Spring naar de inhoud

Filler behandeling of spierontspanners voor diepe rimpels op het voorhoofd?

Heb je horizontale of verticale lijntjes of groeven op je voorhoofd? Hoog tijd om daar wat aan te doen! Wij hebben exact wat je nodig hebt: een behandeling met spierontspanners kan deze rimpeltjes of groeven als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.

PRIJS

Vanaf € 150

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

3 – 4 maanden

Waarom spierontspanners en geen fillers voor rimpels op het voorhoofd?

  • Als je de lijntjes/groeven op je voorhoofd of je frons wil opvullen, dan ben je beter af met een behandeling met spierverslappers (zoals Botox). Doordat je de spieren van je voorhoofd en frons minder hard zal gebruiken, zullen ook de lijnen/ groeven die hierdoor ontstaan verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  • Fillers worden eigenlijk niet gebruikt om “rimpels” op te vullen aan het voorhoofd of bij de frons. De reden hiervoor is dat de kans op complicaties door het gebruik van fillers in deze zone veel hoger is dan wanneer men spierverslappers zou gebruiken.
  • Bovendien zijn deze voorhoofdsrimpels/ groeven of fronsrimpels te wijten aan onze expressie en mimiek. Het zijn dus dynamische rimpels, en die krijg je enkel weg door met spierontspanners in te werken op de spieren zodat ze minder hard samentrekken.
  • Enkel wanneer de fronslijnen te diep zijn, en daarmee bedoelen we dus dat het bijna letterlijk “putten” zijn,  kan men opteren om sowieso eerst een spierverslapper te gebruiken en nadien eventueel op te vullen met filler. Maar weinig artsen zullen kiezen voor filler in de voorhoofdszone, omdat de kans op complicaties te groot is.
  • Een mogelijke complicatie van een filler behandeling in de voorhoofdzone en frons zone kan verstopping van een bloedvat zijn. Omdat er vlak naast de fronsrimpel heel belangrijke bloedvaten lopen zal men dus kiezen voor een spierverslapper i.p.v. een filler. Safety first, nietwaar?
Sarasin Clinic fronsrimpel

Waarom voorhoofdrimpels of fronsrimpels opvullen of wegspuiten?

  • Na ons 25ste levensjaar maken we allemaal het moment mee waarbij we in de spiegel kijken en plots de eerste rimpeltjes op ons gezicht spotten. Vaak spotten we de eerste rimpels bij het voorhoofd. Zeker bij mensen wiens wenkbrauwen overuren draaien of bij mensen die van nature een serieuze/ boze blik hebben is dit het geval.
  • Hieronder lees je hoe rimpels op het voorhoofd ontstaan, wanneer je een injectable behandeling van het voorhoofd nodig hebt en wanneer je beter kiest voor een botox behandeling. Daarnaast leggen we ook uit hoe een injectable in het voorhoofd aangebracht wordt.
  • Maar goed, jij wil natuurlijk weten hoe je nu precies van die vervelende rimpels op je voorhoofd afgeraakt. No worries, we’ve got you! Laten we erin vliegen, zodat jij weet welke stappen je kan ondernemen om komaf te maken met lijntjes op het voorhoofd en die vervelende fronsrimpel waardoor iedereen denkt dat je boos kijkt.

Hoe ontstaan rimpels op het voorhoofd?

Om te weten hoe je ze kan behandelen, moet je natuurlijk weten hoe voorhoofdrimpels ontstaan. Er zijn verschillende processen die bijdragen aan de vorming van fijne lijntjes op het voorhoofd.

Voorhoofdsrimpels door huidveroudering

Een eerste belangrijk proces is natuurlijk dat van de huidveroudering. Simpel gezegd verliest de huid vanaf ons 25ste levensjaar collageen en elastine, waardoor de huid minder stevig is. Doordat de huid minder stevig is, komen er ook sneller rimpels tevoorschijn.

Een goede tip voor als je er zo lang mogelijk jong wil uitzien? Let op externe factoren die de huidveroudering versnellen. Denk aan roken, stress en vooral zonneschade. Het beste advies dat we jou kunnen geven?

Blijf uit de zon en smeer zonnecrème SPF 50 (nee, die van SPF 15 in je dagcrème is echt te licht). Nothing looks better in your fifties than sunscreen in your twenties. Door blootstelling aan UV-straling produceert de huid namelijk meer enzymen die collageen afbreken. Bovendien krijg je er zonder sunblock ook nog gratis bruine vlekken bij door de verhoogde aanmaak van melanine. Smeren voor je leven dus!

Expressierimpels

Naast huidveroudering is ook expressie een reden waardoor rimpels op het voorhoofd ontstaan. Vooral mensen die de wenkbrauwen veelvuldig optrekken of vaak boos kijken krijgen vaak permanente lijntjes op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen.

Laten we hier ook even een onderscheid maken tussen de voorhoofdsrimpels en de fronsrimpels. Een fronsrimpel bevindt zich in het verlengde van de neus. Ze ontstaan doordat we de wenkbrauwen naar elkaar toe brengen: fronsen dus.

Voorhoofdrimpel of fronsrimpel?

Voorhoofdrimpels zijn de horizontale lijntjes die je op het voorhoofd ziet. Die ontstaan door het optrekken van de wenkbrauwen. Het is ook perfect mogelijk om zowel een fronsrimpel als voorhoofdrimpels te hebben.

Een laatste oorzaak die bijdraagt bij het al dan niet hebben van rimpels, is je DNA. Sommige mensen hebben er een erfelijke aanleg voor, terwijl anderen er jarenlang twintig jaar oud uitzien.

Filler- of botox behandeling?

Hoe pak je de lijntjes op het voorhoofd het beste aan? Met een botox behandeling of met een fillerbehandeling? Botox en fillers hebben namelijk een andere werking. Het enige wat ze gemeen hebben is dat ze injectables zijn: je brengt ze in de huid aan door ze te injecteren.

Botox behandeling voor fijne rimpels

We zetten spierontspanners (zoals Botox/ Azzalure) in voor fijne rimpels en vaak zelfs preventief, om rimpelvorming te voorkomen. Waarom spierontspanners kunnen helpen om rimpels te minderen en rimpelvorming tegen te gaan?

Daarvoor kijken we best even naar de werking van spierverslappers. Ze doen eigenlijk letterlijk wat ze zeggen: de spieren verslappen of ontspannen. Daardoor zullen de spieren minder samentrekken, waardoor het optrekken van de wenkbrauwen zal verminderen en er dus minder groeven gevormd worden.

Als je Botox injecteert nog voordat je echte rimpels hebt, kan je rimpelvorming door expressie voorkomen. Een Botox behandeling van het voorhoofd is dus heus niet alleen voor mensen die al rimpels hebben en kan ook nuttig zijn voor jongere  mensen.

Filler behandeling voor diepe rimpels

Botox is echter geen wondermiddel dat rimpels kan doen verdwijnen, zeker niet als je te maken hebt met hele diepe rimpels, wanneer je te laat met botox begint. Wat dan wel soelaas kan bieden? Fillers! Zij vullen door hun unieke werking de huid op, waardoor rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen. Opgelet: dit is niet zonder risico’s en de arts zal altijd eerst met botox werken en pas later bekijken of een filler echt aangewezen is op deze plaats.

Fillers worden daarom vooral ingezet voor diepe statische rimpels zoals de neusmondplooi of het liften van de mondhoeken. Daarnaast gebruiken we ze ook om bepaalde gezichtstrekken extra te benadrukken, de lippen te vergroten, om wallen weg te werken of de jukbeenderen beter te laten uitkomen. Met fillers kan je je hele gelaat op een natuurlijke manier meer contouring geven. Hiervoor is het belangrijk dat je de behandeling laat uitvoeren door bekwame en gespecialiseerde artsen.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij onze plastisch chirurg om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Wat gebeurt er bij een behandeling met fillers

Iedereen heeft wel al eens van een fillerbehandeling gehoord. Maar wat kan je nu verwachten van zo’n behandeling? Wat is een filler eigenlijk en hoe wordt die aangebracht? Lees hieronder alles over de behandeling met fillers.

Wat is een filler?

Een filler bestaat uit water en hyaluronzuur. Dat is een lichaamseigen stof die zich dus van nature in de huid bevindt. Daardoor is een fillerbehandeling heel veilig. Het hyaluronzuur blijft ook maar even in je lichaam.

Tijdelijke fillers

Dat de resultaten van een behandeling met fillers tijdelijk en dus niet permanent zijn, komt doordat het een stof is die sowieso al in onze huid voorkomt. Ons lichaam breekt die stof na verloop van tijd af. Daardoor verdwijnt het resultaat van de behandeling op termijn.

Voor elke plaats in je gelaat is er een bepaald type filler. Het is de arts die bepaalt welk type filler men zal gebruiken. Hoe steviger de filler, hoe langer deze in de huid zal blijven.

Doordat fillers tijdelijk zijn, moet je de behandeling na enkele maanden herhalen om de resultaten te behouden. Voor Botox geldt trouwens hetzelfde: de werking ervan is tijdelijk, waardoor je de behandeling na verloop van tijd moet herhalen. Bij botox mag je rekenen op 3 tot maximaal 4 maand afhankelijk van het resultaat je voor ogen had.

Persoonlijk houden wij meer van de natuurlijke botox: ik zie er goed uit en niemand weet dat ik getoxed ben. Hou er dan wel rekening mee dat het resultaat net iets minder lang zal houden, net omdat je de spier niet volledig verslapt.

Hoe breng je een filler aan?

Bij een behandeling met fillers injecteren we het hyaluronzuur via kleine prikjes in het gezicht ter hoogte van het gebied dat je wil behandelen, in dit geval het voorhoofd. Ze helpen rimpels op het voorhoofd opvullen en dus verminderen. Zo kan je je jeugdige uiterlijk herstellen.

