Logo Sarasin Clinic

Haartransplantatie vrouwen: niet de enige oplossing tegen haaruitval

Haaruitval of haarverlies is niet alleen een probleem voor mannen – maar liefst 1 op 2 vrouwen krijgt gedurende haar leven te maken met een zekere vorm van extreem haarverlies. Alleen leidt het bij vrouwen niet per se tot kaalheid. Wat kan je doen tegen zo’n haaruitval? Is een haartransplantatie de enige optie?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: een haartransplantatie is niet de enige manier om je haar opnieuw volume te geven. Bij Sarasin Clinic bieden wij een minder ingrijpende, maar even effectieve oplossing aan: een haarfiller.

In dit artikel vertellen wij je alles over haarverlies, de gevolgen ervan voor vrouwen en over hoe je die gevolgen kan behandelen. Natuurlijk geven we je ook mee hoe we dat bij Sarasin Clinic doen en waarom wij specialisten zijn in dit gebied.

Wat is haaruitval?

 • First things first: wat is haaruitval? Het is belangrijk om hier een onderscheid te maken tussen haarverlies en haaruitval. Het is eerste is normaal, het tweede not so much. Maar hoe weet je nu of je haarverlies hebt of of er sprake is van haaruitval?
 • We spreken over haarverlies als het gaat over een normale hoeveelheid haren. Onder een normale hoeveelheid valt alles tussen de 50 en 120 haartjes per dag. Je moet nu natuurlijk niet als een gek elk haar dat je verliest proberen bijhouden, maar het geeft je alvast een idee.
 • Als je te maken hebt met haaruitval (ook wel alopecia genoemd) zal je dat echt wel merken. Bij haaruitval zie je bijvoorbeeld dat je haar steeds dunner wordt. Ook het verschijnen van kale plekken kan erop wijzen dat je te maken hebt met haaruitval.

Wat zijn de gevolgen van haaruitval?

Je leest het hierboven al, de gevolgen van haaruitval zijn niet min. Je krijgt er kale plekken door en je overgebleven haren worden heel erg dun. Haaruitval zorgt echter niet alleen op fysiek vlak voor problemen. Ook op mentaal vlak kan het, zeker bij vrouwen, een diepe weerslag hebben. Dat is ook wetenschappelijk bewezen.

Sarasin Clinic haaruitval vrouw haarfiller

Haaruitval bij vrouwen kan mentaal zwaar doorwegen

 • Voor vrouwen, of mensen die zich identificeren als vrouw, kan haar heel belangrijk zijn. Vaak gaat het zelfs hand in hand met zelfvertrouwen. Als je haar er niet goed uitziet, kan dat je mood en zelfvertrouwen erg beïnvloeden.
 • Daarenboven is er vaak weinig geweten over de oorzaken van haaruitval bij vrouwen. Soms proberen vrouwen het probleem eerst aan te pakken met allerlei haarverzorgingsproducten. Uiteindelijk blijkt dat niks werkt, de haaruitval aanhoudt of in het ergste geval zelfs toeneemt.
 • Omdat er relatief weinig gesproken wordt over haaruitval bij vrouwen kan je het gevoel krijgen dat je de enige bent met dit probleem. Zoals je hierboven echter al las heeft 50% van de vrouwen in haar leven ooit last van haaruitval. Je bent dus zeker niet de enige die met dit probleem worstelt!
 • Los daarvan is het volkomen begrijpelijk dat je je soms machteloos voelt in je strijd tegen haaruitval. Een oplossing vinden is niet altijd evident, waardoor vrouwen een gebrek aan perspectief krijgen. Vaak helpt het al enorm als je de oorzaak van de haaruitval kan aanpakken of de impact ervan kan reduceren
 • Daarom geven we hieronder een overzicht van enkele oorzaken van haaruitval. Als je de oorzaak van haaruitval niet vindt, of als je in de tussentijd niet met kale plekken of heel dun haar wil rondlopen, is een haarfiller een goede oplossing.

Oorzaken van haaruitval bij vrouwen

Er zijn heel veel oorzaken voor haaruitval bij vrouwen. De grootste oorzaken zijn erfelijke bepaalde factoren, gezondheidsproblemen, beschadiging door oververhitting en de aandoening Alopecia Areata.

Hoewel we hier mogelijke oorzaken van haarverlies opsommen is het belangrijk dat je geen zelfdiagnose stelt. Ga daarentegen samen met een huisarts of specialist op zoek naar de specifieke oorzaak van jouw probleem.

Sarasin Clinic oorzaken haaruitval

Erfelijk bepaalde haaruitval of alopecia androgenetica

Zo kan de oorzaak voor jouw overmatige haarverlies bijvoorbeeld erfelijk bepaald zijn. In dat geval spreken we over alopecia androgenetica. Hoewel er gezegd wordt dat alopecia androgenetica vooral een probleem is bij mannen, is dit niet per se het geval. 

Alopecia androgenetica bij vrouwen

We weten vooral veel over de mannelijke variant, maar ook vrouwen kunnen lijden aan alopecia androgenetica. Er is zelfs wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat dergelijke vormen van overmatig haarverlies steeds meer toenemen bij vrouwen.

Je kan deze vorm van haarverlies hebben door een toename in androgenen. Als dat het geval is spreken we van vrouwelijke androgene alopecia. Als er geen sprake is in de toename van androgenen spreken we van female pattern hair loss of haarverlies volgens het vrouwelijk patroon.

Sarasin Clinic vrouw alopecia haarfiller

Alopecia Areata bij vrouwen

Wanneer je te maken hebt met alopecia areata zal je merken dat je haar heel snel uitvalt en je gaandeweg kale plekken krijgt. Velen claimen dat het hier om een auto-immuunziekte gaat, maar de exacte oorzaak van deze aandoening is tot nu toe nog niet gekend.

Met haarfillers kan je de kale plekken als gevolg van alopecia areata aanpakken. Ben je een vrouw en lijdt je aan alopecia areata? Scroll dan zeker verder, want hieronder geven we mee wat haarfillers zijn en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Gezondheidsproblemen bij vrouwen

Naast alopecia androgenetica en alopecia areata spelen ook gezondheidsproblemen een grote rol bij haaruitval.  Zo kunnen ziekten met koorts bijvoorbeeld tot haarverlies leiden. Wist je trouwens dat er intussen zelfs onderzoeken worden uitgevoerd naar het verband tussen het coronavirus en haarverlies

Sarasin Clinic haaruitval stijltang vrouw haarfillerOverstijling van het haar bij vrouwen

Dat hitte niet bevorderlijk is voor de gezondheid van het haar, wisten we al. Maar dat je er ook haaruitval door kan krijgen? Je let best op met het blootstellen van je haar aan hitte. Vooral bij mensen die de natuurlijke eigenschappen van hun haar vaak manipuleren komt haaruitval vaker voor.

Niet alleen hitte kan haarverlies veroorzaken, ook andere manieren van hairstyling kunnen tot haaruitval leiden. Denk hier bijvoorbeeld aan traction alopecia. Dat is een vorm van haarverlies door een continue spanning op het haar. 

Dat komt bijvoorbeeld voor bij mensen die het haar heel vaak in een strakke dot dragen. Daarnaast treft traction alopecia ook ⅓ vrouwen met Afrikaanse roots. Zo kunnen cornrows en weaves of extensions na langdurig gebruik haaruitval veroorzaken.

Biedt deze pagina geen antwoord op de vragen die je hebt? Neem dan gerust contact op met ons medisch secretariaat op het nummer 09 278 36 30 of 0476 68 97 99. We bekijken dan graag hoe we je verder kunnen helpen.

Haartransplantatie vrouwen: de enige optie tegen haaruitval?

Vaak kennen mensen enkel een haartransplantatie als oplossing voor deze problemen. Er zijn echter ook minder gekende alternatieven die haaruitval kunnen aanpakken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een PRP-behandeling of een behandeling met haarfillers...

Wat deze inhouden en wat de voordelen ervan zijn ten opzichte van een haartransplantatie, lees je hieronder.

Sarasin Clinic hairfiller vs prp vrouwen

Sarasin Clinic haartransplantatie vrouwHaartransplantatie vrouwen: hoe werkt het?

 • Haartransplantatie bij vrouwen ziet er eigenlijk net hetzelfde uit als de behandeling bij mannen. Bij een haartransplantatie worden haarzakjes (ook wel grafts genoemd) van de ene plek naar de andere verplaatst
 • Als je bijvoorbeeld haarzakjes van achterop je hoofd naar een andere plek van de hoofdhuid verplaatst zullen de getransplanteerde haren op je hoofdhuid verder groeien. Mensen die een haartransplantatie ondergaan krijgen dus nieuwe haargroei in het doelgebied. 

Voordelen haartransplantatie vrouwen

 • Een haartransplantatie ondergaan brengt heel wat voordelen met zich mee. Een voordeel is bijvoorbeeld dat het eindresultaat een permanente oplossing biedt. Dat wil zeggen dat je het getransplanteerde haren uiteindelijk kan behandelen als je originele haar.
 • Net na de behandeling zal je natuurlijk nog wat nazorg nodig hebben en is er voorzichtigheid geboden. Maar eens het haar gesetteld is, zal het je leven lang doorgroeien! Hoe mooi dat ook klinkt, een haartransplantatie is niet voor iedereen aan de kant gelegd.

