Spring naar de inhoud

Fillers in het gezicht inzetten tegen ouderdoms-verschijnselen

We worden allemaal ouder. De ene persoon kan daar al meer vrede mee nemen dan de andere. Bij dat verouderen horen helaas ook wat kwaaltjes die we liever kwijt dan rijk zijn. Van fijne rimpels tot diepe groeven, ons gezicht verandert heel wat. Fillers in het gezicht aanbrengen is daarom een heel populaire cosmetische behandeling om je huidveroudering aan te pakken.

Misschien smeer je al jaren elke dag zonnecrème of gebruik je zalfjes op basis van retinol zonder voldoende resultaat. Of zat je veel in de zon zonder bescherming waardoor je huid er al op vroege leeftijd oud begint uit te zien? 

Wat ook het geval mag zijn, je bent ontevreden met hoe je huid eruit ziet en wil graag opnieuw een jeugdige, frisse uitstraling. Een van de beste middelen om een jonge look te creëren is een filler behandeling van het gezicht.

Lees zeker verder als je wil ontdekken welke filler behandelingen een esthetisch arts kan uitvoeren tegen de veroudering van het gezicht. Je zal zien dat voor elke zone van het gezicht op maat gemaakte oplossingen bestaan om veroudering aan te pakken.

PRIJS

Vanaf € 280

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

8 tot 12 maanden

Wat heb ik nodig, botox of fillers?

Voordat je kiest voor fillers in je gezicht moet je zeker zijn dat fillers wel de oplossing zijn voor jouw probleem. Om te weten of je een botox behandeling of behandeling met fillers nodig hebt voor elk soort rimpels, moet je de werking van beide stoffen begrijpen.

Waardoor krijg je rimpels?

Iedereen die ouder wordt krijgt te maken met rimpels. De ene heeft al wat meer geluk gehad dan de andere. Daarenboven draag jij misschien al heel je leven elke dag factor 50 om je gezicht preventief tegen de zon te beschermen terwijl anderen de hele dag onbeschermd zonnen.

Los van je genen en eigen inspanningen om  de huid te beschermen tegen veroudering, zal je sowieso te maken krijgen met rimpels. Dat komt doordat je huid enerzijds collageen verliest en anderzijds minder elastine aanmaakt. Om te weten hoe je rimpels behandelt, moet je weten dat er verschillende soorten rimpels zijn.

Rimpels door minder collageen en elastine

 • Naarmate we ouder worden, produceren we steeds minder collageen en elastine. Die stoffen zijn verantwoordelijk voor de stevigheid en het soepel houden van de huid. Zonlicht en roken beschadigen het collageen en de elastine in de huid ook.
 • Daardoor begint onze huid wat te zakken naarmate de leeftijd vordert. Je krijgt wallen, hangende kaken, of je mondhoeken zakken wat naar beneden. Verder produceert je huid ook steeds minder talg, waardoor de huid minder vocht vasthoudt en er niet meer zo vol uitziet.

Diepe rimpels door herhaling expressies

 • Naast een daling in de productie van collageen en elastine kunnen rimpels ook ontstaan door bepaalde bewegingen jarenlang te herhalen. Typische voorbeelden van expressierimpels zijn de frons en de lachrimpels.

 

Welk soort rimpel vereist welke behandeling?

 

Expressierimpels

 • Spierontspanners zijn in staat bepaalde spieren te relaxeren. Daarom is het niet verrassend dat je ze gemakkelijk kan inzetten in de strijd tegen expressierimpels. Typische zones waar je Botox aanbrengt zijn de ogen (kraaienpootjes), de wenkbrauwen (frons), de wangen (bunny lines) en het voorhoofd.

Statische rimpels

 • De hydrofiele werking van het Hyaluronzuur maakt het een heel effectieve rimpelvuller. Een Hyaluronzuur filler zet je daardoor vooral in voor statische rimpels die ontstaan door de zwaartekracht.
 • Statische rimpels zie je vooral ter hoogte van de jukbeenderen, ogen en mond. Denk maar aan de plooi die van de zijkant van lippen tot de mond loopt, aan hangende mondhoeken of hangende wangen. Met fillers in het gezicht kan je in no time het volume in de desbetreffende gebieden herstellen.
Sarasin Clinic fillers gezicht

Soorten fillers gezicht tegen veroudering

Zoals je hierboven kan lezen doen verouderingsverschijnselen in het gezicht zich op verschillende niveaus voor. De ene persoon zal bijvoorbeeld meer last hebben van wallen terwijl de andere dan weer te maken krijgt met een verzakking van de wangen.

Gelukkig is er voor elke zone een aangepaste behandeling van fillers in het gezicht voorzien. Voor sommige zones zijn er zelfs meerdere soorten filler behandeling, afhankelijk van waar je precies last van hebt.

Behandelingen ter hoogte van de lippen

Ter hoogte van de lippen kunnen fillers gebruikt worden om heel wat redenen. Hierbij wordt Hyaluronzuur met een hele dunne naald of canule in de lippen geïnjecteerd om volumeverlies tegen te gaan.

Fillers gezicht upperface

 • In deze zone zet de cosmetisch arts fillers in ter hoogte van de slapen en onder de ogen. Hiermee geeft hij de behandelde gebieden meer volume. Daardoor zal de huid er voller, meer gehydrateerd en jonger uitzien.

Fillers gezicht midface

 • In deze zone behoren de behandelingen van de wangen. Afhankelijk van de staat van de wangen worden de fillers op een andere plaats in het gezicht aangebracht. Ook de nasolabiale plooien behoren tot dit deel van het gezicht en worden aangepakt met een liquid face lift.

Fillers gezicht lower face

 • Tot het onderste deel van het gezicht behoren logischerwijs de lippen. Zoals eerder vermeld zijn de lippen heel gevoelig voor tekenen van veroudering. Ook de kin en kaaklijn worden door de cosmetisch artsen aangepakt in het proces.

Prijzen fillers gezicht

 • Niet onbelangrijk zijn de prijzen van fillers in het gezicht in België. Bij Sarasin rekenen wij prijzen per spuit. De goedkoopste opties zijn de lipfiller, jukbeelfiller, kaaklijnfiller en kinfiller. Hiervoor betaal je respectievelijk 350 euro per spuit. Daarna volgen de neus-en traangootfiller. Deze filler behandelingen kosten 400 euro per spuit van 1ml.  De duurste filler behandeling is de liquid face lift, omdat je daarvoor meerdere spuiten zal nodig hebben.
 • Aangezien de prijs per spuit telt, hangt het uiteindelijke prijskaartje af van de hoeveelheid filler die je nodig hebt voor de fillerbehandeling. Hoeveel filler je precies nodig hebt voor voor de filler behandeling beslist je behandelend arts.
 • Prijzen voor fillers schommelen gemiddeld tussen de 300 en 400 euro. Heel goedkope behandelingen vermijd je beter. Het kan namelijk zijn dat er fillers van slechte kwaliteit in je huid geïnjecteerd worden. Daarnaast is het ook mogelijk  dat de cosmetisch arts die de behandeling uitvoert niet voldoende kennis en ervaring heeft. In dergelijke gevallen kan een behandeling met fillers schadelijk zijn.
Liquid face lift

Is een behandeling met Hyaluronzuur filler pijnlijk?

 • Hierboven lees je alles over de voordelen van cosmetische behandelingen met filler. Een fillerbehandeling kan volume terugbrengen en de huid als het ware gladstrijken. Er is echter ook een keerzijde aan de medaille .
 • Een van de vragen die het vaakst gesteld wordt gaat over of een filler behandeling pijnlijk is. Ons antwoord? Niet echt. Het voelt wat aan als een speldenprikje. Stel dat je een lage pijngrens hebt, dan kan je ervoor kiezen om een verdovende crème te gebruiken. Soms zit het verdovingsmiddel ook in de filler verwerkt en wordt die dus tijdens de behandeling zelf ingebracht via kleine injecties.
 • Na de behandeling kan het behandelde gebied nog wat gevoelig zijn. Vaak komt dat door zwellingen of blauwe plekken rond het behandelde gebied. Dergelijke bijwerkingen zijn compleet normaal en zouden binnen de drie dagen moeten verdwijnen.

Nazorg fillers gezicht

traangootfiller nazorg

Video’s fillers gezicht

Voor & Na foto’s fillers gezicht

Sarasin Clinic jukbeenfillers
Sarasin Clinic - fillers lippen voor en na
Sarasin Clinic - fillers voor en na
Sarasin Clinic - Lipfillers voor en na
Sarasin Clinic - fillers voor en na
Sarasin Clinic - traangoot fillers to the rescue
Sarasin Clinic hoelang blijven fillers blog
Sarasin Clinic lipfiller
Vrouw kijkt omhoog na behandeling bij sarasin clinic
Sarasin Clinic kaaklijn kinfiller
Sarasin Clinic kaaklijn kinfiller
Sarasin Clinic kaaklijn kin filler
Voor en na kaaklijn filler | Sarasin Clinic
Sarasin Clinic - voor en na jukbeenfiller
Sarasin Clinic - voor en na traangootfiller
Sarasin Clinic - voor en na kaaklijnfiller
Sarasin Clinic - voor en na neusfiller
Sarasin Clinic - voor en na lipfiller
Sarasin Clinic - voor en na lipfiller
Sarasin Clinic Lip Filler
Sarasin Clinic - lipfiller
Sarasin Clinic - lipfiller
Sarasin Clinic Lipfiller man voor en na
SC-Academy traangootfiller
Sarasin Clinic voor en na lipfiller resultaat
Lipfiller resultaat vrouw vlak na behandeling
Sarasin Clinic natural lipfiller
Neus Kin filler voor en na foto bij jonge vrouw
Sarasin Clinic fillers kaaklijn kin neus
Sarasin Clinic Neusfiller voor en na foto

Prijs fillers gezicht

Prijzen filler behandelingen
Lip filler€290/spuit
Lip hydratation€290/spuit
Rokerslijntjes€400/behandeling
Traangoot filler€400/behandeling
Neus filler€400/behandeling
Neuslippenplooi - Nasolabiale plooi filler€280/spuit
Marionetlijnen Filler€280/spuit
Jukbeen filler€280/spuit
Kaaklijn filler€280/spuit
Kin filler€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Hyalase (correctie foutieve filler)€200/behandeling
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Veelgestelde vragen fillers gezicht

Hoe kies je de juiste filler?

Wie mag een filler behandeling uitvoeren?

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met Fillers?

Verzorging na de injectie

De 3 C’s van nabehandelingszorg