Spring naar de inhoud

Haartransplantatie voor en na: haarfiller heeft vergelijkbare resultaten

Haarfiller als mogelijk alternatief voor haartransplantatie

Als je onderstaande foto’s bekijkt, zou je denken dat je voor- en nafoto’s ziet van een haartransplantatie. Maar niets is minder waar. Het zijn voor- en nafoto’s van mensen die behandeld zijn met onze haarfiller of hair filler!

Haartransplantatie voor en na: resultaten van haarfiller bij Sarasin Clinic

Crazy right? Het wordt echter nog gekker. De meeste foto’s tonen mensen die nog met de behandeling bezig zijn. Ze hebben met andere woorden nog maar één, twee of drie van de vier behandelingen achter de rug. Toch zie je op de voor-en na foto’s dat de haargroei in het behandelde gebied al stevig toegenomen is!

De haarfiller kan een prima alternatief zijn voor een haartransplantatie. De enige voorwaarde voor een geslaagde behandeling met haarfiller is dat er nog haarcellen aanwezig zijn. Als dat niet het geval is, kan de behandeling helaas weinig voor je betekenen.

Ben je benieuwd naar wat het verschil is tussen een haarfiller en een haartransplantatie? Of wil je weten wat de voor- en nadelen van een haartransplantatie en haarfiller zijn? Dan is deze blog voor jou!

Wanneer kies je voor een haartransplantatie of haarfillers?

Beide opties dienen voor mensen die te maken hebben met haaruitval. Daarvoor zijn er verschillende oorzaken voor haaruitval. Als je met haaruitval te maken hebt kan een haartransplantatie of haarfiller soelaas bieden.

Haarverlies of haaruitval?

 • We spreken van haaruitval als je meer haar verliest dan de ‘normale hoeveelheid’. Die normale hoeveelheid ligt tussen de 50 en 120 haren per dag. Dat natuurlijke fenomeen van haren verliezen heet haarverlies.
 • Bij haaruitval zal je merken dat je last krijgt van heel dun haar en soms zelfs kale plekken, afhankelijk van wat de oorzaak is van jouw haaruitval. Zowel mannen als vrouwen kunnen te maken krijgen met haaruitval.
 • Omdat een reducerende haarlijn, kale plekken en dun en dof haar tot heel wat onzekerheden kunnen leiden bestaan er dus technieken om nieuwe haargroei te stimuleren: de haartransplantatie, de haarfiller en PRP (Platelet Rich Plasma).
 • In deze blog gebruiken we de termen haaruitval en haarverlies echter door elkaar. Weet dat we met haarverlies ook refereren aan haaruitval.

Haartransplantatie voor en na: nieuwe haargroei

Een haartransplantatie is veruit de meest gekende optie om haarverlies aan te pakken. Bij een haartransplantatie worden de haarzakjes of grafts van het donorgebied naar het doelgebied verplaatst.

Getransplanteerde haren zorgen voor nieuwe haargroei

In het doelgebied gaan de haarzakjes voor nieuwe haargroei zorgen, waardoor kale plekken of een reducerende haarlijn kunnen worden aangepakt. Een haartransplantatie is een permanente oplossing voor haarverlies.

Er is natuurlijk een maar. Er komt voor en na een haartransplantatie heel wat bij kijken. Hieronder sommen we op wat je zeker moet weten voor je aan een haartransplantatie begint en wat je na de behandeling kan verwachten.

haarfiller

Haartransplantatie voor en na: wat moet je weten?

Haartransplantatie voor wie?

 • Hoewel een haartransplantatie heel bekend is biedt het geen oplossing voor iedereen. Of een haartransplantatie een oplossing is voor jou, hangt af van de oorzaak van jouw haarverlies.
 • Daarenboven moet je ook voldoende haar hebben in het donorgebied. Dat is vaak het haar achter op je hoofd. Als de haardichtheid daar niet optimaal is zal men niet voldoende haren hebben om te transplanteren en is een transplantatie dus geen optie.

Haartransplantatie voor en na: eindresultaat zichtbaar na 9 à 12 maanden

 • Je moet vaak heel lang wachten voor je de resultaten van een haartransplantatie ziet. Het duurt tussen de 9 en 12 maanden voor de nieuwe haargroei duidelijk zichtbaar is. Dat wil zeggen dat je heel wat geduld moet hebben.
 • Een bijkomend nadeel is dat de nieuwe haren vaak niet zo dik zijn als je originele haar. Droom je van een mooie, volle haardos op je hele hoofd? Dan is het mogelijk dat een haartransplantatie niet het resultaat zal geven waar je op hoopt.

Een haartransplantatie is een invasieve en prijzige ingreep

 • Als laatste vermelden we ook graag dat een haartransplantatie een redelijk ingrijpende behandeling is voor de hoofdhuid. Om je een indicatie te geven: een haartransplantatie duurt gemiddeld 8 uur.
 • Ook het kostenplaatje kan al gauw oplopen. Je betaalt minstens 3000 euro voor de behandeling en, afhankelijk van hoe vergevorderd het haarverlies is, zal je meer geld betalen voor de behandeling.

