Spring naar de inhoud

Wat te doen bij haaruitval? Sarasin Clinic zet de oorzaken en oplossingen op een rijtje!

Steeds meer mannen en vrouwen kampen met overmatig haarverlies. Sarasin Clinic zet de meest voorkomende oorzaken voor jou op een rijtje. Bovendien beantwoorden we in dit artikel ook enkele belangrijke vragen: wat te doen bij haaruitval? En kan je haaruitval voorkomen en haargroei stimuleren? Let maar goed op want in dit artikel geven we je alle tips en tricks voor een gezonde haardos.

Zoek naar de oorzaak en de bijpassende remedie

Haarverlies komt niet zomaar voor. Vaak liggen er één of meerdere oorzaken aan de basis van dit probleem. Wanneer je kampt met haaruitval, is het daarom belangrijk om de verschillende oorzaken te onderzoeken. Alleen zo kan je het probleem op de juiste manier aanpakken en je haargroei opnieuw bevorderen.

Uiteraard voer je dat onderzoek niet zelf uit, jij bent namelijk geen arts. Om de exacte oorzaak van jouw haaruitval te achterhalen, breng je daarom best een bezoekje aan je huisarts. 

Ken je de oorzaak van je haarverlies? Dan weet je bijna onmiddellijk of je te maken hebt met een tijdelijk of blijvend probleem. Is je haarverlies van tijdelijke aard? Dan kunnen enkele natuurlijke remedies al heel wat wonderen verrichten om je haargroei te stimuleren. Sarasin Clinic geeft je wat trucjes om in no time weer te kunnen genieten van een gezonde haargroei.

Eerst overlopen we de verschillende mogelijke oorzaken van haarverlies. Ben je heel benieuwd naar de tips van Sarasin Clinic? Scroll dan zeker verder om ze te ontdekken!

Sarasin Clinic haaruitval banner

#1 Stress

 • Stress heeft allesbehalve een positieve invloed op je haargroei. Stress gaat namelijk gepaard met adrenaline. Door een verhoogd adrenalinegehalte in het bloed, zullen de talgklieren op hun beurt ook meer melkzuur produceren. Een hoge melkzuurconcentratie beschadigt de haarwortels en zorgt bijgevolg voor haarverlies. 
 • Daarom is het belangrijk dat de adrenaline snel afgebroken wordt. Doordat de adrenalineafbraak in de hoofdhuid veel trager verloopt dan in de rest van het lichaam, is een snelle afbraak van adrenaline echter onmogelijk. Bijgevolg worden de haarwortels beschadigd.

Haaruitval door stress: wat te doen?

 • Komt jouw haaruitval door stress? Dan is de beste oplossing om haarverlies door stress tegen te gaan natuurlijk stress voorkomen. Helaas is dat heel wat makkelijker gezegd dan gedaan
 • Hoewel ademhalingsoefeningen, yoga en meditatie jouw stressniveau kunnen inperken, zijn het geen wondermiddelen voor wie met chronische stress kampt. Ook met een verzorgende shampoo zal je het probleem vaak niet van de baan ruimen.
 • Als je haaruitval hebt door chronische stress, wil je gewoon dat je haaruitval stopt, zonder dat het je extra moeite kost of meer stress geeft. Dankzij de natuurlijke en doeltreffende remedies van Sarasin Clinic kan je weer genieten van een prachtige, volle haardos zonder dat je daar extreem veel moeite voor moet doen. Boek nu jouw afspraak voor een behandeling met PRP of hair fillers.

#2 Voeding

 • Naast stress is ook voeding één van de belangrijkste oorzaken van haaruitval. Niet alleen voldoende hydrateren is belangrijk, maar ook een gezond voedingspatroon is van belang. Zwaar diëten lijkt misschien goed voor je gezondheid, maar het doet afbreuk aan de gezondheid van je hoofdhuid. 
 • Ijzer, verschillende vitamines en mineralen zijn essentieel voor een gezonde haardos. Wil je haarverlies voorkomen? Kies dan voor een gezond dieet met vette vis, voldoende groenten en fruit en de nodige eiwitten en proteïnen. Is dat niet voldoende? Vertrouw dan op de remedies van Sarasin Clinic en maak nu een afspraak om terug te kunnen genieten van een gezonde haargroei.

#3 Medicatie

 • Last van plotse haaruitval? Dan kan dat te wijten zijn aan bepaalde medicijnen. Zo staat anticonceptie erom bekend heel wat haarverlies te veroorzaken, door de hoge concentratie hormonen die het bevat. Ook mannelijke kaalheid kan een gevolg zijn van bepaalde medicatie. Denk maar aan medicijnen voor de bloeddruk. 
 • Wil je haaruitval graag een stapje voor zijn? Lees voor gebruik van het medicijn altijd de bijsluiter. Let wel op: niet alle neveneffecten komen bij iedereen en op hetzelfde niveau voor. Als je twijfelt, ga je best in gesprek met je huisarts. Zij zoeken graag mee naar een gepaste oplossing.

#4 Strakke kapsels

 • De grootste boosdoener bij veel vrouwen? Strakke paardenstaarten. Ze beschadigen je haar en de gevolgen zijn vaak onomkeerbaar. Behandel je haar dus met essentiële oliën en versterkende shampoo. Het versterkt je haarwortels en zorgt ervoor dat je haaruitval vermindert. 
 • Wil je toch graag eens een strak kapsel? Vermijd dan plastic borstels. Ze maken je haar statisch en beschadigen het sneller dan een metalen exemplaar.
 • Heb je jezelf verlost van te strakke kapsels, maar heb je je volle haardos nog niet terug? Dan kan Sarasin Clinic jou helpen. Onze efficiënte behandelingen met hair fillers of PRP zijn erg doeltreffend in het terugbrengen van een mooie haardos.

#5 Hormonale haaruitval

 • Zowel mannen als vrouwen kampen met haaruitval. Het is dus meer dan een terugtrekkende haarlijn. Hormonale veranderingen kunnen haaruitval veroorzaken. Heb je last van mannelijke kaalheid? Dan kan dit aan je testosterongehalte liggen. 
 • Testosteron transformeert zich en valt de haarfollikels aan, waardoor er haaruitval optreedt. Ben je als net bevallen of zit je in de menopauze? Dan ligt de oorzaak van je haarverlies misschien wel daar.
 • Haaruitval bij vrouwen komt minder voor, maar is vaak een groter probleem dan bij mannen. Helaas is haarverlies tegengaan in dit geval niet zo makkelijk. Er bestaan wel bepaalde medicijnen die de haargroei bevorderen, maar het zijn natuurlijk geen wondermiddeltjes. Gelukkig kan Sarasin Clinic je bijstaan in het terugkrijgen van je haar. Boek nu je afspraak voor onze natuurlijke remedies: PRP en hair fillers!

#6 Haaruitval door chemotherapie

 • Ook chemotherapie kan haaruitval veroorzaken. De gezonde cellen worden aangetast, waardoor de hoofdhuid gevoeliger en droger wordt. Het haar wordt eerst dunner en valt twee of drie weken na de eerste behandeling uit. Gelukkig hangt dit af van het type chemo en is dit dus niet altijd het geval.
 • Haaruitval tegengaan is in dit geval geen optie. Wat wel kan, is een tijdelijke pruik van bijvoorbeeld acties zoals Think Pink. Hierbij bieden vooral vrouwen hun lange lokken aan om er pruiken van te maken. Zo hoef je nooit zonder je schitterende lokken door het leven te gaan. 
 • Bovendien is haaruitval bij een chemokuur iets tijdelijk. Wanneer je de ziekte overwint en de chemokuur kan stoppen, kunnen de haarzakjes weer herstellen. Je krijgt dus nieuwe haren, al kunnen die er wel verschillend uitzien dan voor de chemokuur.

#7 Alopecia androgenetica of erfelijke haaruitval

 • Alopecia androgenetica is een vorm van erfelijke kaalheid. Bij de mannelijke vorm wordt je gezond haar aangevallen door testosteron. Dit breekt de haarfollikels af, wat vaak gepaard gaat met alopecia areata of pleksgewijze haaruitval. Hierbij zullen er plots kale plekken ontstaan op de hoofdhuid. 
 • Ook vrouwen kunnen last hebben van erfelijke haaruitval. Het grote verschil met mannen? Vrouwen met een genetische aanleg kampen voornamelijk met dunner wordend haar, terwijl het bij mannen leidt tot volledige kaalheid. Wanneer vrouwen hier last van hebben moet er wel op zoek gegaan worden naar eventuele hormonale stoornissen.

Sarasin Clinic biedt de oplossing voor blijvend haarverlies

Hair fillers voor man en vrouw

Heb je last van blijvend haarverlies? Dan biedt Sarasin Clinic een oplossing met hair fillers. Dit is een techniek om het haarverlies te remmen en de haargroei te stimuleren. Bovendien zorgt het voor een goede bloedcirculatie en verstevigt en verdikt het jouw haar. 

Hair fillers zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen. De actieve ingrediënten zorgen voor een nieuwe haargroei. De enige vereiste? Bij hair fillers is het belangrijk dat je nog over je eigen haarzakjes beschikt

 Meer weten? Surf naar Sarasin Clinic of maak een afspraak.

Een natuurlijke groei door Platelet Rich Plasma

Heb je last van haaruitval, maar heeft de werking van hair fillers je niet overtuigd? Dan kan je kiezen voor een PRP-behandeling of Platelet Rich Plasma. Deze behandeling start met een bloedafname, waarna je bloed door een centrifuge gehaald wordt. Op die manier kunnen de bloedplaatjes afgescheiden worden 

Het grote voordeel van deze behandeling? Er wordt enkel gewerkt met eigen lichaamsstoffen, waardoor je dus zeker bent van een 100% natuurlijke behandeling. Meer weten? Surf dan naar Sarasin Clinic of maak een afspraak online

Video’s haaruitval wat te doen – haar filler

Prijzen haaruitval wat te doen: haarfiller & PRP

Prijzen hair filler behandelingen
Hair filler kleine zone (1ml)€200/behandeling
Hair filler middelgrote zone (2ml)€300/behandeling
Hair filler grote zone (3ml)€400/behandeling
Sarasin Clinic hair filler zones_tekening
Prijzen PRP behandelingen
PRP 1ste sessie€350/sessie
PRP 2de sessie€350/sessie
PRP laatste sessie (bij 3 sessies in totaal)€250/sessie
PRP voor de lippen€350/sessie
PRP huidverbetering€350/sessie
PRP tegen haaruitval€350/sessie
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over haaruitval wat te doen (haarfiller & prp)

Is een PRP-behandeling pijnlijk?

Hoeveel kost een PRP-behandeling?

Hoe vaak moet ik een PRP-behandeling herhalen?

Hoelang duurt de nazorg van een PRP-behandeling?

Is een PRP-behandeling gevaarlijk?

Wat mag ik verwachten van een hair filler behandeling?

PRP of hair filler tegen haaruitval?

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hair filler?

Wat is het resultaat van een hair filler?

Hoe verloopt een hair filler protocol?

Aanvullende verzorging bij hair Fillers