Logo Sarasin Clinic

Kaaklijnfiller

Kaaklijnfiller of jawline filler kan belangrijk zijn om evenwicht te creëren in het onderste derde deel van het gezicht of the lower face. U kan geboren zijn met een zwakke kaaklijn, of de kaaklijn kan verzwakken door veroudering.

Kaaklijnen (of de contour van de onderrand van de kaak) kunnen voor 2 doeleinden worden geïnjecteerd met een filler:

 1. om er jonger uit te zien
 2. om er mooier uit te zien

Een mooi gevormde kaaklijn draagt bij aan het schoonheidsideaal. Zowel bij mannen als bij vrouwen. Daar waar vrouwen liever een strakke kaaklijn wensen, willen mannen meer de robuuste, iets hoekigere kaaklijn.

Wanneer er vet onder de kaaklijn zit, dan moet dit worden aangepakt met vetoplossende injecties / coolslimming of liposuctie. Indien er volume aan de kaaklijn moet worden toegevoegd, dan worden er fillers gebruikt. Als de kaaklijnen moeten worden afgeslankt, dan worden spierverslappers  gebruikt voor het afslanken van het gezicht.

Hoe verloopt het verouderingsproces van de kaaklijn?

Verouderen van de kaaklijn

Het bot rond de kaaklijn lost deels op, en de zachte weefsels verliezen hun stevigheid. Bij vrouwen kan je ook zien dat de kin naar achteren begint te komen. Deze kenmerken dragen bij aan het verlies van structurele steun in het gebied van de kaaklijn. Dit verlies aan structurele steun in de kaak draagt ook bij aan de veroudering van de nek.

Als het doel van een patiënt is om er zo natuurlijk mogelijk jong uit te zien, dan moet de structuur van de kaaklijn in stand worden gehouden door de verloren structuur te vervangen door een filler ter ondersteuning.

Mooiere kaaklijn

Sommige mensen zijn geboren met een grote kaaklijn, en anderen zijn geboren met een kaaklijn waarvan het uiterlijk kan worden verbeterd. Voor degenen die niet met de perfecte kaaklijn geboren zijn, kan men ervoor kiezen om met een filler het uiterlijk te verbeteren.

Waarvoor worden kaaklijnfillers gebruikt?

Grootte van de kaak:

Sommige patiënten hebben een filler nodig om hun kaaklijn te verbeteren vanaf hun kin tot aan de onderkant van hun oren.

De vorm van de kaaklijn:

Sommige patiënten hebben meer volume nodig aan de voorkant van hun kaak bij de kin, en sommige patiënten hebben meer volume nodig aan de zijkant van hun kaaklijn in de hoek van de onderkaak. Anderen hoeven alleen maar hun kaaklijn recht te trekken door het injecteren van de prejowl sulcus of hun postjowl sulcus.

Veroudering van de kaaklijn:

Naarmate we ouder worden, verliezen we structurele steun in de kaaklijn. Dit kan worden vervangen door een kaaklijnfiller.

Symmetrie van de kaaklijn:

Asymmetrie van de kaaklijn kan worden verbeterd door de behandeling met kaaklijnfiller

Wat is de prijs van een kaaklijnfiller?

€ 350  (1 ml spuit)
Alvorens wij starten met het injecteren zal met u besproken worden hoeveel ml filler we kunnen gebruiken. Pas daarna gaan we van start.

De dosering die nodig is voor kaaklijnfiller is zeer variabel. Dit hangt af van de anatomie en het gewenste resultaat.

Sommige patiënten zullen tevreden zijn met 1 ml, anderen zullen 4 ml of meer nodig hebben om het gewenste resultaat te krijgen. De arts zal uw gezicht beoordelen en kijken wat u juist nodig heeft om het gewenste resultaat te bekomen.

Alles wordt ook eerst uitvoerig met de patiënt besproken; indien men een subtieler resultaat wenst, dan kan een kleinere dosis worden gekozen om mee te beginnen, en kunnen we van daaruit langzaam opbouwen.

Ook uw budget speelt een rol in de dosering van uw filler.

Alvorens te beginnen zal de arts met u bespreken wat uw wensen zijn en welke mogelijkheden er zijn. Wij kiezen altijd voor een opbouwende aanpak, zodat u mooiere resultaten kan verwachten en dat er niet aan overbehandeling wordt gedaan. Het laatste wat zowel u als wij willen is dat er teveel fillers gespoten worden. Uw wensen en verlangens worden uitvoerig besproken met de artsen. Ook zal u de kost weten alvorens we beginnen met de behandeling.

Voor de kaaklijn of jawline beginnen we meestal met 2 ml filler bij een eerste behandeling.

