Spring naar de inhoud

Haaruitval bij vrouwen: symptomen & behandelingen

Op zoek naar de meest efficiënte maar tegelijkertijd onschadelijke methodes om haaruitval tegen te gaan? Dan ben je bij Sarasin Clinic aan het juiste adres. Wij bieden de beste behandelingen tegen hair loss: hair fillers en PRP-injecties.

Wil je jouw haaruitval stoppen? Boek nu een afspraak bij Sarasin Clinic, onze experts doen de rest.

Haaruitval bij vrouwen is echt een hot topic. Onlangs werd er nog een artikel over haaruitval bij vrouwen gepubliceerd NINA.

Wanneer is er sprake van overmatige haaruitval?

Omwille van het natuurlijke groeiproces van onze haren is het normaal dat je als vrouw wat haaruitval hebt. Haren groeien namelijk volgens een welbepaald patroon. Tijdens de eerste fase van de haargroeicyclus groeien de haren sneller dan gemiddeld, waarna de groei terug afremt. De laatste fase van de cyclus is de afbraakfase, waarbij de haren uitvallen. Hierna herbegint de cyclus opnieuw met de groeifase. 

Wat haren verliezen tijdens de afbraakfase van de groeicyclus is dus volkomen normaal: heb je gezonde haargroei, dan wordt het verlies achteraf gecompenseerd door het nieuwe haar dat tijdens de groeifase ontstaat. 

Verlies je meer dan 100 haren per dag? Dan heb je waarschijnlijk te maken met overmatige haaruitval. Vaak is dit erfelijk bepaald of is een teveel aan mannelijke hormonen de oorzaak. 

Andere mogelijke oorzaken van dun haar zijn bijwerkingen van bepaalde geneesmiddelen, menopauze, sommige ziektes en overmatige stress. Ook tijdens zwangerschap kan er door hormonale veranderingen sprake zijn van abnormaal haarverlies.

Wat zijn de symptomen van haaruitval?

Haaruitval ziet er niet bij iedereen hetzelfde uit. Welke symptomen je hebt, verschilt van persoon tot persoon én van de oorzaak van jouw overmatig haarverlies. Zo merken sommigen diffuse kaalheid of diffuse haaruitval als symptoom van dunner wordend haar, terwijl anderen kale plekken of zelfs totale kaalheid ervaren.

Voornaamste oorzaken van haaruitval bij vrouwen

Er bestaan verschillende oorzaken van overmatig haarverlies. Bij het behandelen van haaruitval is het erg belangrijk om te weten wat de oorzaak ervan is. Op basis van de oorzaak van jouw haarverlies, kunnen we namelijk bepalen wat de meest geschikte behandeling voor jou is. Bovendien weet je dan ook waar je mee moet oppassen om de situatie niet te verergeren. 

We overlopen hieronder even de meest voorkomende oorzaken die aan de grondslag van abnormale haaruitval kunnen liggen. Het is niet de bedoeling dat je op basis van dit artikel zelf een diagnose stelt. Laat jouw huisarts vaststellen wat de oorzaak van jouw haarverlies is.

haarverlies vrouwen

Erfelijke haaruitval (alopecia androgenetica)

 • Alopecia androgenetica is de wetenschappelijke benaming voor erfelijke haaruitval. Hoewel deze aandoening meestal mannen treft, kan deze soort haaruitval bij vrouwen ook voorkomen, zij het in de vorm van diffuse kaalheid.
 • Om alopecia androgenetica te kunnen diagnosticeren, is een arts raadplegen noodzakelijk. Tijdens de vaststelling van de diagnose wordt er gekeken naar erfelijke indicatoren, maar ook eventuele onderliggende gezondheidsproblemen worden onder de loep genomen. 
 • Alopecia androgenetica is leeftijdsgebonden en wordt sterk beïnvloed door het mannelijk hormoon testosteron. Bij vrouwen moet er daardoor eerst uitgesloten worden dat er geen andere hormonale stoornissen zijn zoals bijvoorbeeld de menopauze.

Gezondheidsproblemen

 • Een ongezonde levensstijl heeft impact op het volledige lichaam, en dus ook op de gezondheid van je haar. Zo kan het bijvoorbeeld dat je na een stressvolle periode last hebt van haarverlies.
 • Hoe dat kan? Als je veel stress hebt, maak je veel cortisol aan, wat op zijn beurt zorgt voor een overmatige melkzuurproductie. Te veel melkzuur kan erg schadelijk voor de hoofdhuid en de haren. Het gevolg? Haarverlies.
 • Ook een te laag gewicht of minder gezonde darmen kunnen de reden zijn van ongewenste haaruitval. Bij abnormaal haarverlies ga je dus best naar een arts of specialist die kan onderzoeken of er onderliggende aandoeningen zijn. 

Hormonale veranderingen

 • Hormonale schommelingen zijn een andere veelvoorkomende oorzaak van ongewenste haaruitval. Veel vrouwen die last hebben van dunner wordend haar of overmatig haarverlies kampen met een wisselende hormoonbalans
 • Er zijn verschillende oorzaken voor zo’n storing in je hormoonbalans zoals bijvoorbeeld de menopauze, anticonceptiemiddelen, endometriose of een bevalling
 • Om een onevenwichtige hormonenspiegel vast te stellen, is meestal een bloedonderzoek nodig. Met een bloedtest zal de arts kunnen zien of de oorzaak van haaruitval bij vrouwen aan een storing van je hormonen ligt. 

Overmatige blootstelling aan hitte

 • Bijna iedere vrouw gebruikt wel eens een stijltang of een krultang. Zolang dit sporadisch is en met de juiste voorzorgen gebeurt, kan zoiets natuurlijk geen kwaad. Overmatige blootstelling aan hitte kan echter tot ongewenst haarverlies leiden. 
 • Door de hoge temperaturen wordt het haar namelijk beschadigd. Hierdoor krijg je te maken met brooshaar, overmatige haaruitval en een dunner wordende haardos. 
 • De haarexperts van Sarasin Clinic raden aan om niet meer dan drie keer per week je haar te stijlen, te krullen of te föhnen. Bovendien kan een goed doordachte verzorgingsroutine ook helpen om dunner wordend haar te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan een heat protector voor het haar of een herstellend balsem. Hoewel die niet altijd even efficiënt blijken te zijn.

Wil je je beschadigde haren herstellen en opnieuw gezond maken? Probeer de haarfillers van Sarasin Clinic eens uit! Maak nu jouw afspraak en geniet van gezond, dikker en glanzend haar.

Alopecia areata bij vrouwen

 • Wanneer het haarverlies heel snel fel wordt en niet echt geleidelijk verloopt, is er mogelijks sprake van alopecia areata. Dat is een aandoening waarbij het immuunsysteem de eigen haarzakjes aanvalt. Hierdoor ontstaat overmatige haaruitval met kale plekken als gevolg. 
 • Gelukkig kan de haargroei opnieuw gestimuleerd worden met de juiste behandeling omdat de haarzakjes niet permanent beschadigd worden. Jammer genoeg bestaat er echter nog geen behandeling voor de onderliggende aandoening, waardoor men enkel de symptomen kan behandelen. 
 • Heb je last van kale plekken door alopecia areata, dan kan je best voor behandelingen kiezen die je natuurlijke haargroei bevorderen zodat de haaruitval gecompenseerd wordt door de groei van nieuwe haartjes. 
 • Is de behandeling juist gekozen en zijn de symptomen van alopecia areata nog vrij mild, dan kan het goed zijn dat de kale plekken na de behandeling niet meer zullen terugkeren!

Haarfillers en PRP zijn een natuurlijke methode waarmee je de haargroei kan stimuleren. Boek je afspraak voor een behandeling of lees verder om te ontdekken wat deze behandelingen inhouden.

Haaruitval op een natuurlijke manier behandelen? Dat kan!

Heb je net zoals vele vrouwen last van hardnekkige haaruitval en zoek je de beste esthetische of verzorgende behandeling? Bij Sarasin Clinic kan je terecht voor de meest efficiënte behandelingen tegen haaruitval: hair fillers en PRP. De werking van beide behandelingen is zelfs wetenschappelijk bewezen!

Haarverlies? Hair fillers to the rescue!

 • Door middel van hair fillers kan je overmatig haarverlies tegengaan op een heel snelle en effectieve manier. De juiste hair fillers bevatten namelijk haargroeistimulerende ingrediënten en vitamines die een gezonde haargroei en nieuwe haargroei bevorderen.
 • Hair fillers zijn een mogelijk alternatief voor een haartransplantatie. Er is maar één voorwaarde voor een geslaagde behandeling met hair fillers: je moet nog in het bezit zijn van jouw eigen haarzakjes
 • Heb je nog en beetje haartjes? Dan is er nog hoop! Zelfs al zijn de haartjes heel dun en doorzichtig, met haarfillers kunnen ze alsnog uitgroeien tot volwaardige, dikke en gezonde haartjes. 
 • In de meeste gevallen worden er met hair fillers uitstekende resultaten geboekt die al na de allereerste behandeling zichtbaar zijn. Ook na een haartransplantatie die niet voldoende effect op de haargroei heeft gehad, kan een hair fillerbehandeling wonderen verrichten.

Deze video legt je volledig uit waarom hair fillers zo doeltreffend zijn:

Denk je na het zien van deze video ‘yes please’? Maak een online afspraak zodat wij jouw haargroei een echte boost kunnen geven!

Hair fillers: how does it work?

Tijdens de behandeling injecteert de behandelende arts de haarfillers in de hoofdhuid. Bij Sarasin Clinic werken we met de haarfillers van DR.CYJ. Deze haarfillers zijn bijzonder effectief door de unieke combinatie van hyaluronzuur (een lichaamseigen stof) met zeven gepatenteerde peptiden:

 • Decapeptide-10 (CG- Keramin2): staat in voor het voeden van de hoofdhuid en de haarwortel
 • Octapeptide-11 (CG-Seperin): verantwoordelijk voor het afremmen van door stress geïnduceerde celdood
 • Octapeptide-2 (Prohairin-β4): staat in voor de stimulatie van de haargroei door stamcellen in de haarfollikels te (her)activeren 
 • Decapeptide-18 (CG-WINT): verantwoordelijk voor de generatie van nieuwe haarzakjes 
 • Decapeptide-28 (CG-Rehairin): staat in voor het vertragen van het haaruitvalproces 
 • Oligopeptide-54 (CG-Nokkin): helpt bij het afremmen van haarverlies
 • Oligopeptide-71 (CG-Edrin): verantwoordelijk voor het bevorderen van de haargroei
Dr Cyj haarfiller

Het is wetenschappelijk bewezen dat deze zeven peptiden bijdragen aan een betere doorbloeding van de hoofdhuid. Het resultaat? Een natuurlijk herstel van je haarfollikels en de teruggroei van sterk en gezond.

Boek nu jouw afspraak voor haarfillers bij Sarasin Clinic en zeg vaarwel tegen haarverlies en hallo tegen een prachtige, volle haardos!

Hoeveel hair filler behandelingen heb ik nodig?

 • Gemiddeld heb je zo’n vier sessies nodig om optimale resultaten te bekomen. Tijdens de eerste consultatie stellen we samen een behandelplan op maat op, waarna we meteen van start kunnen gaan met de behandeling. Zo heb je een duidelijk zicht op de duur en prijs van de totale behandeling. 

No pain, no gain: is het injecteren van hair fillers pijnlijk?

 • Laten we je meteen geruststellen: injecties met hair fillers doen geen pijn. Ze voelen hoogstens wat ongemakkelijk aan. Om dat ongemak te verlichten kan de arts of verpleegkundige een zachte, drukkende hoofdhuidmassage uitvoeren op de geïnjecteerde plekken.

PRP-behandeling: de meest natuurlijke optie

 • Platelet Rich Plasma, oftewel PRP, is plasma die rijk is aan bloedplaatjes. Deze plasma wordt verkregen door een bloedafname waarbij het bloed gecentrifugeerd wordt om de bloedplaatjes er te kunnen uithalen. Deze bloedplaatjes worden vervolgens in de hoofdhuid geïnjecteerd. 
 • Hoe werkt PRP? Het injecteren van PRP stimuleert de aanmaak van stamcellen waardoor je lichaam zelf een soort natuurlijk genezingsproces in gang zet. Hierdoor verbetert de kwaliteit van zowel je haren als je hoofdhuid. Omdat er enkel je lichaamseigen stoffen geïnjecteerd worden, blijft de volledige behandeling 100% natuurlijk. 
 • Ook na een haartransplantatie die niet voldoende effect heeft opgeleverd, kan een PRP-behandeling toch dat tikkeltje meer haargroei opleveren om tot het best mogelijke resultaat te komen. 
 • Overmatig haarverlies op een natuurlijke manier bestrijden? Boek nu jouw afspraak voor PRP-behandeling bij Sarasin Clinic!

Droom je van voller en mooier haar?

 • Tijd om je droom werkelijkheid te laten worden! Heb je last hebt van haaruitval, kaalheid of dunner wordend haar? Kom bij ons langs en we nemen jouw case samen onder de loep om zo te kijken welke oplossing het meest geschikt is voor jou
 • Wij bieden de meest effectieve en onschadelijke behandelingen voor het tegengaan van overmatig haarverlies en haarverdunning. Daarenboven kan je bij ons ook rekenen op een top service door een team van experten.
 • Ook voor andere esthetische ingrepen zoals onder meer laserontharing, profhilo of een neuscorrectie met fillers kan je bij ons terecht. Bij Sarasin Clinic voeren we behandelingen uit die in lijn liggen met je natuurlijke schoonheid. Bij elke esthetische behandeling leggen we de focus op een natuurlijk resultaat waarbij jouw eigen unieke schoonheid geaccentueerd wordt.

Voor en na foto’s haaruitval vrouwen behandeling

Video’s haaruitval vrouwen behandeling

Prijzen haaruitval vrouwen behandelen met haarfiller & prp

Prijzen hair filler behandelingen
Hair filler kleine zone (1ml)€200/behandeling
Hair filler middelgrote zone (2ml)€300/behandeling
Hair filler grote zone (3ml)€400/behandeling
Sarasin Clinic hair filler zones_tekening
Prijzen PRP behandelingen
PRP 1ste sessie€350/sessie
PRP 2de sessie€350/sessie
PRP laatste sessie (bij 3 sessies in totaal)€250/sessie
PRP voor de lippen€350/sessie
PRP huidverbetering€350/sessie
PRP tegen haaruitval€350/sessie
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over haaruitval vrouwen behandeling: haarfiller en prp

Is een PRP-behandeling pijnlijk?

Hoeveel kost een PRP-behandeling?

Hoe vaak moet ik een PRP-behandeling herhalen?

Hoelang duurt de nazorg van een PRP-behandeling?

Is een PRP-behandeling gevaarlijk?

Wat mag ik verwachten van een hair filler behandeling?

PRP of hair filler tegen haaruitval?

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hair filler?

Wat is het resultaat van een hair filler?

Hoe verloopt een hair filler protocol?

Aanvullende verzorging bij hair Fillers