Spring naar de inhoud

Terugbetaling van kosten ooglidcorrectie

In sommige gevallen krijgen mensen last van fysieke klachten door overhangende of verslapte oogleden. Hierdoor kan je problemen krijgen met je zicht, of last hebben van frequente hoofdpijn. In dat geval is het mogelijk om een terugbetaling van de kosten van je ooglidcorrectie aan te vragen bij je mutualiteit.

Wat kost een ooglidcorrectie?

De prijs van een ooglidcorrectie is afhankelijk van de zone die je laat behandelen en van de type verdoving die je wenst bij je ingreep. Een plaatselijke verdoving zit inbegrepen in de prijs van de ingreep, voor een algemene verdoving betaal je meer.

Consultatie
Eerste consultatie (deze kost wordt volledig in mindering gebracht van het totaalbedrag van je behandeling wanneer je die laat uitvoeren)€50
Bovenooglidcorrectie
Bovenste oogleden corrigeren€1.200
Onderooglidcorrectie
Onderste oogleden corrigeren€1.650
Volledige ooglidcorrectie
Zowel de bovenste- als onderste oogleden corrigeren€2.500
Anesthesie/verdoving
Optioneel kan je kiezen voor een algemene verdoving. In dat geval komt een kost van €300 bij het totaalbedrag voor anesthesie.€300

Wie komt in aanmerking voor de terugbetaling van een ooglidcorrectie?

In theorie komt iedereen die last heeft van fysieke klachten door zijn of haar bovenste– of onderste oogleden in aanmerking voor een terugbetaling door het ziekenfonds of de mutualiteit. Er zijn echter enkele specifieke vereisten vooraleer je in aanmerking komt voor een terugbetaling. We hebben ze hieronder voor je opgelijst:

  • De plastisch chirurg of behandelende arts moet van mening zijn dat de fysieke ongemakken die je ervaart veroorzaakt worden door je bovenste- of onderste oogleden (of beiden).
  • De verantwoordelijke bij je ziekenfonds of mutualiteit moet de professionele medische mening van de arts delen.
  • Je dient op voorhand contact op te nemen met je mutualiteit om af te stemmen of jij in aanmerking komt.
  • Je kan ook voordien een consultatie bij de plastisch chirurg inplannen om na te gaan of een ooglidcorrectie een oplossing voor jouw situatie kan zijn, en zo ja: welke correctie aangewezen is.

Terugbetaling door de Christelijke Mutualiteit (CM)

De Christelijke Mutualiteit, vaak kortweg CM genoemd, voorziet in de terugbetaling van tal van verschillende medische ingrepen of behandelingen.

Ook een ooglidcorrectie kan in aanmerking komen voor een terugbetaling, echter enkel wanneer aan de voorwaarden is voldaan die hierboven staan omschreven.

Het is daarom belangrijk dat je zowel met je behandelende arts als de CM zelf afstemt over jouw specifieke situatie.

Wil je zeker zijn of je al dan niet in aanmerking komt voor een terugbetaling, dan is een afspraak met de plastisch chirurg de snelste manier. Een eerste consultatie (€50) inboeken kan makkelijk en snel online:

Boek een eerste consultatie bij Dr. Maarten Doornaert of vind meer info op de website van de CM

Dokter Maarten Doornaert

Dr. Doornaert heeft als plastisch chirurg meer dan 10 jaar ervaring met verschillende ingrepen en behandelingen. Ook ooglidcorrecties, boven- en onder, behoren tot één van zijn specialiteiten. Hij is tevens medisch hoofd van de Sarasin Clinic in Gent In een eerste consultatie overloopt hij samen met jou welke behandeling een oplossing kan zijn voor jouw situatie.

Terugbetaling door het Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ)

Het Onafhankelijk Ziekenfonds, dat je beter kent onder de kortere naam OZ, biedt eveneens terugbetalingen van ooglidcorrecties aan. Net zoals bij de CM is het echter zo dat je ook hier een positief advies van zowel je geneesheer als een medewerker van het ziekenfonds moet krijgen om in aanmerking te komen.

Wil je zeker zijn of je al dan niet in aanmerking komt voor een terugbetaling, dan is een afspraak met de plastisch chirurg de snelste manier. Een eerste consultatie (€50) inboeken kan makkelijk en snel online:

Boek een eerste consultatie bij Dr. Maarten Doornaert of bekijk meer info op de website van het Onafhankelijk Ziekenfonds

Boek nu je consultatie (€50)

Volledig in mindering gebracht van de latere ingreep

Boek nu een consultatie bij plastisch chirurg Maarten Doornaert om te bespreken of en met welke ooglidcorrectie jij kan geholpen zijn. De eerste consultatie kost €50. Die kost wordt in mindering gebracht van het eindtotaal van je ingreep wanneer je ervoor kiest deze te laten uitvoeren.

Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie jonge vrouw voor en na
Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie vrouw voor en na
Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie vrouw voor en na de operatie