Spring naar de inhoud

10 meest gestelde vragen over een filler behandeling

De filler is een van de populairste esthetische ingrepen van de afgelopen jaren. Niet verrassend, want door zijn multifunctionele werking kan hij ingezet worden voor talloze doeleinden. Het geeft je gezicht een gladde en volumineuze look, maakt komaf met rimpels of geeft je lippen een vollere uitstraling. Kortom: het geeft je de mogelijkheid om je gezicht op een subtiele manier te veranderen zonder chirurgische ingrepen.

Is de eeuwige jeugd dan echt zo gemakkelijk te verkrijgen? Onder het motto ‘bezint eer ge begint’ geven wij je graag een antwoord op de meest gestelde vragen over fillers.

Wat is een filler?

Laten we beginnen bij de basis. Want voor je iets in jouw lichaam aanbrengt, is het belangrijk om te weten wat het precies is. Een filler is een vloeibare, gelachtige substantie. Die gel bestaat vaak uit Hyaluronzuur, wat een lichaamseigen stof is. Bij een filler behandeling injecteer je met een dunne naald die gel onder je huid.

Belangrijk is om een onderscheid te maken tussen botox en fillers. Zowel Botox als fillers vallen onder de verzamelnaam ‘injectables’, maar toch verschillen ze in werking. Botox ontspant de spieren, terwijl fillers het volume van de huid herstellen.

Wat doet een filler?

Je kan heel veel doen door het opvullen van de huid. Zo kan het je gezichtshuid en lippen strakker en volumineuzer maken en helpt het om bepaalde gezichtskenmerken meer of minder te benadrukken. Je kan het ook gebruiken om meer symmetrie te creëren of om proporties aan te passen.

Bij Sarasin gebruiken we vooral de Hyaluronzuur filler. Die heeft een specifieke werking en is tijdelijk, waardoor hij onze voorkeur geniet. Daarenboven is Hyaluronzuur een stof die zich van nature in de huid bevindt. Door een Hyaluronzuur filler te gebruiken, injecteer je dus een lichaamseigen stof in de huid.

Hoe werkt een filler?

Een filler doet letterlijk wat het zegt: het vult de huid op. Dat opvullen gebeurt om verschillende redenen. Zo produceer je over de jaren heen bijvoorbeeld minder collageen, waardoor de huid elasticiteit, en dus volume, verliest.

Door fillers te injecteren waar je gezicht wat ingezakt is, recreëer je een egaal oppervlak. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat? In deze video vind je een gedetailleerde uitleg. De werking van fillers is afhankelijk van welke soort fillers je kiest en welke zone je behandelt.

Daarnaast kan een filler ook volume toevoegen in gebieden waarvan jij vindt dat je er te weinig hebt. Zo kiezen mensen vaak voor een behandeling van de lippen. Bij zo’n behandeling kan je zo ver gaan als je wil. Je kan kiezen voor een natuurlijk resultaat, of een uitgesproken effect. Dat hangt allemaal af van hoeveel filler je gebruikt.

filler behandeling sarasin clinic gent vragen

Welke soorten filler bestaan er?

Er bestaan zowel permanente als niet-permanente of semi-permanente fillers. Deze laatste zijn vaak gebaseerd op collageen, hyaluronzuur, calciumhydroxylapatiet of polymelkzuur (poly-L-lactic acid, PLLA). Een tijdelijke filler verlaat na enkele maanden of jaren het lichaam doordat ze op een natuurlijke manier afgebroken worden. Bij Sarasin Clinic werken we bijna uitsluitend met niet-permanente fillers. De permanente fillers vinden voornamelijk hun toepassing in de plastische chirurgie.

Permanente fillers

Deze soort is vaak gebaseerd op polymeer hydrogel, polymethylmetacrylaat (PMMA) of siliconenolie (polydimethylsiloxane, LIS). De permanente filler is levenslang in het lichaam aanwezig. Het klinkt heel verleidelijk, maar de enige manier om deze uit je lichaam te verwijderen is via een chirurgische ingreep. Verder leidt het vaak tot negatieve bijwerkingen en complicaties waardoor de meeste vormen verboden zijn.

Benieuwd naar de plaatsing, toepassing en complicaties van elke soort filler? Bekijk dan zeker de leidraad van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV).

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie bij onze Clinic voor advies op maat.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie bij onze Clinic voor advies op maat.

Hoelang blijven de resultaten van filler behandelingen?

De duurzaamheid van de behandeling hangt af van welke soort er in de huid geïnjecteerd wordt. Je hebt fillers die het lichaam na enkele maanden of jaren verlaten. Deze worden ook wel tijdelijk genoemd. De permanente blijven je hele leven lang in de huid aanwezig.

Verder hangt de duur van de resultaten van de behandeling ook af van het behandelde gebied en van de patiënt zelf. Een filler op basis van hyaluronzuur heeft bijvoorbeeld de snelst vervagende resultaten. De effecten van een hyaluronzuur filler blijven tussen de 6 en 18 maanden.

Voor welke zones kan een filler gebruikt worden?

Filler zones aangezicht

Fillers dienen telkens voor een specifieke zone in het gezicht en zijn op basis van hun eigenschappen enkel voor die zones bedoeld. Daardoor mogen ze niet in andere plaatsen geïnjecteerd worden. Zo bestaat er lipfiller, neusfiller, jukbeenfiller, kaaklijnfiller en traangootfiller. Een lipfiller dient bijvoorbeeld enkel om vollere lippen te verkrijgen en niet om rimpels te bestrijden.

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden heel uitgebreid. In elke zone kan de filler voor uiteenlopende doeleinden ingezet worden. Zo kan hij in de lippen het volume boosten, de liprand definiëren of een cupidoboog creeeren. Bij de ogen kan je hem gebruiken om verzakte huid aan te pakken of om wallen en donkere kringen te corrigeren.

Fillers voor het hele gezicht

Daarnaast kan een filler ook over het hele gezicht aangebracht worden. Men spreekt dan van een liquid facelift. Daarbij wordt er volume toegevoegd op verschillende niveaus in het gezicht.

Een andere leuke toepassing van de filler is de profhilo behandeling. Daarbij wordt de filler ingezet om het uiterlijk van de huid een boost te geven. Hyaluronzuur is namelijk bekend om zijn capaciteit om 1000 keer zijn gewicht aan water vast te houden. Daardoor is Hyaluronzuur in staat om de huid een gehydrateerde, glowy look te geven.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Hoeveel kost een filler?

Voor fillers betaal je meestal tussen de 300 en 500 euro per spuit (1ml). De prijzen zijn afhankelijk van welke soort je gebruikt en in welke zone je die aanbrengt. Per zone zijn er richtprijzen, maar de exacte prijs varieert per persoon.

Een te goedkope cosmetische behandeling met fillers vermijd je beter. Goedkope fillers zijn vaak onbetrouwbaar en het resultaat kan slecht uitdraaien. Zeker als het gaat over goedkope permanente fillers is het belangrijk om kritisch te zijn.

Omdat wij kiezen voor een persoonlijke benadering, neem je best contact op met een behandelend arts om de exacte prijs van de door jou gewenste filler behandeling te bespreken.

Is een filler behandeling pijnlijk?

De behandeling zelf

Een van de belangrijkste vragen over een behandeling met fillers: doet het pijn? Een naald die in je huid gaat, dat is nooit prettige gedachte. Het klopt ook dat filler behandelingen redelijk ongemakkelijk kunnen aanvoelen.

Maar meer dan een ongemakkelijk gevoel zal je waarschijnlijk niet ervaren. Het enige wat je voelt is een klein prikje. Heb je snel pijn? Dan hebben wij een chirurgische verdovende crème van hoge kwaliteit om jou tegemoet te komen. Na verdoving voel je niets meer van de behandeling.

Bijwerkingen na de behandeling

Tot twee dagen na de behandeling zelf kan je nog last hebben van bijwerkingen zoals zwellingen, blauwe plekken en kneuzingen. Dat is volkomen normaal en verdwijnt vanzelf. Soms kun je langer dan twee dagen last hebben van bijwerkingen van de behandeling. Vooral na behandelingen van de neus, traangoot en lippen kan je langer last hebben van zwellingen.

Kan een filler behandeling schadelijk zijn?

Zijn fillers schadelijk? Dat is een vraag die wellicht speelt bij iedereen die erover twijfelt. En terecht. Het is goed om stil te staan bij wat je letterlijk in je lichaam spuit. We stellen je onmiddellijk gerust: fillers zijn niet schadelijk.