Haartransplantatie voor en na: haartransplantatie herstel

 • Na de behandeling moet je ook nog eens een hersteltijd van minstens een week rekenen voor het herstelproces. Je kan na de behandeling dus niet zomaar verder met je dagelijkse bezigheden en zal waarschijnlijk een week vakantie of meer moeten opnemen voor een optimaal herstel.
Haarfiller

De haarfiller als mogelijk alternatief voor een haartransplantatie

Aangezien een haartransplantatie heel ingrijpend is, is het niet voor iedereen de beste keuze. Omdat veel mensen die een haartransplantatie overwegen ook geholpen zijn met een haarfiller lichten wij deze optie graag voor jou toe.

Wat is een haarfiller?

 • Een haarfiller is een injectable op basis van peptide-hyaluronzuur. De injecties zorgen ervoor dat de haarfollikels hersteld worden en de hoofdhuid gezonder wordt. Met een haarfiller kan je bijvoorbeeld ook voorkomen dat je een haartransplantatie nodig hebt, omdat het de hoofdhuid gezond houdt.
 • Het is wetenschappelijk bewezen dat het haarverlies daardoor afneemt én er sterker en gezonder haar teruggroeit in het behandelde gebied. Een haarfiller kan de resultaten van een haartransplantatie goed nabootsen.

Hoe werkt het?

 • In tegenstelling tot een haartransplantatie is een haarfiller geen invasieve ingreep. De behandelende esthetisch arts of verpleegkundige zal met een hele dunne naald de filler aanbrengen in de haarfollikels van de hoofdhuid.
 • Hoewel je vaak meerdere sessies nodig hebt (gemiddeld 4 voor een optimaal resultaat), zal je na 1 sessie al mooie resultaten kunnen opmerken. Op de onderstaande foto zie je bijvoorbeeld het resultaat van 1 sessie. Na de eerste behandeling stopt ook het haarverlies al.
 • We bieden verschillende protocollen aan: een standaardbehandeling of een intensieve behandeling. De behandelend arts of verpleegkundige zal jou adviseren wat voor jou de beste optie is.
 • Na de eerste behandeling zal niet alleen de haaruitval stoppen. Het hyaluronzuur en de peptiden in de filler zorgen er vanaf dan voor dat de bloedsomloop gestimuleerd wordt en de haarzakjes geactiveerd worden. Dat resulteert in een snellere hergroei van haren die ook dikker en steviger zijn.

Hoelang duurt een behandeling met haarfiller?

 • Gemiddeld duurt de behandeling zelf zo’n 15 tot 30 minuutjes. Veel minder dus dan de acht uur durende ingreep die aan een haartransplantatie te pas komt. Na de behandeling zal je ook amper tijd nodig hebben voor herstel.
 • Je zal het haar wel moeten verzorgen met een door ons meegegeven product om voorspoedig herstel te stimuleren. Na de behandeling krijg je van de behandelend arts of verpleegkundige ook instructies mee voor de nazorg, zodat de hoofdhuid zich goed kan herstellen.

Hieronder lichten we toe of jij in aanmerking komt voor een behandeling met haarfiller.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Wat heb je nodig: een haarfiller of een haartransplantatie?

 • Zoals je hierboven al las, zijn haartransplantaties heel ingrijpend. Omdat ze vaak niet voor iedereen de beste oplossing zijn lichten we hier ter conclusie toe of zo’n behandeling voor jou wel echt nodig is.
 • We hebben het al vermeld: als er geen haarzakjes meer aanwezig zijn kan je jouw (beginnende) kaalheid of kale plekken niet aanpakken met een hair filler. Dan kan je beter opteren voor een haartransplantatie.
 • Aangezien de haartjes die terug groeien na de haartransplantatie redelijk dun zijn kan je wel haarfillers gebruiken om de getransplanteerde haartjes dikker en steviger te maken en de hoofdhuid gezond te houden. Een haarfiller behandeling kan dus ook een mooie aanvulling zijn voor een transplantatie.
 • Als het voor jou een optie is kies je beter voor haarfillers dan voor een haartransplantatie. De kosten van zo’n behandeling liggen namelijk veel lager, de resultaten evenaren de resultaten van een haartransplantatie en de behandeling is veel minder ingrijpend.

Weet je niet goed welke behandeling je nodig hebt? Boek een consult in onze kliniek zodat onze expert met jou kan bespreken wat de beste optie voor jou is.

Haartransplantatie video (haarfiller)

Haartransplantatie prijzen (haarfiller)

Prijzen hair filler behandelingen
Hair filler kleine zone (1ml)€200/sessie
Hair filler middelgrote zone (2ml)€300/sessie
Hair filler grote zone (3ml)€400/sessie
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

FAQ haartransplantatie (haarfiller)

Wat mag ik verwachten van een hair filler behandeling?

PRP of hair filler tegen haaruitval?

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hair filler?

Wat is het resultaat van een hair filler?

Hoe verloopt een hair filler protocol?

Aanvullende verzorging bij hair Fillers