Spring naar de inhoud

Skincare voor mannen | Sarasin Clinic

Steeds meer mannen zijn op zoek naar de juiste manier om hun huid te verzorgen. Waar het verzorgen van de huid voorheen vooral als iets voor vrouwen werd beschouwd, erkennen nu ook steeds meer mannen het belang van een goede huidverzorging. Ten slotte kun je als man ook last krijgen van acne, een vette huid of vervelende rimpels. In dit artikel vertellen we je daarom alles over skincare voor mannen. Je leest wat het precies inhoudt, waarom het zo belangrijk is en hoe je het beste je huid kunt verzorgen.

Wat is skincare voor mannen?

Skincare, of huidverzorging, is het proces van het onderhouden en verbeteren van de huidconditie door middel van diverse producten, routines en behandelingen. Het doel is niet alleen om de huid schoon en gehydrateerd te houden, maar ook om problemen zoals droogheid, acne, en tekenen van veroudering aan te pakken. Goede huidverzorging gaat verder dan esthetiek; het draagt bij aan de algemene gezondheid van de huid, beschermt tegen externe schadelijke invloeden zoals vervuiling en UV-straling, en kan helpen bij het voorkomen van huidziekten.

Ondanks de groeiende aandacht voor persoonlijke verzorging onder mannen, blijft het belang van een gestructureerde huidverzorgingsroutine vaak onderbelicht. Het zorgt ervoor dat mannen mogelijk niet de nodige kennis en middelen hebben om hun huid optimaal te verzorgen. Het gevolg is dat de huid pas de aandacht krijgt die het nodig heeft wanneer huidproblemen zich voordoen, zoals uitbraken van acne, overmatige talgproductie, of zichtbare tekenen van veroudering.

Lees verder onder de foto

Sarasin Clinic skincare mannen banner

De huid: het verschil tussen mannen en vrouwen

Om de juiste skincare toe te passen is het van belang dat je kijkt naar wat je huid nodig heeft. Voor een man is dat anders dan voor een vrouw. De mannelijke huid verschilt namelijk op enkele fundamentele manieren van die van vrouwen. Dit heeft te maken met hormonale verschillen, die invloed hebben op de structuur en het gedrag van de huid. De mannenhuid is doorgaans dikker, heeft een hogere collageendichtheid en produceert meer talg, wat resulteert in een vettere huid en grotere kans op acne. De mannenhuid is ook gevoeliger voor irritatie en beschadiging door dagelijkse scheerroutines. Anderzijds is de vrouwenhuid vaak gevoeliger voor vroegtijdige veroudering en pigmentveranderingen door een lagere collageendichtheid en hormonale schommelingen, zoals die voorkomen tijdens de overgang en menopauze. We hebben de meest voorkomende huidproblemen bij mannen kort voor je op een rij gezet:

  • Acne en puistjes. Vaak het resultaat van verhoogde talgproductie, wat leidt tot verstopte poriën en ontstekingen. Scheren kan deze problemen verergeren door irritatie.
  • Roodheid en irritatie door het scheren. Veel mannen ervaren roodheid en jeuk na het scheren, veroorzaakt door botte scheermesjes of irriterende producten.
  • Grove poriën. Mannen hebben vaak last van grote poriën, wat kan leiden tot een vettere huid en de ontwikkeling van mee-eters en acne.
  • Vette huid. Een veelvoorkomend probleem veroorzaakt door overactieve talgklieren, wat een glanzend uiterlijk en acne kan veroorzaken.
  • Huidveroudering en rimpels. De mannenhuid toont vaak diepere rimpels, versneld door blootstelling aan de zon, roken, en een gebrek aan zorg.
  • Droge huid en schilfering. Factoren zoals koud weer en hete douches kunnen de natuurlijke oliën van de huid verwijderen, wat leidt tot droogheid en schilfering.
  • Zonbeschadiging en huidkanker. Mannen lopen een hoger risico op zonneschade door minder gebruik van zonnecrème, wat kan leiden tot vroegtijdige veroudering en huidkanker.
  • Rosacea. Een chronische aandoening die roodheid en zichtbare bloedvaten veroorzaakt, soms verergerd door externe triggers.
  • Hyperpigmentatie. Donkere vlekken op de huid veroorzaakt door blootstelling aan de zon, acne-littekens, of hormonale veranderingen.

De essentiële elementen van skincare

Een goede huidverzorging afgestemd op de behoeften van de mannelijke huid helpt je om huidproblemen op te lossen en te voorkomen. Hoe pak je dat precies aan? We adviseren je het volgende trio: een consequente dagelijkse huidverzorgingsroutine, producten met de juiste ingrediënten die geschikt zijn voor jouw huidtype, en regelmatig een professionele behandeling om specifieke problemen aan te pakken.

De beste huidverzorgingsroutine

Een skincare routine is meer dan alleen je gezicht afspoelen met water of een crème aanbrengen na het smeren. Het gaat om een reeks van stappen die elk bijdragen aan een effectieve huidverzorging. We nemen elk van deze stappen kort met je door, samen met de producten die er geschikt voor zijn. 

  • Reinigen. Begin en eindig je dag met het reinigen van je gezicht om vuil, overtollig talg en onzuiverheden te verwijderen. Kies voor een milde reiniger die de huid niet uitdroogt. Dit helpt om je poriën schoon te houden en bereidt je huid voor op de volgende stappen in je routine.
  • Exfoliëren. Gebruik 2 tot 3 keer per week een exfoliant om dode huidcellen te verwijderen en de huidvernieuwing te stimuleren. Zo voorkom je ingegroeide haartjes en bereik je een gladder scheerresultaat. Kies voor een fysieke scrub of een chemische exfoliant, afhankelijk van je huidtype en voorkeur.
  • Hydrateren. Dagelijks hydrateren is enorm belangrijk, zelfs voor mannen met een vette huid. Een hydraterende crème of lotion houdt het vochtgehalte van je huid op peil, verbetert de elasticiteit en beschermt tegen irritatie. Zoek naar producten die ingrediënten bevatten zoals hyaluronzuur voor maximale hydratatie. Ook ´s nachts hydrateer je de huid, bijvoorbeeld met de SaraSkin Force of Strength crème.
Sarasin Clinic skincare- products

Bekijk eens alle Saraskin crèmes: onze eigen productlijn gemaakt voor het ondersteunen en herstellen van elk huidtype.

  • Oogcrème. Het gebied rond de ogen is bijzonder delicaat en vereist extra zorg. Een oogcrème ondersteunt bij het verminderen van donkere kringen, zwellingen en kraaienpootjes. Breng de crème voorzichtig aan met je vinger om trekken en wrijven te voorkomen.
  • Beschermen. Elke ochtend een zonnecrème aanbrengen is een must, ongeacht het weer of het seizoen. UV-straling kan aanzienlijke schade aan de huid veroorzaken, inclusief voortijdige huidveroudering en het verhogen van het risico op huidkanker. Kies voor een breed spectrum zonnecrème met minstens SPF 30.

Vergeet niet dat het consequent toepassen van je huidverzorgingsroutine ‘s ochtends en ‘s avonds belangrijk is voor het behalen van optimale resultaten. Zorg er ook voor dat de producten die je gebruikt de juiste ingrediënten bevatten en dat ze goed aansluiten bij je huidtype.

De beste professionele skincare voor je huid

Hoewel een consequente dagelijkse huidverzorgingsroutine de basis legt voor een gezonde huid, zijn er momenten waarop je huid extra aandacht nodig heeft. Dit is waar professionele behandelingen een cruciale rol spelen. Het aanpakken van specifieke huidproblemen zoals acne, huidveroudering, of een doffe huid, vraagt om een gerichte aanpak die verder gaat dan wat thuisverzorging kan bieden. Professionele behandelingen bieden geavanceerde oplossingen met direct zichtbare resultaten en langdurige voordelen. Specifiek voor de veel voorkomende huidproblemen bij mannen, raden we bij Sarasin Clinic drie behandelingen aan die je huid de essentiële boost geven die het nodig heeft om er op zijn best uit te zien en te voelen.

Deepclean

Deepclean is de ideale basis ter voorbereiding van eventueel andere gezichtsbehandelingen.  Uiterst geschikt voor mannen die kampen met een vette huid, acne, verstopte poriën, of een doffe huid. De behandeling begint met een diepe reiniging om de huid van onzuiverheden te ontdoen. Vervolgens wordt een speciale techniek gebruikt om de poriën grondig te reinigen en onzuiverheden te verwijderen, afgesloten met het aanbrengen van een verzachtend serum om de huid te kalmeren en te voeden. Daarna krijg je advies over thuisverzorging voor het behouden van de resultaten.

Resultaten
  • Een schone huid met minder onzuiverheden
  • Verminderde talgproductie en glans
  • Een frissere en gladdere huidtint

Bekijk hier de voor en na foto’s van een Deepclean behandeling

PRIJS

€ 125

BEHANDELTIJD

45 minuten

EFFECT

onmiddellijk

Aquashine

Aquashine is bijzonder effectief voor mannen die hun huid willen verjongen en hydrateren. Deze behandeling richt zich op het verminderen van rimpeltjes, het verbeteren van de huidhydratatie, en het egaliseren van de huidtint. Tijdens de procedure wordt, na een consultatie en evaluatie van de huid, het gezicht gereinigd, waarna Aquashine via kleine injecties op de gerichte gebieden wordt aangebracht. De behandeling sluit af met specifieke nazorginstructies om de behaalde resultaten te behouden.

Resultaten
  • Een stralende en gehydrateerde huid
  • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels
  • Een egale huidteint en verbeterde huidtextuur

Bekijk hier de voor en na foto’s van een Aquashine behandeling

PRIJS

Vanaf € 280

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

8 tot 12 maanden

Mesotox

Mesotox biedt een oplossing voor mannen die last hebben van grove poriën, een overmatig vettige huid, fijne lijntjes, of lichte huidverslapping. De procedure omvat de toepassing van oppervlakkige injecties met een verdunde vorm van botox. Deze behandeling richt zich op de oppervlakkige lagen van de huid, met als doel de poriën te verfijnen en de huidtextuur te verbeteren, terwijl ook een subtiele lift wordt gecreëerd door het strakker maken van de huid.

Resultaten
  • Kleinere poriën en een gladdere huid
  • Verminderde talgproductie
  • Betere huidtextuur en subtiele verstrakking van de huid

Bekijk hier de voor en na foto’s van een Mesotox behandeling

PRIJS

€ 450

BEHANDELTIJD

15 minuten

EFFECT

na 10 dagen

Elke behandeling is zorgvuldig ontworpen om tegemoet te komen aan specifieke behoeften van de huid van mannen, met procedures die effectieve resultaten bieden zonder de noodzaak voor een lange herstelperiode. Door deze behandelingen te integreren in je huidverzorgingsroutine, kun je werken aan het verbeteren van je huidconditie en het bereiken van een gezonde, jeugdige uitstraling.

Boek nu je afspraak

Je huid verdient de beste zorg, op maat gemaakt voor zijn unieke behoeften. Bij Sarasin Clinic begrijpen we de uitdagingen waar mannen mee te maken kunnen krijgen als het gaat om hun huidverzorging. Onze gespecialiseerde behandelingen zijn zorgvuldig ontworpen om tegemoet te komen aan jouw specifieke behoeften. Boek vandaag nog je gratis consultatie via de online agenda en ontdek hoe Sarasin Clinic jou kan helpen.

Video’s over skincare

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste behandeling?

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Voor & na foto’s van skincare bij Sarasin Clinic

Skincare mannen prijzen

Prijs SaraSkin Crème
Saraskin Glow Crème€65
Saraskin Serum€65
Prijs Aquashine behandeling
Aquashine€280/spuit
Prijs Deepclean Behandeling
Deepclean€ 125
Deepclean Scalp€ 125
Prijzen Mesotox Behandeling
Mesotox mond (rokerslijntjes)€ 350
Mesotox gelaat of hals€ 450
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste behandeling?

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Veelgestelde vragen over skincare voor mannen

Waarom is het belangrijk om elke dag zonnecrème te gebruiken?

Moet ik een andere routine volgen als ik een baard heb?

Hoe vaak moet ik mijn gezicht wassen en welke producten moet ik gebruiken?

Kan een goede huidverzorgingsroutine echt het verschijnen van rimpels verminderen?

Wat maakt de Sarasin-behandelingen uniek voor mannen met huidproblemen zoals grove poriën of acne?

Hoe kunnen de Saraskin crèmes helpen bij mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine?

Hoe weet ik welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn voor mijn huidtype?

Hoe vaak moet ik exfoliëren?

Wat kan ik doen tegen grote poriën?

Waarom heb ik grove poriën?