Spring naar de inhoud

Fillers onder ogen

Fillers onder de ogen tegen volumeverlies, donkere schaduwen, wallen en donkere kringen: soorten, behandeling, kosten en complicaties. We geven in dit artikel uitleg over fillers voor onder de ogen.

Fillers onder de ogen: soorten, behandeling, kosten en complicaties

Fillers onder de ogen: misschien ken je ze wel onder de naam traangootfillers of tear through fillers. Ze zijn een veelzijdig en effectief middel tegen allerlei (ouderdoms)kwaaltjes onder de ogen.

Doordat ze zo’n multifunctionele werking hebben kunnen ze voor heel wat toepassingen gebruikt worden in de regio onder de ogen. Daardoor kunnen fillers onder de ogen veel mensen helpen.

Om jou wegwijs te maken in de wereld van de traangoot behandeling geven wij je een overzicht van de verschillende toepassingen van fillers onder de ogen. Daarnaast geven we je mee wat je van zo’n behandeling kan verwachten, hoeveel het kost, wat mogelijke complicaties zijn en hoe je die kan vermijden.

Ga rustig in de zetel zitten, neem er een kopje koffie of thee bij en neem rustig de tijd om deze blog te lezen. Er komt namelijk een heleboel informatie aan die essentieel is als je fillers onder de ogen overweegt. Ready, set, go!

Soorten behandelingen met fillers onder ogen

Je kan fillers onder de ogen inzetten om verschillende soorten problemen aan te pakken. Ze kunnen zo komaf maken met donkere kringen of wallen, schaduwen, en rimpeltjes onder de ogen.

Hieronder lees je wat een traangoot behandeling kan doen tegen elk van bovenstaande problemen. Zo weet je meteen of jij deze fillers kan inzetten tegen je onzekerheden in de regio onder je ogen.

Donkere kringen of wallen onder de ogen

Wallen als teken van vermoeidheid of ouderdom

The bags under my eyes are Chanel,’ hoor je iemand wel eens -lacherig zeggen. Als jij zelf echter last hebt van permanente donkere kringen of wallen onder de ogen ben je de fase van zelfspot waarschijnlijk al even voorbij.

Donkere kringen onder de ogen geven je een oudere uitstraling. Dat is helemaal niet overdreven: een wetenschappelijke studie bewees namelijk dat men wallen wereldwijd op dezelfde manier interpreteert.

Hoe komt dat dan? Om zowel de leeftijd als vermoeidheid van een persoon in te schatten kijken we steeds naar de ogen, en meer specifiek de regio onder de ogen. Als je wallen onder de ogen hebt zal men dat sneller interpreteren als een teken van moeheid, ouderdom of zelfs verdriet.

Traangoot filler

S.O.S. bij wallen onder de ogen: hyaluronzuur fillers

Word jij gekweld door permanente wallen of donkere kringen? Kunnen make-up en zalfjes jou niet meer redden? No worries, je hoeft je niet neer te leggen bij je permanent vermoeide uiterlijk!

Er is nog een optie die je kan verkennen: de filler. Dit is het ideale middel om komaf te maken met donkere kringen en wallen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat hyaluronzuur fillers een heel effectief middel zijn tegen dit soort problemen.

Waar zalfjes en concealer matig zijn in het verwijderen van wallen of donkere kringen is de filler op basis van hyaluronzuur de holy grail. Geen weggegooid geld dus: ze werken écht.

Maar hoe werken ze tegen donkere kringen? Dat leggen we je in detail uit! Je kan met wallen te maken hebben door erfelijke aanleg of ze kunnen op je gezicht verschijnen naarmate je ouder wordt. Voor beide oorzaken is het belangrijk om te weten dat de huid rondom je ogen een van de dunste van het hele lichaam is.

Erfelijke aanleg voor wallen

Doordat de huid er zo dun is kan hij ook wat doorschijnend zijn. Daardoor is het mogelijk dat je bij sommige mensen de bloedvaatjes die onder de huid lopen kan zien. Die geven de regio onder het oog een blauwpaarse kleur, wat zorgt voor wallen. Daarnaast kan ook een erfelijk bepaald volumetekort aan de basis liggen van deze donkere kringen.

Traangoot filler
Wallen als deel van ouder worden

Hoe ouder we worden, hoe dunner de huid onder onze ogen wordt. Dat komt omdat het onderhuids bindweefsel, net zoals het onderhuids vet, afneemt.

Het gevolg? Donkere kringen onder de ogen ontstaan of worden nog extra in de verf gezet. In sommige gevallen ontstaat een plooi van de binnenste ooghoek richting de wangen en jukbeenderen

Deze lijn staat ook wel bekend als de traangoot. Daarom worden fillers onder de ogen ook vaak traangoot fillers genoemd. Die lijn zorgt ervoor dat jouw wallen vrij duidelijk kunnen worden.

Met een filler op basis van hyaluronzuur kan je wallen verminderen of verwijderen. Dat kan zowel als ze een erfelijke oorsprong hebben en als ze ontstaan zijn ten gevolge van het verouderingsproces. Deze fillers trekken namelijk vocht aan, waardoor de regio onder de ogen meer gehydrateerd wordt.

Daarnaast brengt de filler op basis van hyaluronzuur ook volume aan in de regio onder de ogen. Dat geeft de huid een lift en zorgt ervoor dat hij er opnieuw voller uitziet.

Traangoot filler

Schaduwen

Soms zijn de donkere kringen onder je ogen niet per se wallen, maar eerder schaduwen.

Zo’n schaduwen onder de ogen ontstaan door een volumetekort. Dat kan liggen aan te smalle jukbeenderen en oogkassen. Je kan hier al van jonge leeftijd last van hebben door erfelijke aanleg.

Het is echter ook mogelijk dat je hier pas op latere leeftijd last van krijgt. De huid onder de ogen houdt namelijk moeilijk vocht vast en het niveau van elastine is er redelijk laag. Naarmate de leeftijd vordert wordt er nog minder elastine en collageen geproduceerd, wat twee stoffen zijn die verantwoordelijk zijn voor het jong houden van de huid.

Voeg daar nog eens een afname van de botmassa aan toe en je krijgt al snel last van ingevallen oogleden. Dat is heus niet voor iedereen het geval, maar een groot deel van de bevolking krijgt er vroeg of laat wel mee te maken.

Hyaluronzuur voor hernieuwd volume

Ook bij schaduwen onder de ogen is het wetenschappelijk bewezen dat fillers inzetten een effectieve oplossing is. Zoals je hierboven kan lezen is hyaluronzuur in staat om volume toe te voegen of te herstellen. En laat dat nu net zijn wat nodig is bij een volumetekort onder de ogen.

Door hyaluronzuur aan te brengen in de traangoot wordt de ingevallen huid opnieuw omhoog gebracht. De huid onder de ogen komt dan weer hoger te liggen, waardoor de schaduw verdwijnt.

Traangoot filler

Rimpels

Een heel bekend ouderdomsverschijnsel is rimpeltjes. Het is iets waar velen onder ons zich mateloos aan storen. Zeker rimpels rondom de ogen maken ons makkelijk onzeker en zorgen ervoor dat we er ouder uitzien.

Twee soorten rimpels

Je kan fillers inzetten tegen rimpeltjes rondom de ogen, maar er moet wel een onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten rimpels: statische en dynamische rimpels. Afhankelijk van de soort rimpels is er namelijk een andere behandeling nodig.

 • Dynamische rimpels worden ook wel expressierimpels genoemd. Ze ontstaan door het samentrekken van spieren. Typische voorbeelden zijn kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels en lachrimpels.
 • Statische rimpels ontstaan door de zwaartekracht. Hierbij denken we bijvoorbeeld aan hangende wangen of de neus-lipplooi. Deze soort rimpels kan je aanpakken met fillers, omdat ze ontstaan door volumeverlies door onder andere botresorptie, minder collageen en minder elastine.

Hyaluronzuur filler tegen statische rimpels onder de ogen

Hyaluronzuur helpt volume geven waar dat nodig is. Aangezien de rimpeltjes onder je ogen een gevolg zijn van een volumetekort is een behandeling met fillers de ideale oplossing voor dit probleem.

Bij expressierimpels kies je beter voor een behandeling met spierontspanners zoals Botox. Die zullen verhinderen dat de spieren samentrekken en de rimpelvorming in de kiem smoren.

De filler behandeling onder de ogen

Wat gebeurt er dan precies bij behandelingen van de regio onder de ogen? Niets eng. Het is een niet-chirurgische behandeling die meestal niet als pijnlijk ervaren wordt. Daarenboven zijn de resultaten van de traangoot behandeling al meteen zichtbaar.

 • De plastisch chirurg zal samen met jou overleggen wat jij wil, wat haalbaar is, wat de risico’s zijn en wat er zal gebeuren. Eens dat gebeurd is kan de traangoot filler behandeling echt van start gaan.
 • De plastisch chirurg ontsmet de regio waar de filler zal aangebracht worden grondig. Daarna wordt de filler met een naald in de huid geïnjecteerd. Na de injectie gebruikt de plastisch chirurg een gaas om druk uit te oefenen op het behandelde gebied.
 • Een filler op basis van hyaluronzuur zal in de regio onder het oog aangebracht worden. Voor een filler behandeling van de zone bij de ogen bestaat een speciale filler die zo gemaakt is dat hij klontervorming tegengaat.

Kosten van filler behandeling onder ogen

Hoeveel kosten fillers onder de ogen (=traangootfiller)? Meestal is voor een behandeling van fillers onder de ogen maar één injectie nodig. Als er meer nodig zou zijn zal de plastisch chirurg dat altijd op voorhand meedelen.

De benodigde hoeveelheid filler hangt vooral af van het gewenste resultaat. Voor een natuurlijk resultaat zal de benodigde hoeveelheid filler veel lager liggen dan voor een iets bombastischer resultaat.

Prijzen filler behandelingen
Lip filler€280/spuit
Jukbeen filler€280/spuit
Kaaklijn filler€280/spuit
Kin filler€280/spuit
Neuslippenplooi - Nasolabiale plooi filler€280/spuit
Liquid facelift€280/spuit
Neus filler€400/behandeling
Traangoot filler€400/behandeling
Lip hydratation€280/spuit
Rokerslijntjes€400/behandeling
Hyalase (correctie foutieve filler)€200/behandeling

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Become the best version of yourself

Bij Sarasin Clinic halen we de beste versie van jezelf naar boven. Wil je graag een bepaald deel van je lichaam behandelen, maar ben je niet zeker welke behandeling aangewezen is? Boek dan een eerste consultatie in: we geven je dan graag onderbouwd advies.

Mogelijke complicaties

 • Zijn fillers onder de ogen gevaarlijk? Dat is een frequent gestelde en belangrijke vraag. Een deel van de voorbereiding op een behandeling met fillers onder de ogen is dan ook op de hoogte zijn van de mogelijke complicaties.
 • Doordat fillers op basis van hyaluronzuur tijdelijke fillers zijn, zijn ook de bijwerkingen van zo’n behandeling vaak tijdelijk. Hyaluronzuur is namelijk een lichaamseigen stof die na verloop van tijd door het lichaam zelf afgebroken wordt.
 • Een bijwerking die heel vaak voorkomt zijn kneuzingen. Ook zwellingen treden bij veel patiënten op in het behandelde gebied. Na 48 uur zullen deze bijwerkingen zo goed als verdwenen zijn.
 • Omdat we rond de ogen een dunnere huid hebben, treedt het Tyndall-effect soms op in die regio. Daarbij krijgt de behandelde huid een blauwe ondertoon. Het Tyndall-effect is echter een bijwerking die niet zo vaak voorkomt.
 • Dat effect komt vooral voor als je niet de juiste filler gebruikt onder de ogen of als de fillers in te grote dosissen worden aangebracht. Wij zijn ons bewust van deze bijwerkingen en zullen er dus steeds voor zorgen dat we niet overdoseren.
 • Ook knobbeltjes onder de huid kunnen voorkomen na de behandeling. Hier geldt ook dat een goede techniek en de juiste fillers van hoge kwaliteit het voorkomen hiervan verlagen. Bij Sarasin gebruiken we een opbouwende techniek om de kans om knobbeltjes nog meer te verminderen.
 • Asymmetrie is een bijwerking die kan voorkomen als beide kanten ongelijk behandeld zijn of als de patiënt zelf een asymmetrisch gezicht heeft. Hoewel een beetje asymmetrie na de behandeling niet ongewoon is neem je beter contact op met de kliniek als je na twee weken nog steeds asymmetrische resultaten hebt.
 • In zeer zeldzame gevallen treedt er infectie op. Dat is een risico van naalden aanbrengen in de huid. Ook in de medische wereld treden in heel zeldzame gevallen infecties op als er een naald in de huid wordt aangebracht.
 • Nog een heel zeldzame bijwerking is necrose, waarbij een bloedvat geblokkeerd wordt. Stel dat dit toch voorkomt dan hebben wij bij Sarasin altijd Hyalase in voorraad. Dat is een stof die fillers meteen oplost.

Kiezen voor een betrouwbare arts is kiezen voor je eigen veiligheid

 • Het is vooral belangrijk om op de hoogte te zijn dat deze complicaties kunnen optreden. Dat is voor ons een reden om jou extra op het hart te drukken dat de keuze van arts en kliniek heel belangrijk zijn voor je een behandeling laat uitvoeren.
 • Zoals je hierboven kan lezen zijn zowel de ervaring van de arts als de producten die de plastisch chirurg gebruikt heel belangrijk om bijwerkingen te voorkomen. Alleen kwalitatieve dokters en kwalitatieve producten leiden tot mooie resultaten.
 • Ga dus nooit alleen op de prijs af als je voor fillers onder de ogen kiest. Lees reviews, vraag welke producten de plastisch chirurg gebruikt en ga na hoeveel ervaring de arts heeft. Alleen zo ben je zeker dat je in goede handen bent en dat je het beste resultaat krijgt
 • Bij Sarasin ligt de klemtoon op kwaliteit, ervaring, opleiding en kennis. Onze artsen hebben meerdere jaren ervaring en blijven zich bijscholen om de beste en nieuwste technieken te volgen. Zo garanderen wij de veiligheid en kwaliteit van onze patiënten.

Traangootfiller behandeling stap voor stap

Traangootfiller behandeling

Nazorg bij traangootfiller stap voor stap

traangootfiller nazorg

Info video fillers

Voor en na foto’s filler onder ogen

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Filler onder ogen veelgestelde vragen

Pijn bij traangootFillers

Hoe verloopt de behandeling met traangootFillers?

Wat is de nazorg na een behandeling met traangootfiller?

Wat kunt u verwachten na een behandeling met een traangootfiller?

Welke risico’s zijn verbonden aan een behandeling met traangootfiller?

Wat als ik op een gegeven moment voor het 2-wekenpunt assymetrie waarneem?

Hoelang duurt een behandeling met traangootfiller?

Hoelang blijft het effect van een traangootfiller zichtbaar?

Hoeveel traangootfiller heb ik nodig?