Spring naar de inhoud

Filler rimpels

Wil je graag opnieuw een frisse en jeugdige uitstraling zonder rimpels? Of vind je rimpels wel oké, maar erger je je aan die ene fronsrimpel of aan die vervelende kraaienpootjes? Dan zijn fillers the way to go. We leggen voor jou uit hoe fillers werken en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Filler: wat is het en hoe werkt het?

Wat is een filler?

Iedereen heeft het voortdurend over fillers, maar er zijn maar weinig mensen die weten wat een filler nu precies is. Voor velen blijft het een vaag begrip en sommigen denken zelfs dat fillers ‘slecht’ zijn. Is dat ook zo?

Nope! De basis van een filler is hyaluronzuur, and guess what: hyaluronzuur is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Je injecteert dus helemaal geen ‘plastic’ in je huid, zoals sommigen beweren.

Wel maken we hier graag een sidenote. Er bestaan twee soorten fillers: tijdelijke en permanente. Het zijn vooral de tijdelijke fillers die altijd veilig zijn.

De permanente filler

Permanente fillers bestaan, maar zijn verboden in België omdat ze niet veilig zijn voor gebruik. Er zijn verschillende merken van permanente fillers. Voorbeelden hiervan zijn Dermolive, Bio-alcamid en Aquamid. 

De kans op complicaties bij permanente fillers is enorm groot. Bij Sarasin Clinic kiezen we enkel voor veilige fillers en dat zijn de fillers op basis van hyaluronzuur, ook wel bekend als tijdelijke fillers.

Tijdelijke hyaluronzuur fillers

Je weet nu al dat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is. Maar wat is dat hyaluronzuur, waarom is het interessant en hoe kunnen we een filler op basis van dit stofje inzetten tegen rimpels? Let’s get sciencey!

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur speelt een belangrijke rol in ons lichaam. Het stofje is namelijk verantwoordelijk voor het soepel en veerkrachtig houden van onze huid. Hyaluronzuur geeft onze huid volume, zodat alles mooi op zijn plaats blijft zitten.

Helaas, naarmate we ouder worden neemt de productie van hyaluronzuur af. The result? Saggy skin en ja hoor: rimpels. Was er maar een manier om je huid een boost te geven met extra hyaluronzuur…

Natuurlijk is die er: de filler! Door hyaluronzuur in je huid te injecteren, kan je je huid tijdelijk van volume voorzien waar nodig. Waarom tijdelijk? Omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is. Dat wil zeggen dat het lichaam de stof na verloop van tijd gaat afbreken. Maar no worries, een herhaalbehandeling is altijd mogelijk! Bye bye rimpels, hello strakke en jeugdige huid.

Een injectie met fillers bestaat voor rimpels in volgende zones: 

 • Rokerslijntjes
 • Ingevallen slapen 
 • Kraaienpootjes
 • Kincorrectie
 • Neus-lippenplooi  
Sarasin Clinic fillers rimpels

Fillers inzetten in de strijd tegen rimpels 

Fillers voegen volume toe aan de huid, wat ze het perfecte middel maakt om statische rimpels mee te bestrijden. Statische rimpels zijn die rimpels die altijd zichtbaar zijn, ook al is je gezicht volledig ontspannen. Meer weten over rimpels? Ontdek hier meer informatie.

Statische rimpels ontstaan door een combinatie van verschillende factoren: de afname van collageen en elastine in de huid en een sterke activiteit in een onderliggende mimische spier. Hoe ouder je wordt, hoe meer statische rimpels je krijgt. Typische voorbeelden van statische rimpels zijn rimpels onder de ogen (kraaienpootjes) en de fronsrimpel. 

In de huid gaat de filler vocht aantrekken. Dat zorgt ervoor dat de huid op de plaats van de injectie opnieuw mooi strak wordt. De statische rimpel wordt als het ware opgevuld, en de huid is opnieuw mooi glad.

ooglidcorrectie

Een lunchtime treatment

Een fillerbehandeling is allesbehalve intensief. Je behandelend arts zal met een hele fijne naald injecties aanbrengen in het te behandelen gebied. In 15 à 30 minuutjes is de klus geklaard en kan je zo weer buiten wandelen. Vandaar de naam: lunchtime treatment, omdat je het letterlijk tijdens je lunchpauze kan laten doen.

Is een fillerbehandeling pijnlijk?

Het ziet er misschien een beetje pijnlijk uit, zo’n naald die je huid penetreert. Maar laten we je geruststellen: onze patiënten geven aan dat de behandeling niet pijnlijk is. Het voelt hoogstens wat ongemakkelijk aan. Met de verdoving die in de filler verwerkt zit zorgen we dat zelfs de kleinste ongemakken tot een absoluut minimum beperkt worden.

Na de behandeling is het mogelijk dat je een lichte zwelling en gevoeligheid hebt in het behandelde gebied. Dat trekt na 48u echter volledig weg. Daarna kan je optimaal genieten van de resultaten van de behandeling!

De voordelen van een fillerbehandeling 

Een fillerbehandeling heeft heel wat voordelen. We geven hieronder een overzichtje van de belangrijkste voordelen van de filler:

 1. Je huid blijft in betere conditie omdat je met fillers de huidveroudering en rimpels tegengaat. 
 2. Door de bioactieve stof is de behandeling onmiddellijk zichtbaar na het injecteren van de fillers. 
 3. Het effect van fillers is tijdelijk. Indien je ooit geen fillers meer zou willen of van mening verandert, is dat dus helemaal geen probleem!
 4. Met fillers kunnen we heel flexibel zijn. Je kan meegaan met de beautytrends of je kan ervoor kiezen de volgende keer bijvoorbeeld iets meer fillers te injecteren voor een prominenter resultaat. 
 5. Een filler zal je huid hydrateren. Het gebruik van hyaluronzuur is dus bevorderlijk voor de conditie van je huid en de hydratatie van het gezicht. 

Bijwerkingen of complicaties 

Ondanks dat de behandeling zeer veilig is, kunnen er altijd eventuele bijwerkingen of complicaties optreden. We sommen ze hieronder even voor je op. Bij Sarasin Clinic hanteren we de hoogste normen inzake hygiëne en veiligheid om dergelijke complicaties zoveel mogelijk te voorkomen.

De meest voorkomende complicaties zijn:

 • Lichte zwelling, jeukende of rode huid na de behandeling. Je zal hier altijd last van hebben na een behandeling, dit is geen uitzondering. Na twee dagen zal de zwelling echter volledig verdwenen zijn.
 • Harde bobbels: in sommige gevallen kan de filler ingekapseld worden en ontstaan er kleine knobbeltjes. Wanneer dit gebeurt is het mogelijk om de filler op te lossen door middel van hyaluronidase.
 • Tyndall-effect: het Tyndall-effect is een blauwe verkleuring van de huid. Dit kan optreden als er een verkeerde filler wordt gebruikt, te veel van de filler wordt gebruikt of als de filler te oppervlakkig wordt geplaatst. Door te kiezen voor een expert zoals je die bij Sarasin Clinic vindt kan je dergelijke complicaties vermijden. 
 • Bloedvatbeknelling: wanneer een filler in een bloedvat (of in grote hoeveelheden bij een bloedvat) wordt geïnjecteerd, kan de huid van bloed onthouden worden. Ook deze complicatie kan je vermijden door te kiezen voor een behandeling door een expert.

Uit deze complicaties kunnen we dus één iets concluderen: het is zeer belangrijk om te kiezen voor een behandeling door een expert. En ja hoor, die vind je bij Sarasin Clinic! Maak kennis met ons team.

Sarasin Clinic filler neuslippenplooi anti-aging

Hoe controleer je of de kliniek betrouwbaar is?

Je kan kijken naar de ervaring van de experten, maar je kan ook kijken naar de naam van de kliniek waar je je filler behandeling laat uitvoeren. Lees bijvoorbeeld de reviews van de clinic. Bij Sarasin Clinic kregen we erg goede reviews van onze klanten: 4.5 sterren (op basis van 900 reviews).

Bij Sarasin Clinic zijn we specialist in fillerbehandelingen met natuurlijke resultaten. Om te voorkomen dat je veel ongemak ervaart tijdens de behandeling, voorzien we een verdovende crème van chirurgische kwaliteit.

Sarasin Clinic heeft de persoonlijke benadering en behandeling van een privékliniek met de expertise, professionaliteit, hygiëne en veiligheid van een ziekenhuis. Bij ons vind je écht the best of both worlds!

Boek nu je afspraak

Wil je komaf maken met een vermoeide of doffe uitstraling door rimpels? Wil je er opnieuw fris en jeugdig uitzien? Dat begrijpen wij als de beste! Wij werken voor jou die vervelende rimpels weg, zodat jij met een gladde huid onze clinic uitwandelt. Maak jouw afspraak bij Sarasin Clinic. Tot snel!

Enkele resultaten van fillers bij Sarasin Clinic:

Prijzen fillers Sarasin Clinic Gent

Prijzen filler behandelingen
Lip filler€280/spuit
Jukbeen filler€280/spuit
Kaaklijn filler€280/spuit
Kin filler€280/spuit
Neuslippenplooi - Nasolabiale plooi filler€280/spuit
Marionetlijnen Filler€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Neus filler€400/behandeling
Traangoot filler€400/behandeling
Lip hydratation€280/spuit
Rokerslijntjes€400/behandeling
Hyalase (correctie foutieve filler)€200/behandeling
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Fillers rimpel veelgestelde vragen

Hoe kies je de juiste filler?

Wie mag een filler behandeling uitvoeren?

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met Fillers?

Verzorging na de injectie

De 3 C’s van nabehandelingszorg