Het gezicht wordt gereinigd met chloorhexidine.

Bij gebruik van een canule wordt een kleine injectie met lokaal verdovingsmiddel in de huid geïnjecteerd en vervolgens maakt een naald een klein gaatje in de huid waar de canule wordt ingebracht.

De arts injecteert de filler met een fijne naald, daarna wordt er druk met gaas uitgeoefend zodat de kans op blauwe plekken minimaal is.

Wanneer de patiënt zegt: “Ik vond de zwelling leuk na de laatste behandeling en was teleurgesteld toen ze wegging”, dan raden we de patiënten aan om nog eens 2 ml te injecteren en dit te herhalen totdat ze de zwelling daarna niet meer leuk vinden.

Wij kiezen niet voor lokaal verdovende zalf, omdat wij werken met fillers die reeds een kleine hoeveelheid verdovende stof bevatten. U zal dus enkel een klein prikje voelen en daarna niks meer.

Wanneer er een canule wordt gebruikt, kan er een lokaal verdovingsmiddel worden gebruikt voordat de canule in de huid wordt ingebracht. IJs kan worden gebruikt om de pijn te verminderen en de kans op blauwe plekken te verkleinen.

 • Blauwe plekken kunnen soms voorkomen.
 • Er treedt een zwelling op in het injectiegebied, deze verdwijnt meestal binnen de 48 u.
 • Asymmetrie: soms wordt de ene kant beter behandeld dan de andere, dit komt meestal omdat de patiënt om te beginnen asymmetrisch is.
 • Infectie is een zeer zeldzame complicatie, maar altijd een mogelijkheid als de naald in de huid gaat.
 • Necrose (bloedvat wordt geblokkeerd, waardoor de bloedtoevoer naar de huid wordt verstoord) is zeer zeldzaam. Wij hebben altijd Hyalase ter beschikking zodat we onmiddellijk kunnen ingrijpen wanneer er zich iets zou voordoen.
 • Noodzaak van verdere behandeling: wanneer u meer volume wenst in de kaaklijn is een extra behandeling aangewezen.

Let op dit is een opsomming van alle risico’s die kunnen voorkomen en zijn gelukkig uiterst zeldzaam!

 • Geen make-up voor 4 uur
 • Geen zware inspanningen die dag
 • Geen zure producten gedurende 24 uur
 • Geen spa’s, geen sauna’s, geen warme yoga gedurende 1 week na de behandeling

Het effect van de filler zal direct duidelijk zijn. Er kan sprake zijn van roodheid, blauwe plekken of zwellingen. Patiënten houden vaak van de zwelling in de eerste paar dagen 🙂

Het grootste deel van de zwelling van de filler zal 2 à 3 dagen na de ingreep verdwenen zijn. Zelfs tot 4 weken na de ingreep kan er nog een kleine zwelling aanwezig zijn.

Soms zal er asymmetrie optreden, omdat één kant meer gezwollen of gekneusd is. Meestal zal dit zichzelf rechtzetten tegen de tijd van de controle afspraak. Het heeft geen zin om vroeger dan 3 weken langs te komen voor de behandeling van asymmetrie, omdat er vaak een zwelling aan verbonden is en het eindresultaat dus pas na minimaal 2 weken te zien is. Te vroeg behandelen van asymmetrie kan leiden tot verdere asymmetrie.

De meeste kaaklijnen zijn om te beginnen asymmetrisch en de behandeling hiervan zal meerdere behandelingen vergen.

Reken er op dat u zeker 45 min. bij ons in de Clinic aanwezig zal zijn. Vlak voor het plaatsen van de filler wordt alles eerst uitvoerig besproken.

Het plaatsen van de kaaklijnfiller zelf neemt ongeveer 20 min. in beslag.

Het antwoord hierop is zeer individueel en hangt af van de anatomie van de patiënt, de stofwisseling, de dosis, de plaatsing, het product, enz.

Wanneer de patiënt tevreden is met de resultaten na 1 maand (d.w.z. dat er voldoende filler is geïnjecteerd) kunnen ze daarna worden behandeld na 8 maanden of 1 jaar. Indien de patiënt niet tevreden is met de resultaten na 1 maand (d.w.z. dat er meer filler nodig is om de gewenste resultaten te verkrijgen), dan moet er nog meer filler worden geïnjecteerd om tot het gewenste uiterlijk te komen.

Daarna kan men worden behandeld na 8 maanden of 1 jaar.

Dus van zodra uw gewenste resultaat bereikt is, zal de filler gemiddeld 8 maand tot 1 jaar blijven.

Maak hier uw afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart