk van start gaan.

Minder tijdsintensief dan haartransplantatie zonder scheren

Daarenboven is een behandeling met hair fillers veel minder intensief dan een haartransplantatie. Een haartransplantatie zonder scheren duurt vaak zo’n 6 à 8 uur en moet soms gespreid worden over meerdere dagen door de intensiteit van de operatie.

Een behandeling met haarfillers zal jouw bestaande haren daarentegen niet alleen sparen, maar het duurt ook veel minder lang. De behandeling zelf duurt gemiddeld 15 à 30 minuten

Downtime is miniem 

De downtime na de behandeling is ook miniem. Na een haartransplantatie zonder scheren heb je gemiddeld 7 dagen nodig om te recupereren. Met haarfillers kan je de dag zelf gewoon verder met je dagelijkse activiteiten

Veel mensen ervaren een haartransplantatie daarentegen als pijnlijk, waardoor ze soms eventjes buiten strijd zijn. Met haarfillers is dit echter helemaal niet het geval. 

Het enige wat je de dag van de behandeling moet vermijden, is zware lichamelijke arbeid zoals intensief sporten. Ook een bezoekje aan de sauna of wellness is niet aangeraden op de dag zelf of daags na de behandeling. Verder kan je wel gewoon gaan werken, boodschappen doen of je hond uitlaten!

Haartransplantatie zonder scheren

Een ander alternatief is een haartransplantatie zonder scheren of een volledig ongeschoren haartransplantatie. Hierbij heb je dus niet te maken met ongewenste kaalheid door het scheren. 

 Een haartransplantatie zonder scheren gebeurt natuurlijk onder plaatselijke verdoving. De behandelend arts zal net als bij een gewone haartransplantatie grafts oogsten en de geoogste haarzakjes aanbrengen in het doelgebied.

Met deze techniek kan je echter wel maar een beperkt aantal grafts oogsten, wat logischerwijs resulteert in een kleinere hoeveelheid getransplanteerde haren. Dat kan ervoor zorgen dat je soms meerdere behandelingen nodig hebt. 

Gedeeltelijk geschoren haartransplantatie of haarsparende haartransplantatie

Naast een haartransplantatie zonder scheren bestaat er ook een gedeeltelijke geschoren haartransplantatie of een haarsparende haartransplantatie. Het verschil met een haartransplantatie zonder scheren zit voornamelijk in het feit dat enkel het achterhoofd kaal geschoren wordt (dat is namelijk het donorgebied).

De nog aanwezige haren vallen na de operatie over het geschoren gedeelte, waardoor de kale plek minder opvallend is. Dankzij deze geavanceerde techniek is het aantal haarzakjes dat je kan oogsten wel groter dan wanneer je voor een haartransplantatie zonder scheren kiest.

Een haarsparende haartransplantatie uitvoeren heeft dus als voordeel dat enkel de haren in het donorgebied kort gemaakt worden. Dat is slechts een klein gedeelte van het hoofd, waardoor we het een haarsparende ingreep noemen.

Haarfillers als haartransplantatie alternatief

Voordelen haartransplantatie zonder scheren of haarsparende ingreep

Een haartransplantatie ondergaan brengt heel wat voordelen met zich mee. Een voordeel is bijvoorbeeld dat het eindresultaat een permanente oplossing biedt. Dat wil zeggen dat je de getransplanteerde haren uiteindelijk kan behandelen als je originele haar.

Net na de behandeling zal je natuurlijk nog wat nazorg nodig hebben en is er voorzichtigheid geboden. Eens het haar echter gesetteld is, zal het je leven lang doorgroeien! Hoe mooi dat ook klinkt, een haartransplantatie is niet voor iedereen mogelijk.

Nadelen haartransplantatie zonder scheren of haarsparende haartransplantatie 

Naast voordelen heeft een haartransplantatie ook enkele nadelen. Hierboven kon je al enkele van de nadelen in vergelijking met haarfillers lezen, maar hieronder sommen we nog enkele andere nadelen op.

Haartransplantatie niet voor iedereen

Een eerste nadeel is dat een haartransplantatie niet voor iedereen is. Een voorwaarde om een haartransplantatie te ondergaan is bijvoorbeeld dat je een goed donorgebied moet hebben. Dat wil zeggen dat er in het donorgebied voldoende haardichtheid moet zijn.

