Spring naar de inhoud

Filler in de wangen: dé oplossing voor ingevallen wangen

Ingevallen wangen geven je een verouderde en vermoeide uitstraling. Met fillers herstel je het volume en creëer je een jeugdige look. Ontdek hoe en waarom we filler voor wangen gebruiken.

PRIJS

Vanaf € 350

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

8 – 12 maanden

Filler in de wangen: onmisbaar in de strijd tegen huidveroudering

Filler in de wangen is een belangrijk middel als je de strijd wil aangaan met huidveroudering. De wangen opvullen met fillers zorgt er namelijk voor dat de vermoeide uitstraling in je gezicht plaatsmaakt voor een frisse uitstraling.

Jukbeen en kaaklijn fillers

‘Wang fillers’ zijn niet echt een ding. Eigenlijk is filler in de wangen een overkoepelende benaming voor jukbeen fillers en kaaklijn fillers: twee soorten fillers waarmee je onder andere ingevallen wangen kan aanpakken.

Al kan je filler in de wangen voor verschillende doeleinden inzetten, we bespreken hier vooral de capaciteit van filler in de wangen om de typische tekenen van het verouderingsproces in het gezicht aan te pakken.

Ingevallen wangen door huidveroudering

Huidveroudering is iets wat iedereen overkomt. We hebben echter allemaal andere genen en een andere levensstijl, waardoor ook het verloop van het verouderingsproces heel persoonsgebonden is.

Een universeel teken van huidveroudering zijn bijvoorbeeld ingevallen wangen. Dat komt doordat zich bij de veroudering van het gezicht bij iedereen dezelfde processen voltrekken: de vorm van een schedel verandert, het onderhuidse vetweefsel neemt af en de huidstructuur verandert.

Hieronder lees je wat die veranderingen inhouden. Uiteindelijk draagt elk proces bij aan het resultaat: ingevallen wangen. Als we begrijpen waarom de wangen stevigheid en volume verliezen, kunnen we de werking van fillers ook beter begrijpen.

Sarasin Clinic fillers gezicht facelift

Vorm van de schedel verandert

 • Een eerste aspect van de veroudering van het gezicht begint bij de schedel. Onze schedel is een belangrijke factor voor de ondersteuning van onze huid. Naarmate de tijd vordert begint onze schedel echter te krimpen.
 • Dat krimpen is een gevolg van botresorptie of, simpeler gezegd, botafbraak. Dat afbraakproces gebeurt ons hele leven lang. Als we jong zijn wordt het afgebroken bot nog vervangen door nieuwe botgroei.
 • Hoe ouder we worden, hoe minder het afgebroken bot vervangen wordt. Dat leidt op zijn beurt tot een afname van de botmassa en dus een krimpende schedel.
 • Het komt erop neer dat onze schedel krimpt terwijl de huidoppervlakte wel even groot blijft. De structurele ondersteuning van de huid door de botten valt steeds meer weg. Zo worden de holtes onder je ogen bijvoorbeeld groter.
 • Voor de wangen is het belangrijk om specifiek naar de jukbeenderen te kijken. Die vallen steeds meer weg, waardoor je wangen verliezen aan structurele ondersteuning. Uiteindelijke leidt dat tot volumeverlies.

Onderhuidse vetweefsel neemt af

 • Een tweede belangrijke factor bij het verouderingsproces van de gezichtshuid is de afname van het onderhuidse vetweefsel. Die afname zorgt voor een volumeverlies dat vele mensen ervaren eens ze ouder worden.
 • Dat komt doordat de wang is opgebouwd uit vetkussentjes. Die vetkussentjes verliezen na verloop van tijd hun volume. Daarnaast verandert ook de verdeling van het onderhuidse vetweefsel.
 • Dat vet begeeft zich namelijk steeds meer naar beneden, waardoor de huid meer gaat hangen. De mooie ronde en stevige vormen van het gezicht maken plaats voor een lossere en meer uitgezakte huid.

