Spring naar de inhoud

Huid Hydrateren

Hoe je huid hydrateren? Ontdek de beste behandelingen

Een gezonde, stralende huid begint met het begrijpen waarom hydratatie belangrijk is. Een gehydrateerde huid ziet er niet alleen goed uit, maar voelt ook goed aan en is de basis voor een mooie en gezonde uitstraling. Als je huid goed gehydrateerd is en stevig aanvoelt, ziet ze er helder, voller en jonger uit, wat je zelfvertrouwen een boost geeft.

Hieronder bekijken we de verschillende behandelingen die beschikbaar zijn om je te helpen je huid grondig te hydrateren. Wat moeilijk te bereiken is met alleen crèmes en lotions.

PRIJS

€ 125

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

8 tot 12 maanden

Je huid hydrateren: wat bedoelen we hiermee en waarom is het belangrijk?

Als we het hebben over hydratatie van de huid, hebben we het simpelweg over het feit dat je huid genoeg water heeft. Ja, net als jij heeft je huid ook dorst. Wanneer ze gehydrateerd is, is ze in topvorm.

Lees verder onder de foto

Sarasin Clinic profhilo banner

Waarom is een gehydrateerde huid dan cruciaal?

Een gehydrateerde huid biedt tal van voordelen en heeft invloed op verschillende aspecten van de gezondheid van de huid. Laten we eens kijken welke dat zijn.

1.   Verbeterde textuur en uiterlijk

Als je huid gehydrateerd is, voelt ze zacht aan en heeft ze een glad oppervlak. Dit gezonde en goed gevoede uiterlijk is het resultaat van een verbeterde waterretentie in alle lagen van je huid. Dit kan op zijn beurt het zelfvertrouwen een boost geven, omdat een gezonde huid bijdraagt aan een algehele positieve uitstraling.

2.   Stralende en heldere teint

Hydratatie speelt een essentiële rol bij het geven van een gezonde gloed aan je huid. Als je huid goed gehydrateerd is, ziet ze er stralend en vol leven uit. Deze glans ontstaat wanneer licht weerkaatst op het huidoppervlak, waardoor een stralende teint ontstaat.

3.   Verbeterde elasticiteit

Een gehydrateerde huid kan haar elastischer maken, waardoor ze gemakkelijker terugveert wanneer ze wordt uitgerekt of gestrest. Deze elasticiteit kan helpen om een gezonde huid te behouden en het verschijnen van rimpels, fijne lijntjes en andere tekenen van veroudering te vertragen.

4.   Verbeterde huidfunctie

Een goed gehydrateerde huid kan haar functies beter uitvoeren. Dit omvat alles van het in stand houden van een gezonde barrière tot het beheren van de talgproductie en het intact en sterk houden van het huidoppervlak. Als de huid gehydrateerd is, is ze beter in staat om zich te beschermen tegen externe factoren zoals milieuverontreinigende stoffen, allergenen en bacteriën.

5.   Minder irritatie en gevoeligheid

Een huid die voldoende gehydrateerd is, is minder gevoelig voor irritatie, roodheid. Dit komt omdat een gehydrateerde huid een sterke barrièrefunctie heeft, die helpt voorkomen dat schadelijke stoffen en omgevingsfactoren de algehele gezondheid van de huid aantasten.

6.   Betere opname van huidverzorgingsproducten

Als je huid gehydrateerd is, kan ze huidverzorgingsproducten beter absorberen. Dit komt omdat een goed gehydrateerd huidoppervlak de actieve ingrediënten in de producten dieper laat doordringen, wat leidt tot betere resultaten van je huidverzorgingsroutine.

Huid hydrateren: de beste behandelingen

Een gehydrateerde huid straalt een gezonde gloed uit, voelt zacht aan en is beter bestand tegen allerlei huidproblemen. Het kan soms echter een uitdaging zijn om deze hydratatie te bereiken. Met een reeks behandelingen die vandaag beschikbaar zijn, kun je het vochtgehalte van je huid verhogen en je huid stralend maken.

Laten we eens kijken naar een aantal van deze premium behandelingen die de huid hydrateren:

1. Profhilo

  • Profhilo is een revolutionaire hydratatie- en verjongingsbehandeling die ontworpen is om de teint en textuur van de huid te verbeteren en tegelijkertijd een diepe hydratatie te geven.
  • Hoewel het geen filler is, is het gemaakt van puur hyaluronzuur (HA), dat je huidcellen activeert om meer collageen en elastine aan te maken, waardoor de huid steviger en elastischer wordt. Het is zeer effectief voor het verminderen van fijne lijntjes, het verbeteren van de hydratatie van de huid en het geven van een liftend effect.
  • Een Profhilo behandeling is geschikt voor het gezicht, de hals en de handen zonder volume toe te voegen.

Voordelen zijn onder andere:

  • Onmiddellijke hydratatie, waardoor de huid er beter uitziet
  • Fijne lijntjes en rimpels aanpakken
  • Stimuleert de collageen- en elastineproductie voor een stevigere, elastischere huid
  • Vermindert roodheid van de huid
  • Geeft een natuurlijker resultaat door het regeneratieproces van je huid te stimuleren

Vergeet niet om een professional te raadplegen voordat je begint met een behandeling om er zeker van te zijn dat het de juiste optie is voor jouw huidtype en huidproblemen. Profhilo biedt een niet-chirurgische benadering van huidhydratatie die niet alleen onmiddellijke problemen aanpakt, maar ook de gezondheid van de huid op lange termijn bevordert door de natuurlijke verjongingscapaciteiten van je huid te activeren.

Bekijk hier de voor en na foto’s van een Profhilo Face behandeling

Bekijk hier de voor en na foto’s van een Profhilo Body behandeling

PRIJS

Vanaf € 280

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

8 tot 12 maanden

2. Huid hydrateren met Aquashine

  • Aquashine, een innovatieve huidverjongings- en hydraterende behandeling, maakt gebruik van een krachtige mix van hyaluronzuur, multivitaminen en peptiden.
  • Het richt zich op meerdere lagen van de huid om niet alleen te hydrateren, maar ook rimpels te vervagen, de elasticiteit te verbeteren en een heldere, egale teint te bevorderen.

Belangrijkste voordelen:

  • Herstelt het vochtgehalte op celniveau met hyaluronzuur, dat erom bekend staat 1000 keer zijn gewicht in water vast te houden.
  • Verhoogt de collageen- en elastineproductie met bioactieve ingrediënten, wat resulteert in een zachtere, soepelere huid.
  • De peptiden in Aquashine helpen fijne lijntjes en rimpels glad te strijken, waardoor de huid er frisser en jeugdiger uitziet.
  • Tegen ongelijkmatige pigmentatie en een doffe huid, verheldert de teint voor een stralender uiterlijk.
  • Helpt grove poriën te verfijnen en minimaliseren, wat leidt tot een gladdere huidtextuur.

Wat Aquashine zo speciaal maakt, is dat het verschillende huidproblemen aanpakt, zoals droogheid, rimpels en het verbeteren van de huidskleur, allemaal in één behandeling. Hoewel Aquashine over het algemeen veilig is voor alle huidtypes, is het aan te raden om eerst op consultatie te komen. Zo kunnen we onze behandeling afstemmen op de behoeften van jouw huid.
Voor een optimaal resultaat worden Aquashine behandelingen meestal in meerdere sessies uitgevoerd, met tussenpozen die worden aanbevolen door een huidverzorgingsprofessional. Deze methodische aanpak zorgt voor een duurzame verbetering na verloop van tijd, met langdurige effecten en een stralende, goed gehydrateerde huid.

Lees hier meer over een Aquashine behandeling behandeling

PRIJS

Vanaf € 280

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

8 tot 12 maanden

3. Huidhydratatie met Sculptra

  • In tegenstelling tot snelle oplossingen, neemt Sculptra een geleidelijke aanpak voor het herstellen van de huid, waarbij de kracht van polymelkzuur (PLLA) wordt gebruikt om de collageenproductie van je lichaam te herstellen en zo volume en elasticiteit van binnenuit te herstellen.

Belangrijkste voordelen van Sulptra:

  • Het hoofdingrediënt, PLLA, zet de huid aan tot vernieuwing van de collageenproductie, waardoor de huid er gestructureerder en steviger uitziet.
  • De voordelen van Sculptra doen zich niet onmiddellijk voor, maar ontwikkelen zich na verloop van tijd. Het geleidelijke proces van collageenherstel kan verbeteringen opleveren die tot twee jaar aanhouden.
  • Omdat Sculptra de natuurlijke aanmaak van collageen in het lichaam bevordert, zijn de veranderingen die optreden echt en komen ze van binnenuit, waardoor je subtiele maar duidelijke verbeteringen ziet.
  • Sculptra helpt de huid beter te worden door het verloren collageen beetje bij beetje weer op te bouwen. Dit zorgt ervoor dat de huid er voller uitziet, gladder aanvoelt en minder rimpels heeft.

Hoewel Sculptra veelbelovende voordelen biedt, is de behandeling niet onmiddellijk en vereist het een beetje geduld. De echte magie is dat het kan helpen je lichaam te boosten, zodat je huid zichzelf beter kan herstellen en vernieuwen.

Daarom is het meestal een goed idee om samen met Nurse Karen te bespreken welke behandelingen het beste zijn voor jouw huid en wat je graag wilt verbeteren.

Bekijk hier de voor en na foto’s van een Sculptra behandeling

PRIJS

Vanaf € 450

BEHANDELTIJD

30 minuten

EFFECT

2 jaar

4. Deepclean behandeling

Liever je huid hydrateren zonder dat er naalden aan te pas komen? Deepclean is een verfrissende gezichtsbehandeling die jouw huid diep reinigt, onzuiverheden verwijdert en je algehele teint verheldert. Met behulp van moderne technologie en hydraterende serums zorgt Deepclean voor een grondig gereinigde en stralende huidtextuur.

Belangrijkste voordelen van een Deepclean:

  • De behandeling maakt je huid grondig schoon en maakt verstopte poriën vrij
  • Met behulp van een milde zuigkracht verwijdert Deepclean mee-eters en andere onzuiverheden van je huid
  • Door je huid aan te vullen met voedende serums voelt ze verfrist en intens gehydrateerd aan
  • Ten slotte wordt er een beschermende laag aangebracht om je huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals zonnestralen en vervuiling

Wat kan je verwachten van een Deepclean behandeling?

  • Een zichtbaar schonere, gladdere en stralende huidtextuur
  • De behandeling pakt meerdere problemen aan zoals fijne lijntjes, een vette huid, mee-eters, een ongelijkmatige huidtextuur, een doffe teint, grove poriën en acne
  • De behandeling gaat gepaard met minimale tot geen hersteltijd en vereist eenvoudige nazorginstructies zoals het vermijden van zonnebanken, geen chemische peeling of laserbehandeling gedurende 1 week en het regelmatig gebruiken van sunblock.

Bij Deepclean draait het om simpele, doeltreffende huidverzorging. We bieden een diepe reiniging die je huid schoonmaakt en laat stralen.

PRIJS

€ 125

BEHANDELTIJD

45 minuten

EFFECT

2 jaar

Sarasin Clinic plastisch chirurg

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste behandeling?

Boek gerust een gratis consultatie voor persoonlijk advies en een behandelplan op maat.

Voor & na foto’s van huid hydraterende behandelingen

Huid hydrateren prijzen

Prijzen Profhilo / Ialidra behandelingen
Profhilo face 1ste sessie€280
Profhilo face 2de sessie
(4 weken na 1 ste sessie)
€280
Profhilo face 3de sessie
(tot 8 weken na 2 de sessie)
€250*
Profhilo Body€360/spuit
*Deze pakketprijs = enkel geldig binnen de 3 maand na de 2e sessie Profhilo
Prijs Aquashine behandeling
Aquashine€280/spuit
Prijzen Sculptra behandelingen
Sculptra gezicht (1 flacon)€450/sessie
Sculptra hals (1 flacon)€450/sessie
Sculptra decolleté - (1 flacon)€450/sessie
Sculptra body
(2 flacons)
bv: beide armen of buik of beide dijen
€900
Prijs Deepclean Behandeling
Deepclean€ 125
Deepclean Scalp€ 125
Sarasin Clinic plastisch chirurg

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste behandeling?

Boek nu een gratis en vrijblijvende consultatie en krijg advies op maat van jouw huid en wensen.

Veelgestelde vragen over huid hydrateren

Wat zijn de symptomen van een gedehydrateerde huid?

Hydrateert water drinken mijn huid?

Kan ik deze behandelingen ondergaan als ik een gevoelige huid heb?

Hebben vette huidtypes hydratatie nodig?

Hoe vaak moet ik deze behandelingen ondergaan voor optimale hydratatie?

Kunnen deze behandelingen gecombineerd worden voor betere resultaten?

Zijn er bijwerkingen?

Hoe snel zal ik resultaat zien?

Hoe kan ik de hydratatie van mijn huid op peil houden na deze behandelingen?

Kunnen mannen ook baat hebben bij deze behandelingen?

Kan water drinken mijn gezichtsverzorging vervangen?

Zijn hydraterende behandelingen bij Sarasin Clinic geschikt voor alle huidtypes?

Welke behandeling is het beste voor mijn droge huid?

Kan ik na de behandeling meteen terug naar mijn normale routine?