Spring naar de inhoud

Urineverlies begrijpen en behandelen met REYU

Wie had gedacht dat je zo vaak rekening zou moeten houden met mogelijk urineverlies? Je (klein)kinderen die vragen of je mee komt springen op de trampoline? Een potje tennissen met vriendinnen? Of zelfs de boodschappentas op het aanrecht zetten; fit en flexibel genoeg is het probleem niet. Ongewenst urineverlies wel. Miljoenen mensen hebben er last van en het heeft een lichamelijke en psychologische impact. Daarom is het belangrijk om ongewild urineverlies te behandelen. En dat kan nu ook op een effectieve, niet-invasieve en zelfs comfortabele manier met REYU. In dit artikel geven we informatie over de verschillende soorten urineverlies, leggen we je uit wat de oorzaken zijn en hoe REYU jou kan helpen.

PRIJS

€ 350 / sessie

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

1 jaar

Urineverlies: soorten en oorzaken

Wereldwijd hebben miljoenen mensen last van ongewenst urineverlies. Erover praten wordt nog als taboe ervaren, terwijl de kans groot is dat er meerdere mensen om je heen ook last van hebben (gehad). Erover praten? Dat doen de meesten van ons liever niet. En daarom is het niet algemeen bekend dat er verschillende soorten incontinentie bestaan, met meerdere oorzaken. We nemen ze daarom kort met je door.

Stressincontinentie

Bij stressincontinentie verlies je urine op momenten dat er plotseling druk op je blaas wordt uitgeoefend. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij hoesten, niezen, lachen of fysieke inspanning. Deze vorm van urineverlies komt veel voor bij vrouwen, vooral na een bevalling of tijdens de menopauze. Een aandrang om te plassen voel je niet en daarom kan het urineverlies je overvallen.

Mogelijke oorzaken

  • Verzwakte bekkenbodemspieren door zwangerschap, bevalling of veroudering.
  • Hormonale veranderingen tijdens de menopauze. Het vermindert namelijk de spierkracht en elasticiteit van het bekkengebied.
  • Overgewicht, dat extra druk uitoefent op de bekkenbodem en blaas.
  • Langdurige druk op de blaas zoals zware lichamelijke inspanning of chronisch hoesten.

Urge-incontinentie

Als je last hebt van urge-incontinentie dan ervaar je regelmatig een plotselinge, intense aandrang om te plassen. Dit gevoel komt vaak zonder waarschuwing en kan leiden tot urineverlies voordat je het toilet bereikt. Je moet vaak naar het toilet en ook ‘s nachts kun je klachten hebben. Urineverlies door urge-incontinentie noemen we ook wel een overactieve blaas.

Mogelijke oorzaken

  • Irritatie van de blaaswand door een urineweginfectie, blaasstenen of bepaalde voeding en dranken waar cafeïne, pittige kruiden of alcohol in zit.
  • Afname van blaasspanning en kracht in de bekkenbodemspieren door ouderdom.
  • Neurologische aandoeningen zoals multiple sclerose, Parkinson of een beroerte waarbij de communicatie tussen blaas en hersenen verstoord wordt.

Gemengde incontinentie

Gemengde incontinentie betekent dat je klachten hebt die passen bij zowel stressincontinentie als urge-incontinentie. Je kunt bijvoorbeeld urine verliezen door een plotselinge aandrang én tijdens activiteiten zoals hoesten of sporten.

Mogelijke oorzaken

  • Combinatie van zwakke bekkenbodemspieren en een overactieve blaas.
  • Hormonale veranderingen tijdens de menopauze of door zwangerschap, waardoor zowel spierkracht als blaasfunctie worden beïnvloed.
  • Oorzaken die overlappen met zowel stress- als urge-incontinentie.

Overloopincontinentie

Bij overloopincontinentie is de blaas constant te vol. Hierdoor heb je steeds kleine beetjes urineverlies, ook zonder duidelijke aandrang. Ook kun je het gevoel hebben dat wanneer je naar het toilet gaat, je eigenlijk nooit helemaal bent uitgeplast.

Mogelijke oorzaken

  • Een blokkade in de urinebuis, zoals een vergrote prostaat bij mannen.
  • Zwakke blaasspieren die niet voldoende samentrekken om de blaas volledig te legen.
  • Neurologische schade door aandoeningen zoals diabetes waardoor de zenuwen die de blaas aansturen zijn aangetast.

Functionele incontinentie

Functionele incontinentie ontstaat niet door problemen met de blaas of de bekkenbodem, maar door externe factoren. Je kunt je blaas normaal controleren, maar door fysieke of mentale beperkingen is het moeilijk om bijvoorbeeld naar het toilet te lopen of om de signalen van het moeten plassen te herkennen.

Mogelijke oorzaken

  • Mobiliteitsproblemen, zoals artritis of een blessure, waardoor je het toilet niet op tijd bereikt.
  • Cognitieve problemen, zoals dementie.
  • Psychologische factoren, zoals angst of verwarring.

Urineverlies laten behandelen met REYU

Wist je dat je ongewenst urineverlies kunt laten behandelen? Naast fysiotherapie en medicatie bestaat er de effectieve en zelfs comfortabele REYU-behandeling waarmee je incontinentie kunt verhelpen. REYU is een baanbrekende methode die vrouwen helpt om urineverlies effectief te behandelen. Het richt zich op de belangrijkste oorzaak van veel vormen van incontinentie, namelijk de verzwakte bekkenbodemspieren. Door deze spieren weer sterk en functioneel te maken, krijg je meer controle over je blaas en verdwijnen je klachten.

De kracht van REYU zit in de combinatie van technologie en natuurlijke versterking van de spieren. Tijdens de behandeling worden de bekkenbodemspieren gestimuleerd door middel van milde elektrische stroompjes. Deze stroompjes activeren de spieren zonder dat je je zelf hoeft in te spannen. Het resultaat is vergelijkbaar met een intensieve bekkenbodemtraining, zonder dat je iets hoeft te doen.

De voordelen van REYU

  • De behandeling is niet-invasief en zelfs comfortabel. Er zijn geen operaties, injecties of medicatie nodig. De behandeling is volledig pijnloos en het is mogelijk zelfs een momentje van ontspanning.
  • REYU zorgt voor effectieve spierversterking. De elektrische stimulatie traint niet alleen de oppervlakkige spieren intensief, maar bereikt ook de dieper liggende spieren.
  • De behandeling biedt langdurige resultaten. Met een complete kuur biedt REYU duurzame verbeteringen, waardoor je lang kunt genieten van de resultaten.
  • REYU is een breed inzetbare behandeling. De behandeling is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden en past bij verschillende soorten incontinentie.

Voor wie is REYU geschikt?

REYU is een effectieve behandeloptie als je klachten overeenkomen met:

  • Stressincontinentie: Als je urine verliest bij hoesten, lachen, sporten of andere fysieke inspanningen.
  • Urge-incontinentie: Wanneer je plotselinge, intense aandrang voelt om te plassen en dit niet kunt tegenhouden.
  • Gemengde incontinentie: Als je last hebt van zowel stress- als urge-incontinentie.

Hoe ziet de behandelprocedure eruit?

Een REYU-behandeling bestaat meestal uit 4 tot 6 sessies, die zijn verspreid over meerdere weken. Voordat je aan deze behandelkuur kunt beginnen, is een consultatie met de gynaecoloog verplicht.

Tijdens de consultatie vraagt de gynaecoloog naar je klachten, symptomen en je medische geschiedenis. Op basis van deze informatie wordt bepaald of REYU de juiste behandelmethode voor je is. Deze consultatie wordt doorgaans vergoed door je verzekeraar. Besluit de gynaecoloog dat REYU passend is, dan wordt de eerste sessie ingepland.

Je kunt het volgende van een REYU-sessie verwachten:

  • Je wordt gevraagd om je broek uit te doen, je ondergoed mag je aanhouden.
  • Je mag op de behandeltafel plaatsnemen en er wordt vervolgens een elektrode op het bekkenbodemgebied geplaatst.
  • De sessie duurt ongeveer 30 minuten. Dit wordt doorgaans ervaren als een moment van ontspanning. Het enige dat je van de behandeling voelt zijn mogelijk lichte samentrekkingen van je bekkenbodemspieren.
  • Zodra de behandeling erop zit, kun je je weer aankleden en verder met je dag.

Resultaten

Na de eerste 2 à 3 sessies merk je de eerste effecten van je behandeling. Na een volledige kuur hebben je spieren voldoende tijd gehad om sterker te worden en kun je het volgende resultaat verwachten:

  • Minder urineverlies.
  • Meer controle over je blaas, zowel bij inspanning als in rust.
  • Sterkere bekkenbodemspieren.
  • Betere ondersteuning van je blaas.
  • Meer zelfvertrouwen tijdens dagelijkse activiteiten.
  • Langdurige resultaten.

Om deze resultaten te behouden, is het belangrijk om de bekkenbodemspieren actief te blijven trainen. Dat kan door zelf je bekkenbodemspieren te trainen met oefeningen thuis of bij je kinesist en door regelmatig een herhaalbehandeling in te plannen. Tijdens de laatste sessie geeft de specialist je specifieke adviezen om de effectiviteit van de behandeling te verlengen.

Geen urineverlies meer met REYU

Wat als je je geen zorgen meer hoeft te maken over ongewenst urineverlies? Dat je je dagelijkse dingen kan doen zonder dat je rekening hoeft te houden met mogelijke ongelukjes op de meest onhandige momenten. Klinkt heerlijk, toch? Met een REYU-behandeling help je jouw bekkenbodemspieren weer op gang en krijgt je blaas de ondersteuning die het nodig heeft. Boek vandaag nog een consultatie met de gynaecoloog en ontdek of REYU geschikt is voor jou.

Wil je meer weten over Sarasin Clinic of heb je vragen over onze andere behandelingen? Boek dan een gratis consultatie met één van onze experts. Ons team heeft meer dan 10 jaar ervaring met een breed scala aan esthetische behandelingen en we bieden geheel vrijblijvend advies over hoe we bij kunnen dragen aan het behalen van jouw wensen en doelen.

Nazorg bij Reyu

Na de behandeling kun je direct je dagelijkse activiteiten hervatten, zonder dat hersteltijd of speciale voorzorgsmaatregelen nodig zijn. We adviseren wel om zware inspanningen op de dag van de behandeling te vermijden.

De resultaten van REYU zijn duurzaam, normaal gezien heb je na je eerste reeks Reyu behandelingen één onderhoudsbehandeling nodig per jaar.

Reyu Prijs

Prijs REYU urineverlies
Reyu Urineverlies€ 350/sessie

Bron:
Li W, Hu Q, Zhang Z, Shen F, Xie Z. Effect of different electrical stimulation protocols for pelvic floor rehabilitation of postpartum women with extremely weak muscle strength: Randomized control trial. Medicine (Baltimore). 2020 Apr;99(17):e19863. doi: 10.1097/MD.0000000000019863. PMID: 32332648; PMCID: PMC7440138.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Urineverlies behandelen met Reyu: veelgestelde vragen

Waarom krijg je last van urineverlies?

Kan je plotseling incontinent worden?

Vanaf welke leeftijd begint incontinentie?

Welke vormen van incontinentie bestaan er?

Wat is het beste middel tegen incontinentie?

Wat mag je niet drinken bij incontinentie?

Heb ik onderhoudsbehandelingen nodig?

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Ben ik een geschikte kandidaat voor deze behandeling?