Er is natuurlijk een ‘maar’. Een filler behandeling kan wel schadelijk zijn als die door een esthetisch arts met gebrekkige deskundigheid of met foutieve middelen wordt uitgevoerd. Aangezien het gezicht jouw uithangbord is, wil je waarschijnlijk liever niet dat complicaties optreden zoals harde knobbels, zichtbaarheid van de filler of gevoeligheid.

Daarom raden wij aan om steeds voldoende onderzoek te doen naar de cosmetische kliniek waar jij jouw behandeling wil laten doen. Lees reviews, kijk naar voor- en na-foto’s en stel kritische vragen. Verder is het ook interessant om na te gaan of de plastische chirurg geregistreerd is. Dat is het geval wanneer het Rizivnummer eindigt op 210. Op de site van RBSPS vind je een lijst terug met geregistreerde plastische chirurgen.

Hoe kies ik de juiste filler?

  • De juiste keuze maken is geen eenvoudige opdracht. Daarom raden wij aan om te opteren voor een esthetisch arts die weet welke filler hij waarom gebruikt. Zo opteren wij bij Sarasin voor fillers op basis van hyaluronzuur omdat hyaluronzuur zich van nature in onze huid bevindt. Verder zijn zo’n fillers tijdelijk en wordt hyaluronzuur na enige tijd door het lichaam zelf afgebroken.
  • Jouw arts bepaalt welk type geïnjecteerd wordt in de zone die jij wenst aan te pakken. Daarom is het belangrijk te kiezen voor een cosmetisch arts die gespecialiseerd is. Bij Sarasin geven wij steeds eerlijk advies en gaan wij met jou in overleg  over de mogelijkheden voor een filler behandeling om zo het beste resultaat voor jou te bekomen. Onze esthetische artsen hebben allemaal jaren ervaring met het aanbrengen van fillers en sommigen zijn zelfs autoriteiten in dit gebied.
  • Overweeg je een behandeling, maar heb je nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen jou graag verder naar het resultaat van je dromen.

Filler behandeling video

Filler behandeling voor en na foto’s

Sarasin Clinic jukbeenfillers
Sarasin Clinic - fillers lippen voor en na
Sarasin Clinic - fillers voor en na
Sarasin Clinic - Lipfillers voor en na
Sarasin Clinic - fillers voor en na
Sarasin Clinic - traangoot fillers to the rescue
Sarasin Clinic hoelang blijven fillers blog
Sarasin Clinic lipfiller
Vrouw kijkt omhoog na behandeling bij sarasin clinic
Sarasin Clinic kaaklijn kinfiller
Sarasin Clinic kaaklijn kinfiller
Sarasin Clinic kaaklijn kin filler
Voor en na kaaklijn filler | Sarasin Clinic
Sarasin Clinic - voor en na jukbeenfiller
Sarasin Clinic - voor en na traangootfiller
Sarasin Clinic - voor en na kaaklijnfiller
Sarasin Clinic - voor en na neusfiller
Sarasin Clinic - voor en na lipfiller
Sarasin Clinic - voor en na lipfiller
Sarasin Clinic Lip Filler
Sarasin Clinic - lipfiller
Sarasin Clinic - lipfiller
Sarasin Clinic Lipfiller man voor en na
SC-Academy traangootfiller
Sarasin Clinic voor en na lipfiller resultaat
Lipfiller resultaat vrouw vlak na behandeling
Sarasin Clinic natural lipfiller
Neus Kin filler voor en na foto bij jonge vrouw
Sarasin Clinic fillers kaaklijn kin neus
Sarasin Clinic Neusfiller voor en na foto

Kostprijs filler behandeling

Prijzen filler behandelingen
Lip filler€280/spuit
Jukbeen filler€280/spuit
Kaaklijn filler€280/spuit
Kin filler€280/spuit
Neuslippenplooi - Nasolabiale plooi filler€280/spuit
Marionetlijnen Filler€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Neus filler€400/behandeling
Traangoot filler€400/behandeling
Lip hydratation€280/spuit
Rokerslijntjes€400/behandeling
Hyalase (correctie foutieve filler)€200/behandeling
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Veelgestelde vragen over een filler behandeling

Hoe kies je de juiste filler?

Wie mag een filler behandeling uitvoeren?

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met Fillers?

Verzorging na de injectie

De 3 C’s van nabehandelingszorg