Zoals je hierboven echter kan lezen zullen we in 90% van de gevallen kiezen voor een spierverslappende behandeling van je voorhoofdslijnen en fronslijnen i.p.v. een filler behandeling.

Sarasin Clinic rimpels voorhoofd behandeling

Filler voorhoofd bij Sarasin Clinic

Bij Sarasin Clinic bieden wij behandelingen aan met botox en fillers. Bij onze behandelingen staan jouw wensen centraal. In onze kliniek adviseren wij je waar nodig en staan veiligheid en kwaliteit centraal.

Kliniek met ervaren esthetisch artsen

Sarasin Clinic werkt met artsen die meerdere jaren ervaring hebben. Daarnaast hebben wij ook verschillende injectors die zich doorheen de jaren hebben gespecialiseerd in verscheidene injectable behandelingen van het lichaam en aangezicht. Door hun ervaringen kennen al onze artsen de kneepjes van het vak.

Daarnaast heb je met een ervaren arts meer garantie op een goed en natuurlijk resultaat. Zij weten namelijk perfect waar ze moeten injecteren en hoeveel fillers en botox er nodig zijn. Wij bieden een behandeling aan die tegemoet komt aan jouw wensen!

Kwaliteit en veiligheid

De twee belangrijkste waarden die we in onze kliniek hebben zijn kwaliteit en veiligheid. Wij garanderen de kwaliteit van onze fillers en botox. Daarnaast is ook de kwaliteit van onze medewerkers top.

Zij volgen continue bijscholingen om mee te zijn met de nieuwste trends en technieken en zo hun skills en knowhow te verfijnen. Op die manier zijn zij in staat om het gewenste resultaat van jouw behandeling neer te zetten.

Natuurlijk resultaat van botox en fillers

In onze kliniek kan je terecht voor een natuurlijk resultaat: we accentueren jouw schoonheid en minimaliseren de imperfecties. Alles hangt af van jouw persoonlijke wensen. Een natuurlijk resultaat bereiken met botox of fillers is niet eenvoudig. Het vraagt esthetisch inzicht en ervaring!

Gelukkig zijn de artsen bij Sarasin Clinic in het bezit van beide skills. Zij kunnen bijvoorbeeld inschatten hoeveel botox er nodig is en waar die botox exact moet aangebracht worden voor het mooiste resultaat.

Onze artsen worden door de injectable merken zelfs dikwijls gevraagd om workshops te geven aan andere artsen.

Voor- en nazorg filler voorhoofd

Sarasin Clinic nazorg fillers infographic

Veelgestelde vragen filler voorhoofd

Wat doet een filler in de huid?

Eens de filler is aangebracht, zal hij vocht aantrekken in het geïnjecteerde gebied. Door vocht aan te trekken krijgt de huid meer volume en oogt hij voller. Rimpels worden rechtgetrokken en in het geïnjecteerde gebied krijg je een gladdere huid.

De resultaten van het herstellen van de huid bij het voorhoofd zijn zichtbaar na een 3-tal dagen en na 10 dagen zie je het volledige resultaat van je botox behandeling.

Wanneer je fillers in het voorhoofd spuit heb je onmiddellijk resultaat. Het beste resultaat heb je wel wanneer je de kracht van de spieren doet afnemen, en dit heeft enkele dagen de tijd nodig.

Bijwerkingen van de behandeling op korte termijn

Na de behandeling van het voorhoofd kan je last hebben van een zwelling en het gebied kan wat pijnlijk aanvoelen na de ingreep. Daarnaast is ook roodheid een bijwerking die we bij sommige patiënten zien. Injectables behandelingen zijn doorgaans heel goed te verdragen en worden door vele vrouwen en mannen zelfs in “middagpauzes” geboekt.

Wat de bijwerkingen en risico’s van een behandeling zijn, zal je voor de behandeling bespreken met de arts. In dat gesprek kan je ook jouw persoonlijke wensen voorleggen. Op die manier zijn zowel jij als de arts goed voorbereid op de behandeling.

Boek je afspraak bij Sarasin Clinic

Wil jij een afspraak maken om je te voorhoofd te laten behandelen met injectables? Boek dan nu een afspraak in onze kliniek. Naast fillers bieden wij ook botox behandelingen aan. Beide ingrepen zijn non-invasief, niet pijnlijk én geven resultaten die direct zichtbaar zijn.

Video Fillers &  Botox

Voor & Na foto’s spierontspanner voorhoofd

Prijs filler voorhoofd

Prijzen filler behandelingen
Lipfiller€280/spuit
Jukbeenfiller€280/spuit
Kaaklijnfiller€280/spuit
Kinfiller€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Neusfiller€400/behandeling
Traangootfiller€400/behandeling
Lip hydratation€280/spuit
Hyalase (correctie foutieve filler)€160/behandeling

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen filler voorhoofd

Hoe kies je de juiste filler?

Wie mag een filler behandeling uitvoeren?

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met Fillers?

Verzorging na de injectie

De 3 C’s van nabehandelingszorg