Logo Sarasin Clinic

Jukbeenfiller

Jukbeenfillers kennen een enorme boost dankzij sociale media en het taboe dat rond fillers aan het verdwijnen is. Het middengezicht of “midface” is een zeer belangrijk gebied in het gezicht betreft schoonheid en leeftijd. Mooi gevormde jukbeenderen dragen bij tot de ideale Face Shape. Wanneer we verouderen is volumeverlies ter hoogte van de wangen een van de eerste kenmerken.

Één van de schoonheidsidealen in het gezicht zijn de hoge jukbeenderen, vandaar dat de populariteit jukbeenfillers ontzettend is toegenomen. Stars die hiervoor aan de oorsprong liggen zijn de Kardashians en de Jenners.

Het vullen van de wangen met filler is een effectieve behandeling met minimale uitvaltijd.

Wat is het doel van jukbeenfillers?

Fillers in de jukbeenderen worden meestal voor 2 doeleneinden gebruikt.

Éénerzijds zal men volumeverlies gaan opvangen bij ouder wordende patiënten, omdat men tijdens het verouderingsproces niet enkel volume in de wangen verliest, er treedt ook botresorptie op. Wat structurele steun biedt aan de weke delen van ons gelaat. Hierdoor krijgen we de typische nasolabiale plooien (neus/mondplooi) en rimpels.

Anderzijds wil het jongere publiek streven naar het schoonheidsideaal en hun jukbeenderen vergroten door het laten inspuiten van fillers.

Wat kan men bereiken met jukbeenfillers?

Grootte van de jukbeenderen:

Vaak zijn er patiënten aanwezig met vlakke/onderontwikkelde wangen die vergroot moeten worden. Dit is een relatief eenvoudige procedure.

Huid van de wangen:

Rimpels op de wangen en volumeverlies kunnen worden verbeterd met jukbeenfillers.

Wil je de huidkwaliteit verbeteren ter hoogte van de wangen? Dan kan je ook puur hyaluronzuur laten inspuiten.

Vorm van de wangen:

Sommige patiënten hebben meer volume nodig aan de voorkant van hun wangen, Sommige patiënten hebben meer volume nodig aan de zijkant van hun wangen, en sommige patiënten hebben gewoon meer volume nodig op het hoogtepunt van hun wangen.

De patiënt wordt beoordeeld en de arts heeft een gesprek met de patiënt over zijn of haar anatomie en hoe deze kan worden verbeterd.

Veroudering:

Naarmate we ouder worden, verliezen we volume in de wangen en treedt er botresorptie op, wat resulteert in verminderde structurele ondersteuning van het bovenliggende weefsel. Dankzij een filler kan je terug stevigheid aan het gelaat geven.

Symmetrie van de wangen:

Asymmetrie van de wangen komt veel voor, en kan verbeterd worden met een filler.

Wat is de prijs van een jukbeenfiller?

€ 350  (1 ml spuit)
Normaal gesproken heeft men voor jukbeenfillers meestal ongeveer 2 ml filler nodig om tot een mooi resultaat te komen. Sommige patiënten zullen meerdere malen dit volume nodig hebben. Anderen willen misschien langzaam beginnen met 1 ml, en dan geleidelijk aan opbouwen.

De arts zal het gezicht beoordelen en beslissen over de beste dosis na het nemen van een anamnese en het onderzoeken van de patiënt. Als een patiënt een geschiedenis van complicaties met fillers heeft, of als hun budget klein is of als ze een subtieler resultaat willen, dan kan een kleinere dosis worden gekozen om mee te beginnen.

De dosering die nodig is voor het vullen van de wangen is zeer variabel. Sommige patiënten zullen tevreden zijn met 1 ml, anderen zullen 4 ml nodig hebben om de resultaten te krijgen die ze willen.

Dosering voor de jukbeenderen

Bij Sarasin Clinic gaan we meestal opbouwend te werk. Zo beginnen we met maximaal 2 ml in de jukbeenderen te plaatsen. Na enkele weken komt u op controle en kunnen we indien nodig nog bijspuiten totdat u het gewenste resultaat bereikt heeft. Meestal geven onze patiënten aan: “Ik vond de zwelling leuk na de laatste behandeling en was teleurgesteld toen het wegging”. Dan raden we de patiënt aan om nog eens 2 ml te injecteren en dit te herhalen totdat ze de zwelling daarna niet meer leuk vinden :).

Wanneer we enkel aanprikken met ons uiterst fijne naaldje dan is een verdovende zalf niet nodig. In onze fillers zit een kleine hoeveelheid verdovende stof zodat u enkel het aanprikpuntje voelt daarna zal u niks meer gewaarworden. Als er een canule wordt gebruikt, dan kan men opteren voor een lokale prik met pure verdoving voordat de canule in de huid wordt ingebracht.

IJs wordt gebruikt om de pijn te verminderen en de kans op blauwe plekken te verkleinen.

Eerst en vooral wordt alles uitvoerig besproken betreft uw wensen over het te bekomen resultaat. De arts zal u ook adviseren wat aangewezen is voor uw gelaat. Onze artsen hebben een uitstekend esthetisch oog, zo kunnen ze u adviseren welke technieken het best bij u toegepast worden.

