Spring naar de inhoud

Help, mijn stress veroorzaakt haaruitval!

Haaruitval bij stress is ondertussen geen geheim meer. Dagelijks verliezen heel wat mensen te veel haar. Niet alleen door ouderdom en erfelijke kwesties, maar ook door stress. Stress heeft een grote invloed op ons lichaam en het kan tot uiting komen via verschillende symptomen, waaronder haaruitval

Stress veroorzaakt namelijk een verhoogde afgifte van het hormoon cortisol, wat leidt tot een verminderde haargroei. Als je last hebt van haaruitval door stress, is het belangrijk om eerst de oorzaak van jouw stress te identificeren en aan te pakken.

Stress en haaruitval

Stress speelt een belangrijke rol als het aankomt op haaruitval. Het verhoogt namelijk je adrenaline en dus ook de kans op haaruitval. Normaal wordt adrenaline afgebroken in ons lichaam na een inspanning. Maar omdat onze doorbloeding in ons hoofd zwak is, wordt het afbreken van de adrenaline vertraagd. 

Als je denkt dat jouw haaruitval wordt veroorzaakt door stress, is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts. Die kan jou helpen om de oorzaak van je stress te identificeren en behandelen. Haaruitval door stress is een veelvoorkomend probleem dat veel mensen treft. Bij zowel mannen als vrouwen komt haaruitval door stress voor.

Sarasin Clinic haaruitval banner

Haaruitval door stress bij mannen

Haaruitval bij mannen is een veelvoorkomend probleem: acht op die tien mannen verliest vroeg of laat te veel haar. Er zijn heel wat verschillende oorzaken voor haaruitval bij mannen, waaronder: genetische aanleg, leeftijd, stress, hormonale veranderingen, een ongezonde leefstijl en ziekte. 

Hoewel haaruitval bij mannen vaak onvermijdelijk is, zijn er verschillende behandelmethoden die kunnen helpen de progressie van haaruitval te verminderen. Vaak denken mensen al snel aan een haartransplantatie, maar ook haarfillers en PRP zijn erg effectief tegen haaruitval. Scroll zeker verder om meer te lezen over de behandelingen.

haarverlies mannen

Haaruitval bij vrouwen

Haaruitval bij vrouwen is een vervelend probleem dat veel vrouwen tegenwoordig ervaren. Tussen de 30 en 50% van de vrouwen krijgt minstens een keer in hun leven te maken met haaruitval, lees je in De Morgen.

Die haaruitval kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals stress, hormonale veranderingen, ziekte, medicatie, zwangerschap of een genetische aanleg. Wat ook de oorzaak van het haarverlies is, de psychische gevolgen zijn groot. Vaak gaan mensen zich isoleren en vereenzamen ze.

Je hoeft echter niet te blijven rondlopen met haaruitval, er zijn verschillende behandelingen die effectief zijn. Om de juiste behandeling te kiezen, is belangrijk om eerst de oorzaak vast te stellen van je haaruitval.

haarverlies vrouwen

Stress zorgt voor dun haar

Een van de oorzaken voor haaruitval, is stress. Als je meer stress ervaart, kan het zijn dat je haar dunner wordt. Je haarzakjes blijven dan namelijk langer in de rustfase. Concreet betekent dat dat er minder haartjes zullen groeien dan dat je er verliest. Daardoor krijg je na verloop van tijd dunner haar en in erge gevallen zelfs kale plekken. 

Vaak zal het feit dat je haarverlies hebt voor nog extra stress zorgen. Zo kom je in een soort vicieuze cirkel terecht, waarbij je steeds meer stress hebt en je haaruitval bijgevolg steeds erger wordt. Om die vicieuze cirkel stop te zetten, helpt het enorm om een behandeling beginnen om de haaruitval te stoppen en nieuwe haargroei te stimuleren.

Sarasin Clinic oorzaken haaruitval

Haarfillers en PRP tegen haaruitval

Blijkt dat stress aan de basis ligt van jouw aanhoudende haaruitval? Dan zijn hair fillers en PRP voor jou de perfecte oplossing! Lees hieronder alles over deze effectieve en wetenschappelijk bewezen methodes.

Haarfillers voor dunner wordend haar, haarverlies en (vroegtijdige) erfelijke haaruitval

Haarfiller is een uitstekend alternatief als je nog eigen haarzakjes hebt. Het levert prachtige resultaten op voor dunner wordend haar en voor mensen die te maken hebben met (vroegtijdig) haarverlies.

Tijdens de behandeling injecteert de behandelende arts haarfiller in de hoofdhuid. Wij werken met de haarfiller van DR.CYJ die bestaat uit een combinatie van hyaluronzuur (een lichaamseigen stof) en zeven gepatenteerde peptiden, speciaal ontwikkeld om haarverlies te beperken en haargroei te stimuleren.

De 7 peptiden en hun werking

  • Decapeptide-10 (CG- Keramin2):  staat in voor het voeden van de hoofdhuid en de haarwortel
  • Octapeptide-11 (CG-Seperin): verantwoordelijk voor het afremmen van door stress geïnduceerde celdood
  • Octapeptide-2 (Prohairin-β4): staat in voor de stimulatie van de haargroei door stamcellen in de haarfollikels te (her)activeren 
  • Decapeptide-18 (CG-WINT): verantwoordelijk voor de generatie van nieuwe haarzakjes 
  • Decapeptide-28 (CG-Rehairin): staat in voor het vertragen van het haaruitvalproces 
  • Oligopeptide-54 (CG-Nokkin): helpt bij het afremmen van haarverlies
  • Oligopeptide-71 (CG-Edrin): verantwoordelijk voor het bevorderen van de haargroei
Sarasin Clinic DR CYJ Hair Filler

Het is wetenschappelijk bewezen dat deze zeven peptiden bijdragen aan een betere doorbloeding van de hoofdhuid, wat resulteert in het herstellen van haarfollikels en dus de teruggroei van sterk en gezond haar.

Haaruitval tegengaan en haargroei stimuleren

Met haarfillers ga je een gezonde haargroei stimuleren en wordt haaruitval verminderd door het stimulerend effect van de filler. Al na de eerste behandeling zal je merken dat je niet langer haren verliest, waardoor je vanaf die eerste behandeling al resultaten ziet. 

Gemiddeld heb je zo’n vier sessies nodig om optimale resultaten te verkrijgen. Tijdens de eerste consultatie zullen wij een behandelplan op maat opstellen, waarna we meteen van start kunnen gaan met de behandeling.

Haarfillers zijn een prima methode om de hoofdhuid en dus ook het haar gezond te houden. Daardoor is het ook een goed middel om vroegtijdige kaalheid tegen te gaan door de haardikte en haardichtheid te stimuleren.

Daarnaast biedt deze techniek mogelijkheden voor mensen die een haartransplantatie ondergaan hebben. Door haarfillers in de huid te injecteren kunnen we namelijk de overlevingskansen van getransplanteerde haren vergroten.

Voor- en nafoto’s haarfillers

Haaruitval tegengaan met PRP

Ook voor deze behandeling geldt dat je eerst moet weten wat de oorzaak van jouw haaruitval is. Eens je die achterhaalt hebt, weet je of PRP voor jou een optie is. 

PRP: natuurlijke methode tegen haaruitval

PRP staat voor Platelet Rich Plasma, een term die verwijst naar plasma die rijk is aan bloedplaatjes. Tijdens een PRP-behandeling doen we een bloedafname en centrifugeren we jouw bloed om de bloedplaatjes uit het bloed te halen en die vervolgens in je hoofdhuid te injecteren

PRP stimuleert de aanmaak van stamcellen en wekt zo een soort natuurlijk genezingsproces op gang. Zo kan het de haarkwaliteit verbeteren en de hoofdhuid herstellen. Het grote voordeel van PRP? De behandelmethode is volledig natuurlijk, je injecteert geen vreemde stoffen in je lichaam!

Om de beste resultaten te halen met PRP, raden wij aan om drie sessies te doen met daartussen een interval van vier weken. Gelukkig kan je na een PRP-behandeling zo weer verder met je dagelijkse activiteiten, PRP is namelijk een non-invasieve methode.

Voor- en nafoto’s PRP tegen haaruitval

Haaruitval tegengaan? Kies voor Sarasin Clinic

Een belangrijk aspect voor het slagen van behandelingen is dat die worden uitgevoerd door een expert. Haarfillers mogen enkel worden toegediend door artsen die getraind zijn in de juiste applicatietechniek. Ook voor PRP is het van belang dat de behandeling door een expert gebeurt.

Bij Sarasin Clinic ben je er zeker van dat jouw behandelend arts een expert is in het toedienen van haarfillers en uitvoeren van PRP-behandelingen. Wij werken in ons esthetisch-medisch centrum namelijk enkel met specialisten.

sarasin clinic haaruitval man prp

Team met verregaand expertise

Ons team bij Sarasin Clinic bestaat uitsluitend uit medisch geschoolde specialisten. Door hun vele jaren ervaring en de honderden behandelingen die ze al achter de rug hebben zijn ze in staat om de beste resultaten voor jou neer te zetten.

Voor de behandeling zal de behandelend specialist jouw hoofdhuid en haar analyseren om zo een behandelplan op maat uit te tekenen. Het is niet nodig om eerst een consultatie te boeken voor het opstellen van een behandelplan.

Boek een afspraak bij Sarasin Clinic

Wil jij je haaruitval stoppen en ben je helemaal overtuigd van de resultaten van hair fillers of PRP tegen haaruitval? Boek dan nu een afspraak bij Sarasin Clinic. Je haren zullen je dankbaar zijn!

Video’s haaruitval door stress – haar filler

Prijzen haaruitval door stress tegengaan met haarfiller / prp

Prijzen hair filler behandelingen
Hair filler kleine zone (1ml)€200/behandeling
Hair filler middelgrote zone (2ml)€300/behandeling
Hair filler grote zone (3ml)€400/behandeling
Sarasin Clinic hair filler zones_tekening
Prijzen PRP behandelingen
PRP 1ste sessie€350/sessie
PRP 2de sessie€350/sessie
PRP laatste sessie (bij 3 sessies in totaal)€250/sessie
PRP voor de lippen€350/sessie
PRP huidverbetering€350/sessie
PRP tegen haaruitval€350/sessie
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Haarfiller en prp: veelgestelde vragen over haarverlies door stress

Is een PRP-behandeling pijnlijk?

Hoeveel kost een PRP-behandeling?

Hoe vaak moet ik een PRP-behandeling herhalen?

Hoelang duurt de nazorg van een PRP-behandeling?

Is een PRP-behandeling gevaarlijk?

Wat mag ik verwachten van een hair filler behandeling?

PRP of hair filler tegen haaruitval?

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hair filler?

Wat is het resultaat van een hair filler?

Hoe verloopt een hair filler protocol?

Aanvullende verzorging bij hair Fillers