Haartransplantatie: lang wachten op resultaat

Een bijkomend nadeel is dat je redelijk lang moet wachten voor je de resultaten van een haartransplantatie-behandeling ziet. Het duurt 9 tot 12 maanden voor het eindresultaat zichtbaar is.

Een haartransplantatie kan ook nooit een oplossing zijn voor dunner wordend haar door bijvoorbeeld diffuse haaruitval. Het haar dat na een haartransplantatie teruggroeit is vaak niet zo dik als je originele haar.

Haartransplantatie is tijdsintensief

Een laatste nadeel van een haartransplantatie is dat het enorm tijdsintensief is. Dat werd hiervoor ook al vermeld. Een haartransplantatie is eigenlijk een chirurgische ingreep die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd en dus redelijk intensief is. Bovendien ervaren veel personen de periode na de behandeling in zekere mate als pijnlijk.

Ter conclusie: haarfiller of ongeschoren haartransplantatie?

Als we de voor- en nadelen van elke optie afwegen, kunnen we stellen dat haarfillers vaak interessanter zijn dan een haartransplantatie zonder scheren. Zowel qua intensiteit, duur van de behandeling, snelle zichtbaarheid van de resultaten, prijs als hersteltijd zijn haarfillers de betere keuze.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je je haarzakjes nog hebt voor een behandeling met hair fillers. Ben je benieuwd of haarfillers iets voor jou zijn? Contacteer ons dan zeker. Wil je meer weten over behandelingen met haarfillers bij Sarasin Clinic? Lees dan zeker verder!

Haarfillers als alternatief voor haartransplantatie zonder scheren bij Sarasin Clinic

Een belangrijk aspect voor het slagen van de behandeling is dat die wordt uitgevoerd door een expert. Haarfillers mogen enkel worden toegediend door artsen en verpleegkundigen die getraind zijn in de juiste applicatietechniek.

Bij Sarasin Clinic ben je er zeker van dat jouw behandelend arts een expert is in het toedienen van haarfillers. Wij werken in ons esthetisch medisch centrum enkel met haarfiller specialisten.

Kwalitatief hoogstaande haarfiller

Bij Sarasin Clinic werken wij uitsluitend met producten van de meest hoogstaande kwaliteit om jouw veiligheid en tevredenheid te garanderen. Als alternatief voor een haartransplantatie voor vrouwen werken wij dan ook met de haarfiller van Dr. Cyj. 

Deze haarfiller maakt gebruik van hyaluronzuur en 7 gepatenteerde peptiden om passieve haarfollikels te stimuleren en haren terug te laten groeien. Deze peptiden spelen elk een specifieke rol bij de stimulatie van haargroei en het tegengaan van haarverlies.

Sarasin Clinic DR CYJ Hair Filler

Team met verregaand expertise

Ons team bij Sarasin Clinic bestaat uitsluitend uit specialisten. Door hun vele jaren ervaring en de honderden behandelingen die ze al achter de rug hebben zijn ze in staat om de beste resultaten voor jou neer te zetten.

Voor de behandeling zal de behandelend specialist jouw hoofdhuid en haar analyseren om zo een behandelplan op maat uit te tekenen. Het is niet nodig om eerst een consultatie te boeken voor het opstellen van een behandelplan. 

Bij positief advies kunnen wij onmiddellijk overgaan tot het inspuiten van de haarfillers zodat jij zo snel mogelijk van jouw haaruitval verlost bent.

Voor- en na foto’s haarfillers

Boek je behandeling voor hair fillers bij Sarasin Clinic

Ben je helemaal overtuigd over onze behandelingen met haarfillers? Wacht dan niet langer en boek nu een afspraak, zodat ook jij binnenkort kan rondlopen met een mooie, volle haardos. 

Video’s over haarfillers

Prijzen haarfiller

Prijzen hair filler behandelingen
Hair filler kleine zone (1ml)€200/sessie
Hair filler middelgrote zone (2ml)€300/sessie
Hair filler grote zone (3ml)€400/sessie
Sarasin Clinic hair filler zones_tekening
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Veelgestelde vragen over haarfillers

Wat mag ik verwachten van een hair filler behandeling?

PRP of hair filler tegen haaruitval?

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hair filler?

Wat is het resultaat van een hair filler?

Hoe verloopt een hair filler protocol?

Aanvullende verzorging bij hair Fillers