Spring naar de inhoud

Prijs Botox- en fillerbehandeling voor de lippen

Je kan zowel Botox als fillers inzetten voor het optimaliseren van de look van jouw lippen en mond. We lichten voor jou toe waarvoor je deze injectables precies kan inzetten in die specifieke zone, alsook wat de prijs is van dergelijke behandelingen.

PRIJS

Lipfiller:
€ 350/spuit

Botox lippen:
€ 150/spuit

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

Lipfiller: 8 tot 12 maand

Botox lippen: 3 tot 4 maand

Botoxbehandeling van de lippen

Heb jij afhangende mondhoeken, asymmetrische lippen of een gummy smile? Dan kan jij baat hebben bij een Botox behandeling voor de lippen of de zone rond je mond. We leggen je eerst graag de werking van botox uit en lichten daarna toe hoe het kan helpen tegen bovenstaande kwaaltjes.

Wat is Botox?

Botox is een afkorting is voor botuline toxine, wat een neurotoxine is die geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Zo’n neurotoxine kan de werking van ons zenuwgestel beïnvloeden.  

Botox is geen productnaam, maar wel een merknaam. Wat wil dat zeggen? Wel, Botox is een specifiek merk binnen de categorie van spierontspanners, maar de naam wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar de volledige categorie van spierontspanners.

Zo is het mogelijk dat we zeggen ‘hij heeft Botox laten injecteren’, terwijl er ook andere merken van spierontspanners op de markt zijn en ingezet worden. Voorbeelden van andere merken zijn Azzalure® en Bocouture®

Bij Sarasin Clinic gebruiken we verschillende merken, maar steeds met de allerhoogste kwaliteitsvereisten. Zo bestaat de mogelijkheid dat onze dokters voor verschillende zones in je gezicht een verschillend merk van spierontspanners aanraden. Enkel zo kunnen we je de allerbeste resultaten garanderen.

Hoe werkt Botox?

Wanneer je plastisch chirurg een spierontspanner in de huid injecteert, wat gebeurt er dan? Als je botuline toxine inbrengt, zal je de signaaloverdracht tussen de spieren en de zenuwen (gedeeltelijk) blokkeren.

Het resultaat? De spieren zullen niet meer samentrekken en dus in plaats daarvan ontspannen. Over Botox wordt heel wat gezegd. Daarom schreven wij een blog waarbij we op een wetenschappelijke manier de mythes over Botox ontkrachten of bekrachtigen.

Hoe gebeurt een botoxbehandeling?

De behandelend arts zal met een dunne naald de Botox (of andere spierontspanners) aanbrengen in de huid. Je zal in het behandelde gebied vooral de eerste prik voelen. Er zit namelijk verdovingsmiddel in de injecties, waardoor er een plaatselijke verdoving is. Zo voel je niets meer van eventuele ongemakken. 

Botox lippen: de mogelijkheden

Botox of andere spierontspanners worden nooit in de lippen gespoten om volume te creëren. Daarvoor bestaan fillers (daarover lees je later meer). Botox kan echter wel in de zone rond de lippen en mond gebruikt worden om bijvoorbeeld asymmetrie, hangende mondhoeken of een gummy smile weg te werken.

Gummy smile

Heb jij een gummy smile of tandvleeslach? We spreken van een gummy smile wanneer er heel wat tandvlees ontbloot wordt als je lacht. Veel mensen zijn daar heel erg onzeker over. Gelukkig is het met botox in 1, 2, 3 opgelost!

Door spierontspanners in te spuiten bij de bovenlip zorgen we ervoor dat de spieren ontspannen, waardoor de bovenlip niet meer zo hoog optrekt als je lacht. De spierontspanners worden in totaal op drie plaatsen bij de lippen ingespoten. 

Na ongeveer 2 à 8 dagen zal je het resultaat van de Botox bij je lippen kunnen zien: een prachtige glimlach! Een behandeling met spierontspanners geeft tijdelijke resultaten, maar je kan de behandeling zo vaak herhalen als je wil (elke 3 à 4 maand) om het resultaat te behouden.

spierontspanners Gummy Smile voor en na foto's

Hangende mondhoeken

Hangende mondhoeken kunnen twee oorzaken hebben: huidverslapping door veroudering of doordat de spier die van de mondhoek naar de kaak loopt te sterk is. Enkel in dat laatste geval kan je botox gebruiken om hangende mondhoeken aan te pakken.

Met Botox zal je de spier zwakker maken, waardoor de mondhoeken niet meer zullen hangen. Op die manier ontdoe je jezelf van een sombere look en zie je er opnieuw fris en jeugdig uit!

Sarasin Clinic mond lippen botox filler
Botox lippen prijs: hangende mondhoeken

Voordat je een botoxbehandeling voor hangende mondhoeken kan ondergaan, moet je samenzitten met de behandelend arts om te overleggen of een dergelijke behandeling de beste manier is om jouw hangende mondhoeken aan te pakken.

Hoeveel de behandeling precies kost, zal je ook bespreken met jouw esthetisch arts. Afhankelijk van het aantal benodigde of gewenste injecties kan de prijs logischerwijs variëren.

Asymmetrische lippen

Asymmetrische lippen kan je hebben door een volumeverschil in de lip zelf of door spieren bij de lippen die anders bewegen. In dat laatste geval kunnen spierontspanners soelaas bieden. 

Met Botox kan je ervoor zorgen dat de ene spier meer ontspant dan de andere, waardoor de asymmetrie in de lippen afneemt. Op die manier creëer je opnieuw een symmetrisch geheel, en dat draagt bij aan de globale symmetrische look van je gezicht.

Sarasin Clinic Lipfiller jonge vrouw voor en na
Botox asymmetrische lippen: prijs

Ook voor deze behandeling zal je met jouw behandelend arts moeten samenzitten om te bespreken of Botox de beste manier is om asymmetrische lippen aan te pakken. De prijs van de behandeling zal worden meegedeeld tijdens dit gesprek.

Fillerbehandeling van de lippen

Alvorens we opsommen wat de mogelijkheden van lip fillers zijn is het belangrijk om de werking ervan te begrijpen. Daarom lichten we kort toe uit welke stof(fen) fillers opgebouwd zijn, hoe we ze aanbrengen en hoeveel fillers je nodig hebt als je je lippen wil opvullen.

Sarasin Clinic Lipfiller naturel

Wat zijn fillers?

Fillers voor de lippen bestaan altijd uit hyaluronzuur (een lichaamseigen stof) in combinatie met een andere stof om de duurzaamheid van de filler te garanderen. Dat noemen we crosslinken

Hoe werken fillers?

Hyaluronzuur is een stof die zich van nature in ons lichaam bevindt. Door zijn unieke eigenschappen is hyaluronzuur in staat om volume toe te voegen aan onze huid. Hyaluronzuur wordt zowel gebruikt om volume te herstellen als om volume toe te voegen.

Ook lipfillers bestaan uit hyaluronzuur. Door injecties met hyaluronzuur aan te brengen in de lippen zal je volume en stevigheid creëren waar dat nodig is. Zowel jonge mensen als mensen met een rijpere leeftijd gebruiken hyaluronzuur in de lippen om allerlei redenen: volumeherstel, lipvergroting, symmetrie creëren

Hoe gebeurt een fillerbehandeling van de lippen?

Hoe brengen we de lipfillers op basis van Hyaluronzuur nu precies aan? Het opvullen van de lippen zelf gebeurt met een fijne naald (canule) om zo min mogelijk trauma te veroorzaken in de lippen. Op die manier beperken we eventuele zwellingen en blauwe plekken achteraf. 

Om de pijn tijdens de behandeling te verminderen gebruiken we een verdovende crème van chirurgische kwaliteit. Daardoor ervaar je hoogstens een ongemakkelijk gevoel wanneer de lippen ingespoten worden. 

Het opvullen van de lippen duurt niet lang (maximum 30 minuten). Dat ongemakkelijke gevoel is dus maar voor heel even. 

Sarasin Clinic Dr. Toma lipfiller
Sarasin Clinic Lipfiller behandeling

Technieken aanbrengen lipfillers 

Voor het aanbrengen van fillers in de lippen bestaan verschillende technieken. Wij gebruiken seriële puncties en lineaire threading (Russian method). Welke techniek we gebruiken en of we technieken combineren, hangt af van de gewenste vorm van jouw lippen.

Sarasin Clinic lip filler technieken

Omdat elke lip anders is en iedereen andere resultaten wil, is er geen universele manier om lipfiller te injecteren. Waar, hoe diep en welke hoeveelheid filler we aanbrengen hangt af van persoon tot persoon. Je kan ervan op aan dat onze behandelende arts je hierover terdege zal adviseren en de meest geschikte techniek voor jouw specifieke wensen zal toepassen.

Sarasin Clinic injectietechnieken filler

De plaats en diepte van de injecties bepalen ook wat er zal veranderen aan het uiterlijk van de lip. Een ervaren arts weet exact waar hij de fillers moet injecteren om een bepaald resultaat te bekomen. Daardoor is er een grote variatie in de mogelijke resultaten van fillers in de lippen.

Lippen opvullen met lipfillers: de mogelijkheden

Lipfiller om van smalle lippen naar vollere lippen te gaan

Een eerste mogelijkheid die we bespreken is meteen ook een van de populairste, namelijk een lipvergroting. Bij deze behandeling gaan we de lippen vergroten door gebruik te maken van injecties met Hyaluronzuur.

Een lipvergroting is vooral gewild bij mensen met dunne lippen, want smalle lippen geven je al snel een streng uiterlijk. Als je lippen gaat vergroten, creëer je vollere lippen die je een zachtere uitstraling geven.

Mooie, volle lippen zijn tegenwoordig heel trendy. Een voordeel van lippen opvullen met lipfiller is dat ze tijdelijk zijn. Dat wil zeggen dat als volle lippen ooit niet meer the way to go zijn, jouw lippen mee kunnen evolueren met de trend en terug in volume kunnen afnemen.

Daarnaast kan het Hyaluronzuur in je lippen ook worden opgelost met hyalase. Stel dat je naar een minder kwalitatieve kliniek ging waar het fout liep dan kan je met een injectie met hyalase het probleem zo oplossen. Ook hiervoor kan je bij Sarasin Clinic terecht. Geef ons eventueel vooraf een belletje of stuur enkele foto’s door, zodat wij onze plastisch chirurg tijdig kunnen briefen. Zo helpen we jou in no time op weg naar de look die je al altijd voor ogen had.

Symmetrie creëren

Soms gaan mensen de lippen opvullen om meer symmetrie te creëren. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat mensen met symmetrische gezichten vaak aantrekkelijker gevonden worden. Met fillers kan je de natuur een handje helpen en meer symmetrie in je gezicht creëren. 

Het is wel belangrijk dat je esthetisch arts eerst achterhaalt waarom je lippen niet symmetrisch zijn. Dat kan het gevolg zijn van een gebrek aan volume, maar er kunnen ook andere oorzaken aan de basis van de asymmetrie liggen (zoals de werking van spiertjes).

Daarom kan je voor de behandeling met je behandelend arts eerst onderzoeken waar de asymmetrie vandaan komt. Daarna kan de arts je lippen opvullen met de nodige lipfillers op de juiste plaats. Et voila, klus geklaard!

Sarasin Clinic lipfiller symmetrie

Tekenen van veroudering verminderen

Naarmate de jaren vorderen komen er allerlei lijntjes en rimpels tevoorschijn. Ook onze mond mag eraan geloven. Waar we vroeger volle lippen hadden, blijven nu nog maar dunne streepjes over. Onze mondhoeken zakken steeds verder richting onze kin en onze liprand is niet meer zo strak en mooi gedefinieerd als toen we 18 jaar oud waren.

We kunnen de klok niet terugdraaien naar de tijden waarin we vollere lippen hadden. Maar als jij je stoort aan die subtiele tekenen van je huid die veroudert, dan kan een filler behandeling je uit de nood helpen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Sarasin Clinic Lipfiller Profhilo
Oorzaken huidveroudering

Naarmate we ouder worden, verliezen onze lippen volume. Dat komt doordat we minder collageen en elastine aanmaken. Collageen zorgt voor de sterkte van onze huid, terwijl elastine ervoor zorgt dat onze huid elastisch blijft. Door een afname van collageen verslapt onze huid en door de vermindering aan elastine wordt onze huid minder elastisch

Daarenboven heb je nog de bijdrage van externe factoren, zoals UV-straling van de zon, schade door eventueel te roken en de groeven die in je gezicht komen doordat je bepaalde expressies steeds herhaalt. Voeg daar nog je genetische aanleg aan toe en je hebt het volledige verouderingsplaatje.

Fillers inzetten tegen huidveroudering

Het verloren volume van de lippen kan je terug doen herleven door fillers op basis van Hyaluronzuur in de lippen te injecteren. Daarmee ga je niet alleen de lippen opvullen; eenmaal geïnjecteerd trekt Hyaluronzuur ook het vocht dat in de lippen zit aan. Zo wordt alles opnieuw mooi met elkaar verbonden, waardoor de lippen een vollere look krijgen.

Sarasin Clinic filler botox ingevallen mondhoeken anti aging
Fillers tegen ingevallen liphoeken

Bij het ouder worden neemt niet alleen het volume van de lippen zelf af, ook de regio rondom de lippen begint stilletjes aan wat uit te zakken. Een typisch kenmerk daarvan zijn ingevallen liphoeken. Dat kan je een vrij sombere of sippe uitstraling geven.

Je lippen opvullen met lipfillers kan helpen om je opnieuw een frisse look te geven door de liphoeken met fillers omhoog te ‘heffen’. Zo zie je maar dat je lippen opvullen ook op een heel subtiele manier kan gebeuren! Soms kan een kleine aanpassing een groot verschil maken.

De liprand egaliseren

Ook de bovenlip wordt niet gespaard van rimpels. Wat we daar vaak zien zijn verticale rimpels net boven de liprand. Zeker bij rokers komen deze soort rimpels voor, omdat zij de mond vaak tuiten bij het roken. Dit is ook te wijten aan de algemene schadelijkheid van een sigaret. 

Dit soort lijntjes doen je er ouder uitzien dan je eigenlijk bent. Gelukkig kan je fillers in de lippen gebruiken om de zone boven de liprand opnieuw een egale look te geven. Het egaliseren van de liprand geeft je een meer jeugdige uitstraling.

Sarasin Clinic lipfiller anti-aging
Neus-lippenplooi

Nog een typisch verschijnsel dat samen met de leeftijd komt is het ontstaan van de fameuze neus-lippenplooi. Dat verwijst naar de plooien in het gebied tussen de zijkant van de neus en de lippen. Een dergelijke plooi geeft het gezicht soms een vermoeide uitstraling

In dit geval kan je ook fillers in de lippen gebruiken om de plooien als het ware glad te strijken. Het Hyaluronzuur geeft de huid voldoende volume, waardoor de plooien uit de huid verdwijnen. Dat leidt tot een heel natuurlijk resultaat en een jeugdige uitstraling.

Sarasin Clinic filler neuslippenplooi anti-aging
Verbetering van de cupidoboog

Een laatste ouderdomsverschijnsel dat je kan aanpakken met fillers is de cupidoboog. Fillers in de lippen worden vaak gebruikt om deze boog te creëren, omdat die geassocieerd wordt met een jong uiterlijk.

De fillers in de lippen kunnen zo geplaatst worden dat er een cupidoboog gevormd wordt door de bovenlip. Het resultaat van deze behandeling met filler oogt ook heel natuurlijk.

Nazorg bij lipfillers

Sarasin Clinic nazorg fillers infographic

Video’s over lipfillers

Resultaten lip fillers bij Sarasin Clinic

Botox lippen prijs

Prijzen spierontspanner/Botox behandelingen
Spierontspanners / Botox / Baby Botoxprijs per zone
1 zone
(bv: frons of voorhoofd of kraaiepoot)
€120
2 zones
(bv: frons + kraaienpoot)
€200
3 zones
(bv: frons + voorhoofd + kraaienpoot)
€280
BTX Jelly Roll€60/behandeling
BTX Bunny Lines€60/behandeling
BTX Neustiplift€60/behandeling
Gummy smile€60/behandeling
BTX Lip Flip€60/behandeling
BTX Kin€60/behandeling
Wenkbrauwlift€100/behandeling
Resorius BTX€100/behandeling
BTX Mondhoeken€120/behandeling
BTX kraaienpootjes€120/behandeling
BTX Migrainevanaf €120
Bruxisme (tandenknarsen)€280/behandeling
Face slimming€280/behandeling
Platysma Banding€280/behandeling
Nefertiti Halslift€350/behandeling
Lower Face BTX€400/behandeling

Filler lippen: prijs

Lippen opvullen, hoeveel kost dat nu? De prijs hangt natuurlijk af van welk resultaat je wil voor het behandelde gebied: vollere lippen, meer symmetrie, de cupidoboog definiëren of de neus-lippenplooi wegwerken.

Samen met jou zal de esthetisch arts bepalen wat de gewenste resultaten zijn en hoeveel budget je hebt voor de lipfillers. Daarna bekijkt de arts de unieke eigenschappen van jouw gezicht en bepaalt die welke dosis filler er nodig is.

Stel bijvoorbeeld dat je een beperkt budget hebt of heel subtiele resultaten wil, dan zal er een kleinere dosis filler gebruikt worden. Wil je graag heel uitgesproken resultaten? Dan zal jouw arts meer filler gebruiken.

Meestal wordt er 1 ml geïnjecteerd en evalueren we achteraf of je daarmee het gewenste resultaat hebt bereikt of niet. De prijs van lipfillers wordt bij ons per spuit van 1 ml berekend.

Prijzen filler behandelingen
Lip filler€280/spuit
Jukbeen filler€280/spuit
Kaaklijn filler€280/spuit
Kin filler€280/spuit
Neuslippenplooi - Nasolabiale plooi filler€280/spuit
Marionetlijnen Filler€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Neus filler€400/behandeling
Traangoot filler€400/behandeling
Lip hydratation€280/spuit
Rokerslijntjes€400/behandeling
Hyalase (correctie foutieve filler)€200/behandeling
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek hier een eerste consultatie

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Botox lippen prijs veelgestelde vragen

Hoe wordt de lipvergroting uitgevoerd?

Hoe werken spierontspanners of rimpelinjecties?

Hoelang houdt de werking van spierontspanners of rimpelinjecties?

Zijn spierontspanners (btx) veilig?

Welke risico’s en bijwerkingen kunnen voorkomen bij spierontspanners (btx)?

Zijn spierontspanners (btx) pijnlijk?

Wat is de nazorg na een behandeling met spierontspanners?

Follow-up en behandelingsduur van spierontspanners

Hoeveel filler is nodig voor lipvergroting?

Is er downtime met lipFillers?

Verzorging na uw lipfiller behandeling

Kunnen lippen behandeld worden met Botox?

Hoe werkt botox in de lippen?

Wat is het werkzame bestanddeel van Botox in de lippen?

Zijn face slimming behandelingen pijnlijk?

Zijn er bijwerkingen van face slimming behandelingen?

Kunnen face slimming behandelingen worden gecombineerd met andere esthetische procedures?

Kan lichaamsbeweging helpen om het gezicht slanker te maken?

Wat zijn enkele manieren om je gezicht slanker te maken?

Werken Face Slimming of gezichts afslankbehandelingen?

Is het veilig om behandelingen voor het vermageren van het gezicht te ondergaan?

Hoe lang duurt het voordat je resultaat ziet na een Face Slimming behandeling?

Zijn de resultaten van een Face Slimming behandeling blijvend?

Hoeveel sessies heb ik nodig voor het vermageren van mijn gezicht?