Nadat alles besproken werd zal men het gelaat ontsmetten. De arts zal nu filler door middel van een klein prikje inspuiten. Indien er een canule wordt gebruikt, wordt er een kleine injectie met lokale verdoving in de huid geïnjecteerd en vervolgens maakt men met een fijne naald een klein gaatje in de huid waar de canule wordt ingebracht.

Aangezien alles eerst uitvoerig met u besproken wordt en men dan pas overgaat tot het plaatsen van de filler, houd u er best rekening mee dat u zeker 30 tot 45 min. in de Clinic aanwezig bent. Ook wanneer u meerdere fillers laat plaatsen zal u langer bij ons aanwezig zijn.

Het plaatsen van de filler zelf verloop altijd vrij vlot.

Er kan roodheid en zwelling ontstaan! In het slechtste geval kan u ook een klein blauw plekje hebben ter hoogte van de prikplaats. De wangen kunnen een “scherpere” uitstraling hebben, maar wanneer de zwelling na 2 dagen afneemt, zal de scherpte verminderen en plaats maken voor een natuurlijker uiterlijk. Patiënten houden vaak van deze zwelling in de eerste paar dagen :).

Omdat het een medische ingreep is, zijn er risico’s verbonden aan een filler.

  • Blauwe plekjes ter hoogte van de insteekplaats kunnen voorkomen. Sowieso treedt een zwelling op in het injectiegebied, dit is van voorbijgaande aard. Dit verdwijnt meestal na 48 u.
  • Asymmetrie: soms wordt de ene kant beter behandeld dan de andere, dit komt meestal omdat de patiënt om te beginnen asymmetrisch is. De asymmetrie lost zichzelf meestal binnen een paar weken op mocht dit niet het geval zijn kan u zeker langskomen voor een kleine bijwerking.
  • Infectie is een zeer zeldzame complicatie, maar altijd een mogelijkheid als er een naald in de huid gaat.
  • Necrose (bloedvat wordt geblokkeerd, waardoor de bloedtoevoer naar de huid wordt verstoord) is zeer zeldzaam. Dit kan leiden tot littekens. Wij hebben altijd Hyalase ter beschikking indien dit zich zou voordoen kunnen we onmiddellijk anticiperen!
  • Blindheid als gevolg van het verstopt raken van een bloedvat is zeldzaam.
  • Noodzaak van verdere behandeling: bij jukbeenfillers moet er dikwijls nog bijgespoten worden, zeker omdat we bij Sarasin Clinic opbouwend te werk gaan. Zo kan het zijn dat er meerdere spuiten van het product nodig zijn om de patiënt zijn gewenste resultaat te kunnen bereiken.

Vermijd het volgende:

  • Make up voor 4 uur
  • Zware inspanningen die dag
  • Zure producten gedurende 24 uur
  • Spa’s, sauna’s, warme yoga voor 1 week na de behandeling

Het effect van de filler zal direct duidelijk zijn. Direct daarna kan er sprake zijn van roodheid en zwelling.

De wangen kunnen een “scherpere” uitstraling hebben, maar wanneer de zwelling na 2 dagen afneemt maakt dit  plaats voor een natuurlijker uiterlijk. Patiënten houden vaak van de zwelling in de eerste paar dagen. Het grootste deel van de zwelling van de filler zal tegen 2 à 3 dagen na de ingreep verdwenen zijn.  Zelfs tot 2-4 weken na de ingreep kan er nog een kleine zwelling aanwezig zijn.

Soms zal er asymmetrie optreden omdat een kant meer gezwollen of gekneusd is. Daarom is het belangrijk eerst enkele weken af te wachten. Meestal zullen problemen met de symmetrie automatisch opgelost zijn tegen de tijd van de controleafspraak. Wanneer dit niet het geval is, kan men op de controle afspraak de asymmetrie bijwerken.

Het heeft geen zin om heel vroeg op controle te komen voor de behandeling van asymmetrie, omdat er vaak een zwelling aan verbonden is, en het eindresultaat dus pas na minimaal 4 weken zichtbaar is. Te vroeg behandelen van asymmetrie kan leiden tot verdere asymmetrie. De meeste patiënten zijn vóór de injectie asymmetrisch, wij proberen deze asymmetrie te verbeteren.

Het antwoord hierop is zeer individueel en hangt af van de anatomie van de patiënt, de stofwisseling, de dosis, de plaatsing, het product enz.

Wanneer de patiënt tevreden is met de resultaten na 1 maand (d.w.z. er is voldoende vulling geweest). Worden ze gemiddeld na 8 maand tot 1 jaar opnieuw behandeld.

Wanneer de patiënt na 1 maand nog niet tevreden is met de resultaten (d.w.z. dat er meer filler nodig is om de gewenste resultaten te verkrijgen), dan moet er om de 1-3 maanden nog meer filler worden geïnjecteerd totdat het gewenste resultaat bereikt is.

Van zodra u het gewenste resultaat bereikt heeft zal u ongeveer 8 maand tot 1,5 jaar geniet hebben van uw filler.

Dit zijn gemiddelden, want fillers worden door ons eigen lichaam afgebroken en bij de ene persoon verloopt dit sneller dan bij de andere.

Maak hier uw afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart