Spring naar de inhoud

Borstvergroting financieren: wat zijn de opties?

Voel je je onzeker over je borsten en heb je besloten dat je een borstvergroting wil? Dan is het hoog tijd om te bekijken hoe jij jouw borstvergroting kan financieren. Bij Sarasin Clinic brengen we je graag op de hoogte van jouw betalingsopties.

Bij een borstvergroting zijn er twee scenario’s: je kan rekenen op een tussenkomst van het ziekenfonds of het ziekenfonds komt niet tussen bij de betaling. In dat laatste geval moet je zelf het volledige bedrag van de ingreep betalen.

Sommige mensen hebben het volledige bedrag op hun rekening staan, terwijl anderen ervoor sparen. Nog anderen kiezen ervoor om een lening aan te gaan bij de bank en zo hun borstvergroting te financieren.

Medische borstvergroting financieren met behulp van het ziekenfonds

Een borstvergroting kan worden terugbetaald als je het doet om medische redenen en er dus sprake is van een medische ingreep. Als je voor een borstvergroting kiest om esthetische redenen komt het ziekenfonds echter niet tussen.

Medische borstvergroting: tussenkomst in financiering door het ziekenfonds

We spreken van een medische borstvergroting of borstreconstructie als de redenen voor de ingreep van medische aard zijn. Omdat de meeste borstvergrotingen gebeuren om esthetische redenen, is de kans dat jouw borstvergroting wordt terugbetaald dus eerder klein.

Een borstvergroting wordt wel terugbetaald door de mutualiteit wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een aangeboren aandoening of misvorming van de borst. Denk bijvoorbeeld aan borsten waartussen een heel groot volume verschil is.

Deze borstvergrotingen of borstreconstructies worden door de mutualiteit terugbetaald omdat de noodzaak voor de chirurgische ingreep medisch is, en er dus geen sprake is van een vrije keuze.

Esthetische borstvergroting financieren met eigen middelen of lening

Esthetische en cosmetische ingrepen kunnen erg prijzig zijn. Omdat ze, in tegenstelling tot medische ingrepen, niet vergoed worden door het ziekenfonds, moet je ze ook nog eens uit eigen portemonnee betalen.

Esthetische borstvergroting: wat houdt dat in?

Een esthetische borstvergroting houdt in dat je voor een borstvergroting kiest omdat je niet tevreden bent met hoe jouw lichaam eruit ziet. Omdat hier geen sprake is van een medische noodzaak wordt de esthetische ingreep niet terugbetaald door de mutualiteit.

Redenen voor een esthetische borstvergroting

Al wordt een borstvergroting om esthetische redenen niet terugbetaald, dat wil niet zeggen dat deze niet medische ingreep niet noodzakelijk kan zijn. Als je je niet goed voelt over bepaalde aspecten van je lichaam kan dat mentaal namelijk heel zwaar zijn.

Soms kan onzekerheid over ons lichaam onze dagelijkse activiteiten, onze relaties en ons geluk enorm beïnvloeden. Daarom kan een borstvergroting om esthetische redenen ook heel noodzakelijk zijn voor je mentale welzijn.

Borstvergroting na zwangerschap

Heel veel vrouwen hebben moeilijkheden met hoe hun lichaam voelt en eruit ziet na een zwangerschap. Ons lichaam verandert heel wat na een zwangerschap, en dat is voor de borsten niet anders.

Omdat de borsten soms gaan hangen na de zwangerschap kiezen veel mensen voor een borstlift. Soms is er ook extra volume nodig, waarvoor we een borstimplantaat gebruiken. Daardoor worden de borsten weer stevig en vol.

Slappe borsten na gewichtsverlies

Omdat borsten veelal uit vet bestaan, is het mogelijk dat jouw borsten na gewichtsverlies niet meer zijn wat ze waren. Dat kan ervoor zorgen dat je je niet helemaal goed voelt in je ‘nieuwe’ lichaam.

Dat kan vervolgens leiden tot heel wat onzekerheid. Met een borstvergroting kan je jouw borsten echter opnieuw het nodige volume geven, zodat jij een stapje dichter bent bij een lichaam waar je jezelf in kan zijn.

Ontevredenheid over de grootte van de borsten

Ook mensen die van nature hele kleine borsten hebben kunnen zich daar enorm onzeker over voelen. Die onzekerheid kan heel wat gevolgen hebben voor de mentale gezondheid. Met een borstvergroting kan je gelukkig komaf maken met dergelijke onzekerheden en zodoende je levenskwaliteit verbeteren.

Bespreking financiering borstvergroting bij Sarasin Clinic

Bij Sarasin Clinic bespreken we tijdens de eerste consultatie jouw persoonlijke situatie en behandelplan. Zo kunnen we schatten hoeveel de plastische chirurgie zal kosten voor jou.

Na de eerste consultatie zal je dus de exacte berekening ontvangen van het te betalen bedrag. Daarna kan jij jouw financieringsopties bekijken: kan je de behandeling volledig zelf bekostigen of zal je een lening aanvragen bij de bank?

Factoren die de prijs van een borstvergroting beïnvloeden

Hoeveel een borstvergroting kost, is niet eenduidig. Veel hangt af van de soort behandeling: kies je voor implantaten of voor een borstvergroting met eigen vet (ook bekend als lipofilling)? Daarenboven is ook het type implantaat en de gebruikte techniek bepalend voor de exacte berekening van de uiteindelijke kostprijs.

borstvergroting

Borstvergroting bij Sarasin Clinic: professionele en persoonlijke behandeling

Als je kiest voor een cosmetische ingreep bij Sarasin Clinic mag je je verwachten aan een professionele manier van werken en een persoonlijke aanpak. Omdat Sarasin Clinic een privékliniek is, zijn wij in staat om heel dicht bij onze patiënten te staan.

Borstvergroting met professionaliteit van een ziekenhuis

Een cosmetische ingreep bij Sarasin Clinic wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg met vele jaren ervaring en een verregaande specialisatie in borstvergrotingen: Dr. Doornaert. Hij is een van de meest gerenommeerde plastisch chirurgen in België.

Door onze samenwerking met Dr. Doornaert kunnen we bij Sarasin Clinic spreken van professionele behandelingen inzake borstvergrotingen. Je kan je verwachten aan behandelingen op het niveau van een ziekenhuis.

Daarenboven hanteren wij de allerhoogste normen inzake hygiëne en werken wij alleen met producten van de allerhoogste kwaliteit om jouw veiligheid tijdens de uitgevoerde ingrepen te garanderen.

Persoonlijke aanpak voor borstvergroting

Doordat Sarasin Clinic een privéziekenhuis is kunnen wij een hele goede service bieden. Bij ons ben je een mens, geen nummer. We begeleiden je op een persoonlijke manier en ook na de behandeling zorgen we ervoor dat we steeds voor jou klaar staan.

Aandacht voor jouw wensen en noden

Zo zullen wij luisteren naar jouw wensen voor je borstvergroting en gaan we samen op zoek naar een resultaat dat bij jou past. Voor de behandeling maken we ook een 3D-simulatie van hoe het eindresultaat er zou uitzien.

Boek een consultatie voor een borstvergroting bij Sarasin Clinic

Wil jij een afspraak boeken voor een borstvergroting nu je goed geïnformeerd bent over de financieringsmogelijkheden? Bij Sarasin Clinic ben je aan het juiste adres. Of het nu om een borstvergroting met implantaten of met eigen vet gaat, in onze kliniek kan je rekenen op een professionele behandeling.

Boek nu een consultatie in onze kliniek voor een borstvergroting en bespreek samen met ons de financiering van jouw ingreep. Benieuwd naar welke resultaten wij in onze kliniek kunnen neerzetten? Scroll dan zeker verder!

Video’s over borstvergroting

Resultaten borstvergroting bij Sarasin Clinic

Borstvergroting met implantaten

Prijzen borstvergroting

Prijzen ingrepen borst (vrouwen)
Borstvergroting met prothesenVanaf €3950
Borstvergroting met eigen vetVanaf €3500
BorstverkleiningVanaf €4800
Borstlift zonder prothesenVanaf €4800
Borstlift met prothesenVanaf €5250
drmaarten-cirkel-2022

Boek nu een eerste consultatie

De kost van een consultatie wordt in mindering gebracht van je uiteindelijke ingreep.

Veelgestelde vragen over een borstvergroting

Hoe verloopt de operatie van een borstvergroting?

Wat is verplicht na de operatie?

Wat kost een borstvergroting?

Welke risico’s hangen vast aan een borstvergroting?

Voor de borsvergroting operatie van start gaat