Logo Sarasin Clinic

Neuscorrectie bij Sarasin Clinic in Gent

Waarom kiezen voor een neuscorrectie bij Sarasin Clinic in Gent?

Wij bieden de professionele aanpak van een ziekenhuis met de service van een privékliniek. Al onze artsen zijn gespecialiseerd en ervaren in hun vakgebied.

De neus is het meest centrale deel van het gelaat. Een vorm die niet 100% voldoet aan jouw wensen kan op termijn een storende factor zijn. Naast het esthetische aspect kan een neuscorrectie ook noodzakelijk zijn voor een goede, vrije ademhaling. Het kan zijn dat uw neus door een oude fractuur scheef is gaan groeien. Ook dit kunnen we verhelpen met een neuscorrectie.

De neus speelt een grote rol in de uitstraling van uw gezicht. Bijna niemand heeft van nature een perfecte neus. Het is belangrijk dat een professionele chirurg hiermee rekening houdt in geval van een neuscorrectie, zodat uw neus niet noodzakelijk perfect wordt. Maar wel perfect bij uw gelaat past.

Tijdens de consultatie zal de arts de mogelijkheden met u bespreken. Een overdreven naar buiten gebogen rug van de neus kan mooi recht gemaakt worden. Ter hoogte van de neustip kan een te brede of forse tip spitser gemaakt worden, en een te grote neus kan altijd verkleind worden.

Een open neuscorrectie

Hierbij maken we een sneetje aan de buitenzijde van het neustussenschot. Deze methode wordt gebruikt wanneer de neuscorrectie complexer van aard is. Een open neuscorrectie wordt uitgevoerd wanneer een esthetische correctie van de neustip vereist is of bij revisiechirurgie (correctiechirurgie na een eerdere ingreep). Ze kan ook gepaard gaan met een tussenschotcorrectie.

Deze operatie geeft een veel beter zicht op de kraakbeenstructuren van de neus. Daarvoor wordt een klein sneetje gemaakt onderaan de neus. Die vormen later zeer kleine littekentjes die niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Een open tipcorrectie veroorzaakt een iets langere zwelling van de neus en heeft een langer genezingsproces.

Uitzonderlijk wordt er kraakbeen uit de oorschelp genomen. In dat geval leggen we het verloop en de procedure voor de wond- en nazorg uitgebreid uit.

De voorbereiding op de ingreep duurt ongeveer een half uur. De ingreep zelf duurt 2 tot 3 uur. Het herstellen van de narcose duurt enkele uren.

Bij iedere operatie, ook een neusoperatie, bestaan er risico’s. In de praktijk zijn complicaties bij een neusoperatie zeldzaam. Door de controles na de operatie worden ze vroeg opgespoord.
Mogelijke complicaties zijn:

  • een onverwachte bloeding
  • 48 uur na de ingreep nog altijd 38 graden of meer koorts
  • een rode en gezwollen wondrand

Neem contact op met uw arts als u dergelijke complicaties ondervindt, ze kunnen goed behandeld worden.
Er kan ook tijdelijk reukverlies optreden. Permanent reukverlies na neuschirurgie wordt beschreven in de literatuur, maar is zeer zeldzaam.

Onmiddellijk na de operatie krijgt u medicatie om de pijn te verzachten. Indien nodig kan u deze medicatie nog enkele dagen innemen. Doorgaans volstaat paracetamol. Soms is een antibioticakuur nodig tegen infecties. Verwittig uw arts tijdig als u overgevoelig bent voor een bepaald antibioticum.

In de neus worden twee tampons geplaatst om eventueel bloedverlies op te vangen. Deze tampons blijven 48 uur zitten en worden een paar uur voor uw ontslag uit het ziekenhuis verwijderd. De tampons in de neus verplichten u om tijdelijk door de mond te ademen. Omdat dit een droge mond en keel veroorzaakt, moet u voldoende drinken.

Als de tampons verwijderd zijn, kan u de neusgaten voorzichtig schoonmaken en met wat zalf verzorgen. Omdat het slijmvlies door de operatie nog opgezwollen is, kan uw neus nog een tijdje verstopt blijven. Een zoutoplossing verhelpt dit probleem. U snuit uw neus de eerste twee weken beter niet.

Vaak wordt er na een neuscorrectie een spalk op de neus geplaatst. Die moet ongeveer zeven tot tien dagen blijven zitten. U mag niet douchen met de spalk.

Na een neuscorrectie is uw gezicht gezwollen en verkleurd. Het is normaal dat deze effecten de eerste 48 uur na de ingreep wat erger worden. Een ijsbril kan verlichting brengen. Meestal verdwijnt de verkleuring na twee weken.

Bukken, tillen en zware inspanningen die te veel druk geven op het hoofd, doet u gedurende een drietal weken beter niet. Daarnaast moet u de eerste zes weken voorzichtig zijn bij het sporten. De eerste twee maanden na de ingreep mag u zeker geen bril dragen. Daarna kan u weer brillen, na overleg met uw arts.

Na de operatie komt u nog enkele keren op raadpleging voor postoperatieve controle en worden de hechtingen verwijderd. Uw neustip kan enkele maanden tot een jaar na de ingreep gevoelloos zijn, maar dat verdwijnt vanzelf.

 

Maak hier uw afspraak!

Sarasin Clinic voor en na foto van jonge vrouw - zijaanzicht neuscorrectie
Sarasin Clinic voor en na foto's van neuscorrectie bij vrouw
Sarasin Clinic neuscorrectie jonge vrouw zijaanzicht haakneus voor en na

2 weken na operatie, neus zal nog iets ontzwellen en kleiner worden.

Sarasin Clinic neuscorrectie tip lifting, bultje verwijderd + smaller gemaakt

Foto 3 maand na operatie. Tip lifting, bultje verwijderd op de neus en smaller gemaakt.

Neuscorrectie tijdens de operatie - in de OK
Neuscorrectie artsen aan het werk

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart