Haarfiller tegen haaruitval na diagnose door dermatoloog
Wie last heeft van haaruitval wil daar natuurlijk liefst zo snel mogelijk van af geraken. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk een diagnose te laten stellen door een dermatoloog. Zo weet je of je in aanmerking komt voor een behandeling met haarfillers of hair fillers.
Het is wetenschappelijk bewezen dat haarfillers een pijnloze, efficiënte en vooral effectieve oplossing bieden tegen haaruitval. Met hair fillers heb je een oplossing tegen haaruitval waarbij je met een minimum aan invasiviteit een maximum aan resultaten behaalt.
Voor en na resultaten haarfiller
Wat is haaruitval?
Haaruitval kan op veel verschillende manieren tot uiting komen: een terugtrekkende haarlijn, kaalheid, kale plekken of dunner wordend haar. We spreken van haaruitval wanneer het haarverlies boven de 50 à 120 haartjes per dag ligt.
Dat tellen is natuurlijk onbegonnen werk, maar als je haaruitval hebt merk je dat heus wel. Ook als je geen last hebt van haaruitval, maar wel dunner wordend haar hebt door je vorderende leeftijd, kan je een beroep doen op onze haarfiller behandeling.

Haaruitval in een notendop
Laten we je kort even uitleggen hoe haaruitval (meestal) werkt. Dit is natuurlijk geen uitleg die geldt voor elke vorm van haaruitval. Als haren in de telogene fase zijn, laat je hoofdhuid ze los. Die worden dan vervangen door nieuwe haren die in de anagene fase zijn.
Bij overmatig haarverlies is het mogelijk dat er te veel haren tegelijk in de telogene fase terecht komen. Anderzijds kan er ook sprake zijn van een verstoring in de anagene fase. Beide situaties zijn dus abnormaal, waardoor er sprake is van haaruitval.
Wie krijgt te maken met haaruitval
Zowel mannen als vrouwen kunnen te maken krijgen met haaruitval. Vaak denken mensen dat het een geslachtsgerelateerd probleem is, maar dat klopt niet. Wist je bijvoorbeeld dat bijna 1 op 2 vrouwen ooit te maken krijgt met haaruitval? Meer daarover lees je in ons artikel over haaruitval bij vrouwen.

Oorzaken van haaruitval
Haaruitval kent niet één specifieke oorzaak – er zijn meerdere oorzaken voor haaruitval. De meest voorkomende oorzaken zijn erfelijk bepaalde factoren, gezondheidsproblemen, beschadiging van het haar door oververhitting en de aandoening Alopecia Areata.
Erfelijke haaruitval of alopecia androgenetica
Erfelijk bepaalde haaruitval is misschien wel de meest voorkomende oorzaak van haaruitval. In dat geval spreken we over alopecia androgenetica of erfelijk haarverlies. Hoewel er gezegd wordt dat alopecia androgenetica vooral een probleem is bij mannen, is dit niet per se het geval.
Bij vrouwen met erfelijk haarverlies spreken we van androgene alopecia als er een toename is in androgenen. Is dat niet zo, dan spreken we van female pattern hair loss. De manier waarop erfelijk haarverlies tot uiting komt verschilt tussen mannen en vrouwen.
Bij mannen zal je merken dat het haar eerst bij de haargrens en de slapen begint te minderen. Uiteindelijk kan dit type haaruitval tot volledige kaalheid leiden. Bij vrouwen zullen de haargrenzen in stand blijven en zal het haar eerder diffuus uitvallen.
Alopecia Areata
Alopecia areata is een vorm van haaruitval waarbij er kale plekken ontstaan en het haar aan een hoog tempo uitvalt. Die plekken hebben veelal een ronde of ovale vorm en komen vooral op de hoofdhuid voor.
Velen claimen dat het hier om een auto-immuunziekte gaat, maar de exacte oorzaak van deze aandoening is tot nu toe nog niet gekend. Met haarfillers kan je haaruitval tegengaan die veroorzaakt wordt door alopecia areata.
Gezondheidsproblemen
Naast alopecia androgenetica en alopecia areata spelen ook gezondheidsproblemen een grote rol bij haaruitval. Zo kunnen ziekten met koorts en hormonale veranderingen bijvoorbeeld tot haarverlies leiden.
Wist je trouwens dat er intussen zelfs onderzoeken worden uitgevoerd naar het verband tussen het coronavirus en overmatig haarverlies?
Overstijling van het haar
Dat hitte niet bevorderlijk is voor de gezondheid van het haar, wisten we al. Maar dat je er ook haaruitval door kan krijgen? Je let best op met het blootstellen van je haar aan hitte. Vooral bij mensen die de natuurlijke eigenschappen van hun haar vaak manipuleren komt haaruitval vaker voor.
Niet alleen hitte kan haarverlies veroorzaken, ook andere manieren van hairstyling kunnen tot haaruitval leiden. Denk hier bijvoorbeeld aan traction alopecia. Dat is een vorm van haarverlies door een continue spanning op het haar.
Dat komt bijvoorbeeld voor bij mensen die het haar heel vaak in een strakke dot of strakke paardenstaarten dragen. Daarnaast treft traction alopecia ook ⅓ van vrouwen met Afrikaanse roots. Zo kunnen cornrows en weaves of extensions na langdurig gebruik haaruitval veroorzaken.

Diagnose haaruitval dermatoloog
Of het nu gaat om diffuse haaruitval, pleksgewijze haaruitval, tijdelijke haaruitval of chronische haaruitval, het is belangrijk dat je een diagnose laat stellen door een dermatoloog om na te gaan wat de oorzaak van je haaruitval is.
Zoals je hierboven ziet zijn er heel wat dingen die haaruitval veroorzaken. De dermatologie is een tak binnen de geneeskunde die zich bezighoudt met het onderzoeken van aandoeningen van de huid, waarvan haaruitval er vaak een van is.

Bij een dermatologisch onderzoek gaan dermatologen nader onderzoek verrichten naar de oorzaak van je haaruitval. Daarvoor is het mogelijk dat ze je hoofd zelf onderzoeken of een bloedonderzoek uitvoeren.
Als dermatologen geen oorzaak kunnen vinden voor je haaruitval, kan je best teruggaan naar jouw huisarts om samen met die persoon verdere stappen te ondernemen voor aanvullend onderzoek naar verschillende oorzaken.
Tijdens de onderzoeken worden meerdere oorzaken van haaruitval in achting genomen en uiteindelijk wordt een diagnose gesteld van welk type haaruitval jij hebt. Dat is belangrijk voor de behandeling van jouw haaruitval.
Belang van de diagnose voor behandeling
Eens de oorzaak gevonden is na een dermatologisch consult, weet je met welke vorm van haaruitval je te maken hebt. Afhankelijk van de vorm van haaruitval zal je de haaruitval namelijk anders moeten behandelen.
Die diagnose is ook heel belangrijk voor als jij een behandeling met haarfillers wil. Voor dergelijke behandeling is het namelijk vereist dat je nog haarzakjes hebt. Is dat niet het geval? Dan zullen hair fillers helaas weinig voor je kunnen betekenen.
Nu we dit uitgeklaard hebben kunnen we jou toelichten wat haarfillers zijn en hoe ze werken. Dat alles lees je hieronder.
Haarfillers tegen haaruitval
Heb je last van diffuse haaruitval, pleksgewijze haaruitval, tijdelijke haaruitval of chronische haaruitval? Haarfillers kunnen voor jou een prima oplossing zijn! Verder kunnen ze ook helpen om komaf te maken met een dunner wordende haardos zonder dat je geneesmiddelen nodig hebt voor nieuwe haargroei.
Haarfillers voor dunner wordend haar, haarverlies en (vroegtijdige) haaruitval
Haarfiller is een uitstekend alternatief als je nog haarzakjes hebt. Het levert prachtige resultaten op voor dunner wordend haar en voor mensen die te maken hebben met (vroegtijdig) haarverlies.
Tijdens de behandeling injecteert de behandelende arts haarfiller in de hoofdhuid. Wij werken met de haarfiller van DR.CYJ die bestaat uit een combinatie van hyaluronzuur (een lichaamseigen stof) en 7 gepatenteerde peptiden, speciaal ontwikkeld om haarverlies te beperken en haargroei te stimuleren.
De 7 peptiden en hun werking
- Decapeptide-10 (CG- Keramin2): staat in voor het voeden van de hoofdhuid en de haarwortel
- Octapeptide-11 (CG-Seperin): verantwoordelijk voor het afremmen van door stress geïnduceerde celdood
- Octapeptide-2 (Prohairin-β4): staat in voor de stimulatie van de haargroei door stamcellen in de haarfollikels te (her)activeren
- Decapeptide-18 (CG-WINT): verantwoordelijk voor de generatie van nieuwe haarzakjes
- Decapeptide-28 (CG-Rehairin): staat in voor het vertragen van het haaruitvalproces
- Oligopeptide-54 (CG-Nokkin): helpt bij het afremmen van haarverlies
- Oligopeptide-71 (CG-Edrin): verantwoordelijk voor het bevorderen van de haargroei

Het is wetenschappelijk bewezen dat deze 7 peptiden bijdragen aan een betere doorbloeding van de hoofdhuid, wat resulteert in het herstellen van haarfollikels en dus het groeien van haren die sterker en gezonder zijn.
Haaruitval tegengaan en haargroei stimuleren
Met haarfillers ga je dus zorgen dat gezonde haren groeien en wordt haaruitval verminderd door het stimulerend effect van de filler. Al na de eerste behandeling zal je merken dat je haarverlies aanzienlijk afneemt, waardoor je vanaf die eerste behandeling al resultaten ziet.
In totaal heb je gemiddeld vier sessies nodig om optimale resultaten te verkrijgen. Tijdens de eerste consultatie zullen wij een behandelplan op maat opstellen, waarna we meteen van start kunnen gaan met de behandeling.
Haarfillers zijn een prima methode om de hoofdhuid en dus ook het haar gezond te houden. Daardoor is het ook een goed middel om vroegtijdige kaalheid tegen te gaan door de haardikte en haardichtheid te stimuleren.
Daarnaast biedt deze techniek ook mogelijkheden voor mensen die een haartransplantatie ondergaan hebben. Door haarfillers in de huid te injecteren kunnen we de overlevingskansen van getransplanteerde haren vergroten.
Resultaten van haarfiller als alternatief voor haartransplantatie bij Sarasin Clinic in Gent
Hieronder zie je de resultaten die wij met deze techniek bereikt hebben bij onze patiënten door haarfiller in de hoofdhuid ter hoogte van de haarzakjes te injecteren.
Resultaten na 1 sessie: verminderde kaalheid en toename aan haren zorgt voor meer behaarde hoofdhuid
Resultaten na 2 sessies: toename haren in de voorste haargrens en verdere afname kaalheid
Resultaat na 3 sessies: geen kaalheid meer en mooie volle haren zorgen voor goed behaarde hoofdhuid
Waarom kiezen voor hair fillers bij Sarasin Clinic?
Een belangrijk aspect voor het slagen van de behandeling is dat die wordt uitgevoerd door een expert. Haarfillers mogen enkel worden toegediend door artsen en verpleegkundigen die getraind zijn in de juiste applicatietechniek.
Bij Sarasin Clinic ben je er zeker van dat jouw behandelend arts een expert is in het toedienen van haarfillers. Wij werken in ons esthetisch medisch centrum dan ook enkel met haarfiller specialisten.
Team met verregaande expertise
Ons team bij Sarasin Clinic bestaat uitsluitend uit specialisten. Door hun vele jaren ervaring en de honderden behandelingen die ze al achter de rug hebben zijn ze in staat om de beste resultaten voor jou neer te zetten.
Voor de behandeling zal de behandelend specialist jouw hoofdhuid en haar analyseren om zo een behandelplan op maat uit te tekenen. Het is niet nodig om eerst een consultatie te boeken voor het opstellen van een behandelplan.
Bij positief advies kunnen wij onmiddellijk overgaan tot het inspuiten van de haarfillers, zodat jij zo snel mogelijk van jouw haaruitval verlost bent.
Boek een afspraak voor haarfillers bij Sarasin Clinic
Wil jij je haaruitval of haarverlies stoppen en ben je helemaal overtuigd van de resultaten van hair fillers tegen haaruitval? Boek dan nu een afspraak bij Sarasin Clinic. Je haren zullen je dankbaar zijn!
Video’s over haaruitval behandeling met haarfiller
Haarfiller tegen haaruitval prijzen
Prijzen Haar Filler behandelingen | |
---|---|
Hair filler kleine zone (1ml) | €200/sessie |
Hair filler middelgrote zone (2ml) | €300/sessie |
Hair filler grote zone (3ml) | €400/sessie |
