Logo Sarasin Clinic

Fillers in het gezicht inzetten tegen ouderdoms-verschijnselen

We worden allemaal ouder. De ene persoon kan daar al meer vrede mee nemen dan de andere. Bij dat verouderen horen helaas ook wat kwaaltjes die we liever kwijt dan rijk zijn. Van fijne rimpels tot diepe groeven, ons gezicht verandert heel wat. Fillers in het gezicht aanbrengen is daarom een heel populaire cosmetische behandeling om je huidveroudering aan te pakken.

Misschien smeer je al jaren elke dag zonnecrème of gebruik je zalfjes op basis van retinol zonder voldoende resultaat. Of zat je veel in de zon zonder bescherming waardoor je huid er al op vroege leeftijd oud begint uit te zien? 

Wat ook het geval mag zijn, je bent ontevreden met hoe je huid eruit ziet en wil graag opnieuw een jeugdige, frisse uitstraling. Een van de beste middelen om een jonge look te creëren is een filler behandeling van het gezicht.

Lees zeker verder als je wil ontdekken welke filler behandelingen een esthetisch arts kan uitvoeren tegen de veroudering van het gezicht. Je zal zien dat voor elke zone van het gezicht op maat gemaakte oplossingen bestaan om veroudering aan te pakken.

Sarasin Clinic fillers face

Wat heb ik nodig, botox of fillers?

Voordat je kiest voor fillers in je gezicht moet je zeker zijn dat fillers wel de oplossing zijn voor jouw probleem. Om te weten of je een botox behandeling of behandeling met fillers nodig hebt voor elk soort rimpels, moet je de werking van beide stoffen begrijpen.

Sarasin Clinic Filler ouder worden

Waardoor krijg je rimpels?

Iedereen die ouder wordt krijgt te maken met rimpels. De ene heeft al wat meer geluk gehad bij de genetische loterij dan de andere. Daarenboven draag jij misschien al heel je leven elke dag factor 50 om je gezicht preventief tegen de zon te beschermen terwijl anderen de hele dag onbeschermd zonnen.

Los van je genen en eigen inspanningen om  de huid te beschermen tegen veroudering, zal je sowieso te maken krijgen met rimpels. Dat komt doordat je huid enerzijds collageen verliest en anderzijds minder elastine aanmaakt. Om te weten hoe je rimpels behandelt, moet je weten dat er verschillende soorten rimpels zijn.

Rimpels door minder collageen en elastine

 • Naarmate we ouder worden, produceren we steeds minder collageen en elastine. Die stoffen zijn verantwoordelijk voor de stevigheid en het soepel houden van de huid. Zonlicht en roken beschadigen het collageen en de elastine in de huid ook.
 • Daardoor begint onze huid wat te zakken naarmate de leeftijd vordert. Je krijgt wallen, hangende kaken, of je mondhoeken zakken wat naar beneden. Verder produceert je huid ook steeds minder talg, waardoor de huid minder vocht vasthoudt en er niet meer zo vol uitziet.

Diepe rimpels door herhaling expressies

 • Naast een daling in de productie van collageen en elastine kunnen rimpels ook ontstaan door bepaalde bewegingen jarenlang te herhalen. Typische voorbeelden van expressierimpels zijn de frons en de lachrimpels. 

Wat doet filler in het gezicht?

Door de werking van de filler te begrijpen, zal je beter begrijpen waarom je hem inzet voor bepaalde doeleinden met betrekking tot veroudering.Een filler op basis van Hyaluronzuur in de huid  injecteren kan  het verloren volume van de gezichtshuid terugbrengen.

Hyaluronzuur fillers vullen de huid niet alleen op, maar zorgen er door hun hydrofiele werking ook voor dat het vocht in de cellen van onze huid verbonden wordt. De huid ziet er opnieuw strak en vol uit door de injectie van Hyaluronzuur fillers.

Sarasin Clinic Filler jukbeenderen
Sarasin Clinic blog wat is BTX

Wat doet Botox in het gezicht?

 • Je hebt vandaag de dag zeker ooit al eens  van botox gehoord. Wist je dat Botox eigenlijk een merknaam is? De alom bekende Botox behoort tot de groep van de spierontspanners. Die worden door de behandelend arts in de huid aangebracht om de verbinding tussen de spier en de zenuw te blokkeren.
 • Daardoor zal de spier minder vaak samentrekken. Stel dat je bijvoorbeeld heel snel fronst, dan kan je spierontspanners aanbrengen in je frons om te voorkomen dat die spier nog zoveel samentrekt. Een visuele weergave van de werking van spierontspanners vind je in deze video.

Welk soort rimpel vereist welke behandeling?

Filler behandeling onder ogen | Sarasin Clinic

Expressierimpels

 • Spierontspanners zijn in staat bepaalde spieren te relaxeren. Daarom is het niet verrassend dat je ze gemakkelijk kan inzetten in de strijd tegen expressierimpels. Typische zones waar je Botox aanbrengt zijn de ogen (kraaienpootjes), de wenkbrauwen (frons), de wangen (bunny lines) en het voorhoofd.

Statische rimpels

 • De hydrofiele werking van het Hyaluronzuur maakt het een heel effectieve rimpelvuller. Een Hyaluronzuur filler zet je daardoor vooral in voor statische rimpels die ontstaan door de zwaartekracht.
 • Statische rimpels zie je vooral ter hoogte van de jukbeenderen, ogen en mond. Denk maar aan de plooi die van de zijkant van lippen tot de mond loopt, aan hangende mondhoeken of hangende wangen. Met fillers in het gezicht kan je in no time het volume in de desbetreffende gebieden herstellen.

Soorten fillers gezicht tegen veroudering

Zoals je hierboven kan lezen doen verouderingsverschijnselen in het gezicht zich op verschillende niveaus voor. De ene persoon zal bijvoorbeeld meer last hebben van wallen terwijl de andere dan weer te maken krijgt met een verzakking van de wangen.

Gelukkig is er voor elke zone een aangepaste behandeling van fillers in het gezicht voorzien. Voor sommige zones zijn er zelfs meerdere soorten filler behandeling, afhankelijk van waar je precies last van hebt.

Behandelingen ter hoogte van de lippen

Ter hoogte van de lippen kunnen fillers gebruikt worden om heel wat redenen. Hierbij wordt Hyaluronzuur met een hele dunne naald of canule in de lippen geïnjecteerd om volumeverlies tegen te gaan.

Vollere lippen

 • Een eerste toepassing van fillers in de lippen is de lipvergroting. Daarbij gaat men de lippen injecteren met het oog op de creatie van volume. Als we ouder worden verliezen onze lippen namelijk heel wat volume. Dunne lippen kunnen je daarenboven  een strenge uitstraling geven. Door vollere lippen te creëren met behulp van fillers in het gezicht krijg je zachtere trekken en straal je meer vriendelijkheid uit.

Definiëren van de liprand

 • Rimpelvorming ter hoogte van de liprand is eerder de regel dan de uitzondering. Het kenmerkt zich door hele dunne lijntjes rond de mond die verticaal staan ten opzichte van de bovenlip. Dit soort fijne rimpeltjes bij de bovenlip worden ook wel eens ‘barcode lijnen’ genoemd.
 • Doordat er rimpels verschijnen op de liprand is de liplijn minder scherp afgetekend waardoor de lippen minder gedefinieerd zijn. Hier kunnen fillers in het gezicht soelaas bieden door hernieuwd volume toe te voegen aan het gebied.

Creëren van een Cupidoboogje

 • Het symbool van jeugdigheid? Dat is toch wel de Cupidoboog. Daarmee bedoelen we de indeuking van de bovenlip in de vorm van een mooie boog. Je zal het misschien al gemerkt hebben: na een bepaalde leeftijd is die steeds minder aanwezig.
 • Omdat zo’n boogje karakter geeft aan de lippen en je lippen een sensuele uitstraling geeft, kiezen veel mensen ervoor om dit boogje te recreëren. Zo’n subtiele verbetering krijg je gemakkelijk door fillers in het gezicht aan te brengen.

Uitzakkingen wegwerken

 • Hierboven las je alles over waarom de huid uitzakt als we ouder worden. Ook ter hoogte van de lippen merken we dat de huid vaak onderhevig is aan de gevolgen van de zwaartekracht. Deze verschijnselen ter hoogte van de mond kunnen je een sippe uitstraling geven.
 • Typische zones voor deze verzakkingen zijn de mondhoeken en de neus-lipplooi. De mondhoeken krijgen langzamerhand de neiging om steeds meer richting de kin te trekken. Dit gebeuren wordt ook wel beschreven als droopy mondhoeken.
 • De neus-lipplooi is te zien in het gebied tussen de zijkanten van de neus en de lippen. Vanaf de zijkant van de neus trekken twee lijnen richting de lippen. Door fillers aan te brengen ter hoogte van de mond kan je dit ‘hangeffect’ teniet doen.
Sarasin Clinic - lipfiller
Sarasin Clinic - filler lippen

Lippen opvullen: tijdelijke fillers of permanente fillers?

 • De fillers op basis van Hyaluronzuur waarover wij hier spreken zijn tijdelijk. Wat wil dat zeggen? Dat betekent dat een filler behandeling met Hyaluronzuur na verloop van tijd je lichaam verlaat.
 • Aangezien Hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, kan die ook door het lichaam zelf afgebroken worden. Puur Hyaluronzuur zou na twee dagen al door ons lichaam afgebroken zijn. Daarom worden andere stoffen aan het Hyaluronzuur toegevoegd om de behandeling duurzaam te maken.
 • Hyaluronzuur fillers die in het gezicht aangebracht worden hebben een levensduur van zes tot twaalf maanden. Daarna verlaten ze het lichaam en ben je terug bij af. De behandeling met een tijdelijke filler zal je dus meerdere keren moeten herhalen.
 • Daarom is er ook de optie om voor permanente fillers voor de lippen te kiezen . Deze permanente fillers staan bekend  onder de naam lipofilling. Bij de behandeling wordt lichaamseigen vet van een andere plaats op het lichaam genomen. Dat vet wordt dan in de lippen geïnjecteerd.
 • Maar let op! Deze behandelingen met permanente fillers zijn echt écht permanent. De enige manier om ze uit je lichaam te verwijderen is via een chirurgische ingreep. Je probeert best eerst tijdelijke filler en pas als je 100% zeker bent dat je een bepaalde look voor altijd wil, kan je overleggen met je esthetisch arts.
Sarasin Clinic - lipfiller
Sarasin Clinic neusfiller zijkant vrouw haakneus voor en na

Filler behandeling ter hoogte van de neus

 • De verslapping van de neustip is een typisch teken van veroudering op het niveau van de neus. Dat komt omdat de neustip verliest aan structurele ondersteuning. Om je jeugdige look te behouden kan je ervoor kiezen om fillers in de neus aan te brengen.
 • Als je met fillers in het gezicht werkt wil dat zeggen dat je een niet-chirurgische ingreep doet. Geen paniek dus! Het aanpassen van een hangende neustip is geen al te groot karwei. Met een behandeling met fillers kom je al heel ver.
 • Een filler behandeling van de neus voelt ook niet per se pijnlijk aan. Achteraf kan het zijn dat u zwellingen ervaart of enige asymmetrie ziet op het behandelde gebied. 
 • Maar maak je geen zorgen, deze bijwerkingen verdwijnen binnen de twee à drie dagen na behandeling. Een of twee weken na de behandeling zijn alle zwellingen weg en kan je het definitieve eindresultaat bewonderen.

Filler behandeling ter hoogte van de jukbeenderen

 • De jukbeenderen verliezen door de jaren heen heel wat volume. Daarnaast zien we dat er ook sprake is van botresorptie bij de veroudering. Dat houdt in dat de botten langzaam afgebroken worden.
 • Doordat zowel de structurele ondersteuning van de botten als het volume van de huid afnemen, gaan bepaalde delen van het gezicht meer hangen. Ter hoogte van de jukbeenderen zijn dat vooral de nasolabiale plooien en de wangen.
 • Door fillers op de juiste plaats in het gezicht te injecteren maak je komaf met deze verzakkingen van de huid. Alles wordt weer strak en de huid ziet er opnieuw voller uit. Fillers ter hoogte van de jukbeenderen werken wel opbouwend. Dat wil zeggen dat je soms verschillende behandelingen of meerdere injecties nodig hebt om de gewenste resultaten te zien.
Sarasin Clinic Filler ouder worden

Geïnteresseerd in een filler voor het gezicht?

Boek dan nu jouw online afspraak bij Sarasin Clinic!

Sarasin Clinic fabrizio tzinaridis jawline cheekbones botox

Behandelingen ter hoogte van de kaaklijn

 • Jaw line fillers kan je gebruiken om er jonger uit te zien. Bij mannen zetten we dit soort fillers ook in om er mannelijker uit zien. Je zit best eerst samen met je cosmetisch arts om te zien of fillers wel de beste manier zijn om je kaaklijn aan te pakken. Een hangende kaaklijn kan namelijk verschillende oorzaken hebben.
 • Een daarvan is vet dat zich onder de kaaklijn bevindt. Als dit de oorzaak is van het probleem, kan je beter werken met vetoplossende injecties of liposuctie. Is de oorzaak van de hangende kaaklijn volumeverlies? Dan kan je opteren om fillers in het gezicht aan te brengen.

Behandelingen ter hoogte van de traangoot

 • De traangootfiller of Tear Trough Fillers zijn heel populair om tekenen van veroudering rondom de ogen aan te pakken. De fillers die je in de zone rond de ogen in het gezicht injecteert zijn fillers speciaal ontworpen voor deze zone.
 • Traangootfillers geven je de optie op donkere kringen, wallen en huidoverschot onder de ogen te minimaliseren. Heb je het gevoel dat je holtes of vetzakjes onder je ogen hebt? Dan kan een filler behandeling je van die kwaaltjes afhelpen.
 • Belangrijk om op te merken is dat de keuze voor filler behandelingen voor het gebied rondom de ogen heel persoonlijk is. De cosmetisch arts bekijkt case per case wat de beste oplossing voor je probleem zou zijn. 
 • Zo kunnen de vetzakjes onder de ogen bij de ene persoon opgelost worden met fillers in het gezicht terwijl de andere persoon beter een ooglidcorrectie laat uitvoeren om het probleem in kweste op te lossen.
Sarasin Clinic - traangoot filler
Sarasin Clinic liquid facelift

Filler behandeling voor het hele gezicht met liquid face filler

 • De liquid facelift of liquid face filler is het niet-chirurgische alternatief voor de chirurgische face lift. Het helpt om het volumeverlies op te lossen dat te wijten is aan steunverlies door veroudering . 
 • Specifiek pak je met een liquid facelift de verzakking van het gelaat aan. Dit is zeker het geval als je gezicht dunner lijkt door de vele plooien, rimpels en verzakking die met de jaren op je huid tevoorschijn komen. 
 • Bij deze filler behandeling injecteer je fillers op verschillende zones in het gezicht, namelijk in de upperface (bovenste deel van het gezicht), midface (middelste deel van het gezicht) en lower face (onderste deel van het gezicht).

Fillers gezicht upperface

 • In deze zone zet de cosmetisch arts fillers in ter hoogte van de slapen en onder de ogen. Hiermee geeft hij de behandelde gebieden meer volume. Daardoor zal de huid er voller, meer gehydrateerd en jonger uitzien.

