Spring naar de inhoud

Botox kaaklijn tegen bruxisme of te brede kaaklijn

Ben jij een echte tandenknarser? Of ben je erg onzeker over je brede kaaklijn? Dan kan jij baat hebben bij een behandeling met spierontspanners zoals Botox of Azzalure. Bij Sarasin Clinic helpen wij je graag verder!

Ben je benieuwd naar hoe spierontspanners ingezet kunnen worden in de zone van de kaaklijn tegen zowel bruxisme (tandenknarsen) als een te brede kaaklijn? Lees dan zeker verder, want wij leggen de wetenschap achter de behandeling hier voor jou uit.

PRIJS

Vanaf € 150

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

3 – 4 maanden

Botox: wat is het en hoe werkt het?

Als we de wetenschap van de werking van spierontspanners zoals Botox voor bruxisme en een te brede kaaklijn willen uitleggen, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat Botox is en hoe het werkt.

Botox of botuline toxine: een spierontspanner

Botox is een commerciële afkorting is voor botuline toxine, wat een neurotoxine is die geproduceerd wordt door de bacterie clostridium botulinum. Zo’n neurotoxine kan de werking van ons zenuwgestel beïnvloeden.  

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Botox geen productnaam, maar wel een merknaam. Wat wil dat zeggen? Wel, Botox is een specifiek merk binnen de categorie van spierontspanners, maar de naam wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar de volledige categorie van spierontspanners.

Zo is het mogelijk dat je iemand hoort zeggen: ‘hij heeft Botox laten injecteren’, terwijl er ook andere merken van spierontspanners op de markt zijn en ingezet worden. Voorbeelden van andere merken zijn Azzalure® en Bocouture®.

Botox behandeling: hoe werkt het?

Als je plastisch chirurg een spierontspanner in de huid injecteert, wat gebeurt er dan? Wanneer je botuline toxine inbrengt, zal je de signaaloverdracht tussen de spieren en de zenuwen (gedeeltelijk en gecontroleerd) blokkeren.

Het resultaat? De spieren zullen niet meer samentrekken en dus ontspannen. Over Botox wordt heel wat gezegd en geschreven. Helaas wordt er soms een loopje genomen met de waarheid, of worden resultaten in de positieve of negatieve zin overdreven. Daarom schreven wij een blog waarbij we op een wetenschappelijke manier de mythes over Botox ontkrachten of bekrachtigen.

De werking van Botox en andere spierontspanners is altijd tijdelijk. Dat wil zeggen dat Botox uitgewerkt raakt na verloop van tijd. Dat gebeurt meestal na 3 à 4 maanden. Gelukkig kan de behandeling herhaald worden zoveel als nodig is!

Hoe gebeurt een Botox behandeling?

De behandelend arts zal tijdens een Botox behandeling met een dunne naald de Botox (of andere spierontspanners) aanbrengen in de huid. Je zal in het behandelde gebied vooral de eerste prik voelen: er zit namelijk verdovingsmiddel in de injecties, waardoor er een plaatselijke verdoving plaatsvindt.

Sarasin Clinic bruxisme tandenknarsen

Botox kaaklijn tegen bruxisme en brede kaken

Je kan Botox en andere spierontspanners voor veel meer inzetten dan enkel (het voorkomen van) rimpels. Botox voor de kaaklijn zijn daar een goed voorbeeld van. Zowel behandelingen voor bruxisme als brede kaken vallen niet onder de noemer van rimpelbehandelingen.

Botox kaaklijn: maak komaf met bruxisme

Bruxisme of tandenknarsen is een erg vervelende aandoening. Het wordt gekenmerkt door een voortdurend op elkaar klemmen of over elkaar schuiven van de tanden. Vaak gebeurt het ‘s nachts, maar bij sommige mensen (vooral vrouwen) komt het ook overdag voor. 

Negatieve effecten van tandenknarsen

Dat klemmen of knarsen kan niet alleen zorgen voor een slijtage van je gebit, het kan ook leiden tot spanningshoofdpijn door de hoge spanning van de kaakspier in het gezicht die doortrekt richting het hoofd en de nek.

Voor mensen met een partner komt er nog een extra factor bij: het verstoort de slaap van je metgezel. Hoog tijd dus dat je je kaken behandelt met spierontspanners, zodat de kaakspieren in het gezicht eindelijk wat rust krijgen.

Botox to the rescue

Dat tandenknarsen kan je dus oplossen met een Botoxinjectie die de kauwspier laat ontspannen, waardoor de spanning in de spier afneemt. Laten we even in detail treden over hoe Botox tegen tandenknarsen nu precies werkt.

De injecties in de kauwspier zorgen ervoor dat de kauwspier minder actief gaat werken, waardoor de spieractiviteit afneemt en de spier uiteindelijk gaat krimpen. Al twee weken nadat je kaakspier behandeld is met Botox zal je een voelbare vermindering van spanning merken en zal je zien dat het tandenknarsen afneemt.

Voordelen van Botox tegen bruxisme

Een bijkomend voordeel van een behandeling met spierontspanners van de kaaklijn is dat je gezicht er meer symmetrisch zal uitzien, aangezien de spier aan de ene kant soms meer overontwikkeld is dan die aan de andere kant. 

Daarenboven zullen je wangen ook meer geaccentueerd worden en zal je gezicht meer de V-vorm krijgen die over het algemeen als aantrekkelijk ervaren wordt.

Botox voor smalle kaaklijn

Deze vorm van Botox wordt ook wel eens face slimming of kaaklijn-vermagering genoemd. De behandeling wordt gebruikt om een mooie, vrouwelijke V-vorm van het gezicht te verkrijgen.

Sommige mensen hebben nu eenmaal bredere kaken dan anderen. De oorzaak van de brede kaaklijn ligt bij sterk ontwikkelde kaakspieren. Bij sommige mensen is het zo dat de kaakspieren daadwerkelijk overontwikkeld zijn. 

Vooral bij patiënten met een Aziatische achtergrond is dat vaak het geval. Gelukkig kan een kaaklijn behandeling met spierontspanners al een groot verschil maken. Het zal de kaaklijn smal maken en het gezicht opnieuw een zachte, vrouwelijke uitstraling geven door de typische zichtbare V-lijn te creëren.

Voordelen face slimming

Als je een brede kaaklijn hebt komen jouw jukbeenderen waarschijnlijk minder tot hun recht. Door de kaaklijn te versmallen leg je het accent opnieuw op de jukbeenderen, waardoor de jukbeenderen veel prominenter lijken. Een behandeling van de kaaklijn zal uiteindelijk bijdragen aan een heel zachte uitstraling

Botox kaaklijn bij Sarasin Clinic

Bij Sarasin Clinic staan wij garant voor kwalitatieve resultaten die er heel natuurlijk uitzien. Die resultaten zouden we niet kunnen verkrijgen zonder onze ervaren teamleden en onze producten en apparatuur van de hoogste kwaliteit.

Sarasin Clinic Dr. Toma lipfiller

Esthetisch artsen met jarenlange ervaring

Bij Sarasin Clinic werken wij enkel samen met plastisch chirurgen die al meerdere jaren ervaring hebben. Op die manier zijn we er zeker van dat ze de beste resultaten neerzetten voor onze patiënten.

Wij werken in onze kliniek samen met dokters die een krak zijn in het aanbrengen van injectables zoals fillers en botox. Ze weten als geen ander het verouderingsproces om te keren, rekening houdend met de natuurlijke schoonheid van hun patiënten.

De focus van onze chirurgen ligt dan ook op het behalen van een natuurlijk resultaat door middel van de juiste injecties op de juiste plaats in het gelaat. Tijdens hun behandelingen staat het welzijn van hun patiënten uiteraard centraal. 

Ze hebben vele jaren ervaring, waardoor ze jouw schoonheid naar een hoger level kunnen tillen in no time. Patiënten die door onze artsen behandeld zijn gaan altijd heel tevreden naar huis met een frisse en jeugdige look.

Wil jij een behandeling bij één van onze dokters maken of wil je een beroep doen op eerlijk advies? Boek nu online jouw consultatie, zodat je een stapje dichter bent bij een stralend gelaat.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij onze plastisch chirurg om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Sarasin Clinic jawline kaaklijn injectie

Kwalitatief hoogstaande producten

Wij werken alleen met spierontspanners van A-merken. Welk merk we exact gebruiken hangt natuurlijk af van het te behandelen gebied en de gekozen behandeling. Alleen zo kunnen wij jou het beste en meest gewenste resultaat garanderen.

De arts in onze kliniek zal jou altijd een duidelijke uitleg geven over wat je van de behandeling met spierontspanners kan verwachten. Sowieso kan je onmiddellijk na de behandeling al verder met je dagelijkse bezigheden.

Wil je (opnieuw) een strakke kaaklijn? Ga voor fillers

Zijn de contouren van je kaaklijn niet meer zo goed zichtbaar doordat de huid bij je wangen verslapt is? Je kan spierontspanners niet inzetten voor een strakkere kaaklijn. Wil je de kaaklijn strakker maken? Kies dan voor kaaklijn fillers!

Fillers zijn opgebouwd uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. De filler kan volume herstellen om zo komaf te maken met volumeverlies bij de kaaklijn. Door fillers te injecteren zullen we de kaaklijn meer uitgesproken maken.

Tijdelijke fillers voor strakke kaaklijn

Wij maken steevast gebruik van niet-permanente fillers. Dat zijn fillers op basis van de lichaamseigen stof hyaluronzuur die na verloop van tijd door ons lichaam afgebroken worden. De strakke kaaklijn die je met fillers krijgt is dus helaas niet voor eeuwig. Maar de kaaklijn verstrakken met fillers kan je wel zo vaak doen als je wil.

Voordelen kaaklijn verstrakken met kaaklijn fillers

De kaaklijn verstrakken met kaaklijn fillers heeft als voordeel dat je er opnieuw heel jeugdig uitziet. Je hangende wangen en verslapte huid gaven je een vermoeid uiterlijk, maar door de injecties met filler zal je ze opnieuw strakker maken.

Filler behandeling kaaklijn

kaaklijnfiller behandeling

Boek nu je afspraak

Zit jij met onzekerheden wat jouw kaaklijn betreft? Of het nu gaat om een slappe kaaklijn, een te brede kaaklijn of tandenknarsen, in onze kliniek kan je steevast terecht voor een behandeling van de kaaklijn met injectables (fillers en botox). 

Liever een behandeling met injectables voor huidverbetering? Ook daarvoor kan je in onze kliniek terecht. Boek nu je afspraak bij Sarasin Clinic. Tot gauw? 

Video botox / fillers

Voor- en nazorg botox kaaklijn

Sarasin Clinic gummysmile nazorg

Voor & Na foto’s fillers kaaklijn

Filler & botox kaaklijn prijs

Prijzen filler behandelingen
Lipfiller€280/spuit
Jukbeenfiller€280/spuit
Kaaklijnfiller€280/spuit
Kinfiller€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Neusfiller€400/behandeling
Traangootfiller€400/behandeling
Lip hydratation€280/spuit
Hyalase (correctie foutieve filler)€160/behandeling
Prijzen spierontspanner/Botox behandelingen
Spierontspanners/Botox€120/behandeling
Face slimming€240/behandeling
Voorhoofd rimpelinjecties — 1 zone€120
Voorhoofd rimpelinjecties — 2 zones€200
Voorhoofd rimpelinjecties — 3 zones€280
Fronsrimpel rimpelinjecties — 1 zone€120
Fronsrimpel rimpelinjecties — 2 zones€200
Fronsrimpel rimpelinjecties — 3 zones€280
Bruxisme (tandenknarsen)€240/behandeling
Gummy smile€120/behandeling
Anti-rimpelinjecties kraaienpootjes€120/behandeling

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen bij botox & fillers in de kaaklijn

Hoe kies je de juiste filler?

Wie mag een filler behandeling uitvoeren?

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met Fillers?

Verzorging na de injectie

De 3 C’s van nabehandelingszorg

Hoe werken spierontspanners of rimpelinjecties?

Hoelang houdt de werking van spierontspanners of rimpelinjecties?

Zijn rimpelinjecties veilig?

Welke risico’s en bijwerkingen kunnen voorkomen bij rimpelinjecties?

Zijn rimpelinjecties pijnlijk?

Wat is de nazorg na een behandeling met spierontspanners?

Follow-up en behandelingsduur van spierontspanners