Logo Sarasin Clinic

Laserontharing

Snel en vrijwel comfortabel ontharen

Dankzij de nieuwste TRIPLE LASER laserontharing technologie worden ongewenste haartjes aangepakt. Triple laser laserontharing met 3 verschillende golflengten.

 • 755 nm ALEX wavelength: ideaal voor blekere en fijne haartjes (oppervlakkige penetratie).
 • 808 nm DIODE wavelength: standaard voor elk haartype.
 • 1065 nm YAG wavelenght: ideaal voor een gebruinde en donkere huid met donkere haartjes (diepere penetratie maar zal minder melanine absorberen).

Deze drie golflengten worden gebundeld. Vervolgens afwisselend door de laser afgegeven. Hierdoor zal elk haartype in de huid aangepakt worden. Dankzij de kracht van de laser kunnen we vrijwel pijnloos en snel ontharen. De 3 golflengten worden geabsorbeerd door de melanine in de haarwortel. Daarna wordt het omgezet naar warmte-energie. Zodra de warmte voldoende is zal de haarwortel vernietigd worden.

* Witte of grijze haren zijn enkel permanent te verwijderen door electrolyse! (electrolyse is enkel in de Clinic in Antwerpen)

Voordelen van deze nieuwe technologie:

 • 3 dubbele kracht triple laser
 • vrijwel pijnloze laserontharing
 • geschikt voor elk huidtype
 • snel & veilig en ook voor grote zones
 • gemiddeld aantal behandelingen tussen de 3 en 6

Aantal behandelingen

De haarcyclus varieert van de plaats op het lichaam. Hierdoor zal de intervaltijd ook anders zijn. De beste tijd om te laseren is wanneer het haar terug begint te groeien. Het haartje moet ongeveer 1 mm zijn. Gemiddeld zal het aantal behandelingen tussen de 3 en 6 behandelingen liggen. Sommige mensen gaan slechts 3 sessies nodig hebben. Maar andere kunnen tot 6 sessies nodig hebben. Elk lichaam reageert anders. Veel hangt ook af van de hormoonhuishouding in het lichaam. Ook het gebruik van bepaalde medicatie heeft een invloed.

Je zal nooit 100% permanent haarvrij zijn. Wel kan u rekenen op 90% haarverlies. En de haartjes die af en toe terug komen zullen vele malen lichter zijn. Bovendien zullen ze ook minder sterk zijn.

Voor en na de behandeling:

 • Niet waxen/epileren (alles waarbij je de haarwortel verwijdert) tot 4 weken voor de behandeling.
 • Minstens 6 weken voor en na de behandeling niet zonnen, dit om complicaties te voorkomen.
 • Na 6-8 weken terugkomen voor een nieuwe sessie.
 • Ideaal is wanneer het haar terug begint te groeien, om nog een sessie te doen (zo target je de goede fase).
 • Na de behandeling kan je een lichte roodheid/ minimale zwelling hebben die na enkele uren zal verdwijnen.

Weet je dit?

 • Je nooit 100% permanente haarverwijdering zal verkrijgen.
 • Sommige haarwortels “slapen” en pas enkele jaren later terug een haartje produceren.
 • Inname van Minoxidil kan permanente haarreductie verstoren.
 • We niet laseren op eczema of actieve Herpes Simplex
 • Mensen die sommige geneesnmiddelen genomen hebben tot 6 maand voor de afspraak niet kunnen behandelen.
 • We niet behandelen als je allergisch bent voor hydroquinone of andere bleeching crèmes.
 • De ideale haarlengte is 1 mm, zorg ervoor dat je zeker deze lengte hebt op het moment van jouw sessie!

Waarom scheren?

De energie van de laser richt zich op de melanine van het haartje. Vervolgens gaat het tot de haarwortel om deze te vernietigen. Wanneer het haartje boven de huid komt, gaat de energie verloren.