Fillers gezicht midface

 • In deze zone behoren de behandelingen van de wangen. Afhankelijk van de staat van de wangen worden de fillers op een andere plaats in het gezicht aangebracht. Ook de nasolabiale plooien behoren tot dit deel van het gezicht en worden aangepakt met een liquid face lift.

Fillers gezicht lower face

 • Tot het onderste deel van het gezicht behoren logischerwijs de lippen. Zoals eerder vermeld zijn de lippen heel gevoelig voor tekenen van veroudering. Ook de kin en kaaklijn worden door de cosmetisch artsen aangepakt in het proces.

Profhilo behandeling tegen veroudering

 • Bij een stijgende leeftijd hoort ook een daling van het vocht dat onze huid vasthoudt. Als je jong bent, is je huid lekker strak en vol. Maar hoe ouder je wordt, hoe doffer de huid eruit ziet. 
 • Niemand loopt graag rond met een doffe huid. Er bestaan vele crèmes om die dofheid aan te pakken. Zo heb je zalfjes op basis van Hyaluronzuur, gezichtsoliën en nog veel meer. Soms volstaan deze middeltjes echter niet.
 • Bij een profhilo behandeling gaat men geen fillers maar puur Hyaluronzuur in de huid aanbrengen. Het resultaat? Een glow op de huid waar elke skincare addict van droomt. Zeker voor de verouderde huid kan dit soort behandeling een groot verschil maken.
Sarasin Clinic Profhilo behandeling

Prijzen fillers gezicht

 • Niet onbelangrijk zijn de prijzen van fillers in het gezicht in België. Bij Sarasin rekenen wij prijzen per spuit. De goedkoopste opties zijn de lipfiller, jukbeelfiller, kaaklijnfiller en kinfiller. Hiervoor betaal je respectievelijk 350 euro per spuit. Daarna volgen de neus-en traangootfiller. Deze filler behandelingen kosten 400 euro per spuit van 1ml.  De duurste filler behandeling is de liquid face lift, omdat je daarvoor meerdere spuiten zal nodig hebben.
 • Aangezien de prijs per spuit telt, hangt het uiteindelijke prijskaartje af van de hoeveelheid filler die je nodig hebt voor de fillerbehandeling. Hoeveel filler je precies nodig hebt voor voor de filler behandeling beslist je behandelend arts. 
 • Prijzen voor fillers schommelen gemiddeld tussen de 300 en 400 euro. Heel goedkope behandelingen vermijd je beter. Het kan namelijk zijn dat er fillers van slechte kwaliteit in je huid geïnjecteerd worden. Daarnaast is het ook mogelijk  dat de cosmetisch arts die de behandeling uitvoert niet voldoende kennis en ervaring heeft. In dergelijke gevallen kan een behandeling met fillers schadelijk zijn.

Is een behandeling met Hyaluronzuur filler pijnlijk?

 • Hierboven lees je alles over de voordelen van cosmetische behandelingen met filler. Een fillerbehandeling kan volume terugbrengen en de huid als het ware gladstrijken. Er is echter ook een keerzijde aan de medaille .
 • Een van de vragen die het vaakst gesteld wordt gaat over of een filler behandeling pijnlijk is. Ons antwoord? Niet echt. Het voelt wat aan als een speldenprikje. Stel dat je een lage pijngrens hebt, dan kan je ervoor kiezen om een verdovende crème te gebruiken. Soms zit het verdovingsmiddel ook in de filler verwerkt en wordt die dus tijdens de behandeling zelf ingebracht via kleine injecties.
 • Na de behandeling kan het behandelde gebied nog wat gevoelig zijn. Vaak komt dat door zwellingen of blauwe plekken rond het behandelde gebied. Dergelijke bijwerkingen zijn compleet normaal en zouden binnen de drie dagen moeten verdwijnen.

Geïnteresseerd in een filler voor het gezicht?

Boek dan nu jouw online afspraak bij Sarasin Clinic!

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart