Spring naar de inhoud

HIFU voor- en na: foto’s en informatie

Bij Sarasin Clinic bieden we kwalitatieve HIFU-behandelingen aan. Al onze behandelingen worden uitgevoerd door medisch-esthetisch geschoolde medewerkers. Met hun expertise toveren ze jouw doffe of verweerde huid steevast om tot een jeugdige, glowy skin.

We tonen jou hier de resultaten van onze HIFU-behandelingen aan de hand van voor-en na foto’s. Verder geven we jou ook alle informatie mee over wat je moet weten voor de behandeling en wat je na de behandeling kan verwachten.

PRIJS

Vanaf € 150

BEHANDELTIJD

45 min.

EFFECT

2 tot 3 jaar

Voor-en nafoto’s HIFU-behandeling Sarasin Clinic Gent

Aangezien beelden meer dan woorden zeggen, geven we hieronder de voor-en na foto’s weer van enkele van onze patiënten. Zo zie je onmiddellijk welke resultaten wij voor jou kunnen neerzetten.

Voor-en na HIFU-behandeling face

Voor-en na HIFU-behandeling hals en kaaklijn

Voor-en na HIFU-behandeling lichaam

Zie je graag meer voor-en nafoto’s van onze HIFU-behandelingen? Dat kan, op deze pagina met voor-en nafoto’s vind je nog meer resultaten terug.

Voor de behandeling: wat is HIFU en hoe bereid je je voor op de behandeling

HIFU of high intensity focused ultrasound

HIFU staat voor High-Intensity Focused Ultrasound. De behandeling is gericht op het verstrakken en verstevigen van de huid zonder chirurgische ingreep en wordt zowel ingezet voor de huid van het gezicht als die van het lichaam.

De energie van de geluidsgolven bij een HIFU-behandeling dringt door tot diep in de huidweefsels. Dat zal ervoor zorgen dat de temperatuur in die diepe dermale laag gedurende een korte periode stijgt, waardoor celvernieuwing en collageenproductie gestimuleerd worden.

Doel HIFU-behandeling: verstrakken en verstevigen van de huid

Met een HIFU-behandeling wordt de collageenproductie van de huid gestimuleerd. De behandeling werkt dan ook goed tegen kwaaltjes zoals een huidverslapping door een ouder wordende huid, vetophoping en cellulitus, huidverslapping na een zwangerschap of gewichtsverlies… 

Met onze niet invasieve behandeling behandeling pakken we deze kwaaltjes aan en krijg je een strakkere huid. De kers op de taart? Na de behandeling heb je nauwelijks hersteltijd nodig. 

HIFU-behandelingen Sarasin Clinic: de verschillende zones

Bij Sarasin Clinic bieden we zowel HIFU-behandelingen aan voor het gezicht als voor het lichaam. Voor een optimaal resultaat van de behandeling raden wij aan om minimum een maand voor en enkele maanden na de behandeling een collageensupplement in te nemen om de aanmaak van nieuw collageen te stimuleren.

Chirurgische facelift: HIFU-zones gezicht

Behandelingen met high intensity focused ultrasound voor het gezicht zijn hét alternatief voor een chirurgische facelift. De behandeling is in staat om collageenverlies aan te pakken door de stimulatie van de aanmaak van nieuw collageen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat HIFU-behandelingen een effectieve, non-invasieve en veilige manier zijn om rimpels in het gezicht te behandelen. Vooral voor de kaaklijn, kaken en het gebied daarrond is de behandeling uitermate effectief.

Bij Sarasin Clinic in Gent voeren we volgende HIFU-behandelingen van het gezicht uit:

 • Volledig gelaat
 • Volledige nek
 • Lower face
 • Upper face
 • Zone van de wenkbrauwen
 • Zone van de mond
 • Decolleté 

Een HIFU-behandeling van die zones zorgt voor een verstrakking van de huid, waardoor je minder fijne lijntjes hebt en het gelaat er dus stevig uitziet. Op die manier krijg je een zichtbaar verbeterde huidconditie. Vandaar dat HIFU vaak gezien wordt als een niet chirurgische facelift. 

HIFU-zones lichaam

Een HIFU-behandeling van het lichaam is het non-invasieve alternatief voor een chirurgische body lift en liposuctie. Door HIFU in te zetten voor het lichaam ga je de huid verstrakken, waardoor je zelfs cellulitis kan verminderen.

Bij Sarasin Clinic in Gent kan je diverse zones van het lichaam met HIFU-behandelen. De mogelijks te behandelen gebieden zijn:

 • Buik
 • Love Handles
 • Buitenkant dijen
 • Binnen- en buitenkant dijen
 • Knieën
 • Zitvlak + bilplooi
 • Bovenarmen
hifu face

Enkele belangrijke sidenotes voor de HIFU-behandeling

HIFU-behandelingen zijn effectief en non-invasief, waardoor ze terecht heel populair zijn. Omdat wij bij Sarasin Clinic jouw veiligheid en uiteindelijk ook algemene tevredenheid heel belangrijk vinden maken we toch graag enkele sidenotes. We like to keep it real

Is de behandeling pijnlijk?

Een HIFU-behandeling wordt door de meeste patiënten niet als pijnlijk ervaren, maar kan wat oncomfortabel aanvoelen. Tijdens de behandeling zal je lichte tintelingen voelen of een lichte prikkeling gewaarworden.

Na de behandeling heeft een heel klein percentage nog last van ongemak in de vorm van tintelingen in de behandelde zones. Uit een studie bleek dat 25% van de patiënten na de behandeling pijn ervaart, maar die verdween vanzelf na maximum 4 weken

Behandeling door deskundig behandelend arts

Een HIFU-behandeling laten uitvoeren door iemand met gebrek aan expertise kan schadelijke gevolgen hebben. HIFU vereist namelijk precisie: de behandeling moet uitgevoerd worden op de juiste diepte. 

Je mag het niet te oppervlakkig doen want dan wordt het bovenste huidoppervlak beschadigd, maar je mag ook niet te diep gaan want dan vernietig je de vetlagen en dus het volume van de huid.

Sarasin Clinic zet in op kwaliteit en expertise

Het is dus heel belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een deskundig behandelend arts. Bij Sarasin Clinic wordt de HIFU-behandeling deskundig uitgevoerd door een medisch-esthetisch geschoold expert met enkele jaren ervaring. Daarenboven volgen onze experte geregeld bijscholingen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Niet alleen onze experten zijn van hoog niveau, ook onze apparatuur is van de meest hoogstaande kwaliteit. Ook hygiëne dragen wij erg hoog in het vaandel waardoor wij tegemoetkomen aan de allerhoogste normen inzake hygiëne.

Na de behandeling: nazorg en verwachtingen

Nauwelijks bijwerkingen van een HIFU-behandeling

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de bijwerkingen van een HIFU-behandelingen miniem zijn. Slechts in enkele gevallen is er sprake van nadelige bijwerkingen, en als ze voorkomen zijn ze vaak heel mild en van korte duur.

Dat bijwerkingen vaak nihil zijn, merken wij ook bij Sarasin Clinic. In het ergste geval treedt er een lichte zwelling en lichte roodheid van de behandelde huid op. We merken echter wel dat die zwelling erg snel verdwijnt. We geven na de behandeling ook tips mee voor nazorg, zodat je de behandelde zone optimaal kan verzorgen.

Na de behandeling vragen we je ook om gedurende een bepaalde periode een collageencrème aan te brengen. Die kan je natuurlijk bij ons verkrijgen na je behandeling!

Nauwelijks bijwerkingen, dat betekent ook amper hersteltijd. Doordat je zo weinig hersteltijd nodig hebt, kan je na de behandeling gewoon weer verder met je dagelijkse bezigheden!

Welk resultaat mag je verwachten?

Direct na de behandeling

Na de behandeling is de huid onmiddellijk verstrakt. Je zal dus een afname zien in losse huid en een toename in strakke huid. Uiteraard zie je onmiddellijk na de behandeling nog niet het uiteindelijke resultaat van de behandeling.

1 maand na de behandeling zal ongeveer 40% van het resultaat zichtbaar zijn. Voor de overige 60% moet je tussen de 3 à 6 maanden wachten. De behandeling zet namelijk productie van collageen in gang, waardoor na verloop van tijd rimpels minderen en de huid strakker wordt.

Na 3 tot 6 maanden

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat drie maanden na de behandeling al een significant resultaat zichtbaar is. Voor het uiteindelijke resultaat van de behandeling moet je ongeveer zes maanden wachten. 

Dat wil zeggen dat je na zes maanden het liftend effect van de behandeling optimaal kan zien. Bye bye dubbele kin, hello strakke kaaklijn! 

Verschil voor-en na is persoonsafhankelijk

Het resultaat van de behandeling hangt af van persoon tot persoon, omdat het gebaseerd is op de functionering van jouw huid en hoe snel de cellen zich herstellen. Last but not least: HIFU is heel effectief, maar het is – net als alle andere huidbehandelingen – geen wondermiddel

Als je bijvoorbeeld heel veel verslapte huid hebt nadat je gewicht verloren hebt kan je met HIFU hoogstwaarschijnlijk niet het gewenste resultaat bekomen en zal je operatief te werk moeten gaan. Om te weten of een HIFU-behandeling iets voor jou is, neem je best contact op met onze experte.

Maak een afspraak bij Sarasin Clinic voor een HIFU-behandeling

Wil jij op een natuurlijke wijze je rimpels verminderen en een verbetering van je huid zonder operatie of inspuitingen? Dan kan je met een HIFU-behandeling het beste resultaat bereiken door de natuurlijke aanmaak van collageen te stimuleren en zo de huidconditie te optimaliseren vanuit de diepere lagen van de huid.

Wil je weten of een HIFU-behandeling iets voor jou is? Neem dan gerust contact met ons op! Ben je helemaal overtuigd en wil je een afspraak maken voor een HIFU-behandeling? Dan kan je gewoon online een afspraak boeken bij Sarasin Clinic in Gent.

HIFU voor en na video’s

HIFU voor en na

Prijs HIFU-behandeling Gent

Prijzen HIFU behandelingen
HIFU face€150/sessie
HIFU full face€600/sessie
HIFU voorhoofd€150/sessie
HIFU kaaklijn€250/sessie
HIFU midface€300/sessie
HIFU kaaklijn + hals€350/sessie
HIFU Collageen skin booster€62,50
HIFU body€250/sessie
HIFU buik€500/sessie
HIFU love handles€300/sessie
HIFU buitenkant dijen€300/sessie
HIFU binnen- en buitenkant dijen€600/sessie
HIFU knieën€250/sessie
HIFU zitvlak + bilplooi€400/sessie
HIFU bovenarmen€400/sessie
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

HIFU-behandeling ervaring veelgestelde vragen

Voor wie is een HIFU-behandeling geschikt?

Vanaf wanneer is het resultaat van een HIFU-behandeling zichtbaar?

Waarom ervaren sommige mensen een beter resultaat dan anderen?

Hoe zorg je zelf voor een optimaal resultaat van je HIFU-behandeling?

Wat is de aanbevolen frequentie voor een HIFU-behandeling?

Welke bijwerkingen heeft een HIFU-behandeling?

Wat houdt de nabehandeling van een HIFU-treatment in?