Logo Sarasin Clinic

Wat zijn de kosten van een ooglidcorrectie?

In grote lijnen is de kost van een ooglidcorrectie terug te brengen tot twee bepalende elementen, namelijk de zone die je wenst te behandelen en daarnaast ook het type verdoving dat door de arts wordt gebruikt. We gieten hieronder alles even in een handig overzicht voor je.

Wat bepaalt de kost van een ooglidcorrectie?

Bij het boeken van je ooglidcorrectie zijn er twee parameters die de prijs bepalen:

Consultatie
Eerste consultatie (deze kost wordt volledig in mindering gebracht van het totaalbedrag van je behandeling wanneer je die laat uitvoeren)€50
Bovenooglidcorrectie
Bovenste oogleden corrigeren€1.200
Onderooglidcorrectie
Onderste oogleden corrigeren€1.650
Volledige ooglidcorrectie
Zowel de bovenste- als onderste oogleden corrigeren€2.500
Anesthesie/verdoving
Optioneel kan je kiezen voor een algemene verdoving. In dat geval komt een kost van €300 bij het totaalbedrag voor anesthesie.€300

Extra kosten voor een algemene verdoving bij een ooglidcorrectie

Hoewel het merendeel van de patiënten bij een ooglidcorrectie kiest voor een ingreep onder plaatselijke verdoving, is het in sommige gevallen wenselijk om alsnog te kiezen voor een volledige sedatie. Dit noemt men in de volksmond wel eens ‘onder narcose’. Kort door de bocht houdt dit in dat je volledig in slaap of onder verdoving wordt gebracht. Hierdoor worden extra kosten in rekening gebracht voor de aanwezigheid en het werk van een anesthesist. Concreet komt hier €300 bij het totaalbedrag van je ingreep.

Voor een relatief beperkte ingreep zoals een ooglidcorrectie is dit echter vaak helemaal niet nodig. De eventuele ongemakken en pijn vallen reuze mee. Veel patiënten vinden het zelfs fijner om de ingreep onder plaatselijke verdoving te ondergaan.

Kosten terugbetaald door je ziekenfonds

Hangende of vermoeide oogleden kunnen je fysieke ongemakken bezorgen zoals zwaar vermoeide ogen, minder zicht of hoofdpijn. In dat geval kan je recht hebben op een terugbetaling van de mutualiteit of het ziekenfonds. Of je voor deze terugbetaling in aanmerking komt is afhankelijk van enerzijds de professionele medische opinie van de arts en anderzijds van de mening van je ziekenfonds of mutualiteit.

Bespreek vooraf zeker eerst de mogelijkheden met je mutualiteit, of boek een eerste consultatie (€50) in met onze plastisch chirurg, Dr. Doornaert voor een professionele opinie.

Prijzen en andere veelgestelde vragen over een ooglidcorrectie

Naast vragen over prijzen komen ook andere onderwerpen ook regelmatig bij ons terug. We namen daarvoor even Dr. Doornaert voor de lens. Hij beantwoord graag de meest gestelde vragen over bovenste- en onderste ooglidcorrecties.

Andere frequent terugkerende vragen:

Heb je zelf nog een onbeantwoorde vraag? Aarzel niet om contact op te nemen met ons medisch secretariaat of een eerste consultatie (€50) in te boeken om jouw situatie in detail te bespreken.

Ben je op zoek naar prijzen van onze andere behandelingen? Die kan je hier terugvinden.

Boek nu je consultatie (€50)

Voor een ooglidcorrectie in Gent, Antwerpen of Zottegem

Boek nu een consultatie bij onze Sarasin Clinic om een eventuele ooglidcorrectie te bespreken. De eerste consultatie kost €50. Die kost wordt in mindering gebracht van het eindtotaal van je ingreep wanneer je ervoor kiest deze te laten uitvoeren.

Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie jonge vrouw voor en na
Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie vrouw voor en na
Sarasin Clinic bovenste ooglidcorrectie vrouw voor en na de operatie

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart