Spring naar de inhoud

Behandeling met fillers: voor, tijdens en na

Ben jij van plan een behandeling met fillers te doen en vraag je je af wat je voor de behandeling moet doen en waar je na de behandeling op moet letten? Of ben je benieuwd naar foto’s van fillers, voor en na de behandeling? Dan ben je hier op de juiste plek.

Beslissen om een behandeling met fillers uit te voeren is een grote stap. Het is begrijpelijk dat je graag zo goed mogelijk geïnformeerd wil zijn over fillers en alles wat voor en na de behandeling belangrijk is.

Hier lees je alles wat je moet weten voor de behandeling. Daarnaast leggen we je uit wat er tijdens de behandeling gebeurt, zodat je die met een gerust hart tegemoet kan gaan. Vervolgens geven we je informatie over nazorg en wat je na de behandeling wel en niet mag doen. Natuurlijk tonen we ook enkele foto’s van fillers, voor en na.

Fillers voor: voorbereiding op de behandeling

Op zich hoef je je niet echt fysiek voor te bereiden op een filler behandeling. Wat we hier willen geven is vooral voldoende informatie om mentaal klaar te zijn voor de filler behandeling.

1. Kies voor de beste kliniek met ervaren artsen

Heb jij besloten dat je een behandeling met fillers wil doen? Dan is het tijd om te kiezen waar en door wie je de behandeling wil laten uitvoeren. Dit is de belangrijkste beslissing die je in dit hele proces zal moeten nemen.

Met de keuze van je behandelend arts en kliniek valt of staat het uiteindelijke resultaat. Aangezien er zoveel afhangt van deze keuze, wil je die graag zo doordacht mogelijk maken. Dat begrijpen we! Daarom geven we jou een aantal zaken waar je op kan letten bij het kiezen van de behandelend arts en de beste kliniek.

Sarasin Clinic

Kies op basis van kwaliteit, niet op basis van prijs

 • Bij fillers is het belangrijk om steeds te kiezen voor kwaliteit. Ga niet in op extreem lage prijzen of ongeloofwaardige aanbiedingen. In deze wereld gaan prijs en kwaliteit écht samen.
 • Als we het hebben over kwaliteit, dan hebben we het zowel over de kwaliteit van de medewerkers als over de kwaliteit van de gebruikte producten. Een hogere prijs duidt op een arts met meer ervaring en het gebruik van hoogstaande fillers.
Kwalitatieve medewerkers en zorg
 • Een eerste maatstaf om de kwaliteit van een een esthetische kliniek te meten is de kwaliteit van de medewerkers en zorg. Hierbij kijk je naar de esthetisch artsen en beauty consulenten en naar hun ervaring en opleiding.
 • Zowel de jaren ervaring van de esthetisch artsen en beauty consulenten als de bijscholingen die ze volgden geven een indicatie van de kwaliteit van de kliniek. De beste klinieken werken met ervaren artsen die continu bijgeschoold worden.
 • Bij Sarasin is dat niet anders. De trainingen en ervaring van onze medewerkers, state of the art apparatuur en hoogstaande producten dragen bij tot een superieure zorg. Bij ons staat de veiligheid van de patiënt centraal, alsook de hoogstaande kwaliteit van de resultaten.
 • Als kers op de taart hebben zijn we bij Sarasin experten in fillers. De artsen die deze esthetische behandelingen uitvoeren hebben meerdere jaren ervaring en daardoor ook de nodige kennis en skills om elke behandeling tot een goed einde te brengen.
Kwalitatieve producten

Daarnaast draagt ook de kwaliteit van de gebruikte producten bij tot de kwaliteit. Bij fillers houdt dat in dat de meest hoogstaande hyaluronzuur fillers gebruikt worden om zo de beste en meest duurzame resultaten te verwezenlijken.

Goedkope fillers zijn minder betrouwbaar. De crosslinking van deze fillers is niet zuiver, waardoor er restdeeltjes in de filler zitten. Dat is gevaarlijk, want daarop kan je lichaam reageren. Dit kan vervolgens bijwerkingen en complicaties veroorzaken.

Bij Sarasin gebruiken wij fillers van hoogstaande kwaliteit. Welke fillers we gebruiken hangt af van het doel dat de patiënt nastreeft. Zo zijn er fillers die specifiek dienen voor de verbetering van de lippen, vermindering van rimpels, volumeherstel…

Fillers

2. Kies een esthetisch arts met dezelfde visie

 • Het is ook belangrijk na te gaan welke visie de arts of kliniek heeft op schoonheid. Heeft die aandacht voor je natuurlijke trekken? Hoe ziet de arts schoonheid? Een goede manier om hier zicht op te krijgen is door te kijken naar foto’s van fillers voor en na.
 • Een andere manier om daar achter te komen is door te kijken naar het uiterlijk van de arts zelf. Als je dezelfde visie over schoonheid deelt is het waarschijnlijker dat je tevreden zal zijn met het resultaat dat de arts voor jou creëert.

3. Weet goed welk resultaat je wil

Niet onbelangrijk: weten wat je precies wil. Liever een subtiele verbetering of een natuurlijk resultaat? Probeer dit te beslissen voor je naar een kliniek trekt om een behandeling te bespreken of uit te voeren.

Iedereen heeft persoonlijke wensen en bij Sarasin doen wij ons uiterste best om jouw droomresultaat te verwezenlijken. We zullen steeds bekijken wat er mogelijk is en wat het mooiste resultaat voor jou zal opleveren.

Wij zijn ervan overtuigd dat elke patiënt uniek is en dus ook eepersoonlijke benadering en behandeling vereist. We kijken naar proporties en hoe alles uiteindelijk in verhouding zal zijn. Alleen zo kunnen wij jou het beste resultaat garanderen na een filler behandeling.

4. Wees realistisch

Sommige mensen hebben torenhoge verwachtingen van een filler behandeling. Meestal kunnen wij die ook invullen, maar wees realistisch. Na een filler behandeling zal je je niet opeens een ander persoon voelen.

Verwacht niet dat fillers het middel zijn tot zelfzekerheid of zelfvertrouwen. Vollere lippen, beter gedefinieerde gezichtscontouren of minder rimpels kunnen je zelfvertrouwen zeker boosten, maar soms ligt de oorzaak van jouw onzekerheid niet bij je uiterlijk. Soms heb je geen fillers nodig, maar wel inner growth. Alleen jij kan voor jezelf uitmaken wat je verwacht van fillers en of die verwachtingen realistisch zijn.

5. Twijfels? Boek een consult

Weet je dat je een filler behandeling wil doen, maar zit je nog met veel twijfels of vragen? Dan raden we je aan een consult te boekenzodat je hier samen met je esthetisch arts over kan spreken.

Misschien weet je niet of je fillers of spierontspanners nodig hebt, of een bepaald resultaat haalbaar is of of je bepaalde rimpels kan aanpakken met fillers. Door hierover op voorhand te overleggen met je arts kan je met een goed gevoel naar de filler behandeling vertrekken.

Tijdens de filler behandeling

Een deel van de voorbereiding is ook weten hoe de behandeling zelf eraan toe gaat. Zo weet je waar je je aan kan verwachten en hoeveel tijd je moet vrijmaken. Of het nu gaat om verloren volume herstellen, je kaaklijn accentueren, of wallen wegwerken; de basis van filler behandelingen is altijd hetzelfde.

Fillers

Wat kan ik van de behandeling verwachten?

Bespreking

Voor de eigenlijke behandeling begint, zal je behandelend arts met jou overleggen wat je precies wil bereiken met de behandeling en wat je persoonlijke wensen zijn. Samen met de esthetisch arts overloop je of de resultaten haalbaar zijn. Daarna licht de arts kort toe water zal gebeuren. Dan kan het werk pas echt beginnen!

Behandeling

 • Een filler behandeling gebeurt met hyaluronzuur fillers. Deze worden met een dunne naald of canule met kleine injecties in de huid aangebracht. Waar de hyaluronzuur filler precies wordt aangebracht hangt af van het beoogde resultaat.
 • Zo zal je de fillers dieper in de huid aanbrengen als je volume wil creëren om bijvoorbeeld de kaaklijn extra in de verf te zetten. Als je de huid eerder stevigheid wil geven en een gehydrateerde look wil creëren, zal men de fillers minder diep aanbrengen.
 • Eens de fillers zijn aangebracht, zit het werk er nog niet op. Onmiddellijk na de injecties gebruikt men gaas om druk uit te oefenen op de ingespoten stof. Goed nieuws voor mensen met een angst voor naalden: dit alles duurt niet zo lang. Na enkele minuten is de behandeling met fillers afgelopen.

No pain, no gain?

Is een filler behandeling pijnlijk? Het kan er misschien wat pijnlijk uitzien, maar het voelt niet pijnlijk aan. Het is hoogstens lichtjes ongemakkelijk, maar dat ongemak duurt gelukkig maar heel even.

In heel wat fillers zit namelijk een verdoving verwerkt, waardoor je alleen in het begin van de behandeling ongemak ervaart. Daarenboven hebben wij bij Sarasin verdovende crèmes van chirurgische kwaliteit ter beschikking. Voor wie dat wenst kunnen wij deze crèmes inzetten tijdens de behandeling.

Hoelang duurt een filler behandeling?

Een filler behandeling duurt niet zo heel lang. Zowel de bespreking voorafgaand aan de behandeling als de fillerbehandeling zelf worden bij de behandeltijd gerekend.

De meeste behandelingen duren tussen de 15 en 60 minuten. Afhankelijk van het behandelde gebied en de hoeveelheid filler duurt de fillerbehandeling langer of minder lang.

Wil je een natuurlijk resultaat, dan zal je minder fillers nodig hebben. Als je een iets uitgesproken of bombastischer resultaat wil zal je meer fillers nodig hebben. Dan zal de behandeling ook langer duren.

Fillers

Wie mag filler injecteren?

De behandeling met hyaluronzuur fillers wordt altijd door een arts uitgevoerd. Het is belangrijk om te weten dat fillers schadelijk kunnen zijn als ze verkeerd geplaatst worden door een onbekwame persoon.

Fillers mogen enkel geplaatst worden door een arts. Dat is zo omdat er heel wat komt kijken bij het plaatsen van fillers. Wil je fillers plaatsen, dan moet je weten wat de producteigenschappen zijn, hoe het gezicht in elkaar zit en welke techniek je moet toepassen.

Daarnaast is het ook belangrijk op de hoogte te zijn van mogelijke bijwerkingen en risico’s van fillers, zodat je op tijd kan ingrijpen als dat nodig is. Het mag dus duidelijk zijn  dat niet iedereen zomaar fillers kan plaatsen.Je bent dan ook in de beste handen bij een ervaren arts.

Bij Sarasin zijn onze artsen gespecialiseerd in het plaatsen van fillers. Door hun vele jaren ervaring zorgen zij ervoor dat jij een optimaal resultaat bereikt na de behandeling. Of je nu je kaaklijn beter wil doen uitkomen of wallen wil wegwerken, onze artsen zorgen ervoor dat het resultaat van de behandeling excellent is.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Fillers mixen?

Is dit niet je eerste filler behandeling? Dan is het mogelijk dat er zich nog (restanten) van een andere tijdelijke filler in het behandelde gebied van je huid bevinden. Het is belangrijk dat je dan geen fillers van andere merken in hetzelfde gebied aanbrengt.

Over het algemeen kan je verschillende soorten fillers van eenzelfde merk wel mixen. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer we een liquid facelift uitvoeren. Bij zo’n liquid facelift wordt het hele gezicht aangepakt met fillers voor een optimaal, natuurlijk resultaat.

Na de filler behandeling

De behandeling is achter de rug. Hoe zorg je er nu voor dat je het mooie resultaat van de hyaluronzuur fillers zo goed mogelijk behoudt? Hieronder lees je wat er van jou verwacht wordt na de behandeling en wat de tijdelijke bijwerkingen zijn.

Ben ik toonbaar na een filler behandeling?

 • Aangezien een filler behandeling niet chirurgisch is, is hij ook niet zo ingrijpend. Na de behandeling kan je dus gewoon verder met je leven, al zal je wel rekening moeten houden met een paar zaken. Sporen van de behandeling zullen namelijk zichtbaar zijn.
 • Sommige mensen vragen bijvoorbeeld of ze na een filler behandeling meteen kunnen gaan werken. Op zich is dat zeker een optie. Je zal wel rekening moeten houden met zwellingen in het gezicht en eventuele blauwe plekken in het behandelde gebied.
 • Of je na een filler behandeling onmiddellijk weer gaat werken is vooral een persoonlijke keuze. Al is de mondmaskerplicht in dit geval handig om eventuele bijwerkingen te verdoezelen.

Wat als ik niet tevreden ben?

Maak je geen zorgen. Het tijdelijke hyaluronzuur van de filler kan door middel van Hyalase opgelost worden. Zo ben je bijna onmiddellijk verlost van het ongewenste resultaat.

Het grootste deel van het ongewenste resultaat zal snel verdwijnen. Het kan echter soms twee weken duren voordat alle fillers uit het behandelde gebied verdwenen zijn. Soms zijn er ook meerdere behandelingen met Hyalase nodig om komaf te maken met ongewenste resultaten.

Fillers

Nazorg van de behandelde plekken

Na de behandeling zijn er een paar dingen die je moet opvolgen om te zorgen dat het resultaat van de fillers mooi blijft en dat alles goed geneest. Zo zijn er een paar dingen die je even zal moeten laten na een behandeling met fillers.

Wat mag je niet doen?

Sporten

Nadat je fillers geplaatst hebt, is het beter om 48 uur niet te sporten. Probeer ook zware inspanningen zoveel mogelijk te beperken. Zo geef je je lichaam de tijd om te herstellen na het inbrengen van de fillers.

Zonnen

Sorry zonneklopper, na een behandeling met fillers blijf je best even uit de zon. Voor een optimaal resultaat zou je zonnen een week moeten mijden.

Sauna

Breng jij geregeld een bezoek aan de sauna om volledig tot rust te komen? Dan zal je dat toch even moeten laten na een behandeling met fillers. Wij raden aan om zeker de eerste 48 uur na zo’n behandeling niet naar een sauna te gaan.

Zonnebank

Als is onder de zonnebank gaan nooit het beste idee als het aankomt op de gezondheid van jouw huid, moet je die zeker vermijden nadat er net fillers in je huid geïnjecteerd zijn. Bang om je mooie bruine kleurtje te verliezen? Je mag wel spraytans doen, al wacht je hier ook best 24u mee.

Skincare

Bestaat jouw huidverzorgingsroutine uit verschillende stappen? Dan is het mogelijk dat je er enkele zal moeten laten na het plaatsen van fillers. Zo worden scrubs en producten met retinol afgeraden en zou je beter niet exfoliëren na een behandeling met fillers, om je huid niet overmatig te irriteren.

traangootfiller nazorg

Tijdelijke fillers: hoelang blijven hyaluronzuur fillers zitten?

De behandeling is afgelopen, je hebt de nazorg regels goed opgevolgd, maar hoe lang zullen de fillers op basis van hyaluronzuur resultaat geven? Dat hangt van verschillende factoren af. Hieronder leggen we het kort uit.

Zoals je misschien weet is hyaluronzuur een lichaamseigen stof. Als hyaluronzuur in pure vorm geïnjecteerd zou worden in de huid, zou die na twee dagen al door ons lichaam afgebroken worden.

Daarom wordt hyaluronzuur in fillers gecombineerd met een andere stof om de duurzaamheid van de fillers te verhogen. De fillers zullen nog steeds afgebroken worden door het lichaam, maar dat proces zal trager verlopen.

Hoe snel de fillers uiteindelijk afgebroken worden, hangt af van de anatomie van de patiënt, de levensstijl van de patiënt (sport je veel of niet), het type filler en de plaats waar de fillers geïnjecteerd zijn.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Fillers voor en na: foto’s

Hieronder kan je enkele voor en na foto’s van onze behandelingen met fillers zien. Met onze expertise over fillers kunnen wij tegemoet komen aan uiteenlopende wensen.

We kunnen zowel natuurlijke als iets meer uitgesproken resultaten garanderen. Voor elk wat wils! Ben je na het zien van de foto’s overtuigd om een behandeling te laten doen bij Sarasin? Aarzel dan niet om een afspraak te boeken.

Voor en naVoor en na neus lipplooi

De neus lipplooi is een lijn die begint bij de zijkant van de neus en van daaruit richting de mondhoeken loopt. Het is een van de typische tekenen van veroudering en veel mensen vinden dat het hen een sombere, vermoeide uitstraling geeft. Met fillers kan je volume in de huid aanbrengen en deze plooi elimineren.

Voor en naVoor en na neusfiller

Wist je dat je ook een neuscorrectie of nosejob kan laten doen zonder operatie? Dat heet dan een liquid nosejob. Door fillers in de neus te injecteren kunnen we de vorm van de neus aanpassen.

 

 

Voor en naVoor en na traangootfiller

Fillers in de traangoot helpen tegen een vermoeide uitstraling door wallen onder de ogen. Wallen kunnen eruit zien als donkere kringen onder de ogen. Sommige mensen omschrijven donkere schaduwen onder de ogen ook als wallen.

 

Voor en na lipfillerVoor en na

Misschien wel een van de populairste fillers: de lipfiller. Je kan hem gebruiken om meer volume te geven aan de lippen, de lippen te hydrateren en zo wat meer glad te strijken, de lipranden rimpelvrij te maken…

 

Voor en naVoor en na kaaklijn filler

Fillers kan je ook aanbrengen nabij de kaaklijn. Zo kan je een verslapte kaaklijn een nieuw leven inblazen of kan je fillers injecteren om een meer mannelijke kaaklijn te bekomen. Daarnaast kunnen ze ook gebruikt worden om de kaken te versmallen.

 

Voor en naVoor en na jukbeenfiller

Jukbeenfillers zijn heel populair, want hoge jukbeenderen zijn momenteel erg in trek. Ze geven je gezicht enorm veel karakter en zorgen voor een innemende look.

 

 

Voor en naVoor en na facefiller/liquid facelift

Fillers bieden zelfs een alternatief voor de chirurgische facelift. Door de liquid facelift kan jij het uiterlijk van je gezicht in no time veranderen. Je huid zal er jonger en meer gehydrateerd uitzien.

Fillers voor en na video’s

Fillers voor en na meer foto’s

Wat kosten fillers?

Prijzen filler behandelingen
Lipfiller€280/spuit
Jukbeenfiller€280/spuit
Kaaklijnfiller€280/spuit
Kinfiller€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Neusfiller€400/behandeling
Traangootfiller€400/behandeling
Lip hydratation€280/spuit
Hyalase (correctie foutieve filler)€160/behandeling
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over fillers

Hoe kies je de juiste filler?

Wie mag een filler behandeling uitvoeren?

Wat gebeurt er tijdens een behandeling met Fillers?

Verzorging na de injectie

De 3 C’s van nabehandelingszorg