Huidstructuur verandert

 • Een laatste factor die we in acht moeten nemen is de huidstructuur. Twee belangrijke stoffen daarbij zijn collageen en elastine.
 • Collageen en elastine
 • Collageen is een heel belangrijke stof verantwoordelijk voor een stevige en elastische huid. Helaas neemt de productie van collageen af met 1 à 1.5 procent per jaar naarmate we ouder worden. Elastine zorgt ervoor dat de huid kan rekken en terugtrekken. Ook van deze stof produceren we steeds minder.
 • Sneller verminderd
 • Door omgevingsfactoren zoals zonneschade en roken kan die productie van collageen en elastine zelfs nog sneller verminderd worden, met als gevolg meer huidveroudering. Dat is waarom er zo gehamerd wordt op zonnecrème en een gezonde levensstijl.
 • Samen met de twee voorgaande processen draagt de verminderde productie van collageen en elastine bij aan ingevallen wangen. Doordat de huid minder stevig en elastisch is, begint alles wat meer te hangen.

Filler wangen: de oplossing

Een manier om ingevallen wangen aan te pakken is een filler behandeling. Daarbij worden fillers in de wangen aangebracht. Zoals je in de inleiding al las, zijn er twee soorten fillers in het gebied van de wangen: jukbeen fillers en kaaklijn fillers.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij onze plastisch chirurg om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Sarasin Clinic oudere vrouw

Waarom wangen opvullen met fillers

 • De reden voor het opvullen van de wangen is heel persoonlijk. De ene persoon stoort zich aan dit deel van het verouderingsproces terwijl de andere er helemaal geen probleem mee heeft.
 • Als je onzeker bent over je ingevallen wangen, weet dan dat je niet alleen bent. Ingevallen wangen zorgen voor een verouderde uitstraling en soms geven ze je zelfs een vermoeide blik.
 • Niemand ziet er graag ouder uit en het liefst van al hebben we een stralende blik op ons gezicht. Fillers in de wangen kunnen je helpen je jeugdigheid te herstellen en zijn in staat een heel natuurlijk resultaat te geven!

Opvullen van de wangen met jukbeen fillersSarasin Clinic Filler jukbeenderen

Hierboven las je al hoe botresorptie ervoor zorgt dat we steeds minder botmassa hebben. Dat resulteert in minder structurele steun voor de huid. Een gevolg daarvan is dat het jukbeen minder geprojecteerd wordt, waardoor de wangen invallen.

De wangen opvullen met een filler met hyaluronzuur kan helpen het verloren volume in dit gebied te herstellen. De filler kan de wangen opnieuw volume geven en steun bieden aan de huid. Daardoor zal de huid van de wangen minder ingevallen lijken.

Daarenboven is het wetenschappelijk bewezen dat jukbeenderen het universele symbool zijn van jeugdigheid en aantrekkelijkheid. Fillers in de wangen herstellen dus niet alleen verloren volume, maar geven je ook een jeugdige look.

Kaaklijn fillers voor een natuurlijk resultaat

Naast de jukbeenderen kan je de wangen ook opvullen met kaaklijn fillers. Doordat het onderhuidse vet zich gaat verplaatsen naar onderaan in het gezicht en de huid minder stevig en elastisch is, zien we vaak dat de kaaklijn scherpte verliest naarmate we ouder worden. Vooral mannen vinden dit jammer, omdat een scherpe kaaklijn bij mannen zorgt voor een stoer en sterk uiterlijk

Ook bij de kaaklijn kunnen fillers de verloren gegane structurele steun vervangen. Zo worden de wangen weer naar hun originele plaats gelift en word je van je vermoeide uitstraling verlost.

Wangen opvullen met tijdelijke fillers

De fillers die in het gezicht geïnjecteerd worden, zijn tijdelijke fillers. Dat wil zeggen dat ze na verloop van tijd het lichaam verlaten, waarna het gebied opnieuw met fillers behandeld kan worden.

Dat de fillers tijdelijk zijn, komt door de stof waaruit ze opgebouwd zijn. Ze bestaan voornamelijk uit hyaluronzuur, een stof die van nature in het lichaam voorkomt.

Omdat hyaluronzuur fillers uit een lichaamseigen stof bestaan zijn ze heel geschikt om te injecteren. Ze staan gespecialiseerde esthetisch artsen toe een heel natuurlijk resultaat na te streven. Dat zorgt er echter natuurlijk ook voor dat we de lichaamseigen stof na verloop van tijd afbreken.

 

Duurzaamheid van tijdelijke fillers

Hoelang zullen de resultaten dan blijven? Een precies antwoord op die vraag bestaat er niet. Het hangt af van persoon tot persoon.

Veel is afhankelijk van jouw levensstijl en anatomie. Gemiddeld blijven de resultaten van de hyaluronzuur filler in de wangen tussen 6 maanden en een jaar. Daarna zal je dus een nieuwe filler behandeling moeten boeken. Hoe snel de filler wordt afgebroken is afhankelijk van je lichaam, je metabolisme en je levensstijl. Onze artsen doen steeds hun best om de behandeling er zo lang mogelijk goed uit te laten zien, maar een vaste termijn kunnen we hier dus niet op kleven.

Opvullen van de wangen: de behandeling

Tijdens de behandeling

Consultatie

Wat gebeurt er bij zo’n behandeling van de jukbeenderen en kaaklijn? Eerst zal je een consultatie hebben met je behandelend arts. Samen met hem of haar bespreek je jouw wensen. De arts zal jouw wensen zoveel mogelijk respecteren en zal je vertellen wat je van de behandeling kan verwachten.

Injectie

Daarna zal hij overgaan tot het behandelen. Tijdens de procedure wordt een dun naaldje of canule in je huid aangebracht. Zo wordt de filler geïnjecteerd. Hoe diep en waar in de huid die exact aangebracht wordt hangt af van het gewenste resultaat.

Verdoving

Bij een filler behandeling werken wij met verdoving. Dat is geen volledige, maar wel een plaatselijke verdoving. Vaak zit de verdoving in de filler verwerkt, waardoor de behandeling zeker geen pijn doet.

Cliënten geven vaak aan dat de behandeling voelt als een klein prikje. Het is dus eerder onaangenaam dan echt pijnlijk.

Voor- en nazorg filler wangen

Na de behandeling

Na de behandeling kan je in het behandelde gebied last hebben van blauwe plekken, roodheid en een lichte zwelling. Dat komt doordat bij het opvullen van de wangen wat druk op de huid komt te staan.

Het natuurlijk resultaat van de behandeling is meteen zichtbaar. De zwelling en de roodheid zullen nog tot enkele dagen na de behandeling aanhouden, maar het eindresultaat zal niet zoveel verschillen van wat je onmiddellijk na de behandeling ziet. De eventuele ongemakken zijn dus van voorbijgaande aard, en ook niet iedereen heeft hier evenveel last van.

traangootfiller nazorg

Video filler wangen

Voor & Na foto’s filler wangen

Prijs filler wangen

Prijzen filler behandelingen
Lipfiller€280/spuit
Jukbeenfiller€280/spuit
Kaaklijnfiller€280/spuit
Kinfiller€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Neusfiller€400/behandeling
Traangootfiller€400/behandeling
Lip hydratation€280/spuit
Hyalase (correctie foutieve filler)€160/behandeling

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Afspraak boeken

Het opvullen van de wangen geeft ingevallen wangen opnieuw stevigheid. Wil jij een jongere look met een natuurlijke uitstraling? Dan is de wangen laten opvullen zeker iets voor jou. Onze gespecialiseerde artsen kunnen de natuurlijke vormen van jouw gezicht terug naar boven brengen.

Boek een consultatie met een gespecialiseerde arts bij Sarasin voor het opvullen van jouw wangen. Laat je overtuigen door de ervaringen van cliënten die je voorgingen.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen filler in de wangen

Hoe kies je de juiste filler?

Wie mag een filler behandeling uitvoeren?

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met Fillers?

Verzorging na de injectie

De 3 C’s van nabehandelingszorg