Spring naar de inhoud

Haaruitval voorkomen met haarfillers

Op vlak van gezondheid geldt: ‘beter voorkomen dan genezen’. Voor je haren is dat niet anders. Als je wil dat het gezond blijft en je haaruitval wil voorkomen, kan je er maar beter goed goed voor zorgen! 

De beste manier om je haar gezond te houden? Haarfillers natuurlijk! Het is wetenschappelijk bewezen dat hair fillers bijzonder effectief zijn in het stimuleren van haargroei en het gezond houden van de hoofdhuid.

PRIJS

Vanaf € 200

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

6 maanden

Het verouderingsproces van haar

Naarmate we ouder worden neemt de gezondheid van ons haar steeds meer af. Waar je haar vroeger misschien je beste feature was, schiet er nu nog maar een bos stugge en drogen haren over. Zowel mannen als vrouwen worden hiermee geconfronteerd.

Doorheen de jaren worden onze haren droger door een afname in de olieproductie van de huid. Daarenboven worden de haren steeds fijner en slapper. Veel mensen kleuren ook hun haren, wat dit proces alleen maar intensiveert.

Sarasin Clinic haaruitval man
Sarasin Clinic haaruitval vrouw haarfiller

 Verzorgende shampoo, een voedende conditioner en het innemen van vitamines en supplementen kunnen op een bepaald moment niet meer baten. Maar als je haaruitval wil voorkomen en een volle bos haar wil behouden, moet je de hoofdhuid wel gezond houden. 

Enter: de haarfiller of hair filler. Dé manier om jouw hoofdhuid gezond te houden en jouw haren opnieuw levendiger te maken. Hieronder tonen we enkele van de resultaten die je met haarfiller kan bekomen.

Resultaten van haarfillers

Voor- en na foto’s van haarfillers bij vrouw

Voor- en na foto’s van haarfillers bij man

Ben je na het zien van deze resultaten helemaal overtuigd van de haarfiller? Boek dan nu je afspraak! Wil je meer weten over het hoe, wat, wanneer en waarom van een haarfiller? Dan raden we je aan om verder te lezen!

Uiteraard valt niet elke vorm van haaruitval te voorkomen met een goede haarzorg en haarfillers. Veel hangt af van de oorzaak van je haaruitval. Daarom geven we hieronder een uitgebreid overzicht van de soorten haaruitval.

Sarasin Clinic haaruitval man

Wat kan haaruitval veroorzaken? 

Haaruitval kent niet één specifieke oorzaak – er zijn heel veel oorzaken die voor haaruitval zorgen. Haaruitval komt het vaakst voor door erfelijk bepaalde factoren, gezondheidsproblemen, beschadiging van het haar door oververhitting en de aandoening Alopecia Areata.

Hoewel we hier mogelijke oorzaken van haaruitval opsommen is het belangrijk dat je geen zelfdiagnose stelt. Ga daarentegen samen met een huisarts of specialist op zoek naar de specifieke oorzaak van jouw probleem. 

Pas wanneer je de oorzaak van jouw haaruitval kent kan je effectieve stappen ondernemen om jouw haaruitval te stoppen. Welke behandeling je kan ondergaan hangt namelijk af van de oorzaak van jouw haaruitval.

Erfelijke haaruitval of alopecia androgenetica

Vaak is haaruitval erfelijk. Dat wil zeggen dat de oorzaak van overmatig haarverlies in jouw DNA zit. In dat geval spreken we over alopecia androgenetica of erfelijk haarverlies. Hoewel er gezegd wordt dat alopecia androgenetica vooral een probleem is bij mannen, is  dit niet per se het geval. 

Adrogene alopcia

Erfelijke haaruitval bij vrouwen heet androgene alopecia als er een toename is van androgenen. Is dat niet zo, dan spreken we van female pattern hair loss. De manier waarop erfelijk haarverlies tot uiting komt verschilt tussen mannen en vrouwen.

Mannelijke kaalheid

Mannelijke kaalheid die erfelijk bepaald is, zal je vaak eerst opmerken doordat het haar bij de haargrens en de slapen begint te minderen. Uiteindelijk kan dit type haaruitval tot volledige kaalheid leiden. Bij vrouwen zullen de haargrenzen in stand blijven en zal het haar eerder diffuus uitvallen, ook wel pleksgewijze haaruitval genoemd.

Alopecia Areata

Wanneer je te maken hebt met alopecia areata zal je merken dat je haar heel snel uitvalt en je gaandeweg kale plekken krijgt. Die plekken hebben veelal een ronde of ovale vorm en komen vooral op de hoofdhuid voor.

Velen claimen dat het hier om een auto-immuunziekte gaat, maar de exacte oorzaak van deze aandoening is tot nu toe nog niet gekend. Met haarfillers kan je haaruitval tegengaan die veroorzaakt wordt door alopecia areata.

Gezondheidsproblemen

Naast alopecia androgenetica en alopecia areata spelen ook gezondheidsproblemen een grote rol bij haaruitval.  Zo kunnen ziekten met koorts en hormonale veranderingen bijvoorbeeld tot haarverlies leiden. 

Ook bepaalde medicijnen kunnen haaruitval als bijwerking hebben, denk bijvoorbeeld aan chemo. Uiteraard mogen we ook stress niet vergeten als oorzaak van haaruitval.

Wist je trouwens dat er intussen zelfs onderzoeken worden uitgevoerd naar het verband tussen het coronavirus en overmatig haarverlies

Sarasin Clinic haaruitval man

Overstijling van het haar

Dat hitte niet bevorderlijk is voor de gezondheid van het haar, wisten we al. Maar dat je er ook haaruitval door kan krijgen? Je let best op met het blootstellen van je haar aan hitte. Vooral bij mensen die de natuurlijke eigenschappen van hun haar vaak manipuleren komt haaruitval vaker voor.

Niet alleen hitte kan haarverlies veroorzaken, ook andere manieren van hairstyling kunnen tot haaruitval leiden. Denk hier bijvoorbeeld aan traction alopecia. Dat is een vorm van haarverlies door een continue spanning op het haar. 

Dat komt bijvoorbeeld voor bij mensen die het haar heel vaak in een strakke dot of strakke paardenstaarten dragen. Daarnaast treft traction alopecia ook ⅓ van vrouwen met Afrikaanse roots. Zo kunnen cornrows en weaves of extensions na langdurig gebruik haaruitval veroorzaken.

Haarfillers als haartransplantatie alternatief

Haaruitval voorkomen met haarfillers

Omdat er veel oorzaken van haaruitval zijn, is het belangrijk om je eerst af te vragen: ‘wat veroorzaakt haaruitval bij mij?’ Daarvoor raadpleeg je best een arts. Eens je weet wat aan de basis van jouw haaruitval ligt, kan je overgaan tot het selecteren van de juiste behandeling.

Met hair fillers kan je je haargroei stimuleren en de gezondheid van jouw optimaliseren op een heel snelle en effectieve manier. Ze bevatten namelijk haargroeistimulerende ingrediënten en ingrediënten die gezonde haargroei en nieuwe haargroei bevorderen.

Er is echter wel een belangrijke voorwaarde als je wil dat een behandeling met haarfillers aanslaat: je moet (nog) in het bezit zijn van eigen haarzakjes. Als dat niet zo is, kan je met hair fillers jammer genoeg maar weinig bereiken.

Haarfillers: haaruitval voorkomen en komaf maken met dunner wordend haar 

Je kan sommige vormen van haaruitval dus perfect voorkomen met haarfiller! Hair fillers kan je preventief inzetten tegen vormen van haaruitval waarbij de oorzaak niet ligt bij de haarzakjes. 

Haarfillers leveren prachtige resultaten op voor dunner wordend haar en het is het ideale middel om in te zetten als je (vroegtijdige) haaruitval wil voorkomen. 

Tijdens de behandeling injecteert de behandelende arts haarfiller in de hoofdhuid. Wij werken met de haarfiller van DR.CYJ die bestaat uit een combinatie van hyaluronzuur (een lichaamseigen stof) en 7 gepatenteerde peptiden, speciaal ontwikkeld om haarverlies te voorkomen (of beperken) en haargroei te stimuleren.

De 7 peptiden en hun werking

  • Decapeptide-10 (CG- Keramin2):  staat in voor het voeden van de hoofdhuid en de haarwortel
  • Octapeptide-11 (CG-Seperin): verantwoordelijk voor het afremmen van door stress geïnduceerde celdood
  • Octapeptide-2 (Prohairin-β4): staat in voor de stimulatie van de haargroei door stamcellen in de haarfollikels te (her)activeren 
  • Decapeptide-18 (CG-WINT): verantwoordelijk voor de generatie van nieuwe haarzakjes 
  • Decapeptide-28 (CG-Rehairin): staat in voor het vertragen van het haaruitvalproces 
  • Oligopeptide-54 (CG-Nokkin): helpt bij het afremmen van haarverlies
  • Oligopeptide-71 (CG-Edrin): verantwoordelijk voor het bevorderen van de haargroei
Sarasin Clinic DR CYJ Hair Filler

Het is wetenschappelijk bewezen dat deze 7 peptiden bijdragen aan een betere doorbloeding van de hoofdhuid, wat resulteert in het herstellen van haarfollikels en dus de teruggroei van nieuwe haren die sterk en gezond zijn.

Haaruitval voorkomen en de groei van nieuwe haren stimuleren

Met haarfillers ga je dus een gezonde haargroei stimuleren en wordt haaruitval voorkomen door het stimulerend effect van de filler. Gemiddeld heb je zo’n vier sessies nodig om optimale resultaten te verkrijgen.

Tijdens de eerste consultatie zullen wij een behandelplan op maat opstellen, waarna we meteen van start kunnen gaan met de behandeling, zodat jij zo snel mogelijk een gezonde dos haren hebt!

Haarfillers zijn een prima methode om de hoofdhuid en dus ook het haar gezond te houden. Daardoor is het ook een goed middel om vroegtijdige kaalheid tegen te gaan door de haardikte en haardichtheid te stimuleren.

Daarnaast biedt deze techniek mogelijkheden voor mensen die een haartransplantatie ondergaan hebben. Door haarfillers in de huid te injecteren kunnen we namelijk de overlevingskansen van getransplanteerde haren vergroten

Is het al te laat? Haaruitval tegengaan met hair fillers

Merk jij dat je geleidelijk aan steeds meer haren verliest? Ligt de oorzaak van jouw haarverlies niet bij een reductie in het aantal haarzakjes? Naast haaruitval voorkomen kun je met haarfillers ook haaruitval tegengaan en stoppen!

Haaruitval verminderd onmiddellijk

Haarfillers werken snel en effectief tegen haaruitval. Al na de eerste behandeling zal je merken dat jouw haaruitval stopt en na een volledige behandelreeks zal je een aanzienlijke verbetering zien in de kwaliteit en kwantiteit van jouw hoofdhaar. 

Haarfiller: resultaten na 3 behandelingen

Haaruitval voorkomen? Kies voor Sarasin Clinic

Een belangrijk aspect voor het slagen van behandelingen is dat die worden uitgevoerd door een expert. Haarfillers mogen enkel worden toegediend door artsen die getraind zijn in de juiste applicatietechniek

Bij Sarasin Clinic ben je er zeker van dat jouw behandelend arts een expert is in het toedienen van haarfiller. Wij werken in ons esthetisch medisch centrum dan ook enkel met specialisten.

Team met verregaand expertise

Ons team bij Sarasin Clinic bestaat uitsluitend uit medisch geschoolde specialisten. Door hun vele jaren ervaring en de honderden behandelingen die ze al achter de rug hebben zijn ze in staat om de beste resultaten voor jou neer te zetten.

Voor de behandeling zal de behandelend specialist jouw hoofdhuid en haar analyseren om zo een behandelplan op maat uit te tekenen. Het is niet nodig om eerst een consultatie te boeken voor het opstellen van een behandelplan. 

Haaruitval voorkomen: boek een afspraak bij Sarasin Clinic

Verlang je vol heimwee naar de gezonde haren uit je jonge jaren? Of ben je helemaal overtuigd door de resultaten die we bij Sarasin Clinic voor jou kunnen realiseren? Maak een afspraak, online of telefonisch. Voor je het weet loop je weer rond met een volle haardos!

Video’s haaruitval voorkomen

Meer voor en na foto’s resultaten haarfiller

Prijzen haaruitval voorkomen met haarfiller

Prijzen hair filler behandelingen
Hair filler kleine zone (1ml)€200/sessie
Hair filler middelgrote zone (2ml)€300/sessie
Hair filler grote zone (3ml)€400/sessie
Sarasin Clinic hair filler zones_tekening
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over haaruitval voorkomen (haarfiller)

Wat mag ik verwachten van een hair filler behandeling?

PRP of hair filler tegen haaruitval?

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hair filler?

Wat is het resultaat van een hair filler?

Hoe verloopt een hair filler protocol?

Aanvullende verzorging bij hair Fillers