Nadelen haartransplantatie vrouwen

Naast voordelen heeft een haartransplantatie ook enkele nadelen. We sommen ze hieronder graag even voor jou op.

Haartransplantatie vrouwen: niet voor iedereen
 • Een eerste nadeel is dat een haartransplantatie niet voor iedereen is. Een voorwaarde om een haartransplantatie te ondergaan is dat je een goed donorgebied moet hebben. Dat wil zeggen dat er in het donorgebied voldoende haardichtheid moet zijn.
 • Aangezien het haar achter op je hoofd gebruikt wordt als donorgebied, kom je niet in aanmerking voor een haartransplantatie als je daar niet voldoende haren hebt om de gebieden te vullen waar je haarverlies hebt. Daarenboven wordt een haartransplantatie bij verschillende ziektes ook afgeraden
Haartransplantatie: lang wachten op resultaat
 • Een bijkomend nadeel is dat je redelijk lang moet wachten voor je de resultaten van een haartransplantatie behandeling ziet. Het duurt ook 9 tot 12 maanden voor het eindresultaat zichtbaar is.
 • Een haartransplantatie kan ook nooit een oplossing zijn voor dunner wordend haar door bijvoorbeeld diffuse haaruitval. Het haar dat na een haartransplantatie teruggroeit is vaak niet zo dik als je originele haar.
Haartransplantatie kosten lopen hoog op
 • De kosten van een haartransplantatie kunnen heel hoog oplopen. Voor een behandeling hoest je minstens 3000 euro op. Dat zorgt ervoor dat het voor sommige mensen gewoon geen optie is.
 • Hoeveel je betaalt voor een haartransplantatie is natuurlijk sterk afhankelijk van de situatie, het te behandelen gebied en de specialist die je voor deze behandeling kiest. Dat wil zeggen dat de prijs nog ver boven de 3000 euro kan oplopen. Sommige mensen kiezen er daarom voor om naar het buitenland te trekken voor een goedkope behandeling.
 • Een haartransplantatie in het buitenland is echter niet zonder risico. Vaak gaat de lagere prijs gepaard met inferieure kwaliteit. We merken dat ook de klanttevredenheid van een haartransplantatie in het buitenland veel lager is.
Haartransplantatie is tijdsintensief
 • Een laatste nadeel van een haartransplantatie is dat het enorm tijdsintensief is. Een behandeling duurt gemiddeld 8 uur! Een haartransplantatie is eigenlijk een chirurgische ingreep die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd en dus redelijk intensief is. Bovendien ervaren veel personen de periode na de behandeling ook in zekere mate als pijnlijk.
 • Na de behandeling moet je ook een hersteltijd rekenen van minstens een week. Een haartransplantatie is dus een redelijk ingrijpende behandeling. En laat tijd nu net iets heel kostbaar zijn.

Sarasin Clinic DR CYJ Hair FillerHaarfiller vrouwen: een waardig alternatief voor de haartransplantatie

Omdat een haartransplantatie voor vrouwen toch heel wat nadelen heeft, is het interessant om naar alternatieven te kijken. Een heel effectief alternatief is de haarfiller. Dat is een injectable op basis van peptide-hyaluronzuur.

Door te werken met een haarfiller zorg je ervoor dat de haarfollikels hersteld worden en de hoofdhuid gezonder wordt. Het is wetenschappelijk bewezen dat het haarverlies daardoor afneemt én er sterker en gezonder haar teruggroeit

Voordelen haarfiller vrouwen

Een behandeling met haarfiller tegen haarverlies biedt heel wat voordelen. Zoals je hierboven al las, stopt het je haaruitval. De behandeling zelf stimuleert ook de bloedcirculatie en hydratatie van de hoofdhuid. Daarnaast heeft de behandeling echter nog andere voordelen. 

Verbetert de kwaliteit van het haar
 • In tegenstelling tot een haartransplantatie verbeter je met haarfillers de kwaliteit van het bestaande haar. Waar je met een haartransplantatie wel hergroei van het haar krijgt, maar moet inboeten aan de kwaliteit van het haar, is dat bij haarfillers niet het geval.
 • Met haarfillers zal je niet alleen nieuwe haargroei verwezenlijken, je krijgt ook een volle haardos. De haren die teruggroeien zijn kwalitatief beter. Specifiek betekent dat dat zowel de haardichtheid als de haardikte verbeteren
 • Omdat haarfillers zo effectief zijn in het creëren van een gezonde haardos kiezen ook vrouwen met dunner wordend haar, een terugtrekkende haargrens en verspreide haaruitval door veroudering voor deze behandeling.
Snelle en directe resultaten
 • Vrouwen krijgen vaak na de eerste behandeling al resultaat te zien onder de vorm van een stopzetting van de haaruitval.  Als vrouwen kiezen voor het protocol van 1 sessie om de twee weken, gedurende een totaal van acht weken, zal je heel snel resultaat zien.
 • Het definitieve resultaat zie je dus na maximum acht weken. Eens het eindresultaat zichtbaar is zal je merken dat de haardikte en haardichtheid van de bestaande haren toegenomen zijn en dat er en een versnelde teruggroei van haren is.
 • Nadat je het gekozen protocol doorlopen hebt raden wij een onderhoud sessie aan per half jaar. Het resultaat van een behandeling met haarfiller is niet permanent, waardoor een herhaling van de behandeling nodig is.
Minder tijdsintensief dan een haartransplantatie
 • Waar een behandeling voor een haartransplantatie al gauw 8 uur duurt is een behandeling met haarfillers veel korter. De behandeling zelf duurt gemiddeld 15 à 30 minuten. Je bent er dus nooit een volledige dag mee kwijt.
 • Daarnaast is ook de hersteltijd van een behandeling met haarfillers miniem. Waar je bij een haartransplantatie een week hersteltijd moet rekenen kan je bij een behandeling met haarfillers onmiddellijk verder met je dagelijkse leven.
 • De enige bijwerkingen die je kan hebben van een behandeling met haarfillers zijn roodheid, zwelling, blauwe plekken, jeuk en een lichte irritatie van de hoofdhuid. Binnen de 72 uur verdwijnen deze bijwerkingen echter al.
Kosteneffectiever dan een haartransplantatie
 • Een haarfiller behandeling zal je ook veel minder voelen in jouw portemonnee. Waar je voor een haartransplantatie minstens 3000 euro betaalt, tel je voor een behandeling met haarfiller maximum 400 euro neer per behandeling.
 • Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt sterk van het te behandelen gebied en welk protocol je volgt. Aangezien dat alles afhangt van persoon tot persoon bespreek je dit met je behandelend arts voor de behandeling. Na deze bespreking kan de behandeling onmiddellijk van start gaan.
SarasinClinic_hairfiller_tekening-zone1
Kleine zone
haarbehandeloppervlakte =
1 handpalm = 1 ml
200
SarasinClinic_hairfiller_tekening-zone2
Middelgrote zone
haarbehandeloppervlakte =
2 handpalmen = 2 ml
300
SarasinClinic_hairfiller_tekening-zone3
Grote zone
haarbehandeloppervlakte =
3 handpalmen = 3 ml
400

Beperkingen behandeling met haarfiller

 • De haarfiller behandeling is goedkoper, minder tijdrovend en het vereist geen chirurgische ingreep. Toch is de behandeling niet voor iedereen weggelegd. Als je geen haarzakjes meer hebt, kan een haarfiller jou niet helpen.
 • Dan opteer je beter voor een haartransplantatie. Een haarfiller kan echter wel de slaagkansen van een haartransplantatie vergroten. Daarenboven kan het er ook voor zorgen dat de getransplanteerde haartjes dikker en steviger teruggroeien.

Doet een haarfiller behandeling pijn? 

 • Doet zo’n behandeling met haarfillers pijn? Aangezien de esthetisch arts tijdens de behandeling met een heel fijne naald meerdere injecties toedient in de te behandelen zone, zal je de behandeling zeker wel voelen.
 • Het gevoel kan je eerder omschrijven als onaangenaam en niet zozeer als pijnlijk. Omdat wij die ongemakken tot een minimum willen beperken kan de behandeling onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden voor wie dat wenst. Daarvoor gebruiken wij een verdovende gel.
 • Ook na de behandeling hoef je je geen zorgen te maken om pijn. Zoals we hierboven al vermeldden kan je tot hoogstens 72 uur na de behandeling nog last hebben van bijwerkingen. Om de grootste zwelling te voorkomen bieden wij onmiddellijk na de behandeling koeling aan voor de hoofdhuid.

Sarasin Clinic is dé expert in behandelingen met haarfiller bij vrouwen in België

 • Een belangrijk aspect voor het slagen van de behandeling is dat die wordt uitgevoerd door iemand met expertise. Haarfillers mogen enkel worden toegediend door artsen en verpleegkundigen die getraind zijn in de juiste applicatietechniek.
 • Bij Sarasin Clinic ben je er zeker van dat jouw behandelend arts een expert is in het toedienen van haarfillers. Wij werken in ons esthetisch medisch centrum enkel met haarfiller specialisten.

Kwalitatief hoogstaande haarfiller

 • Bij Sarasin Clinic werken wij uitsluitend met producten van de meest hoogstaande kwaliteit om jouw veiligheid en tevredenheid te garanderen. Als alternatief voor haartransplantatie voor vrouwen werken wij dan ook met de haarfiller van dr. Cyl. 
 • Deze haarfiller maakt gebruik van hyaluronzuur en 7 gepatenteerde peptiden om passieve haarfollikels te stimuleren en haren terug te laten groeien. Deze peptiden spelen elk een specifieke rol bij de stimulatie van haargroei en het tegengaan van haarverlies.
 • Hyaluronzuur komt van nature voor in de huid en zorgt voor de hydratatie en elasticiteit van de hele hoofdhuid. Peptiden zijn proteïnemoleculen die bestaan uit een korte keten van aminozuren. 
 • Het zijn actieve ingrediënten waarvan de werking gebaseerd is op een binding met receptorcellen om zo metabolische acties op gang te brengen. De hairfiller wordt ter hoogte van de haarfollikels geïnjecteerd om zo de kern van jouw haarprobleem aan te pakken.

De 7 peptiden en hun werking

 • Decapeptide-10 (CG- Keramin2):  staat in voor het voeden van de hoofdhuid en de haarwortel
 • Octapeptide-11 (CG-Seperin): verantwoordelijk voor het afremmen van door stress geïnduceerde celdood
 • Octapeptide-2 (Prohairin-β4): staat in voor de stimulatie van de haargroei door stamcellen in de haarfollikels te (her)activeren 
 • Decapeptide-18 (CG-WINT): verantwoordelijk voor de generatie van nieuwe haarzakjes 
 • Decapeptide-28 (CG-Rehairin): staat in voor het vertragen van het haaruitvalproces 
 • Oligopeptide-54 (CG-Nokkin): helpt bij het afremmen van haarverlies
 • Oligopeptide-71 (CG-Edrin): verantwoordelijk voor het bevorderen van de haargroei

Het is wetenschappelijk bewezen dat deze 7 peptiden bijdragen aan een betere doorbloeding van de hoofdhuid, wat resulteert in het herstellen van haarfollikels en dus de teruggroei van sterker en gezonder haar

Sarasin Clinic DR CYJ Hair Filler

Team met verregaand expertise

 • Ons team bij Sarasin Clinic bestaat uitsluitend uit specialisten. Door hun vele jaren ervaring en de honderden behandelingen die ze al achter de rug hebben zijn ze in staat om de beste resultaten voor jou neer te zetten.
 • Voor de behandeling zal de behandelend specialist jouw hoofdhuid en haar analyseren om zo een behandelplan op maat uit te tekenen. Het is niet nodig om eerst een consultatie te boeken voor het opstellen van een behandelplan. 
 • Bij positief advies kunnen wij onmiddellijk overgaan tot het inspuiten van de haarfillers zodat jij zo snel mogelijk van jouw haaruitval verlost bent.

Haartransplantatie vrouwen: boek een afspraak bij Sarasin Clinic 

Of je nu haarverlies hebt door alopecia androgenetica, alopecia areata of gezondheidsproblemen, bij Sarasin Clinic kan je terecht voor een kwalitatieve en veilige behandeling tegen haaruitval

Wij hanteren de hoogste normen inzake hygiëne om die veiligheid en kwaliteit te garanderen. Ook voor de pijn van een behandeling hoef je niet bang te zijn: wij hebben verdovende crème van chirurgische kwaliteit om jou van een plaatselijke verdoving te voorzien.

Twijfel niet langer en boek nu je afspraak voor een behandeling met haarfiller tegen haaruitval. Al na de eerste behandeling zal je een verschil zien en na vier behandelingen is er echt een significant verschil merkbaar.

Sarasin Clinic plastische chirurgie gent

Voordelen

Sarasin Clinic is dankzij haar jarenlange ervaring met diverse behandelingen uitgegroeid tot de absolute specialist op gebied van haarbehandelingen in België. Dankzij meer dan 10 jaar ervaring zijn we dus goed geplaatst om je over deze behandelingen te adviseren en deze uit te voeren.

Meer dan 10 jaar ervaring
Privépraktijk in Sint-Martens-Latem
In alle comfort & privacy
Open en transparante communicatie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart