Spring naar de inhoud

Laserontharing mannen voor definitieve ontharing

Ongewenste haren verwijderen is een never ending job. Het vraagt heel wat inspanning én daarenboven is het mogelijk dat je huid na verloop van tijd geïrriteerd wordt van al dat ontharen. Een effectieve oplossing om ongewenste haren bij mannen aan te pakken is daarom een laserontharing.

PRIJS

Vanaf € 50

BEHANDELTIJD

afhankelijk van de zone

EFFECT

permanent

Mannen hebben vaak meer lichaamshaar dan vrouwen en de haargroei komt ook op andere plaatsen voor. Denk aan de rug, de buik en de borst. Ook overtollige of ongewenste haargroei tussen de wenkbrauwen en bij de schaamstreek is voor veel mannen een heikel punt.

Natuurlijk kan je komaf maken met die ongewenste haargroei door te scheren of te waxen. Helaas zijn dat tijdelijke oplossingen die je om de zoveel tijd moet herhalen. Steeds meer mannen kiezen daarom voor een definitieve ontharing.

Overweeg jij een laserontharing? Hier lees je alles over wat de problemen zijn van scheren en waxen, wat je kan verwachten van een laserontharing, hoe je je erop voorbereidt en wat de voordelen zijn van een laser ontharing voor mannen.

Sarasin Clinic baard

De nadelen van scheren, waxen, harsen en epileren

Hoewel scheren, waxen en epileren goed ingeburgerd zijn en de go-to manier zijn om komaf te maken met ongewenste haren, hebben ze ook heel wat negatieve bijwerkingen. Die nemen we er vaak gewoon bij, want we denken dat we geen andere keuze hebben.

Dat klopt natuurlijk helemaal niet. Met een laserontharing hoef je je nooit meer zorgen te maken over die vervelende neveneffecten van het scheren, waxen of epileren. Laten we kort even kijken wat de nadelen van dergelijke methodes van haarverwijdering zijn.

Huidirritatie: ingegroeide haartjes, ontstoken haarzakjes en roodheid

 • Als je ongewenste haargroei verwijdert met een scheermes of een waxstrip, brengt dat soms ongemakken met zich mee. Een vaak voorkomend probleem zijn ingegroeide haartjes. Deze ingegroeide haartjes veroorzaken een ontsteking van de huid.
 • Ze doen niet alleen pijn, ze kunnen ook jeuken en vaak schamen we ons ervoor. Als het haartje uit de huid is gehaald en de ontsteking verdwenen is, is het mogelijk dat je last hebt van hyperpigmentatie, waardoor je langere tijd last hebt van een rood plekje op je huid.
 • Het herhaaldelijk scheren en waxen van een bepaalde zone kan ook leiden tot ontstoken haarzakjes. Haartjes groeien allemaal uit een haarzakje, dat zich in de bovenste huidlaag bevindt. Zo’n ontsteking wordt ook wel folliculitis genoemd.
 • Daarnaast kan huidirritatie door scheren of waxen ook roodheid veroorzaken. Dat heb je bijvoorbeeld bij scheerbrand of razor burn. Naast roodheid kan je bij scheerbrand ook last hebben van een brandend gevoel en jeuk. Het verdwijnt na enkele uren of dagen, maar kan wel flink ongemakkelijk zijn.
 • En dan nog een neveneffect waar iedereen wel al eens mee te maken had: scheerwondjes. Die kan je krijgen als je te hard duwt op je scheermesje, als je moeilijk te bereiken zones scheert of als je gewoonweg onvoorzichtig bent.

Tijdelijk resultaat

Een van de grootste nadelen van scheren, waxen, epileren of ontharingscrème? De haren komen toch steeds terug. Daardoor moet je de behandeling telkens herhalen, wat vaak voor meer huidirritatie zorgt. Zo creëer je een soort vicieuze cirkel en kan de huid nooit tot rust komen.

Permanent ontharen: hoe werkt het?

Permanent ontharen gebeurt met behulp van een laser. Als de laserstraal in contact komt met de melanine in de haarzakjes, zorgt dit ervoor dat het haarzakje vernietigd wordt. Er zijn echter meerdere behandelingen nodig om ervoor te zorgen dat het haar uiteindelijk niet meer terug groeit.

Na elke behandeling zal het haar dunner en dunner terug groeien, waarna het uiteindelijk volledig verdwijnt. Hoeveel behandelingen je nodig hebt, hangt af van persoon tot persoon. Dit zal besproken worden in de consultatie die aan de behandeling vooraf gaat. Meestal heb je tussen de drie en zes behandelingen nodig.

Tijdens de laserontharing

 • Tijdens de behandeling voor het laser ontharen zullen we met een laser op de huid stralen. Hieronder lees je of zo’n behandeling pijn doet en hoe lang je kan verwachten dat een behandeling voor laserontharing bij mannen duurt.

Pijnervaring tijdens de laserbehandeling

 • Eerlijk is eerlijk, het gevoel tijdens een laserbehandeling is niet prettig of aangenaam. Het wordt vaak vergeleken met een elastiekje dat telkens tegen je huid schiet. Hoe meer behandelingen je ondergaan hebt, hoe minder pijn je echter zal ervaren.
 • Hoeveel pijn je ervaart, hangt af van jou persoonlijk. Sommige mensen hebben een hogere pijngrens dan anderen. Ook geldt dat bepaalde zones pijnlijker zijn dan andere. Zo is een laserontharing van de baardzone bij mannen een van de zones die als het pijnlijkst worden ervaren.

Duur van de laserontharing

 • Het is moeilijk te zeggen hoelang een laserbehandeling voor ontharing duurt. Alles hangt af van de zone die je wil behandelen. Zo moet je voor een behandeling van de huid boven de bovenlip slechts enkele minuten rekenen. Voor grotere oppervlakken zoals de rug reken je best een uur tijd of langer.

Na de behandeling voor permanente ontharing

 • Wat kan je verwachten van een behandeling van overmatige haargroei met laser? Op korte termijn zal je merken dat de haartjes in het behandelde gebied steeds dunner worden. Na de behandeling zal je huid wat rood en gezwollen staan, maar dat verdwijnt heel snel.
 • Het is wel heel belangrijk om na de behandeling minstens 48 uur uit de zon te blijven en zweten te vermijden. Geen workouts dus! Ook heel aansluitende kleding kan je beter even vermijden.
 • Op lange termijn kan je niet verwachten dat de behandelde zone volledig haarvrij zal zijn. Een realistische uitkomst is dat je 90% minder haren hebt na laser ontharen. De haartjes die wel nog terugkomen na de behandeling zijn wel veel dunner en minder sterk dan de haartjes die voor de behandeling in de zone voorkwamen.
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij onze clinic om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren.De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek online je eerste consultatie (€ 50)

Boek nu een consultatie bij Nurse Karen of één van onze artsen om te bespreken of en met welke ingreep jij kan geholpen zijn. Nadien beslis je zelf of je de ingreep laat uitvoeren. De kost van je eerste consultatie wordt in mindering gebracht van de totale kost van je ingreep, wanneer je die bij ons laat uitvoeren.

Zones voor definitieve ontharing

Waar je lichaamsbeharing hebt, is afhankelijk van je sekse. Ook binnen de sekses is er echter verschil. Zo zijn er mannen met heel weinig lichaamshaar en mannen die overal haren hebben.

Op bepaalde plaatsen kan lichaamshaar als erg storend ervaren worden. Hieronder lijsten we enkele zones op waarvoor mannen vaak voor laserontharing kiezen. Niet iedere man zal haar in die zones echter als storend ervaren: hoe wij eruit willen zien is heel persoonlijk.

Laserontharing rug en schouders mannen

 • Veel mannen storen zich aan haargroei op de rug en schouders. Het gebied van de schouders en de rug is ook moeilijk te bereiken, waardoor het moeilijk is om de haren in dit gebied zelf te verwijderen.
 • Daarom is dit een van de lichaamsdelen waarvoor mannen vaak kiezen voor definitief ontharen. De rug en schouders kunnen bij Sarasin Clinic behandeld worden zodat jij je geen meer zorgen moet maken over ongewenste haren.
Sarasin Clinic laserontharing mannen rug schouders

Laserontharing baard en nek mannen

 • Voor sommige mannen is haar in het gezicht en en de hals of nek erg vervelend. Om te vermijden dat ze gezichtshaar hebben, ontharen mannen zich soms dagelijks of om de paar dagen.
 • Dat kan zorgen voor huidirritatie in het gezicht, zoals ingegroeide haartjes en roodheid. Dergelijke bijwerkingen van haarverwijdering zijn niet alleen pijnlijk, maar ook onwenselijk omdat vele mensen zich ervoor schamen.
 • Voor de baard en nek kunnen wij ook laserontharing voor mannen toepassen. Dit gebied is wel een van de gevoeligste gebieden om te laten laseren. Het feit dat het om een relatief klein oppervlak gaat, compenseert dit. De behandeling zal minder lang duren dan bijvoorbeeld de behandeling van de rug of borst.
Sarasin Clinic laserontharing mannen baard

Laserontharing billen en schaamstreek mannen

Of je haar op jouw billen vervelend vindt of niet, is heel persoonlijk. Er zijn mannen die zich hieraan storen en daarom ontharen mannen de billen. Net als de schouders en de rug is de regio van de billen vaak moeilijk te bereiken als je zelf de haren wil verwijderen.

Daarom kiezen mannen ervoor om hun billen te laten laseren voor een permanente ontharing. Ook de schaamstreek kan je definitief ontharen door te laseren als je wil dat jouw intieme zones zo goed als haarvrij zijn.

Sarasin Clinic laserontharing schaamstreek

Laserontharing oksels mannen

Ook mannen ergeren zich soms aan hun okselhaar. Of je lichaamshaar mooi vindt of niet, is heel persoonsgebonden. Als jij je als man stoort aan haar bij de oksels, ben je zeker niet de enige. Het is een gebied waar mannen vaak laserontharing laten uitvoeren.

Sarasin Clinic laserontharing man oksel

Laserontharing borst en buik mannen

Als laatste ontharen mannen ook vaak de borst en de buik. Ook hier is het onwenselijk dat je door het scheren rode bultjes krijgt op je lichaam, zeker als je in de zomer in bloot bovenlijf wil rondlopen.

Daarom kunnen ook de borst en de buik behandeld worden met laser voor een permanente ontharing. Zo verkrijg je een mooie, gladde borstkas of buik (of beide) zonder haartjes, bultjes of andere ongemakken!

Sarasin Clinic laserontharing mannen borst

Ontharen mannen: de voordelen

De voordelen van laserontharing voor mannen zijn legio. In eerste instantie bespaart het je veel werk: je hoeft niet meer elke dag of om de paar dagen haren van je lichaam te verwijderen.

Voor veel mannen geeft het ook een boost aan hun zelfvertrouwen. Ongewenst lichaamshaar kan een grote onzekerheid zijn. Door te kiezen voor definitieve ontharing zal je effectief de haren verwijderen in de door jou gekozen gebieden.

Je hoeft je trouwens ook geen zorgen meer te maken over ongemakken zoals huidirritatie, roodheid en ingegroeide haren. Kortom: het is een gemak. Zie het als een investering die je veel tijd, moeite en onzekerheid zal besparen!

Kies voor Sarasin Clinic voor laser ontharing mannen

Ben jij overtuigd om te kiezen voor definitieve ontharing? Bij ons komen heel wat mannen langs die kiezen voor definitief ontharen. Bij Sarasin Clinic hebben we veel ervaring in dit gebied en passen wij een professionele aanpak toe tijdens onze laserbehandeling.

Boek nu je afspraak, je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn!

Voor- en nazorg laserontharing mannen

Video laserontharing

Voor & Na foto’s laserontharing

Prijzen laserontharing mannen

Prijzen laserontharing — per sessie
Oksels€50/sessie
Onderbenen€100/sessie
Benen volledig€200/sessie
Bikini volledig€100/sessie
Anale zone€50/sessie
Intieme zone man€200/sessie
Onderarmen€100/sessie
Onderarmen & handen€130/sessie
Volledige armen & handen€200/sessie
Hals (voorkant)€50/sessie
Hals (achterkant)€50/sessie
Baard€100/sessie
Bovenlip€25/sessie
Baard & hals (voorkant)€150/sessie
Rug€150/sessie
Rug & schouders€200/sessie
Schouders€100/sessie
Buik€100/sessie
Borst (man)€100/sessie
Borsten (vrouw)€40/sessie
Borst & buik€150/sessie
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen laserontharing mannen

Wanneer mag ik opnieuw scheren na een sessie?

Mag ik deodorant gebruiken na definitieve ontharing van de oksels?

Hoe lang moeten mijn haartjes zijn alvorens er een lasersessie kan uitgevoerd worden?

Moet ik scheren of waxen tussen de verschillende sessies?

Is laserontharing pijnlijk?

Wanneer kom ik best terug voor een volgende sessie laserontharing?

Waarom moeten er verschillende sessies zijn?

Mag laserontharing tijdens de zwangerschap of borstvoedingsperiode?

Hoelang mag ik na een lasreontharing niet in de zon?

Hoeveel sessies heb ik nodig om haarvrij te zijn?

Mag laserontharing tijdens de zomer?

Hoeveel kost laserontharing?

Laserontharing door verpleegkundige?

Laserontharing voor roodharigen of blonde haren?

Mag laserontharing op een tattoo?

Welke laser is de beste voor definitieve ontharing en wat is het verschil tussen laser en IPL?

Hoelang moet ik uit de zon blijven na laserontharing?