Prijzen per behandeling

Beide onderbenen € 100
Beide benen volledig € 200
Onderarmen € 100
Onderarmen & handen € 130
Armen & handen (volledig) € 200
Oksels € 50
Bikinilijn volledig € 100
Anale zone € 50
Borsten (vrouw) € 40
Baard & hals  (voorkant) € 150
Baard € 100
Hals (voorkant) € 50
Hals (achterkant) € 50
Rug & schouders € 200
Rug € 150
Borst & buik € 150
Buik € 100
Borst € 100
Schouders € 100

FAQ

Wacht best tot minstens 1 dag na de lasersessie om terug te scheren. De dag zelf kan de huid wat rood en gevoelig staan.

Je mag enkel scheren en nooit meer waxen. Omdat je door te waxen de haren zachter maakt en de haarfollikel doet verschrompelen, waardoor het moeilijker is voor de laserenergie om deze haarfollikel voldoende te “verbranden” zodat deze geen haar meer kan produceren.

Neen zeker niet! Gelieve minstens 1 dag te wachten. Eens de eventuele roodheid of gevoeligheid verdwenen is mag je terug deodorant gebruiken.

Wij hebben zeker 1 mm haarlengte nodig om goed de energie van de laser door te geven via het haartje naar de haarfollikel. Je haartje is eigenlijk de geleider van de energie, dus we hebben weldegelijk een haartje nodig, anders heeft het niet veel zin!

Scheren!! Alleen maar scheren.

Doordat je de haartjes scheert, worden deze iets dikker en stugger. Hierdoor hebben we meer volume om onze energie van de laser op te richten. Op die manier kunnen we veel energie doorgeven zodat de haarfollikel verbrandt. Dat is ook de reden waarom je sneller resultaat hebt bij de oksels en bikini dan vb. op je benen, waar je dikwijls iets meer sessies nodig hebt of minder snel resultaten ziet.

Regel is hoe dikker, donkerder en stugger het haar, hoe sneller je resultaat zal hebben. Dit omdat je veel energie kan doorgeven aan de haarfollikel en deze dan helemaal verbrandt wordt. Klinkt pijnlijker dan het is hoor 🙂

Pijn is natuurlijk subjectief en voor iedereen anders. Bepaalde zones zijn meer gevoelig dan andere, zoals de bikini of de baardzone bij de man.

Een kleine prikkeling moet je wel voelen omdat je dan ook weet dat het haarzakje “verbrand” is. De eerste sessies worden als meest gevoelig omschreven omdat je dan nog veel haarfollikels hebt. Hierdoor zal je dus nog veel die prikkeling voelen.

Naarmate meerdere haarfollikels uitgeschakeld zijn zal je minder pijn/prikkeling voelen.

Gemiddeld is dit tussen de 4 en 8 weken. Naarmate je naar het einde van je sessies loopt kan er meer tijd tussen gelaten worden.

De gouden regel is: “kom pas terug wanneer je haar volop aan het groeien is.” Omdat we dan in de actieve haarfase zitten, het is enkel in deze fase dat je de haarfollikels permanent kan uitschakelen. Dit wil ook zeggen dat je zelf je eigen haarcylus in de gaten houdt, zodat je tijdens een sessie heel efficiënt kan werken. Anders doe je een sessie die weinig effect zal hebben.

Omdat de haren groeien in verschillende groeifasen en we maar permanente haarfollikels kunnen uitschakelen in 1 fase. Namelijk de actieve groeifase.

Een haartje kent 3 verschillende fasen, en elk haar zit in een afzonderlijke fase. Gelukkig maar, anders zouden we bv. een periode kaal zijn, en vervolgens een periode heel veel haar hebben!

Enkel in die groeifase kunnen we permanent haren verwijderen. Alle andere fases zijn er aan voor de moeite. Omdat we niet weten welk haar in welke fase zit, moet je dus om de zoveel tijd terug komen, totdat er bijna geen haartjes meer zijn.

Omdat haargroei en haarcycli gevoelig zijn voor hormonale schommelingen is het niet aan te raden om sessies te doen in deze periode.  Zo zou het bv. kunnen zijn dat je extra sessies nodig hebt, of dat de laser niet efficient genoeg werkt. Omdat wij enkel efficient willen werken met goede resultaten raden wij laseren tijdens zwangerschap of borstvoeding sterk af.

Na uw laserontharing zou het niet verstandig zijn om onmiddellijk te gaan zwemmen of echt te zonnebaden. De huid kan wat gevoelig zijn nadien en soms wat rood zien.

Wij raden aan om toch minstens 1 week uit de zon te blijven of niet te gaan zwemmen. Uiteraard kan je zeker in de zomer laserontharing doen, maar dan vb. niet op plaatsen waarmee je bloot loopt in de zon of vlak voor een zonvakantie.

Gemiddeld moet je rekenen tussen de 3 à 8 sessies dan zal je ongeveer voor 90% haarvrij zijn. Dit wil dus zeggen dat je NOOIT 100% haarvrij zal zijn! Af en toe zal een haarfollikel die niet bereikt werd maar die vb. gedurende jaren geen haartje geproduceerd heeft, toch plots een haartje produceren.

Wij raden aan om jaarlijks eens 1 follow up sessie te doen.

Je mag zeker definitieve lasersessies doen tijdens de zomer. Hou er enkel rekening mee dat je niet letterlijk mag liggen zonnebaden enkele weken voor de lasersessie tot 1 week na de laser sessie.

De prijs voor definitieve laserontharing is bij ons opgesteld per zone. Voor oksels betaal je slechts € 50. Voor de volledige bikini € 100.

Kijk gerust naar onze prijslijst. Indien jouw zone er niet bijstaat, geef dan gerust een belletje dan kunnen wij een prijs meedelen. Wij laseren alle zones van het lichaam!

Onze laserontharing wordt deels door een verpleegkundige gedaan, of door iemand die speciale training gekregen heeft in het permanent laseren. Niet alleen de kwaliteit van je toestel is heel belangrijk maar ook de instellingen en vaardigheid van de laserspecialiste! Wij werken met een vast team van laserspecialisten, zodat je bijna altijd dezelfde persoon hebt om jouw definitieve ontharing uit te voeren.

Rode en blonde haren zijn zeer moeilijk tot niet definitief te verwijderen met de laser. Een betere oplossing voor deze type haren is definitieve elektrolyse ontharing.

Bij elektrolyse ontharing zal men haartje per haartje, door middel van een fijn naaldje “verbranden”. In tegenstelling tot de laser die enkel met laserenergie tot aan de follikel geraakt dankzij het kleurpigment van het haar. Kleurpigment bij ros of blond haar ontbreekt, dus kan de laser zijn energie niet doorgeven via het haartje, en zal men via een naaldje de energie tot aan de haarwortel brengen.

Dit is een heel tijdrovend proces en is ook pijnlijker dan definitieve laserontharing. Maar je zal wel echt permanent van je blonde of rosse haren verlost zijn! 🙂

Neen, nooit laseren op een tattoo! Je moet rekenen dat een laser blind is, en zijn energie richt op pigment / kleur. Vandaar ook het belang van getinte haren, en liefst een iets blekere huid dan de haren, zodat er voldoende contrast is. De laser weet dus niet dat het een tattoo is. Hij ziet donker pigment, en daar wil hij energie aan geven. Resultaat is een oppervlakkige brandwonde op de tattoo, alsook kleurverlies van je tatoeage.

Eerst en vooral is het belangrijk dat je een echte laser hebt, omdat laser een bundel licht / energie is en daardoor een super focus heeft. IPL is meer breedspectrum licht, waardoor het op verschillende niveaus  target en daardoor niet zoveel energie op 1 bepaalde plaats krijgt. Namelijk daar waar de haarfollikel zich bevindt, vandaar dat je met IPL ook meerdere sessies nodig hebt.

Onze laser is de beste omdat hij energie afgeeft op 3 verschillende dieptes. Deze dieptes zijn wetenschappelijk ook beschreven als zijnde het meest efficiënt voor haarverwijdering. Bv. een haartje dat lichter is van kleur of fijner van textuur zit op een andere diepte dan een donker, stug haartje.

De meest gekende is de Diode Laser, werkt op een diepte van 810 nm. Daarnaast bezit onze laser ook Alexandrite golfengte en Nyag, elk met hun specifieke laserlengte.

De behandelde zone zelf moet zeker 1 week uit de zon blijven, anders heb je kans op pigmentatiestoornissen in de huid.

Maak hier uw afspraak.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart